DIY Trädgårdsförstörare: Hemlagad Gren- Och Gräsförstörare Från En Tvättmaskin. Hur Gör Man En Elektrisk Papperskvarnare?

Innehållsförteckning:

Video: DIY Trädgårdsförstörare: Hemlagad Gren- Och Gräsförstörare Från En Tvättmaskin. Hur Gör Man En Elektrisk Papperskvarnare?

Video: DIY Trädgårdsförstörare: Hemlagad Gren- Och Gräsförstörare Från En Tvättmaskin. Hur Gör Man En Elektrisk Papperskvarnare?
Video: Whirlpool AWE6100 Tvättmaskin 2024, Maj
DIY Trädgårdsförstörare: Hemlagad Gren- Och Gräsförstörare Från En Tvättmaskin. Hur Gör Man En Elektrisk Papperskvarnare?
DIY Trädgårdsförstörare: Hemlagad Gren- Och Gräsförstörare Från En Tvättmaskin. Hur Gör Man En Elektrisk Papperskvarnare?
Anonim

I arsenalen för moderna trädgårdsmästare och trädgårdsmästare finns det många olika enheter som förenklar procedurerna för vård av platsen. Sådana anordningar innefattar en strimlare (eller strimlare). Sådana saker skiljer sig åt i sin struktur och funktionalitet. Tack vare en högkvalitativ strimlare blir det möjligt att strimla grenar, löv och till och med små trädstammar utan problem. Strimlaren kan göras för hand. Idag kommer vi att analysera i detalj hur detta ska göras enligt alla regler.

Bild
Bild

Grundläggande strukturella element

Innan vi går vidare till oberoende tillverkning av en bra och produktiv rivare är det nödvändigt att i detalj överväga vad som är de viktigaste strukturella komponenterna den består av. Trots att ritningen av en sådan anordning kan verka mycket komplicerad för många, är dess struktur faktiskt enkel och okomplicerad.

Bild
Bild

Trädgårdskrossens kropp är huvudsakligen fixerad på ett stöd, representerat av stabila hjul eller ben, vilket gör det enklare att transportera enheten. Utifrån ser denna design ut som en vagn med handtag. I kroppens inre del finns en speciell mekanism som körs på bensin eller el, liksom själva slipsystemet.

Bild
Bild

Baserat på kunskapen om alla element i den angivna strukturen är det möjligt att överväga med vilken princip den fungerar

På elmotorns axel finns en bifogad fräs med knivar, genom vilka skräpet i trädgården strimlas

Bild
Bild

Frekvensomriktaren arbetar med inblandning av ett bälte och en överföringstyp

Bild
Bild

Allt ackumulerat avfall skickas till avdelningen där soporna samlas. Där slipas de av det tidigare nämnda skärelementsystemet

Bild
Bild

Det hackade virket som fås vid utgången från enhetens behållare används ofta av trädgårdsmästare som en bra kompost

Bild
Bild

Vilken motor ska du välja?

Som nämnts ovan kan en effektiv trädgårdsförstörare byggas utan problem på egen hand. Det är mycket viktigt att välja rätt motor för en sådan hemlagad produkt. Oftast innehåller dessa enheter el- eller bensinmotorer. Naturligtvis har alla dessa alternativ sina egna styrkor och svagheter, vilket måste beaktas när du väljer dem.

Bild
Bild

Enheter som är utrustade med en förbränningsmotor är mer praktiska att använda, eftersom det inte bör finnas någon källa till elektricitet i närheten. Dessa kopior är dock dyrare än elektriska, och deras enhet är mer komplex. Därför föredrar många användare elmotorer. De är både billigare och enklare i design och har en mer blygsam storlek.

Bild
Bild

Största skurna lemmtjocklek som en grenförstörare kan strimla, står i direkt proportion till elmotorn som är fixerad på den, liksom egenskaperna hos de tillgängliga knivarna.

  • Så enheter där det finns en motor upp till 1,5 kW kan slipa pinnar med en diameter på upp till 20 mm utan problem. Dessa alternativ är bra för ganska lågintensivt arbete.
  • Om en motor är installerad i krossaren, vars effekt är från 3 till 4 kW, kommer en sådan enhet att kunna slipa grenar, vars tjocklek når 40 mm.
  • När det gäller mer kraftfulla och effektiva motorer med en effekt på mer än 4 kW används de för att krossa träskräp med en diameter på 7 till 15 cm.
Bild
Bild

För att skapa en högkvalitativ och effektiv maskin för strimling av trädgårdsavfall är det tillåtet att vända sig till installationen av elektriska motorer från en tvättmaskin, kvarn eller annan liknande enhet.

Bild
Bild

Om du vill göra en krossare som är inriktad på en imponerande mängd arbete, är det lämpligt att ge företräde åt mer kraftfulla elmotorer, vars effekt är minst 4 kW. Om du inte vill installera en elektrisk motor och föredrar bensinalternativ, räcker det med en enhet med en kapacitet på 5-6 liter. med.

Material och verktyg

Innan du börjar arbeta med att skapa en trädgårdsförstörare måste du fylla på med alla nödvändiga verktyg och material. För att utföra sådant arbete behöver du följande viktiga komponenter:

cirkelsågar - från 15 till 25 st.

Bild
Bild

motor - vanligtvis el eller bensin väljs, valet av effekt bör komma från de mål som du sätter för den framtida enheten

Bild
Bild

hårnål (eller stav) m20, och till den brickor och muttrar

Bild
Bild

en remskiva (en remskiva från en VAZ -generator är lämplig), liksom ett ganska tätt bälte

Bild
Bild

kullager

Bild
Bild

metallrör - det kommer att visa sig att bygga en stark och pålitlig ram

Bild
Bild

metall i plåt för konstruktion av en bunker (en tank där skräpet kommer att ligga)

Bild
Bild

plastbrickor - ca 14-24 st. plastbrickor - ca 14-24 st

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Om du har köpt alla nödvändiga material, och med dem lämpliga verktyg, kan du säkert gå vidare till tillverkningen av en trädgårdsförstörare. Naturligtvis måste du förbereda en detaljerad ritning i förväg. Ange alla dimensionella parametrar för den framtida designen på den, markera platsen för alla delar som finns i enheten. Försumma inte detta steg - med en korrekt ritad ritning blir det lättare att göra en pålitlig rivare av hög kvalitet.

Bild
Bild

Det finns flera alternativ för trädgårdsförstörare. De skiljer sig åt i sin design och monteras på olika sätt. Låt oss överväga flera sätt att göra dem.

Kniv

Om du vill göra en ganska enkel strimlare som är billig, bör du göra en av en skiva med knivar fixerade på den. Utformningen av denna enhet måste också innehålla en ram och en lastbehållare. Det är fullt möjligt att slipa skivan och knivarna på egen hand eller göra en beställning från en erfaren vändare. Vissa användare köper alla nödvändiga varor från specialaffärer. I rollen som en drivning är en motor från en kultivator ganska lämplig. Ramstrukturen och behållaren kan svetsas oberoende av varandra.

Bild
Bild

Baserat på hur många knivar som används och hur de placeras kan fraktionen av den resulterande mulchen variera. Nedan är en typisk enhet för en sådan krossare. Arbetsordningen kommer att vara följande.

Först måste du köpa, beställa eller förbereda en skiva med knivar på egen hand. Skärpningsvinkeln för den senare bör vara mellan 35 och 45 grader. Knivarnas bas ska ha hål för de bultar som krävs för att fästa på skivdelen

Bild
Bild
  • Ställ dina knivar korrekt. Säkra dem med stopp och bultar.
  • Nu kan du fortsätta tillberedningen av rivaren. Tänk på fästelementen och andra komponenter under detta arbete.
Bild
Bild
  • Då blir det möjligt att skjuta skivan på drivaxeln. Säkra det där samvetsgrant.
  • Sedan ska matartratten och mottagningsbehållaren (om det behövs) för den bearbetade massan svetsas.
  • Slutligen måste alla arbetsstycken fästas ordentligt på ramen.
Bild
Bild

Ramen med alla komponenter fästa på den kan monteras på hjul. Då blir hela enheten mobil - den kan enkelt flyttas runt på webbplatsen.

Från tvättmaskinen

En bra strimlare erhålls om du gör det från en tvättmaskin. Många DIYare idag vänder sig till sådana tekniska experiment. För att utföra allt arbete måste du förbereda karossen och motorn från maskinen, en gammal såg, en hink och andra komponenter kommer att göra, samt fixturer / verktyg som krävs för att säkra strukturen. I det här fallet måste du utföra följande arbete.

Gör ett sidohål på kroppen i den gamla tvättmaskinen. Det kommer att behövas för produktionen av redan bearbetat och strimlat material

Bild
Bild
  • I botten av behållaren, med hjälp av en speciell hylsa, är det nödvändigt att fixera knivarna säkert. De är ofta gjorda av separata bitar av en gammal såg - en mycket enkel och ekonomisk lösning.
  • Som motor kan du använda en befintlig enhet, som tidigare fanns i hushållsapparater.
  • Mottagningsbehållaren för krossade råvaror måste fixeras vid sidohålet som gjorts i de första stadierna.
Bild
Bild

Som du kan se är det mycket enkelt och enkelt att utföra dessa arbeten. Detta tar inte mycket tid och dyra material.

Från en cirkelsåg

En bra slipmaskin kan också göras av ett så välkänt verktyg som en cirkelsåg. Enheter med en cirkulär bas är mycket effektiva. Om du planerar att bygga en sådan krossare måste du definitivt byta standardskivor som ursprungligen installerades på skäraxeln. Du måste sedan fästa en behållare för att ta emot det återvunna materialet.

Bild
Bild

Du kan också göra en strimlare av cirkelsågar. För att göra detta måste du beställa en axel från en erfaren vändare, på vilken skivor kommer att sättas på i framtiden. Naturligtvis måste du köpa skivdelarna själva. När du monterar en sådan enhet måste du ta hänsyn till några av nyanserna:

  • skivorna måste spännas på axeln så att de inte fästs tätt, utan genom brickor på 7-10 mm;
  • tänderna på intilliggande skivor ska inte placeras på samma linje - de måste fixeras på ett kaotiskt eller diagonalt sätt.
Bild
Bild

Från ett plan

Många gör-det-själv-tillverkare gör pålitliga och praktiska strimlare av specifika hyveldelar. Det finns många köralternativ med det här verktyget. Låt oss överväga en av dem.

Bild
Bild

I kombination med element i ett elplan kan en bakomliggande traktor användas. I en enda kombination kommer en ganska kraftfull och produktiv maskin ut. För att montera det behöver du:

  • elektriska hyvelknivar;
  • gående traktor;
Bild
Bild
  • remskiva;
  • axel;
  • kanal;
Bild
Bild
  • kullager;
  • kanal;
  • metall i plåt (3 mm.);
  • bultar;
Bild
Bild
  • brickor;
  • nötter.

Du kan inte klara dig utan verktyg som:

svetsmaskin

Bild
Bild
  • en hammare;
  • Bulgariska;
  • uppsättning nycklar;
  • borra;
  • tång.
Bild
Bild

Nu kommer vi att analysera steg för steg hur det kommer att bli en bra hackare med hjälp av skärdelar från en elektrisk hyvel

Först kan du svetsa kanalen till basen och sedan fixa där en statisk kniv och en drivaxel med knivar från ett elverktyg (i denna design är denna del en av de viktigaste)

Bild
Bild
  • Fäst remskivan på axeln med klippaggregatet. Detta är nödvändigt för att det senare ska kunna drivas av vridmoment.
  • Därefter ska du svetsa och installera papperskorgen.
Bild
Bild

Nu kan du ställa in själva komponenten för slipning. Fixera det på den främre halvan av den bakomliggande traktorn. I förväg kan jordbruksmaskiner placeras på tegel eller hampa för att göra det mer bekvämt att arbeta. Därefter bör du sträcka överföringen (remmen) på remskivan

Detta slutför tillverkningen av en trädgårdsförstörare med delar från en elektrisk hyvel.

Bild
Bild

Från en borr

Många hantverkare föredrar en borr när de gör en trädgårdskrossare framför tvättmaskiner och elektriska hyvlar. Funktionsprincipen för en sådan anordning kommer i många avseenden att likna en grönsaksfräs. Följande steg krävs för att skapa en sådan struktur.

  • Ta en gammal pall. Borra ett hål i den, dess diameter ska vara 12 mm. På den andra sidan av pallen fixerar du husdelen med lagret.
  • Lägg på en pall och säkra en hink med lämplig diameter med självgängande skruvar.
  • För in lagret i hålet. En axel med stålknivar installerad kommer att stå på den. Närmare slutet av axeln i botten av pallen, fäst en borr med två lägen med en nyckellös chuck.
  • Skicka in mjuka råvaror i den fasta skopan och starta den elektriska borrmaskinen. Efter noggrann krossning till den erforderliga fraktionen måste kompressen tas bort från behållaren. Observera att en enhet med en sådan enhet endast kommer att utformas för en liten mängd avfall och skräp.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt alla stadier av knivens tillverkning och slipning. Slipning måste vara ensidig. Den mejslade basen ska vara i botten.

Bild
Bild

För att hugga nyklippt gräs är det lämpligt att använda en kniv som följer formen på en diamant (bladen ska vara något rundade). Tack vare denna funktion kommer gräset att kunna glida fritt längs knivens skärkant utan att linda runt det.

Hemlagad utrustning

Av allt ovanstående kan vi komma fram till att det är enkelt och enkelt att göra en trädgårdskrossare med egna händer. Nästan alla användare kan hantera detta. Det är dock viktigt att inte bara veta hur man monterar sådan utrustning, utan också hur man använder den korrekt. Tänk på det invecklade med att använda en hemlagad enhet.

Du bör bara börja hugga grenar om du bär skyddsglasögon eller en mask. Du behöver ett huvudbonad och ett par höga skor. Det är lämpligt att skicka grenarna till bilen med bara händer eller handskar, men mycket smala och tätt passande på händerna

Bild
Bild
  • Lägg inte händerna under behållarens öppning för att ladda avfall. Om det behövs kommer det att vara möjligt att trycka igenom skräpet med ytterligare en sats stavar. Det är tillåtet att använda en speciell pinne för detta, som har grenar i slutet.
  • Dimensionerna på grenen som du skickar för bearbetning bör inte vara mer än hälften av mitten till centrum avståndet mellan axlarna. När du väljer träpartiklar som du planerar att slänga är det mycket viktigt att ta hänsyn till knivarna som används i tekniken.
  • Experter rekommenderar att du installerar en separat differentialautomatik för sådan utrustning. Denna del skyddar enheten från eventuella elektriska stötar om oförutsedda omständigheter inträffar.
  • Både under montering och under drift av en hemmagjord mekanism är det mycket viktigt att följa säkerhetsreglerna. Var försiktig inte bara för att skydda dina händer, ögon och fötter, utan också att se till att alla delar av makulatorn är ordentligt fastsatta.
  • När du arbetar med en hemlagad strimlare måste du se till att inga inneslutningar som stenar eller glas, metall eller plast kommer in i mottagningsbehållaren. Under lagring bör dessa element inte heller finnas i behållaren. De kan allvarligt skada enhetens struktur.
Bild
Bild
  • Tvåaxlade växter är mest effektiva vid strimling av våta grenar. Om det är nödvändigt att bearbeta elementen i täta rhizomer måste de rengöras noggrant från kontaminering.
  • Om virveltrumman fastnar på grund av att träinkluderingar fastnar i den måste enheten kopplas bort från elnätet omedelbart. I framtiden är det tillåtet att ta bort fastnat avfall endast när enheten är avstängd. Annars sätter du dig själv i allvarlig fara.
  • Under driften av krossaren (vilken som helst - både märkesvaror och hemmagjord) är det mycket viktigt att se till att enhetens strömkabel inte befinner sig i området där krossat avfall släpps ut.
  • Om du vill att din hemlagade strimlare ska hålla så länge som möjligt, måste den rengöras noggrant efter varje krossning på plats. Efter detta ska enheten inte kastas utomhus. Tilldela ett skjul för det eller utrusta ett baldakin.
Bild
Bild

Se till att enhetens blad alltid är väl vässade. Tack vare denna omsorg blir det mycket lättare och trevligare att använda enheten, och en stor belastning kommer inte att läggas på dess huvudkomponenter

Endast genom att observera alla ovanstående funktioner i operationen kan vi prata om hållbarhet och slitstyrka hos kvarnen, som du gjorde med dina egna händer. Naturligtvis spelar kvaliteten på alla komponenter som du använder under tillverkningen också en viktig roll. Behandla denna utrustning med omsorg och uppmärksamhet. Glöm inte att städa det hela tiden så att krossat avfall inte ackumuleras (i avancerade fall kan det vara ganska svårt att ta bort det). Dessutom bör du komma ihåg ditt eget skydd när du arbetar med denna teknik.

Bild
Bild

Börja inte under några omständigheter rengöra eller reparera den medan den fortfarande är ansluten.

Rekommenderad: