Wicker Willow (44 Foton): Vävning Av Ett Träd Med Egna Händer, Ett Levande "palmträd" Från En Vanlig Buske I Landskapsdesign, En Mästarklass För Nybörjare

Innehållsförteckning:

Video: Wicker Willow (44 Foton): Vävning Av Ett Träd Med Egna Händer, Ett Levande "palmträd" Från En Vanlig Buske I Landskapsdesign, En Mästarklass För Nybörjare

Video: Wicker Willow (44 Foton): Vävning Av Ett Träd Med Egna Händer, Ett Levande
Video: Åldersbestämning av träd 2024, April
Wicker Willow (44 Foton): Vävning Av Ett Träd Med Egna Händer, Ett Levande "palmträd" Från En Vanlig Buske I Landskapsdesign, En Mästarklass För Nybörjare
Wicker Willow (44 Foton): Vävning Av Ett Träd Med Egna Händer, Ett Levande "palmträd" Från En Vanlig Buske I Landskapsdesign, En Mästarklass För Nybörjare
Anonim

För närvarande bygger många sommarboende olika dekorativa planteringar på sina tomter. Wicker willows är ett populärt alternativ. De kommer att kunna dekorera ditt land. Idag kommer vi att prata om hur du kan göra en sådan pil med egna händer och vad som krävs för detta.

Särdrag

Sådana dekorativa pilar är korgträd, som är gjorda av en speciell hållbar pilkvist. Sådana planteringar kan lämnas i krukor eller transplanteras i marken. Höga buskar, bestående av sammanflätade grenar, används för en vackrare och mer intressant landskapsdesign. Dessa videor kan köpas färdiga, det vanligaste alternativet är provet "Willow danska rötter ". Det är ett litet träd tillverkat av en speciell teknik för levande vävning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väver man ett träd med egna händer?

Om du inte planerar att köpa flätpil i butiken kan du göra det själv hemma. På Internet kan vem som helst hitta olika detaljerade instruktioner, mönster och vävmästarklasser för nybörjare. Tänk på ett sätt att väva sådana prydnadsbuskar levande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till att börja med måste levande plantor odlas i en kruka . Ibland planteras det omedelbart i öppen mark. Planteringsmaterial finns lätt i spjällområden. I detta fall är bara raka skott lämpliga, totalt 36 stycken kommer att behövas. Vävning kommer att utföras i grupper om 6 stycken, och avståndet mellan dem bör vara cirka 2 eller 3 centimeter. Om du har förberett en liten behållare är det bättre att ta 4 pilkvistar.

Alla kvistar bör ha ungefär samma tjocklek och längd så att det färdiga trädet visar sig vara vackert och så snyggt som möjligt.

Innan planteringsmaterialet planteras i marken kommer det att vara nödvändigt att dessutom bearbeta alla snitt med en sekatör . De ska så småningom visa sig vara lite sneda. Lös jord hälls i en behållare, medan dess höjd ska vara cirka 20-25 centimeter. Den är något tampad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter måste du välja 6 grenar från bunten och sätta in dem i den förberedda jorden i rad efter varandra längs behållarväggen. Det är bättre att omedelbart dela bunten med 6 element i två separata delar: de tre första kvistarna sitter fast till vänster, de tre sista kvistarna är till höger . Samtidigt bör alla komponenter vara noggrant sammanflätade.

När den första vävningsdiamanten erhålls fixeras den säkert med en klädnypa . Du kan också använda en tunn garn eller ett enkelt rep istället. Sådana romber bildas till önskad höjd. I slutet måste du göra en begränsare. För att göra detta, ta två tunna pilkvistar, anslut dem med topparna tillsammans och flät sedan försiktigt var tredje element med en "siffra åtta". När materialet tar slut vävs nästa rad nära.

Allt detta är anslutet i en tät ring, ändarna är säkert fixerade. När kvistarna börjar rota i marken växer sidoskott längs hela plantans längd . När de växer måste du regelbundet dra dem ur njurbihålorna. Trädets krona kan korrigeras med den vanliga nypningen av de nya skotten. Under rotprocessen måste växten regelbundet vattnas rikligt så att den kan utvecklas och växa normalt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

För att växten ska växa tillräckligt stark och kunna växa i det öppna fältet bör viktiga regler för vård och plantering följas. Låt oss först titta på hur man korrekt transplanterar en korgpil till platsen efter att ha rotat i en kruka. Denna process omfattar flera steg.

Gropbildning . Dess djup bör nå minst 30-40 centimeter och omkretsen ska vara 40 x 40 centimeter (för en växt i en behållare med en volym på 10 liter).

Bild
Bild

Borttagning av mark . All grävd jord tas bort. I stället rinner ytterligare ett bördigt land ut. I det här fallet är det nödvändigt att först introducera lämpliga näringsämnen för buskens normala utveckling. Botten kan först täckas med kompost.

Bild
Bild

Ta bort en växt från en kruka . Flätpilbehållaren placeras snyggt på marken i horisontellt läge. Detta kommer att göra det så enkelt som möjligt att ta bort växten från behållaren. I det här fallet måste du övervaka rotsystemet. Det kan inte skadas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Placera en växt i ett hål . Den vidgade pilen placeras försiktigt i det bildade hålet, och sedan strös området runt plantagen med jord (detta kan varvas med vattning). Samtidigt fyller jorden hålet tätare utan att bilda ett utrymme med luft.

Bild
Bild

Vattning . Efter att pilen har placerats i hålet och täckts med jord måste den vattnas rikligt. Vattenvolymen per träd måste vara minst 10 liter. Om vädret är torrt och för varmt, rekommenderas att vattna varje dag i stora mängder tills vädret återgår till det normala. Med korrekt transplantation kommer sådana pilar i trädgården snart att kunna växa, eftersom de har en bra överlevnad.

Bild
Bild

Det är också nödvändigt att följa andra vårdregler som gäller för vidträd

Vattning . Det bör komma ihåg att fukt från bladbladens yta avdunstar ganska snabbt, så ett sådant korgträd kräver regelbunden och riklig vattning. Krukväxter kräver hydrering två gånger om dagen. Under vår- och höstsäsongen rekommenderas att fukta fukt bara två gånger i månaden. Om frekvent nederbörd faller vid denna tidpunkt, bör vattning inte göras alls. På sommaren behöver dessa prydnadsbuskar vattnas bara en gång i veckan. I detta fall bör en sådan procedur ta cirka 20 liter vatten. Under för varma perioder är det bättre att återfukta två gånger i veckan. Ofta, på grund av ett starkt fuktunderskott, börjar sådan vegetation snabbt bli gul och förlora sitt attraktiva utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Näringsintag . Sådana ytterligare element krävs för starkare tillväxt och utveckling av pilen. Dessutom hjälper de till att bibehålla ett vackert och fräscht utseende på buskarna. På våren är det bättre att applicera humus eller speciellt mineralgödselmedel på marken. Det är bättre att använda dem efter uppvärmning av jorden. Det är också värt att använda gödningsmedel mitt i sommarperioden så att sådan prydnadsväxtlighet inte fryser närmare vintern. Utför noggrann bearbetning av träd i tid så att de inte skadas av sjukdomar och insekter, gnagare och inte blir gula.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskärning . Beskärning bör också utföras i tid, ett sådant förfarande låter dig bilda vackra och ljusa skott på buskarna. Beskärningens höjd och form måste bildas redan i de tidiga stadierna för en ännu ung buske. Det hålls årligen. Proceduren kan utföras när som helst på året, men den starkaste förkortningen bör endast göras under vårperioden efter blomningen, men före bildandet av bladplattor. Under det första året efter plantering av vegetation beskärs alla pilar på ett sådant sätt att den resulterande längden inte är mer än 20 centimeter.

Bild
Bild

Lossar . Kom ihåg att lossa jorden runt pilen i tid. Denna procedur rekommenderas att utföras på våren efter att jorden har värmts upp helt, medan djupet på lossningen bör vara cirka 10 centimeter. På sommaren ska lossningen av jorden göras ungefär tre gånger. På hösten är det också bättre att utföra ett lossningsförfarande. Efter det är det nödvändigt att göra mulching; för detta används torv. Om det inte finns där kan du använda en blandning av barrträd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana dekorativa korgträd bör också klippas med jämna mellanrum. Denna procedur låter dig ta bort onödiga delar, bilda önskad form och ge ett snyggt och vackert utseende.

Bild
Bild

Willows är ofta utsatta för olika sjukdomar, inklusive rost, där ljusa orange och gula fläckar visas på bladen . De orsakas oftast av överdriven fukt på våren. Alla skadade löv ska klippas av och brännas omedelbart. Därefter behandlas vegetationen noggrant med svampdödande läkemedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland lider dekorativa pilar också av svart fläck . I det här fallet uppstår skador längs venerna på bladplattorna. Senare börjar de gradvis krympa och vissna och sedan falla av busken. Med tiden börjar svarta fläckar också dyka upp på barken, vars storlek kan nå flera centimeter. Det är ganska svårt att hantera en sådan sjukdom; trädet kan behandlas med en stark fungicid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanlig spotting är också vanlig i pil . I detta fall kan ett stort antal små bruna fläckar ses på bladets ovansida. På baksidan av vegetationen kan du observera områdets brunning. Senare får plattorna en gul färg och börjar falla av.

Bild
Bild

Vackra exempel i landskapsdesign

Wicker willows kallas ofta "ryska palmer". Sådana höga buskar planterade längs ett staket eller annan häck, nära ingången till trädgården, kommer att se vackra och ovanliga ut. De kan dock planteras bredvid andra dekorativa barrträd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat intressant alternativ kan vara en enda plantering av en flätad pil . I det här fallet kommer en sådan dekorativ buske att fungera som en accent i landskapsdesign. Den kan planteras omgiven av andra träd eller rabatter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En korgpil, planterad i en vacker blomkruka i form av samma vävda korg, kommer att se ovanlig ut . Samtidigt kan ett av de största och högsta trädet i en sådan behållare placeras i en sommarstuga, och andra mindre buskar kan planteras i närheten direkt i jorden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest originella dekorationen av landskapsdesign kan vara ett speciellt flaskträdträd . När de planteras i krukor vävs sådana pilkvistar på ett sådant sätt att stammen ser ut som en flaska utåt, det visar sig som ett resultat bredare med en oval form. Några av dessa planteringar är nästan runda. I den inre delen av en sådan stam kan speciella styva stöd placeras, vilket gör att strukturen kan göras så stark och pålitlig som möjligt.

Rekommenderad: