Poolfärg: Vattentät Polyuretan, Klorerat Gummi Och Hydrostonfärg För Betong- Och Metallpooler, Citadelfärg

Innehållsförteckning:

Video: Poolfärg: Vattentät Polyuretan, Klorerat Gummi Och Hydrostonfärg För Betong- Och Metallpooler, Citadelfärg

Video: Poolfärg: Vattentät Polyuretan, Klorerat Gummi Och Hydrostonfärg För Betong- Och Metallpooler, Citadelfärg
Video: How To Paint A Pool. Painting Pools With Chlorinated Rubber Pool Paint. 2024, Maj
Poolfärg: Vattentät Polyuretan, Klorerat Gummi Och Hydrostonfärg För Betong- Och Metallpooler, Citadelfärg
Poolfärg: Vattentät Polyuretan, Klorerat Gummi Och Hydrostonfärg För Betong- Och Metallpooler, Citadelfärg
Anonim

Vackra och rymliga pooler blir ägarna av sommarstugor den verkliga stoltheten. Men för att tanken ska se attraktiv ut räcker det inte bara med att installera den. Ytterligare ett arbetsskede är efterbehandlingen av skålen. Det finns flera material att välja mellan, men färg är det vanligaste. Hur man använder det och vad är fördelarna med ett sådant val, kommer vi att överväga nedan.

Särdrag

Om det för några år sedan bara fanns kakel för ägarna av pooler för efterbehandling, nu väljer de flesta att köpa färg. Detta beror på ett antal fördelar som denna typ av material har:

  • färg är mycket billigare än kakel, även den dyraste;
  • enkel applikation: brickan bör installeras av en person som förstår detta problem, och även ett barn hjälper till att måla;
  • applikationen kommer att ske mycket snabbare än att lägga kakel;
  • moderna högkvalitativa lösningar innehåller ämnen som bekämpar förekomsten av svamp, mögel, kalk;
  • färger kan användas för både metall- och betongpooler;
  • Hållbarhet: Om den appliceras korrekt kommer färgen att hålla i flera år utan att behöva förnyas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns praktiskt taget inga nackdelar med denna typ av material. En viss nackdel kan anses vara det faktum att du måste utföra noggrann förberedelse innan färgning. Vissa människor tycker också att färg ser billigare ut jämfört med raffinerade plattor.

Visningar

Inte varje färg som säljs i järnaffärer kan användas för att måla en tankskål. Du måste välja speciella formuleringar som är utformade speciellt för simbassänger. Det finns flera sådana sorter.

Bild
Bild

Polyuretan

Denna färg kan appliceras på betong, metall och olika typer av sten. Polyuretanversionen är helt säker, släpper inte ut skadliga kemikalier, arbetet kan utföras både inomhus och utomhus . Det är bäst att använda en tvåkomponentsfärg, som måste blandas med ett lösningsmedel. Detta kommer att ge en vacker glansig glans.

Det måste dock komma ihåg att polyuretanfärgämnen markerar minsta grovhet, så ytan måste vara helt plan. Du kan fylla behållaren med vätska efter 12 dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klorerat gummi

Denna typ av färg uppskattas mycket av proffs, och många rekommenderar att du väljer den. De flesta klorerade gummialternativ är lämpliga för metall och betong . De appliceras perfekt, tillåter inte att fukt passerar igenom och är mycket slitstarka - färgningen håller i många år. Det förhindrar också att fläckar och mögel bildas. Och klorerade gummifärger kan användas även i saltvatten.

Nackdelen kommer att vara ångor, så målning bör utföras med handskar och andningsskydd, och om detta är ett rum bör högkvalitativ ventilation tillhandahållas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Epoxi

Epoxifärger innehåller harts och härdare. Dessa färgämnen kan appliceras på en mängd olika material. Färgen gnids inte bort, beläggningen är hållbar och ger en blank glans.

Beläggningens livslängd är minst 20 år, men det är viktigt att observera färgtekniken . Innan du applicerar färg måste du grunda ytan och vänta cirka 8 timmar. Annars kan färgen bubbla och flagna av.

Dessutom är det också giftigt, vilket innebär att det är nödvändigt att skydda slemhinnorna och huden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl

Akrylfärger används inom en mängd olika konstruktions- och kreativitetsområden, så det är inte förvånande att de började användas för att måla pooler. De kan appliceras på betong, keramik, metall och cement, och målningen kan göras både vid normal och vid undertemperatur . Färgen ändrar inte surheten i vattnet; den används till och med för tankar där fisk lever. Säker, avger inte skadliga föreningar. Samtidigt motstår akryl inte bra chock och är också rädd för aggressiv rengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hydrosten

Hydrostone, eller PVC -färg, är ett av de bästa alternativen för att måla en pool inuti. Det är mycket ekonomiskt - högst 2 lager krävs för att tanken ska se bra ut. I kombination med ytan skapar färgen en beläggning som förhindrar tillväxt av mögel och mikrober . Tack vare detta håller poolen mycket längre.

Färgen avger ingen obehaglig lukt, den är brandsäker och resistent mot salter, olika kemikalier och extrema temperaturer. Det är dock viktigt att inte glömma att sådan färg kräver noggrann hantering av lösningsmedlet.

Om reglerna inte följs kommer beläggningen snabbt att försämras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Det finns inte så många tillverkare av poolfärger av riktigt hög kvalitet. Låt oss ta en titt på flera märken.

  • Stancolac . Detta är ett grekiskt företag som specialiserat sig på tillverkning av färger och lacker. Producerar färger för alla tillfällen: för hem, fartyg, simbassänger, asfalt, trä och betong, metaller. All färg till poolen kommer att glädja dig med dess kvalitet, dessutom är de alla korrosionsskyddande. Du kan också köpa en primer i satsen.
  • Isaval . Spansk tillverkare som har fått många positiva recensioner. Sortimentet innehåller färger för att bygga fasader, interiörer, golv samt primer och förberedande material. Poolfärger är otroligt resistenta mot kemikalier, korrosion, alkalier. De förhindrar svamptillväxt, är säkra för hälsan.
  • Tutgum Dengal . Denna färg är från en israelisk tillverkare. Lämplig för betongpooler, den är mycket resistent mot extrema temperaturer, klor. Finns i 2 färger: ljusblå och blå. Kan endast användas för sötvattentankar.
  • " Citadell " … Denna färg tillverkas av företaget "LKM USSR". Det är en gummifärg som har fått bra recensioner från kunderna. "Citadel" är ganska hållbart, det kommer att motstå mögel, slitage och kalkbildning i många år. Den används för metall och betong, den tål perfekt saltvatten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer färg till en utomhuspool måste du vara helt säker på dess kvalitet och att den är lämplig för det material som tanken är tillverkad av. Var noga med att titta på utgångsdatumet, eftersom bortskämda färgämnen kan börja bubbla, flagna av, kommer de inte att hålla ens hälften av den utlovade perioden . Dessutom kommer det inte vara överflödigt att begära ett kvalitetscertifikat.

När det gäller betongpooler är en hydrosten det bästa valet . Sådan färg krävs lite, den appliceras i 1-2 lager och torkar snabbt. Klorerat gummi och akryl är också bra alternativ; polyuretanfärg torkar längst. För metall och andra typer av pooler rekommenderar experter epoxi- och akryllösningar.

När det gäller färg är blått eller blått det bästa valet. Dessa färger har en trevlig effekt på det undermedvetna, vilket gör att du tror att vattnet i poolen faktiskt är ljusblått. Det finns dock andra alternativ, till exempel vitt eller grönt. Idéer som denna är lämpliga för dem som inte letar efter standardlösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man målar?

Beroende på typ av färg kommer färgning att ske på olika sätt. Här är några allmänna rekommendationer.

  1. Det första och obligatoriska steget blir att rengöra poolen. Väggarna behandlas med en metallskrapa, sedan rengörs skålen och en 50% syrakomposition appliceras på den. Därefter tvättas poolskålen med en slang med vanligt vatten och torkas helt.
  2. Nästa steg är avfettning och utjämning. Med hjälp av specialverktyg avfettas skålen, tvättas och torkas. Därefter elimineras beläggningens ojämnheter. Om färgen kräver grundning måste den också utföras.
  3. Välj en inte för varm, torr dag för att måla din pool. Om kompositionen avger ångor är det viktigt att fylla på andningsskydd och skyddskläder. Färgen blandas (och vissa späds också med ett lösningsmedel, om det anges i instruktionerna) och appliceras sedan på poolskålen. Du bör börja från mitten och gradvis gå upp. Från verktygen kan du använda en sprutpistol, rulle, borste. Det bör noteras att färglagren inte ska vara tjocka, annars kommer torkningen att försenas.
  4. När torktiden tar slut fyller poolen med vatten och startar.
Bild
Bild

Som du kan se kräver färg inte stora material- och fysiska kostnader. Vattentäta färger blir ett utmärkt alternativ till andra efterbehandlingsmetoder, och håller jämna steg med sin skönhet. Om du väljer det här alternativet själv kan du vara helt säker på att poolen kommer att vara i perfekt skick i minst 20 år.

Rekommendationer för att välja färg till poolen ges nedan.

Rekommenderad: