Bluegrass För Gräsmattan (27 Bilder): Beskrivning Av Gräsmattan Av ängs Bluegrass, Fördelar Och Nackdelar Med Frön, Egenskaper Hos Rullat Bluegrass, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Bluegrass För Gräsmattan (27 Bilder): Beskrivning Av Gräsmattan Av ängs Bluegrass, Fördelar Och Nackdelar Med Frön, Egenskaper Hos Rullat Bluegrass, Recensioner

Video: Bluegrass För Gräsmattan (27 Bilder): Beskrivning Av Gräsmattan Av ängs Bluegrass, Fördelar Och Nackdelar Med Frön, Egenskaper Hos Rullat Bluegrass, Recensioner
Video: Se hur gräsmattan växte fram 2024, Maj
Bluegrass För Gräsmattan (27 Bilder): Beskrivning Av Gräsmattan Av ängs Bluegrass, Fördelar Och Nackdelar Med Frön, Egenskaper Hos Rullat Bluegrass, Recensioner
Bluegrass För Gräsmattan (27 Bilder): Beskrivning Av Gräsmattan Av ängs Bluegrass, Fördelar Och Nackdelar Med Frön, Egenskaper Hos Rullat Bluegrass, Recensioner
Anonim

När du väljer ett bluegrass för en gräsmatta måste du bekanta dig med beskrivningen av detta gräs, med egenskaperna hos rullat bluegrass. Dessutom måste du studera frönas egenskaper, slutligen är det användbart att bekanta dig med recensionerna från ägare till gräsmattor som sås med detta gräs.

Bild
Bild

Egenskaper

Gräsmatta bluegrass ser ut som en vanlig finkornig flerårig ört med en kraftfull rhizom. Det dyker upp före andra spannmål - du kan se det så snart snön har smält. En liknande kultur finns i nästan alla länder i världen. Tidigare användes bluegrass som fodergräs, men nu har det blivit en fullfjädrad gräsmatta.

Bildandet av rotsystemet sker med en genomsnittlig intensitet; den tillhör den lösa fibrösa typen och förekommer främst i jordens övre horisont. Rötternas längd är i olika fall 0, 2-0, 9 m.

Om det inte klipps växer bluegrass ibland till 0,9 m i höjd . Dess bladblad 0,4 cm breda är plana; det är både helt nakna och blad med arachnoidhår vid basen. Den pyramidala paniken sprider sig ganska, dess längd är från 5, 1 till 20, 3 cm. Grenarna är tydligt grupperade i 3-5 bitar, det finns också 3-5 blommor per spikelet. Storleken på de långsträckta blågräsfrön är 0,13-0,3 cm, deras genomsnittliga vikt är 0,3 g.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan beundra blommorna under första hälften av sommaren . Växten ställer inga speciella krav på markens kvalitet, men det är bättre att plantera den i lös, måttligt fuktig jord mättad med näringsämnen. Du bör inte vara rädd för starka fluktuationer i luftfuktigheten - bluegrass tolererar dem väl.

Bild
Bild

För att se många förkortade löv och för att tvinga fram bearbetning behöver du aktivt solljus . Rhizomer är mycket stabila, de kan innehålla underutvecklade skott. Underjordiska skott ökar sodbildningen. Vid torrt väder eller på övertorkad jord kommer sannolikt korta skott att bildas. Rhizom upphör att utvecklas i slutet av vintern - tidig vår.

Bild
Bild
Bild
Bild

En gräsmatta baserad på bluegrass kan dekorera alla förortsområden eller lokaler . Det kommer att ta lite tid att dekorera utrymmet. Gräset kommer att vara ljust grönt och alltid jämnt tätt. Det finns sorter med ökat motståndskraft mot kyla.

För sportträning är det bättre att välja en kombination av bluegrass med rajgräs.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Meadow bluegrass är utmärkt för att dekorera gräsmattor enligt "yttre data", dessutom tål den perfekt många växtsjukdomar . Denna kultur kommer att mogna tillräckligt tidigt, och därför kommer det i början av säsongen att glädja tomterna. Du kan gå på bluegrass relativt lugnt - det är nästan inte utsatt för trampning.

Följande egenskaper talar också för en sådan växt:

  • små krav på markens sammansättning (inte mer än för vanliga trädgårdsgrödor);
  • utmärkt överlevnad vid frost och uttorkning;
  • möjligheten att växa på ett ställe upp till 40 år;
  • effektiv regenerering vid eventuell deformation;
  • bildandet av en enhetlig matta;
  • enkel daglig vård.
Bild
Bild

Men ängs bluegrass har också uttalade nackdelar:

  • lång utvecklingsperiod (torv bildas slutligen först under det andra året efter sådd);
  • efter nederbörd hackar fåglar vanligtvis gräsmattan;
  • rullad gräsmatta är dyr, och transporten kan knappast kallas billig;
  • en god effekt uppnås endast om den mark som används maximalt liknar den i plantskolan.
Bild
Bild

Typer och populära sorter

Alla sorter av ängsblågräs är inte skapade lika. Några av dem är mycket efterfrågade och stabila. Så, Kanadensisk typ växte i flerårigt format och distribuerade sig själv. Denna gröda kan planteras med förtroende i sur jord med begränsad bördighet. Kanadensisk ängs bluegrass vinner också jämförelse med andra sorter när det gäller torktolerans.

Denna kultur är också uppskattad för:

  • enkel återhämtning efter eventuella deformationer;
  • enkel introduktion i vilken gräsblandning som helst;
  • förenklat underhåll.
Bild
Bild

Om du behöver göra en idrottsplan eller till och med en amatörfotbollsplan är den mycket bättre lämpad sort "Midnatt " … Den trampar lite och tål dåligt väder mycket bra. Att servera sådana växter är enkelt.

Midnight bluegrass kommer att ge en tjock och tät beläggning. Och han blir nästan aldrig sjuk.

Bild
Bild

Bluegrass "Panduro "beröm för sin vackra färg. Det har också utmärkt immunitet och sliter lite. Ett sådant överdrag är lämpligt för en vanlig hemsportplats eller för en gräsmatta där de kommer att sola. Det är också viktigt att notera det utmärkta motståndskraften mot salt salt, liksom mot olika sjukdomar. Växtens immunsystem stöter effektivt bort lövskador.

Bild
Bild

Ett bra alternativ är betyg "Boutique " … Det är berömt för sina utmärkta kombinationer med andra gräs som används i gräsformuleringar. Ytan kommer att ha en djupgrön färg. "Butiken" återställs enkelt och snabbt om den har skadats eller har överlevt en tung belastning. Även under perioder med kortsiktiga torka ändras inte färgen.

Sorten tillhör elitkategorin. Det bildar lågväxande gräsmattor. Utmärkt motståndskraft mot lågklippt klippning garanteras. Kompatibilitet med andra bluegrass -sorter garanteras också. Gräsets densitet förblir även vid extrem värme.

Bild
Bild

Och här Balin tål en ganska hård frost. I denna sort har grässkyddet en delikat grön färg. Röta är mycket snabbt. Även under snön kommer "Balin" att behålla sin attraktiva gröna färg.

Bild
Bild

När du köper snabbväxande växter bör du föredra bluegrass " Platini " … Det kommer att ge ett tätt markskydd. Detta är det betyg som rekommenderas för att förbereda golfbanor. Platini är bekväm att skära, och kulturen svarar bra på detta förfarande. Den växer bra även med temperaturfluktuationer och långvariga dåliga väderförhållanden; Det är också värt att notera att Platini bluegrass är lämplig för en mängd olika klimatzoner.

Bild
Bild

Alternativt väljer de vanligtvis:

  • "Kompakt" (praktiskt taget universell, även lämplig för betesmarker);
  • "Connie" (svag tillväxt kompenseras av utmärkt dekorativitet);
  • Delfin (underdimensionerad, med bra spad);
  • "Geronimo" (rekommenderas för slitstarka gräsmattor med en tät struktur).
Bild
Bild

Fröval

När du väljer ett frö skulle det vara utslag att bara fokusera på egenskaperna hos specifika bluegrass -sorter. Det är bättre att välja en produkt med hänsyn till certifiering både i Ryssland och utomlands.

Praktiken visar att närvaron av dessa två certifikat samtidigt skyddar väl mot obehagliga överraskningar.

När man tänker över kombinationerna av örtblandningen är det viktigt att fokusera på de sorter som kommer att växa i en viss klimatzon och motsvara den typ av gräsmatta som bildas. Köp en liten mängd frön och gör en försökssådd (inte nödvändigtvis i marken, du kan också använda korn som blötläggs i varmt vatten, som ligger mitt i sågspån).

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man så korrekt?

Mycket beror naturligtvis inte bara på plantmaterialets kvalitet utan också på korrekt hantering av det. Arbetet börjar med förberedelsen av underlaget . Trots mångsidigheten hos bluegrass är det bäst att använda lite sura leror. En bra, vacker gräsmatta kan man få genom att gräva upp jorden och ta bort allt ogräs.

Dessutom rekommenderas att kalka, tampa och jämna ut platsen.

Bild
Bild

För själva såningsförfarandet är en universell gräsmaskin såmaskin optimal . I frånvaro behöver du inte leta efter andra liknande verktyg, utan arbeta manuellt. Korn läggs först och främst längs den framtida gräsmattan, och efter det - tvärs över. Detta tillvägagångssätt kommer att eliminera ojämn fördelning. Ett gödningsmedel som innehåller kalium och kväve hälls vanligtvis direkt med fröna.

Bild
Bild

Du måste så i genomsnitt 10-15 g frön per 1 m2. Marken måste komprimeras efter sådd - annars fixas inte fröna . En rulle och rake används för packning. Sådjupet är cirka 0,2 cm. Den normala utvecklingen av en bluegrass -gräsmatta är möjlig under våren och sommarmånaderna, men bara med anständig belysning.

Långsam tillväxt under första säsongen är normalt . Det kommer att ta ungefär en månad att vänta på att bladen ska komma ut. Det kommer att ta lite mer tid för den gradvisa överväxningen med buskar.

Reproduktion är också möjlig genom att dela buskarna - med sittplatser på ett kort avstånd. I det här fallet kommer det att vara möjligt att stänga webbplatsen helt om 2 månader.

Bild
Bild

Hjälpsamma ledtrådar:

  • det är nödvändigt att ta bort rötter och ogräs före sådd;
  • öka jordens löshet genom att blanda med flodsand, och vid behov, även med torv;
  • jämna marken före sådd med en kratta och platta pinnar;
  • strö området direkt efter sådd.
Bild
Bild

Vårdtips

Att ta hand om din bluegrass -gräsmatta är enkelt. Även om det inte finns några skott, utförs strö varje dag i 10-15 minuter. Så snart gräset har spirat försvagas vattningen, eller snarare, de styrs av jordens skick. Det är kritiskt viktigt att undvika att torka ut även en liten del av planteringen, eftersom hela rotsystemet kommer att drabbas. Tillsatsen av kväve- och kaliumblandningar bidrar till att öka saftigheten hos bluegrass och öka dess tillväxt.

Bild
Bild

Det rekommenderas att avstå från att gå på gräsmattan i flera veckor efter sådd . I mars undersöks territoriet, tydliga höjdförändringar tas bort. April är det dags för mineraltillskott. Under vårens sista tredjedel avlägsnas torrt lövverk och den första klippningen görs; Junihårklippning kombineras med trimningsgränser. I juli och augusti vattnar, matar och klipper de gräsmattan, och förberedelserna inför vintern inkluderar borttagning av deformerade områden och översådd av nya frön.

Bild
Bild

Är den kompatibel med andra örter?

Ja, denna gröda kan enkelt kombineras med en mängd olika gräsmattor. Det är dock bäst att kombinera bluegrass med hållbara planteringar, eftersom känsliga arter kan vara trångt. Lianor av olika slag och alla slags örter med stora blommor är attraktiva grannar för det ätliga stäppblågräset . Ängsväxten kombineras med tulpaner. Och den vanliga stäppblågräset bildar eleganta övergångar med annat gräsmatta.

Bild
Bild

Granska översikt

Det nämns ofta i konsumentrecensioner att bluegrass växer långsamt. Att vänta på att plantor ska dyka upp kan vara tråkigt, men mindre klippning krävs. Om ungefär en månad kommer bluegrass att undertrycka alla ogräs. Recensionerna noterar den speciella livslängden för denna kultur . Vanlig ängsblågräs utan orenheter har det bästa rykte (även om detta planteringsmaterial är ganska dyrt).

Rekommenderad: