Poolvård För Vintern (24 Bilder): Hur Rengörs Poolen Ordentligt? Hur Viker Man Ihop Den Och Förbereder Den För Förvaring Enligt Instruktionerna?

Innehållsförteckning:

Video: Poolvård För Vintern (24 Bilder): Hur Rengörs Poolen Ordentligt? Hur Viker Man Ihop Den Och Förbereder Den För Förvaring Enligt Instruktionerna?

Video: Poolvård För Vintern (24 Bilder): Hur Rengörs Poolen Ordentligt? Hur Viker Man Ihop Den Och Förbereder Den För Förvaring Enligt Instruktionerna?
Video: Att välja testinstrument för pool och spabad 2024, April
Poolvård För Vintern (24 Bilder): Hur Rengörs Poolen Ordentligt? Hur Viker Man Ihop Den Och Förbereder Den För Förvaring Enligt Instruktionerna?
Poolvård För Vintern (24 Bilder): Hur Rengörs Poolen Ordentligt? Hur Viker Man Ihop Den Och Förbereder Den För Förvaring Enligt Instruktionerna?
Anonim

Närvaron av en pool kommer att glädja alla ägare, medan förberedelse av denna struktur för vintern kan orsaka många problem. Tänk på alternativen för att förbereda stationära och ramkonstruktioner för vinterförvaring.

Bild
Bild

Varför behöver du förbereda dig inför vintern?

En inomhuspool kan glädja ägaren året om, men utomhusmöjligheter kräver särskild förberedelse för lagring under vinterperioden. Det är nödvändigt att ta bort säsongsstrukturer i landet och förbereda stationära pooler för vintern innan kallt väder börjar.

Bild
Bild

Felaktig förberedelse för den kalla årstiden eller lagring under olämpliga förhållanden kan skada poolens struktur eller inaktivera den, så vissa nyanser bör beaktas.

Bild
Bild

Utomhuspooler kan vara av flera typer:

stationär (plast, kompositmaterial, betong) modeller som har installerats i ett visst område i många år;

Bild
Bild
Bild
Bild

bärbar (ram, uppblåsbara, uppblåsbara med ram) modeller - de måste rengöras varje vinter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje sort kräver sitt eget förfarande inför den kalla årstiden.

Metoder för att bevara stationära strukturer

Det finns två typer av bevarande av stationära modeller - med och utan vatten. Det är allmänt accepterat att bevarande med vatten är gynnsammare för själva poolens yta (under påverkan av frysande mark bildas tryck på poolens väggar, som framgångsrikt neutraliseras av fruset vatten) och dess foder. därför lämna vattnet i poolen eller inte - du måste bestämma själv.

Tänk samtidigt på att om poolens väggar kommer i kontakt med marken och dina vintrar är så svåra att marken fryser, måste poolen fyllas med vatten för vintern.

Bild
Bild

Med vatten

För att lämna en skål fylld med vatten för vintern behöver du:

  • rengör autoklorinatorn för desinfektionsmedel, spola sedan systemet i en halvtimme med rinnande vatten;
  • rengör poolstrukturen med mjuka borstar från ansamlad smuts (för en yta av kakel, mosaik, filmer eller plast krävs särskilda medel, hushållskemikalier fungerar inte);
  • skölj filtret;
  • dränera vattnet från skålen;
  • ta bort belysningsarmaturer, isolera ledningar och för dem över sidorna;
  • alla urtag från lamporna och munstyckena stängs med skumproppar;
  • stäng avloppsrör med speciella pluggar;
  • fyll skålen med vatten med tillsats av ett konserveringsmedel;
  • installera tryckkompensatorer;
  • täck poolen med en speciell trasa.
Bild
Bild

Tryckkompensatorer är vana vid för att minska vattentrycket på poolväggarna när det fryser . Det kan vara plastflaskor som ligger runt poolens omkrets eller skumplattor. Allt material som kan komprimeras, upp till gamla gummidäck, klarar sig. För skydd används vanligtvis en markis av presenning eller PVC, bubbelbeläggning.

Bild
Bild

Torr

Det torra systemet används för dessa pooler som ligger i byggnadens grund, på taket . Även denna metod används för grunda dammar på breddgraden med icke-frysande jord, om poolskålen är gjord av plast.

Om poolens väggar ligger ovanför marken och botten är på sin nivå, bör den också lämnas torr för vintern, det vill säga utan vatten.

Bild
Bild

Hur rengör jag en hopfällbar eller uppblåsbar pool?

Trådramar är av två typer. Frostresistenta kan lämnas till vintern på platsen, halvsäsongstrukturer demonteras och förs in i ett varmt rum. Du kan förtydliga denna information i poolpasset eller bruksanvisningen. För att montera en pool med egna händer måste du:

  • rengör det med milda rengöringsmedel;
  • dränera vattnet;
  • ta bort och bearbeta filtreringssystemet;
  • torka strukturen;
  • demontera utrustningen;
  • transportera poolen till en varm plats för förvaring.

För att förbereda den uppblåsbara poolen måste du utföra samma steg, förutom operationer med filtersystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man viker?

Den demonterade poolskålen av PVC -material måste torkas och rullas ihop, så att ett stort antal veck undviks. Om inuti strukturen är belägen speciell kabel sedan följer det ta bort innan du viker . Väggarna i runda pooler viks inåt, sedan viks produkten på mitten och sedan i form av en triangel. De avlånga modellerna viks på mitten för att bilda en kompakt böjning.

Vid fällning av poolen bör bildning av snäva böjar och snäva rullar undvikas - detta kan orsaka skador på materialet.

Bild
Bild

Uppblåsbara modeller kräver deflation . Innan vikning kan en sådan produkt behandlas med talkpulver - detta hjälper till att bli av med fuktrester och förhindrar att ytorna fastnar vid beröring.

Bild
Bild

Hur ska man förvara den korrekt på vintern?

Alla avtagbara element, inklusive ramen och filmen, måste förvaras på en torr plats, insvept i en separat påse. Det rekommenderas inte att lägga främmande föremål på delen av poolen eller på själva PVC -arket. Eliminera närheten av strukturen med vassa föremål . Undvik uppvärmning av elementen eller täck dem med is under lagring. Samma försök att undvika plötsliga temperaturförändringar.

Bild
Bild

Användbara tips

Ta arbetet rätt tid . Rengöring av poolytan tar en hel dag, medan torkning och demontering tar en sekund. Det är vettigt att få hjälp av en andra person för att spara tid. Se till att dåliga väderförhållanden inte stör arbetet. Lufttemperaturen måste vara över 15 grader Celsius. Nederbörd bör också uteslutas.

Bild
Bild

Användningen av speciella borstar och trasor för poolen kommer att underlätta rengöringsprocessen avsevärt … Fyll behållaren med vatten i filterspolningsläget. Pumpen måste stängas av just nu. För att undvika uppkomst av bakterier och avlagringar på väggarna kommer vattenbehandling att krävas. Körningen av vatten med ett konserveringsmedel utförs i flera timmar. Särskilda rengöringsprodukter måste köpas från installatören av poolen, eller de måste rekommendera ett specifikt märke. Rengöringsmedel får inte komma i kontakt med marken och grundvattnet.

Allt rengöringsarbete utförs bäst i enlighet med säkerhetsåtgärder - du måste arbeta i gummierad kostym, skyddsglasögon och andningsskydd.

Efter att ha tvättat poolen måste vattnet tömmas eller torkas ut utan rester . Poolrengöring och borttagning av utrustning bör ske när anläggningen är helt strömlös.

Bild
Bild

Filterventilen måste bytas med pumpen avstängd, annars kan det fastna . Efter avslutad återspolning placeras ventilen i tätningsläge och normalt filtreringsläge. Efter tillsats av en vanlig konserveringsvätska måste en kemikalie tillsättas i vattnet för att förhindra att salt samlas på poolväggarna. Denna lösning bidrar också till snabbare rengöring av rör på våren.

Bild
Bild

Vatten bör hällas 10 centimeter under munstyckenas nivå - detta hjälper till att hålla dem när isen fryser . Om det finns avloppsrännor sänks vattennivån med 20 cm, och den romerska trappan kommer att tvingas höja vattennivån inte högre än den andra etappen. Kompensatorer är infällda på ett avstånd av 10 centimeter från botten, för detta är det bättre att använda sandsäckar. De ska placeras på tvären eller längs mittlinjen. Ett vanligt rep eller tråd hjälper till med detta. Detta hjälper till att förhindra att skålen går sönder när isen expanderar.

Bild
Bild

Rören måste blåses ut eller tas bort . Du måste också ta bort värmeväxlaren, filtret, cirkulationspumpen, motströmningselementen. Marken under poolen bör också vara fri från främmande föremål eller växter. Det är starkt avskräckt att skjuta upp denna process till våren. Vissa ägare föredrar att demontera poolen och lämna den i trädgården eller i sin sommarstuga, helt enkelt täcka den med en film eller krossa den med något tungt. Denna lagringsmetod kan knappast kallas korrekt. Skålen och strukturelementen kan skadas av väderförhållanden eller av husdjur och gnagare.

Bild
Bild

Under övervintringen ska du inte rulla på isytan på skålen eller försöka bryta den . Den resulterande snödriften måste avlägsnas noggrant. Använd inte salt eller något medel för att påskynda processen vid issmältning.

Bild
Bild

Korrekt utförd nedmontering och fjädermontering bidrar till en lång livslängd på din pool.

Rekommenderad: