Vericutters: Hur Man Väljer En Gräsklippare Luftare? Vad Det är? Bensin Och Manuella Fordon, Betyg På De Bästa Verticushakarna. Hur Jobbar Man Med Dem?

Innehållsförteckning:

Video: Vericutters: Hur Man Väljer En Gräsklippare Luftare? Vad Det är? Bensin Och Manuella Fordon, Betyg På De Bästa Verticushakarna. Hur Jobbar Man Med Dem?

Video: Vericutters: Hur Man Väljer En Gräsklippare Luftare? Vad Det är? Bensin Och Manuella Fordon, Betyg På De Bästa Verticushakarna. Hur Jobbar Man Med Dem?
Video: Så väljer du rätt gräsklippare till rätt tomt 2024, Maj
Vericutters: Hur Man Väljer En Gräsklippare Luftare? Vad Det är? Bensin Och Manuella Fordon, Betyg På De Bästa Verticushakarna. Hur Jobbar Man Med Dem?
Vericutters: Hur Man Väljer En Gräsklippare Luftare? Vad Det är? Bensin Och Manuella Fordon, Betyg På De Bästa Verticushakarna. Hur Jobbar Man Med Dem?
Anonim

Ägare lägger ner mycket energi på att hålla gräsmattan städad. Förutom konstant vattning, hårklippningar, måste du ta bort det ackumulerade små skräpet, lossa jorden. En verticutter kommer att hjälpa till att klara alla dessa uppgifter.

Bild
Bild

Vad är det och varför behövs det?

Gräsklipparen är avsedd att lossa ytan och ta bort torra löv, mossa och andra små föroreningar från jorden. Det håller gräsmattan ren och gräset friskt, och du kan använda den för att snabbt och enkelt rengöra det önskade området. Denna typ av teknik kommer att hjälpa till att tränga in i luften och nödvändiga näringsämnen i jordlagren, och det tunnar också gräsmattan perfekt.

Om du inte tar hand om gräsmattan i tid och inte lossar den då och då kan det leda till sjukdom och död på prydnadsgräset . Resultatet av passivitet kommer omedelbart att påverka dess utseende - det kommer att bli gult, det kommer att se slarvigt ut och kullade platser kommer att synas genom det.

Bild
Bild

För att förhindra att detta händer använder ägarna till dekorativa gräsmattor denna enhet. Det kommer att ge all nödvändig vård för gräsmattan: ta bort överflödig fukt, rensa skräp och så vidare. Verktyget har ett kraftigt stålblad med blad som tränger vertikalt ner i marken till ett djup av 10 cm.

I själva verket är detta samma bearbetning av jorden med en bajonettspade eller höna. Tack vare den högkvalitativa legeringen har denna enhet använts länge, den är resistent mot mekanisk och fysisk belastning. Det finns modeller med bensin eller elmotor. Alla redskap är lätta att byta och varierar i knivlängd.

De nödvändiga knivarna ingår vanligtvis i satsen, men de kan köpas separat, samt extra eller extra tillbehör, till exempel en fjäder, rulle eller bälte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns manuella och mekaniska verticutters, men experter rekommenderar inte att använda dem, eftersom de inte utmärks av deras praktiska egenskaper. Många tror att en luftare och en skärare är en och samma, men det är en signifikant skillnad mellan dem . Luftaren är lämplig för att lossa jorden, med dess hjälp utlöses de nödvändiga biologiska processerna, jorden är mättad med syre. Och vertikalskärarens huvudsyfte är att rengöra de övre lagren av ytan. Allt detta arbete utförs med olika typer av redskap, de är fästa på motorplattformen.

Bäraren har ett bekvämt justerbart handtag, vilket är bekvämt att justera efter personens höjd . Och även en spak bringas till den, med hjälp av vilken knivens penetrationsdjup regleras. Handtaget är vikt, på grund av denna omvandling är utrustningen bekväm att transportera och förvara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och även klipparen är utrustad med en gräsuppsamlare. Gamla löv, alla små skräp, mosspartiklar faller ner i det. Ett speciellt munstycke har en dubbel funktion: det lossnar jorden och samlar skräp . För säker drift är alla drivelement i utrustningen placerade bakom ett plast- eller metallhölje. Tillverkningsföretag har försökt göra dessa enheter tysta, så de är så tysta som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar att du använder skärparen minst en gång under hösten och våren . Vissa hävdar att detta inte är tillräckligt, och det måste appliceras varje gång efter 6-7: e klippningen av gräsmattan. Gallring sker på kort, fuktigt gräs. Det är strängt förbjudet att använda denna typ av teknik på mjuk mark, eftersom knivarna kommer att skada växts rotsystem.

För att förlänga bakpulvret ska det alltid förvaras skyddat mot fukt.

Bild
Bild

Olika sorter

Det är vanligt att klassificera verticutters enligt flera kriterier. Baserat på de huvudsakliga egenskaperna hos denna teknik kan flera huvudsakliga sorter särskiljas.

Enligt knivsystemet finns det tre huvudtyper

Vertikal kniv . Designad för den djupaste rengöringen av platsen (platser där det övervuxna gräset har ett kraftfullt rotsystem). Perfekt för gräsmattor som inte har bearbetats på flera år i rad. Tekniken med sådana knivar kan enkelt hantera gamla rötter, stjälkar och ger också högkvalitativ markberedning för efterföljande plantering.

Bild
Bild

Fjäderbelastade blad . En enhet av denna typ liknar en kraftfull kratta. Det används på gräsmattor som såddes för inte mer än 3 år sedan. Ett sådant blad lossnar praktiskt taget inte jorden, utan rensar bara snabbt och effektivt jorden från små skräp.

Bild
Bild

Triangulära tänder . Blad av detta slag finns bara i dyra, professionella modeller. Lämplig för högkvalitativ rengöring av stora utrymmen.

Bild
Bild

Vissa funktioner gäller alla typer av enheter

Trädgårdsluftare och verticutter har självgående rörelse , i den, vrider motorn axeln med kniven, men roterar inte enhetens hjul. Detta motiveras fullt ut av att hastigheten måste ändras regelbundet, eftersom kvaliteten på gräsmattans täckning också förändras.

Bild
Bild

Om gräsmattan är liten kan du spara på köpet och välja modell utan avfallsbehållare (grenar och skräp kan avlägsnas med en vanlig trädgårdstratta).

Bild
Bild

Sådan utrustning, enligt driftsprincipen, är också indelad i mekanisk, elektrisk och bensin

Mekanisk . En utmärkt modell som är bekväm att hantera ett litet område. Det sticker ut för sin praktiska, miljövänlighet, relativt låga kostnad, uthållighet (ett sådant verktyg anses praktiskt taget oförstörbart). Den har en speciell rulle på vilken knivar är fästa.

Som regel används den i områden upp till 7 tunnland. Eftersom detta är en manuell version fungerar den utifrån en persons fysiska styrka.

Bild
Bild

Elektriska används redan på ett område på 7 till 15 tunnland . Naturligtvis behövs en strömkälla för att använda ett sådant verktyg. Det finns laddningsbara modeller, perfekta för dem som inte vill vara beroende av elnätet. Elektriska fräsar arbetar med minimalt buller och är mycket effektiva. Naturligtvis överstiger kostnaden för en sådan enhet det mekaniska alternativet.

Bild
Bild

Bensin anses vara den mest produktiva, lämplig för användning på stora ytor (över 15 tunnland). Som regel väljs sådana verktyg av ägare till storskaliga webbplatser. Det kan fungera länge utan avbrott, beror inte på strömkällor, betraktas redan som en professionell teknik, därför har det en ganska hög kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarna presenterar för närvarande separata eller kombinerade (två-i-ett) -modeller, som inkluderar en verticutter (används två gånger om året) och en luftare (används hela sommaren). Många konsumenter stannar vid just sådana enheter, eftersom det med deras hjälp är mycket lätt att uppnå perfekt ordning på trädgårdstomter. 2-i-1 gräsmatta kan vara bensin eller elektrisk.

Experter rekommenderar att när du väljer trädgårdsutrustning, var uppmärksam på beskrivningen av produkten, i den kan du se en detaljerad lista över alla egenskaper och funktioner hos enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Denna teknik har skillnader i kostnad, bredd, effekt. Bedömningen av de bästa modellerna skapades av experter baserat på kundrecensioner och försäljningsanalyser.

Bild
Bild

Greenworks G40DT30

Toppen av de mest rankade enheterna öppnas av den ledande tillverkaren av trädgårdsutrustning Greenworks. Modell G40DT30 är utrustad med en 1000 W elektrisk motor och har en arbetsbredd på 32 cm. För att starta måste du först trycka på säkringsknappen och sedan på fästet . Handtaget är fällbart, vilket gör att du kan transportera utrustning även i en liten bil, och under förvaring tar enheten en minimal plats. Handtaget är utrustat med gummikuddar som hjälper till att hålla vertikalklipparen säkert under arbetet. Karossen är tillverkad av plast, vilket avsevärt minskar utrustningens totala vikt.

Bild
Bild

Det är den mest hållbara batterimodellen. Den har en montering av mycket hög kvalitet, samt ett inbyggt batteri. Tack vare den stora 20 l gräsbehållaren kan du arbeta längre utan avbrott för att tömma uppsamlingslådan. Området bearbetas snabbt, eftersom verktyget är utrustat med höghastighetsblad som roterar med en hastighet av 3500 rpm.

Andra fördelar inkluderar en knapp för att förhindra obehörig lansering . Nackdelarna inkluderar ett högt pris, oreglerad hastighet, själva enheten rör sig inte - du måste pressa, ganska bullrigt (84 dB), tungt (vikt 14 kg).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viking LE 540

Nästa ledare är Viking LE 540. Elmotor med en kapacitet på 1,6 kW. Kroppen har 4 hjul för stöd och ett fällbart metallhandtag. För enkelhets skull tas startfästet ut i hela handtaget för att starta enheten med både vänster och höger hand . Och det finns också knivar (7 stycken) som skär jorden med skärkanter. Fångar 38 cm bred i taget. Eftersom verktyget fungerar på ett 220 V -nätverk bör en förlängningssladd köpas.

Bild
Bild

Det finns en spärr så att tråden inte dras ut när spänningen sjunker . Modellen är utrustad med en regulator (6 positioner), som kan påverka knivens höjd. Du kan ändra djupet för att lossa jorden direkt i processen, liksom arbeta på en stor gräsmatta. Nackdelar: stor vikt (28 kg), det finns ingen gummikudde mot att glida händer, den rör sig dåligt på högt gräs, eftersom den har ett grunt mönster på hjulen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch AVR 1100

Bosch AVR 1100 är också i gott skick. Den tyska tillverkaren har skapat en enhet med en elmotor på 1100 W. Djupjustering har 4 lägen. Kroppen är tillverkad av superstarkt lättviktigt material, produktens totala vikt är 9, 9 kg. Bladen är gjorda av kolstål, de går inte sönder eller trista när de träffar hårda stenar . Greppet är 32 cm. Handtaget kan enkelt fällas på två ställen.

Bild
Bild

Den rymliga 50 l gräsuppsamlaren gör att du kan arbeta kontinuerligt under lång tid . Andra fördelar: ett högt handtag är lämpligt för personer i olika höjder, en styv och omfattande behållare för uppsamling av gräs. Nackdelar: ett mycket högt pris, om du arbetar länge kan skydd fungera, när knivarna sänks till det maximala skadas färskt gräs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stiga SV 415 E

Svenska tillverkare har presenterat sin Stiga SV 415 E. Många användare noterar dess manövrerbarhet och praktiska egenskaper, detta underlättas av det smala hjularrangemanget. För att flytta enheten från plats till plats finns det ett bekvämt handtag, men det bör noteras att verktyget är långt ifrån lätt (18 kg). Effekt 1500 W, fångar en remsa på 38 cm. Den stora, robusta uppsamlingslådan rymmer 50 liter och är lätt att rengöra från skräp.

Bild
Bild

Samlarmotorn är mycket härdig, den sticker ut för sin ökade resurs. Kontakten för anslutning till nätverket sitter på handtaget. Den har två axlar, en skär mossa och har 20 knivar, den andra genomborrar marken med 44 fjädrar. Axlarna ändras snabbt och utökar därigenom enhetens kapacitet, knivarnas djup är justerbart.

Nackdelar: tung vikt, högt pris, en behållare för sopor är svår att sätta på, det finns plastspärrar som är extremt opålitliga

Bild
Bild
Bild
Bild

Makita UV 3200

De fem bästa stängs av den japanska tillverkarens verticutter. Deras Makita UV 3200 -modell är utrustad med en 1300 watt elektrisk motor. G Lossningsdjupet kan justeras med en spak nära höger framhjul . Den täcker en bredd på 32 cm. De huvudsakliga kroppsdelarna är gjorda av plast och gräsuppsamlingen (30 liter) är gjord av kraftigt, tätt tyg. Handtaget är gummerat, vilket förhindrar att händerna glider när du arbetar, det kan också justeras så att det passar personens höjd. Inkluderingsfästet förs ut till höger. Motorn är fabriksmonterad, vilket garanterar långvarig användning av utrustningen.

Manövrerbar, har ökat förmågan att köra över landet . På grund av sin design övervinner den lätt ojämn terräng. Från proffsen: du kan hänga nätsladden på en speciell krok på enheten, utrustad med 10 knivar med 20 kanter, utmärkt längdförmåga och manövrerbarhet. Nackdelar: det kommer inte att vara särskilt bekvämt för en vänsterhänt person att använda det här alternativet, eftersom inkluderingsfästet är till höger, kostnaden är högre än genomsnittet, för att ändra bladdjupet måste du böja dig (justeringen finns längst ner i ärendet).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

Innan du väljer en sådan plan för trädgårdsredskap bör du överväga några av huvudkriterierna

  • Om gräsmattans yta är liten, klarar den mekaniska eller elektriska versionen av vertikalskäraren (upp till 8 tunnland) denna uppgift. På ett stort område rekommenderar experter att bara använda bensinmodeller - de är mycket kraftfullare och klarar enkelt uppgiften.
  • Vertikussliparen används inte på mjuk jord, en tät jord behövs.
  • Enhetens vikt måste vara bekväm för personen som arbetar med den. Ett verktyg som är för skrymmande kan också skada gräset.
  • När det gäller effekt bör du välja en inventering på mer än 1000 W, så att knivarna kan tränga djupare.
  • När du väljer en elektrisk modell bör du i förväg bestämma dig för närmaste uttag och en extra förlängningssladd.
  • Kroppen av plast (eller polypropen) är inte rädd för korrosion, den gör inte enhetens vikt tyngre, men är sämre i styrka än metallkroppen.
  • Experter rekommenderar också att uppmärksamma motorns parametrar: effekt, volym (om det är en bensinmodell), brus, nätverksparametrar.
  • En viktig nyans är arbetsbredden. Ju högre bearbetningsnummer, desto mindre tid tar det att rengöra gräsmattan.
  • Knivarnas kvantitet och kvalitet och om rippningsdjupet är justerbart.
  • Paketet kan innehålla en luftare, vilket kommer att vara ett klart plus.
  • Sopbehållarens volym i bensinmodeller bör vara från 55-60 liter, i elektriska-40-50 liter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i drift

Denna trädgårdsteknik rekommenderas att användas två gånger om året. Vårbearbetning utförs innan det unga gräset börjar växa massivt. Det är lätt att arbeta med det här verktyget på våren: det finns vanligtvis lite skräp efter vintern, löv och gammalt gräs tas bort . På hösten (före vinterkylan) leds enheten noggrant över gräsmattan och förbereder därmed gräsmattan för övervintring. Många trädgårdsmästare rekommenderar att du använder denna "rake" varannan månad eller efter var sjätte klippning.

Om den används korrekt kommer gräsmattan alltid att vara välskött och frisk . Var noga med att läsa bruksanvisningen innan du använder den. Det bör finnas en detaljerad beskrivning av alla egenskaper och möjligheter för denna typ av teknik: om den kan appliceras på vått gräs, hur och när det är bättre att behandla gräsmattan.

Bild
Bild

Glöm inte heller att stenar eller andra hårda föremål kan skada bakpulvret. Kör inte över eller krossa tråden, och använd också bränsle som inte är lämpligt enligt verktygets tekniska data . Kontrollera knivarna och själva mekanismen för skador innan du påbörjar arbetet. Lossning av jorden bör endast utföras i bra belysning (det är möjligt i mörkret, om det är möjligt att markera området med hög kvalitet). Denna typ av arbete utförs i tvärplanet.

Om du inte följer driftsreglerna kommer enheten inte att kunna tjäna på länge och misslyckas helt enkelt.

Rekommenderad: