Soffa På Balkongen (60 Foton): Smal Soffgarderob, Soffbröst Och Soffbord, Hur Man Gör, Design Av Inbyggda Och Hopfällbara Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Soffa På Balkongen (60 Foton): Smal Soffgarderob, Soffbröst Och Soffbord, Hur Man Gör, Design Av Inbyggda Och Hopfällbara Modeller

Video: Soffa På Balkongen (60 Foton): Smal Soffgarderob, Soffbröst Och Soffbord, Hur Man Gör, Design Av Inbyggda Och Hopfällbara Modeller
Video: Center Tables / Coffee Tables designs 2024, April
Soffa På Balkongen (60 Foton): Smal Soffgarderob, Soffbröst Och Soffbord, Hur Man Gör, Design Av Inbyggda Och Hopfällbara Modeller
Soffa På Balkongen (60 Foton): Smal Soffgarderob, Soffbröst Och Soffbord, Hur Man Gör, Design Av Inbyggda Och Hopfällbara Modeller
Anonim

I dag kommer ingen att bli förvånad över den förädlade, utrustade balkongen, som mer ser ut som ett vardagsrum än ett rum för att torka kläder och lagra hushållsartiklar. Designers erbjuder olika alternativ för att inreda och ordna ett balkongrum, beroende på dess storlek och funktionella betydelse. Detta kan vara en studie, en lekplats eller en plats att koppla av.

Oavsett vilken roll balkongen spelar kan den absolut inte klara sig utan stoppade möbler, särskilt en soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Funktioner och Fördelar

Balkong - rummet är vanligtvis väldigt litet. Därför kan det vara mycket svårt att utrusta det vackert, kompakt och funktionellt. Det är då som små, graciösa soffor kommer till undsättning, som löser flera problem samtidigt. Det är samtidigt en bekväm sittplats om du vill sitta vid det öppna fönstret med en kopp te och en god följeslagare, och en bra sovplats för dem som föredrar friluftsliv.

Samtidigt kan soffan vara ett bra ställe att förvara sängkläder, handdukar, kläder och andra saker. Dessutom skapar soffan på balkongen direkt en mycket mysig, varm och hemtrevlig miljö, vilket inte kan sägas om fällbara stolar, pallar och till och med fåtöljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor som används för att utrusta balkonger är oftast mycket kompakta. Den smala modellen kan till och med placeras tvärs över balkongen vid en av dess väggar - detta sparar utrymme ännu mer.

Om området på balkongen tillåter det, kan du lägga till en fåtölj eller ett par ottomaner till en sådan soffa. Så här kan du organisera en matplats för hela familjen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor för balkonger kan vara mycket olika i storlek . Oftast är det här kompakta modeller eller snarare smala. Soffan kan vara en färdig säng (soffa) eller en förvandlande modell (stol-säng). Soffan kan fällas ut åt sidan eller rullas framåt.

Soffan kan ha en helt lakonisk design (utan armstöd och ryggstöd), eller den kan utrustas med dessa element. Allt beror på storleken på balkongen, själva soffan och ägarnas smak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Typer och funktioner

Beroende på utseende, modell, funktioner, material från vilket den är gjord kan soffan utföra en mängd olika funktioner på balkongen

Den smala soffan passar perfekt in även i det minsta utrymmet. En sådan modell är oftast placerad mittemot fönstret mot rummets långa vägg. Den avsmalnande modellen låter dig förvandla balkongen till en viloplats eller matplats. Det räcker med att bara placera ett litet soffbord bredvid. Om en sådan soffa är utrustad med slutna utdragbara sektioner, kommer den också att utföra ytterligare en funktion - till exempel förvaring av användbara bagateller eller läxor

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnmodellen är en av de mest praktiska, eftersom den låter dig rationellt använda ett litet utrymme utan att det blir rörigt. Sådana modeller görs oftast utrullning eller glidning, så att de vid behov kan användas för att sova. Om vi pratar om multifunktionella modeller, så är det soffor som utför flera uppgifter samtidigt

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffpuffen är en smal bänk med en mjuk sits utan armstöd och ryggstöd. Som regel är den utrustad med flera inbyggda förvaringslådor

Bild
Bild
Bild
Bild

En soffkista är en rymlig och tillräckligt stor behållare för förvaring av saker, kläder, hushållsartiklar, verktyg, tallrikar, husgeråd, böcker, tidningar och andra föremål. Den har formen av en rektangulär bröstkorg med ett gångjärnigt lock, stoppat med mjukt material och fyllmedel. Det är omslaget som spelar rollen som en sittplats eller till och med en koja

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffbänken låter dig perfekt organisera flera sittplatser för hushåll och deras gäster. Har oftast en hård sits. Det kan vara kantigt, installerat tvärs över balkongen eller längs väggen

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett balkongsoffeskåp är en typ av vanliga möbler, bara dess nedre del används för att skapa flera rader med hyllor eller lådor för förvaring av saker.
  • En skåpsoffa har oftast ett halvstyvt eller styvt säte. Huvuddelen av strukturen är garderobskåp. En sådan soffa används för att förvara användbara saker och kan samtidigt spela rollen som en sittplats för 1-2 personer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om balkongmöblerna inte är planerade att användas som säng eller förråd, men du vill organisera ett mysigt, bekvämt hörn för läsning, konversation eller tedryck, så i det här fallet en liten korgsoffa, ett runt soffbord och en ett par fåtöljer är perfekta om det behövs. Rottingmöbler ser alltid väldigt ljusa, eleganta och luftiga ut. Det tynger inte det redan begränsade utrymmet, men dekorerar och kompletterar det harmoniskt

Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Moderna möbler är gjorda av en mängd olika material: naturliga och syntetiska, lätta och tunga, dyra och billiga. Valet av material för att skapa en balkongsoffa beror till stor del på graden av arrangemang av själva balkongen.

Om balkongen inte är inglasad och uppvärmd måste materialet tåla låga temperaturer och hög luftfuktighet. Sofframen måste bearbetas ordentligt för att klara yttre manifestationer: fukt, vind, temperaturförändringar.

Klädsel ska vara praktisk, ren eller tvätta väl och vara resistent mot fukt och damm.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av basen kan ett torrt virke användas, behandlat med ett antiseptiskt medel. Mjukhet och bekväma känslor kommer att ges av ett skumgummiskikt, och som klädsel kan du använda konstgjort material, till exempel ekoläder. Den lämpar sig perfekt för rengöring, är vattentät, behåller inte smuts och damm på klädseln, ser bra ut.

Metall är inte mindre lämpligt material för basen . Naturligtvis måste den först genomgå korrosionsbehandling.

Ett annat alternativ för en öppen balkong är korg- eller plastmöbler. Det är sant att en korgsoffa snarare kommer att fungera som ett dekorativt föremål. Den tål inte tung belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte alltid möjligt att köpa en vanlig soffa för att ordna en balkong på grund av rummets lilla storlek. Det kan finnas flera sätt här ute. En av dem är skräddarsydda möbler. En sådan soffa kommer att tillverkas enligt individuella dimensioner och kommer att ta hänsyn till alla önskemål från kunden angående design, form och ytterligare detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ är att göra en soffa själv. Det här alternativet kan vara mycket billigare och enklare än det verkar först. En liten soffa kan tillverkas av skrotmaterial, till exempel från europallar.

För att göra detta måste du välja flera pallbitar, behandla dem med ett svampdämpande och fuktskyddande medel. Måla eller lacka och montera basen på den framtida soffan genom att placera pallarna en efter en och fästa dem ihop. Som en mjuk bas kan du använda soffkuddar eller skumgummi inslagna i klädsel. Det kan finnas många designalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör en soffa av pallar, se nästa video

Hur väljer man?

Enligt rekommendationer från experter bör en soffa för en balkong väljas med hänsyn till flera viktiga punkter:

  1. Storleken. Innan du köper en soffa du gillar måste du noggrant utvärdera dess dimensioner: passar den på balkongen, tar den inte upp allt ledigt utrymme, hur placeras den bäst?
  2. Funktionellt syfte. Om soffan kommer att användas för att skapa ett mysigt, litet hörn för tedryck och avkoppling, kan företräde ges till mer eleganta och kompakta modeller: korg, plast, trä (soffa). Om balkongen är planerad att användas som sovplats, bör modellen vara mer hållbar (utrullningsbar eller hopfällbar soffa). För att förvara saker är bröstsoffor, puffar eller garderober bäst lämpade.
  3. Om balkongutrymmet kombineras med köket är det fullt möjligt att använda skåpmöbler.
  4. Design. En balkongsoffa ska se harmoniskt ut i det inre av rummet: kombineras med andra möbler, dekorativa element, prydnader.
  5. Materialet som kroppen och klädseln är gjorda måste vara tillräckligt starka, starka, vattentäta och väderbeständiga (om balkongen inte är inglasad).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

11 bilder

Designidéer

Soffbröstet tillåter inte bara att snyggt placera de nödvändiga sakerna i området för fri tillgång, utan också att organisera ett ganska bekvämt och bekvämt säte för att läsa böcker eller koppla av i frisk luft. Möblerna är designade i varma, ljusa färger, harmoniskt kombinerade med balkongens inredning.

Bild
Bild

Den böjda soffan i den ursprungliga formen är designad i samma färgschema med dekorationen av väggarna i balkongrummet. Kombinationen av ljusa ljusgröna och vita färger fräschar upp interiören och är perfekt för att skapa en liten blommande trädgård på balkongen.

Bild
Bild

En idealisk plats för friluftsliv. En låg bekväm soffa, levande grönska, originalbelysning - stämningen bidrar till ett konfidentiellt samtal, läsning av böcker eller en romantisk kväll för två.

Rekommenderad: