Borage Från Polykarbonat (18 Bilder): Hur Man Gör Ett Växthus För Gurkor "Butterfly" Och "Brödlåda" Med Egna Händer? Gurka Mini Växthus

Innehållsförteckning:

Video: Borage Från Polykarbonat (18 Bilder): Hur Man Gör Ett Växthus För Gurkor "Butterfly" Och "Brödlåda" Med Egna Händer? Gurka Mini Växthus

Video: Borage Från Polykarbonat (18 Bilder): Hur Man Gör Ett Växthus För Gurkor
Video: Live Chat with Roots and Refuge 2024, Maj
Borage Från Polykarbonat (18 Bilder): Hur Man Gör Ett Växthus För Gurkor "Butterfly" Och "Brödlåda" Med Egna Händer? Gurka Mini Växthus
Borage Från Polykarbonat (18 Bilder): Hur Man Gör Ett Växthus För Gurkor "Butterfly" Och "Brödlåda" Med Egna Händer? Gurka Mini Växthus
Anonim

Många trädgårdsmästare bygger små växthus i sina sommarstugor för plantering av grönsaker och örter på våren. Sådana strukturer låter dig skydda växter från ogynnsamma yttre påverkan, samt odla grödor under de mest lämpliga förhållandena. Idag kommer vi att prata om hur du kan göra ett växthus av polykarbonat för gurkor med egna händer.

Bild
Bild

Särdrag

Polykarbonatboraget är en välvd design. Det inkluderar fundamentet, höger och vänster delar . Gångjärnsdelarna möjliggör rörelser upp och ner för flikarna. Detta gör det möjligt att styra mikroklimatet inuti en sådan trädgårdsstruktur.

Bild
Bild

Men oftast är växthus för gurkor tillverkade på ett sådant sätt att designen är med ensidig öppning. I detta fall öppnas hela skärmen uppåt. I detta fall är gångjärnen endast fixerade i botten på ena sidan . För installation av ramen används som regel en robust träbalk. I detta fall måste han ha ett snitt på framsidan.

Bild
Bild

Visningar

Borage tillverkat av polykarbonat finns i en mängd olika utföranden. De vanligaste alternativen inkluderar följande modeller.

" Brödkorg ". Denna design ser ut som ett välvd växthus. Det kommer att vara helt stängt. I detta fall måste en av sidorna med speciella gångjärn kunna öppnas så att användaren har tillgång till anläggningarna. Taket kastas "tvärtom", vilket lämnar små luckor som fungerar som ett ventilationssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

De svåraste delarna av denna design är sidofacken . För deras produktion används ofta en rörbockare. I detta fall krävs varken svetsning eller svarv. Sidosektionerna är anslutna till varandra med hjälp av ett profilrör. Basen kan också vara av metall. I slutet är hela strukturen mantlad med polykarbonatark.

Sådana mönster kan presenteras i form av mini-borage.

Bild
Bild

" Fjäril ". Detta alternativ är också ganska vanligt bland sommarboende. Typen av växthus "Butterfly" är universell. Den kan placeras både i stora områden och i små trädgårdar. Konstruktionen görs med ett tak som öppnas åt båda sidor vid sidorna. Detta gör att du kan kontrollera temperaturregimen inne i byggnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel är sådana strukturer skapade av en lätt metallprofil och transparenta polykarbonatark. Träramar kan också användas.

Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktioner för att skapa

Det finns en mängd olika detaljerade scheman för tillverkning av växthus i gurkor av polykarbonat. Om du behöver skapa ett växthus för att odla grönsaker med egna händer, bör du följa vissa tillverkningsregler och en viss sekvens av byggstadier.

Bas

För hemgjord borage kan fundamentet byggas av en metall- eller träbas . Det första alternativet åtföljs oftast av att hälla betongmassa, medan hällningen utförs till ett djup under jordens frysning.

Bild
Bild

När man bygger en grund av träelement klarar många sig genom att hälla betong i trästolpar . Metallrör kan också betongas. För att göra en lämplig blandning bör cement, fin sand och grus användas (trasiga stenar och tegel kan användas istället).

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att täcka grunden för det framtida växthuset på båda sidor med gödsel, torkade örter, halm. Det organiska materialet kommer att ruttna och generera värme, vilket kommer att skapa en naturlig uppvärmning av jorden.

Ram

Ramavdelningen monteras i separata delar, som sedan kommer att anslutas till varandra. För att skapa huvuddelen behöver du metallprofiler. De måste först skäras enligt konstruktionsmåtten med en slipmaskin.

För att skapa ett växthus är delar med en storlek på 42 eller 50 mm lämpliga.

Bild
Bild

För korrekt skapande av en ramstruktur är det bättre att hänvisa till ett färdigt schema . Alla enskilda delar fästs med självgängande skruvar. Alla horisontella delar dras ihop av tvärbalkar för större hållfasthet och styvhet i konstruktionen.

Bild
Bild

Så att ramen inte deformeras i framtiden, inte går sönder, kan du dessutom förstärka alla hörn. För att göra detta, gör en avfasad stång av de återstående resterna av en metallprofil.

Om ett vanligt enkelt tillverkningsschema valdes, skulle du i slutändan få 5 identiska platta metallämnen . Och det är också nödvändigt att göra ytterligare två ämnen, som kommer att fungera som ändavsnitt.

När alla delar av ramen är helt klara, fästs de på fundamentet. Fixering sker med metallhörn. Sedan dras allt detta ihop av tvärgående remsor vid korsningen av taket och väggarna.

Bild
Bild

Efterbehandling

Efter den fullständiga monteringen av ramen och dess fästning på basen av det framtida växthuset kan du börja avsluta. För att göra detta, ta transparenta polykarbonatark. För att arbeta med sådant material är det bättre att använda en enkel skruvmejsel . Alla självgängande skruvar måste ha en speciell termisk bricka. I annat fall kan polykarbonatet spricka under borrning eller användning.

Bild
Bild

Polykarbonatark skärs i enlighet med dimensionerna på växthusets ramdel . Om platsen ligger i en region som är utsatt för kraftiga snöfall, är det i det här fallet bättre att använda träämnen - en tunn profilmetall kommer sannolikt inte att klara höga belastningar på grund av snömassor. Det deformeras bara.

För konstruktion av växthus rekommenderas att köpa speciella polykarbonatark som är skyddade mot ultraviolett strålning. En sådan bas kommer att hålla värmen mycket längre, samtidigt som unga växter skyddas från överhettning.

Rekommenderad: