Poolskydd: Glidande Skydd Av Polykarbonat Och Flytande Bubbelmodeller För Utomhuspool. Hur Täcker Man Poolen?

Innehållsförteckning:

Video: Poolskydd: Glidande Skydd Av Polykarbonat Och Flytande Bubbelmodeller För Utomhuspool. Hur Täcker Man Poolen?

Video: Poolskydd: Glidande Skydd Av Polykarbonat Och Flytande Bubbelmodeller För Utomhuspool. Hur Täcker Man Poolen?
Video: Automatic Pool Cover Benefits and Installation | Disappearing Swimming 2024, April
Poolskydd: Glidande Skydd Av Polykarbonat Och Flytande Bubbelmodeller För Utomhuspool. Hur Täcker Man Poolen?
Poolskydd: Glidande Skydd Av Polykarbonat Och Flytande Bubbelmodeller För Utomhuspool. Hur Täcker Man Poolen?
Anonim

Underhåll av stationära pooler i lanthus kräver mycket ansträngning och pengar från ägarna. Naturligtvis är utomhus simning mycket roligare än inomhus simning. I soligt väder skapas illusionen av en strandsemester på det stora vattnet. Men förr eller senare kommer ägarna fram till att poolen måste stängas från miljön.

Bild
Bild

Vad är skyddet för?

Omslag för utomhuspooler innebär extra kostnader. Men ägarna med erfarenhet av att använda teckensnittet i landet eller på ett lanthus förstår att kostnaderna kommer att betala sig över tid. Det är nödvändigt att installera locket av många skäl:

  • det skyddar mot skräp, löv, grenar, fallande djur;
  • poolens livslängd ökar eftersom filmen skyddar den från effekterna av destruktiva miljöfaktorer;
  • vatten svalnar långsammare, värmeförluster minskar, vilket resulterar i att elförbrukningen för ytterligare uppvärmning minskar;
  • beläggningen fungerar som en barriär för avdunstning av vatten - det är inte nödvändigt att ofta tillsätta vatten;
  • konsumtionen av kemikalier för vattenrening minskar;
  • badsäsongen ökar;
  • reducerad poolunderhållstid;
  • kostnaden för dess underhåll reduceras.
Bild
Bild

Dessa kraftfulla argument får ägarna att tänka på vad de ska täcka utomhuspoolen. Beläggningstyperna är olika. Vid valet beaktas många faktorer . För stationära pooler som ligger i en urtagning är en typ av lock lämplig som skiljer sig från produkter för uppblåsbara eller rampooler. Säsongsmässighet spelar också en viktig roll när du väljer typ av täckning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av beläggningar

I hus på landet, när ägarna inte begränsar sig i medel, reser de stationära strukturer - markiser och paviljonger över poolen . Det här är kapitalstrukturer på en stripfundament. Om paviljongen är liten, är strukturen fixerad på en grund av stolpar. Paviljongen täcker poolen från alla sidor. Paviljongramen är monterad av trä, metallprofil, oftare aluminium, som fästs på stödstolparna. Taket är tillverkat av polykarbonat. Tak av olika former uppförs - gavel, skjul. Flexibelt polykarbonat är bekvämt att göra välvd täckning . Under snöfall dröjer snön inte på taket.

Kapellet över poolen ger inga sidoväggar … Det skyddar uppifrån från nederbörd, fallande grenar, löv, "gåvor" från flygande fåglar.

En viktig egenskap hos taket på en baldakin eller paviljongen är att solens strålar bryts genom locket och hämmar reproduktion av flora och liten vegetation i vattnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bekväm att använda skjutlock … Glidramen består av modulära delar av polykarbonat. Om det är en välvd täckning är sektionerna fixerade på metallbågar. Det finns glidande slädar i botten. Med deras hjälp rör sig sektionerna längs styrskenor från en speciell profil. Antalet moduler beror på poolens storlek. När poolen öppnas monteras sektionerna till en. Därför är det första avsnittet högre i höjd än de andra, och storleken på de efterföljande delarna reduceras. Alla glidmoduler kan enkelt monteras i en sektion.

Paviljonger, skjul, glidstrukturer är praktiska eftersom de kan göras större än en pool . Ett rekreationsområde kommer att dyka upp där du kan organisera en picknick, placera ett helt företag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett populärt mobilt skydd i form av ett tält . Detta hemisfäriska lock täcker poolen helt. Ett genomskinligt tyg som sträcker sig över krökta rör glider upp för att avslöja hälften av poolen.

Bild
Bild

Det finns många alternativ för att skydda poolernas vattenyta:

  • studsmatta, markisöverdrag;
  • rulllucka;
  • lamellerade;
  • vinteröverdrag av vinyl;
  • solfilm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trampolin

Trampolinhöljet är utformat för långtidsbo under lång tid … Lämplig för vinterskydd. Tjockt tyg garanterar barns och djurs säkerhet. Tål tryck upp till 350 kg per kvadratcentimeter. Tillverkad av hård vinyl eller polypropen.

Vinyltyg ändrar inte färg under solens strålar, har svampdödande och antibakteriella egenskaper, men tillåter inte att vatten passerar igenom.

För detta ändamål finns särskilda segment i tyget, utformade för att dränera vatten som samlats på ytan i poolen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trampolinkåpa tillverkad av polypropen skyddar mot skräp och nederbörd, filtrerar regn, smälter vatten, rengör det från damm och smuts.

Trampolinhöljet fästs med selar på ankarna med hjälp av fjädrar. Ankare ligger runt omkretsen av poolen. Tyget sträcker sig över ytan och är säkert fixerat. Denna beläggning används året runt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rullås

Rullskydd är billigare än paviljonger och markiser . Tillverkad av förstärkt vinyl eller polykarbonat för alla fasta pooler. Det är i form av plattor sammanfogade. Ligger lågt över vattenytan. Rullarnas kanter rör sig längs styrelementen på poolväggarna.

Rullgardinerna är lätta att använda . För avlindning används särskild manuell eller automatisk utrustning, som består av en metallrulle på poolens sida, och styrstrukturer längs vilka beläggningen rör sig.

Det manuella styrsystemet rullar locket med hjälp av en persons fysiska ansträngningar och det automatiska - genom att trycka på en knapp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Jalusi

Funktionsprincipen för en lamellbeklädnad liknar den för en rullgardin. Det skyddar vattenytan från skräp, förhindrar värmeförlust på natten . Skyddsgallrar-lameller är anslutna med gångjärn, gjorda av PVC-profiler med en bredd på 35-45 mm. Det finns luft inuti plattan, som håller den på vattnet. Persiennerna monteras med en manuell eller elektrisk lindare. Enheten är placerad ovanför vattnet eller i väggen, försiktigt byggd under byggandet av poolen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinylöverdrag

För vinterförvaring av en liten pool och dess bevarande produceras vinylskydd . Skyddet dras över poolens kanter med den medföljande elastiska sladden. Omslagets kanter är försedda med hål för sladden. Processen att installera locket är mödosam, så minst 2 personer är involverade i det. Omslag produceras för pooler av olika former - runda, rektangulära, ovala. Det är viktigt att de har en kant som locket kommer att fånga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Solfilm

Den billigaste och mest populära typen av poolskydd. Detta är en polyetenfilm som liknar förpackningar . En två- eller treskiktad polyetenfilm med många små bubblor täcker vattenytan ovanpå. Bubbelfilmen innehåller UV -stabilisatorer och är resistent mot vattenklorider.

Den flytande bubbla beläggningen är placerad med en slät yta uppåt, bubblor mot vattnet. Luftkomponenten håller filmen flytande. Bubblorna ackumulerar värmen från solens strålar och släpper ut det till vattnet.

En beläggning av vilken form och storlek som helst skärs ut av en filmrulle. För att ansluta enskilda delar, använd metoden för att svetsa polyeten med specialutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

I små pooler används en speciell sladd för att säkra den. Ett filmkrullningssystem installeras bredvid stora teckensnitt . Vanligtvis är det ett rör med fästelement och ett skruvhandtag. Systemet är utrustat med hjul för enkel transport.

För att täckfilmen ska täcka hela vattenytan bör dess längd vara 0,5 meter längre än poolens storlek. Vid badning rekommenderas att ta bort täckfilmen helt ur vattnet, och inte bara en del av den . En person kan fastna i filmen om den inte tas bort.

Filmen fungerar som en barriär för avdunstning av vatten, och skräp kan lätt avlägsnas från dess yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Numera kan du enkelt välja ett skydd för simbassänger av alla typer, diameter och form. Huvudfaktorerna vid val av skydd:

  • pris;
  • syftet med installationen;
  • säsongsmässighet;
  • teckenstorlekar;
  • användarvänlighet.

Om priset är avgörande för valet är det enklaste att köpa en flytande sommarfilmskydd. Det kommer att pågå minst 5 säsonger om det lagras på rätt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om poolen ska användas året runt köps skydd av täta material. Det är vinyl, polypropen. Dessa studsmattor är lämpliga för fasta pooler. Tål vikten av ett barn eller djur. Huvudsyftet med att installera dessa beläggningar är säkerhet. De är mer pålitliga i jämförelse med filmbeläggningen, de skyddar poolen mer pålitligt.

För sommarbruk installeras persienner eller filmbeläggningar. Stationära paviljonger, markiser, studsmatta, rulltäckningar är hela säsongen. De är lämpliga för alla typer och storlekar av pooler.

Valet av färg på beläggningsmaterial är möjligt. Louvers och rullgardiner är mer attraktiva i utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användarvänlighet under beläggningens funktion spelar en viktig roll vid valet . Trots allt är poolens huvudfunktion ägarens vila, och inte arbetet med att underhålla badtunnan. Därför tillhandahålls automatiska enheter för användning av poolöverdrag. Automatiska lock är enkla att använda med en kontrollpanel. Ställ in timern på fjärrkontrollen så installeras jalousien eller rullluckan vid rätt tidpunkt.

När du väljer ett poolskydd måste du veta det för billiga produkter kan vara giftiga, så det är definitivt inte värt att spara på deras köp.

Bild
Bild

Solpoolens lock visas nedan.

Rekommenderad: