Hur Fäller Man Ihop Poolen? Hur Rengör Man En Stor Pool Ordentligt? Hur Man Viker?

Innehållsförteckning:

Hur Fäller Man Ihop Poolen? Hur Rengör Man En Stor Pool Ordentligt? Hur Man Viker?
Hur Fäller Man Ihop Poolen? Hur Rengör Man En Stor Pool Ordentligt? Hur Man Viker?
Anonim

Poolen i alla hem kräver regelbundet underhåll, oavsett hur stor eller hur många som använder den. Om du vill att strukturen ska fungera längre, efter badsäsongens slut, måste du definitivt ta hand om dess skick, efter att ha gjort alla rengöringsprocedurer och förberedelser för lagring fram till nästa år.

Bild
Bild

Hur gör man rent?

Innan du börjar rengöra poolen, oavsett typ av själva strukturen, måste du definitivt förbereda dig i förväg. Förval en lugn, varm, vindstilla dag eller till och med 2 dagar och börja arbeta.

Vid användning av en sådan reservoar bildas plack inuti, därför är det lämpligt att kombinera dränering av vatten från poolen med mekanisk rengöring med ett icke-aggressivt tvättmedel.

Efter torkning rekommenderas att torka av strukturens botten och sidoväggar. Låt den sedan fällas ut i solen, undvik veck, för slutlig torkning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När skålen är helt torr kan kalkavlagringar ligga kvar på sina ställen. Det är lämpligt att ta bort det omedelbart, men inte med hårda slipverktyg . - för att undvika risken för skador på poolmaterialet. I slutet av alla procedurer förbereder vi produkten för vikning.

Hur staplar man olika typer av pooler?

För att poolen ska kunna användas mer än en säsong måste själva skålen demonteras ordentligt, vikas och tas bort för vinterförvaring. När det gäller ramstrukturerna måste de monteras och demonteras beroende på säsong. Men simtankens livslängd beror på hur väl denna procedur utförs. Så, efter beredningen (tvätten) av själva PVC -skålen, fortsätter vi med analysen av strukturen. Demontering av utrustningen börjar med följande steg:

  • ta bort delar, tvätta, se till att torka;
  • plugga alla befintliga hål;
  • det är lämpligt att numrera komponenterna för att inte bli förvirrad senare.
Bild
Bild

När alla element har tagits bort en efter en, satt ihop (för att undvika förlust) och packat, fortsätter vi med att vika skålarket. En produkt som har olika form rengörs på olika sätt:

Rektangulär form läggs ut exakt så att det inte finns några rynkor kvar och vik kanterna på båda sidor för att göra en fyrkant. Sedan viks kanterna mot mitten tills sidorna sammanfaller och ligger ovanpå varandra. Därefter förs produktens kanter till mitten och läggs på mitten tills en liten fyrkant erhålls i den färdiga formen.

Den runda versionen av poolen är svårare att fälla . I det här fallet kommer det inte att fungera att rulla upp kanterna utan att bilda veck, därför läggs väggarna i den förberedda duken i mitten från insidan. Den färdiga cirkeln viks på mitten. Den resulterande halvcirkeln måste vikas ytterligare två gånger på mitten. Resultatet är en triangel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en uppblåsbar pool är förberedelseförfarandet något annorlunda. I det här fallet behöver du:

  • töm vattnet genom att öppna ventilen;
  • skölj insidan från smuts, vilket är mycket lättare jämfört med ramstrukturen, eftersom inga kemikalier används i den uppblåsbara (i detta alternativ måste mjuka material med icke-alkaliska rengöringsmedel användas för tvätt);
  • då är det nödvändigt att torka insidan och utsidan, torka av alla rynkor;
  • då bör du släppa ut luften genom att öppna ventilen;
  • i händelse av att poolen är stor kan en sådan process ta lång tid, då kan en speciell pump användas för att släppa ut luft snabbare;
  • och du kan börja vika poolen utan att lämna veck och veck efter sprinkling med talk (från att fastna under lagring);
  • slutligen rulla ihop och packa.
Bild
Bild

Förvaringsråd

Innan du lagrar din pool måste du tänka på var produkten ska förvaras. De mest lämpliga för ett sådant fall är slutna uppvärmda rum, som kan vara:

  • skafferi;
  • garageområde;
  • vindsrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om den packade strukturen inte tar mycket plats kan sådana alternativ lagras i stadslägenheter, till exempel på balkongen.

Men om bostadsytans yta är begränsad eller det finns problem med transporten, kan ägaren bara välja ett täckt utrymme för förvaring.

Bild
Bild

Det är också viktigt att utrymmet där den vikta poolskålen ska förvaras inte ska vara tillgängligt för husdjur och gnagare (för att undvika att duken skadas). Själva förpackningen får inte vara rörig med tunga föremål, så att veck inte bildas och materialet "andas". Det är lämpligt att använda samma förpackningsmaterial som ursprungligen levererades.

Efterlevnad av alla dessa regler gör att du kan använda en sådan pool så länge som möjligt och glädja dess ägare.

Rekommenderad: