Blomrabatter På Gräsmattan (54 Foton): Namnen På Gräsmattblommor, Hur Man Skiljer En Gräsmatta Från En Blomsterträdgård, Desto Bättre, Vackra Exempel Och Designidéer

Innehållsförteckning:

Video: Blomrabatter På Gräsmattan (54 Foton): Namnen På Gräsmattblommor, Hur Man Skiljer En Gräsmatta Från En Blomsterträdgård, Desto Bättre, Vackra Exempel Och Designidéer

Video: Blomrabatter På Gräsmattan (54 Foton): Namnen På Gräsmattblommor, Hur Man Skiljer En Gräsmatta Från En Blomsterträdgård, Desto Bättre, Vackra Exempel Och Designidéer
Video: Renovering av gräsmattan - vertikalskära, lufta, så och dressa 2024, Maj
Blomrabatter På Gräsmattan (54 Foton): Namnen På Gräsmattblommor, Hur Man Skiljer En Gräsmatta Från En Blomsterträdgård, Desto Bättre, Vackra Exempel Och Designidéer
Blomrabatter På Gräsmattan (54 Foton): Namnen På Gräsmattblommor, Hur Man Skiljer En Gräsmatta Från En Blomsterträdgård, Desto Bättre, Vackra Exempel Och Designidéer
Anonim

Vid byggandet av ett hus är det viktigt att tänka inte bara på själva hemmets uppläggning utan också på förbättringen av det omgivande området. Sådant arbete kräver ofta inblandning av en professionell landskapsdesigner, men med tillräckligt med tålamod och förberedelse kan förbättringen av lokalområdet göras oberoende. Idag kommer vi i vårt material att prata mer detaljerat om rabatter på gräsmattan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Blommor på gräsmattan kan vara en riktig dekoration för ditt hem. Samtidigt är det särskilt viktigt att ordna dem korrekt: välj lämpliga sorter av blommor och gräs, placera själva rabatten (den mest populära platsen är mitt på gräsmattan) och så vidare.

Nu finns det ett stort antal sorter av gräsmattor med rabatter . Till exempel består en av de vanligaste, som kallas moriska, av ett stort antal vilda blommor. Beroende på dina preferenser kan du välja en traditionell gräsmatta med rabatter eller visa din egen kreativitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man gräsmatta?

Valet av gräsmatta blommor beror helt på dina preferenser: du kan odla underdimensionerade ettåriga, perenner med ljusa eller lugna blommor, mångfärgade, opretentiösa buskar, barrträd och åker sorter.

I det här fallet kan rabatter på gräsmattan dekoreras både i en kombination av två eller flera växter och färg (till exempel petunia med rosor eller sorter med blommor av gula och skarletröda toner) och blommor av samma typ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är sant att när man väljer och köper gräsmatta bör man följa vissa rekommendationer från specialister (amatörblomstrare, botaniker, landskapsdesigners). Låt oss överväga de viktigaste.

Använd enkla växtkombinationer om du inte är redo att ägna mycket uppmärksamhet åt dem . I detta fall är olika ängsblommor perfekta för rabatter, eftersom de anses vara optimala på grund av att de inte kräver komplex eller särskild vård. Det är ängsväxter som föredras av nybörjare inom blomsterodling. Om du inte är säker på att du självständigt kan välja en framgångsrik kombination av växter, använd sedan speciella blomsterkit (de finns under namnet "Blandning av ängsväxter"), som säljs i specialaffärer.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer växter är det viktigt att överväga en framgångsrik färgkombination . Det är tack vare färgen som du kan skapa önskat utseende av rabatten eller gräsmattan, vilket kommer att vara estetiskt attraktivt för dig själv, ditt hushåll, gäster och grannar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper växtfrön måste du vara särskilt uppmärksam på tillverkaren . Du ska bara lita på de företag som har lyckats få sin auktoritet och respekteras bland konsumenterna. I det här fallet är du säker på att du köper en garanterad kvalitetsprodukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bostadsregionen är av stor betydelse . Alla dess klimategenskaper bör beaktas för att inte misstas när du väljer ett frö som är anpassat specifikt för din region. Annars kanske växter inte kan växa och utvecklas fullt ut under befintliga förhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blomningstid är en annan viktig egenskap hos växter . När du dekorerar en rabatt måste du välja växter som blommar samtidigt. Då blir gräsmattan så ljus och attraktiv som möjligt under en viss tid. Dessutom finns det ett annat tillvägagångssätt för att plantera växter. Många odlare väljer växter för plantering, vars blomningstid är annorlunda (det idealiska alternativet är när växterna börjar blomma gradvis efter varandra). I det här fallet kommer gräsmattan att dekoreras med blommor under längre tid, från vår till sen höst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du följer rekommendationer från experter och tar hänsyn till alla de faktorer som beskrivs ovan, är det inte svårt att skaffa de nödvändiga växterna som kan dekorera din gräsmatta som du föreställer dig det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det bästa sättet att skilja gräsmattan från blomträdgården?

Det finns flera sätt att hålla gräsmattan borta från dina rabatter och på så sätt dela upp det utrymme du har tillgång till. Detta kan göras både med hjälp av specialister och självständigt. Låt oss överväga de mest relevanta idéerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betongkonstruktion

Betongstaket för rabatter används ganska ofta. De utmärks av hög tillförlitlighet och relativt enkel design. Betongkonstruktioner kan monteras antingen med torr eller rå betong. Precis som alla andra typer av staket har betongkonstruktioner ett antal fördelar och nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de positiva kan flera viktiga egenskaper noteras:

  • lång livslängd;
  • motståndskraft mot ogynnsamma miljöförhållanden (till exempel temperaturfall, hög luftfuktighet, mekanisk belastning);
  • materialets förekomst och tillgänglighet;
  • överkomligt pris;
  • enkel installationsprocess.

Å andra sidan finns det också negativa egenskaper, till exempel en stor massa betongblock, vilket komplicerar processen med deras funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trästaket

Trästaket anses vara det mest populära. Mest troligt beror detta på förekomsten av ett stort antal positiva egenskaper:

  • tillgänglighet;
  • ekologisk renlighet;
  • enkel tillverkning.

De mest populära av de typer av trästaket inkluderar ett mini-staket och en tvärstångskant. De är vanliga eftersom de är väldigt enkla och snabba att göra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallstaket

Om vi pratar om metallstaket, bör det noteras att bland dem är den vanligaste typen svetsade strukturer. De kan tillverkas oberoende av stavar, rörskrot, armeringsbitar och andra metallprodukter.

Bild
Bild

Följande positiva egenskaper är inneboende i metallstaket:

  • lång livslängd (för att öka det kan metallstaket täckas med en specialdesignad korrosionsskyddande förening);
  • estetiskt tilltalande utseende - i jämförelse med alla typer av strukturer som har beskrivits ovan anses metall vara den vackraste;
  • möjligheten att tillverka enligt en individuell order;
  • tillförlitlighet och styrka (metallstaket tål tung belastning);
  • olika mönster;
  • enkel vårdprocess.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Å andra sidan rapporterar användare av sådana mönster också brister. Det viktigaste är det faktum att metallstängsel blir mycket hett under påverkan av direkt solljus. Förutom, man bör komma ihåg att om det är nödvändigt att måla metallkonstruktioner kan denna process orsaka betydande svårigheter.

Bild
Bild

Flät- och stavgissel

Staket för rabatter, gjorda av vinstockar och kvistar, passar mycket organiskt in i den övergripande bilden av gräsmattans design. Obestridlig är originaliteten hos sådana element, som samtidigt utför dekorativa och praktiska funktioner. För att göra sådana staket med egna händer bör du förbereda den ursprungliga råvaran i förväg (det är bäst att göra detta tidigt på våren). Naturliga grenar och vinstockar ska skalas. Följande egenskaper kan tillskrivas de kännetecknande egenskaperna hos flätstängsel och kvistar:

  • enkel bearbetning;
  • budget;
  • attraktivt utseende.

Man måste dock komma ihåg att sådana staket är kortlivade. Med andra ord måste de ändras regelbundet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Däck

Användning av däck som fäktning är också en ganska populär metod för stängsel. Med skicklighet och flit kan ett sådant improviserat material inte bara utföra en funktionell, men också en dekorativ roll. För att göra ett staket måste du klippa däcken och placera dem runt omkretsen av rabatten. De positiva egenskaperna hos ett sådant staket inkluderar följande fakta:

  • låg kostnad (skapandet av ett sådant staket är tillgängligt för nästan varje person);
  • en mängd olika nyanser (du kan måla däck i valfri färg som är attraktiv för dig);
  • motstånd mot förändringar i lufttemperatur;
  • lång livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör komma ihåg att däckstaket är inte lämpligt för människor som bryr sig om miljön . Saken är att under nedbrytningsprocessen kan gummi släppa ut skadliga ämnen. När det värms kan det dessutom avges obehagliga och ganska skadliga lukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Häck

Om du inte vill att din häck ska se för aggressiv ut, men strävar efter att se till att den passar in i helhetsbilden så mycket som möjligt, bör du använda olika häckalternativ. Som en häck kan du använda en mängd olika växter: barrträd, lövfällande, klättring, kantsten . Blomväxter som lavendel, saffran och tusensköna används väldigt ofta. Beroende på vad du föredrar kan du ordna en häck som kommer att stå i kontrast med rabatten eller betona den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

Förutom de sorter som beskrivs ovan finns det andra typer av staket för rabatter. Till exempel är plastkantar populära. Den stora efterfrågan på sådana staket är främst förknippad med ett ganska brett sortiment av dessa produkter. Följande egenskaper hos plastgränser kan klassificeras som positiva:

  • attraktivt utseende;
  • låg kostnad och hög tillgänglighet;
  • multifunktionalitet;
  • lång livslängd;
  • stabilitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Design exempel

Låt oss överväga flera exempel på design och dekoration av rabatter på gräsmattan nära huset eller på landet. Om du vill kan du kopiera dessa exempel i sin helhet eller använda dem som inspiration.

På det här fotot kan du se ett exempel på ett rabattstaket med betongkonstruktioner. Formen på rabatten är ganska ovanlig, men samtidigt estetiskt attraktiv

Bild
Bild

Du kan dekorera en rabatt i trädgården med hjälp av sådan trähampa. Denna design ser väldigt trevlig och miljövänlig ut

Rekommenderad: