Kornkvarn "Farmer": En översikt över Spannmålskvarnar För Hushållet, Deras Enhet. Motor, Sil Och Komponenter, Kundrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Kornkvarn "Farmer": En översikt över Spannmålskvarnar För Hushållet, Deras Enhet. Motor, Sil Och Komponenter, Kundrecensioner

Video: Kornkvarn
Video: ExactFarming — farm management system 2024, April
Kornkvarn "Farmer": En översikt över Spannmålskvarnar För Hushållet, Deras Enhet. Motor, Sil Och Komponenter, Kundrecensioner
Kornkvarn "Farmer": En översikt över Spannmålskvarnar För Hushållet, Deras Enhet. Motor, Sil Och Komponenter, Kundrecensioner
Anonim

För jordbruk och hushåll är det nödvändigt att ha lämplig utrustning. Det är hon som kommer att underlätta jordbrukarens arbete, kommer att hjälpa till i situationer relaterade till att ge boskap allt som behövs. Denna typ av utrustning inkluderar spannmålskrossar. På hemmamarknaden för denna utrustning är produkterna från "Farmer" -företaget populära, vilket kommer att diskuteras i artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Fermerkornskrossar är välkända i Ryssland och har en bra konsumentbas. Först och främst underlättades detta av dess positiva egenskaper.

  1. Enkelhet . Tekniken är ganska enkel både vad gäller teknisk utrustning och underhåll. I händelse av ett sammanbrott behöver du inte använda specialisttjänster, eftersom sådana spannmålskrossar kan repareras på egen hand.
  2. Pålitlighet . Många års erfarenhet på jordbruksmarknaden gör att företaget kan producera modeller som kommer att hålla i många år även med konstant drift med inte de svagaste lasterna.
  3. Pris . Ytterligare ett kriterium för varför konsumenten gillar Bonde -tekniken. För en tillräcklig kostnad får du utrustning av hög kvalitet som regelbundet utför sin huvudfunktion.
  4. Liten storlek . Om vi jämför dessa enheter med modeller från andra tillverkare, har Farmers spannmålskrossar inte de största dimensionerna, men ger inte effekt. Detta alternativ är perfekt för både privat och hemmabruk, liksom ett litet företag som sysslar med beredning och malning av djurfoder.
  5. Bekvämt att leverera . Om du ska köpa utrustning från denna tillverkare kommer leveransen att genomföras så snart som möjligt. Dessutom kan du vid ett allvarligt sammanbrott kontakta ett av servicecentra i Ryssland. Dessa centrum ligger naturligtvis inte i varje stad, men de finns.
  6. Produktionsstadiet . Vid tillverkning av produkter används endast inhemskt material och utrustning.

De är i sin tur certifierade och testade i olika stadier av skapandet av spannmålskrossar, vilket förbättrar kvaliteten på den färdiga produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller och deras egenskaper

Modellutbudet av Farmer -kornkrossar är inte rik på kvantitet och representeras av endast två enheter i olika variationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

IZE-05 - en liten modell som är utformad för att fungera med de flesta typer av grödor. I denna enhet lyckades tillverkaren behålla förhållandet mellan liten storlek, vikt och effekt. En vass kniv slipar säden utan problem, och slipfraktionen beror på vilka sidhål i sikten du installerar.

Grunden för arbetet är en elmotor med en effekt på 800 watt. Det är han som driver knivarna som utför slipningen. För att ansluta IZE-05 behöver du ett standarduttag till 220 V strömförsörjningssystem . Torrveteproduktivitet är en viktig indikator för sådan utrustning, och för denna modell är den lika med 170 kg / h. Övergripande mått 390x290x335 mm. Vikt 5,9 kg, vilket är en utmärkt indikator för utrustning med liknande prestanda.

Volymen på den mottagande behållaren är 5 liter, kroppsmaterialet är av metall, vilket är pålitligt, stabilt och i denna design inte belastar enheten . Kornlastning tillhandahålls tack vare ett bekvämt stort fack. Installationen är också ganska enkel, som utförs på en hink eller annan lämplig behållare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan modifiering av denna modell är IZE05-M . Det finns inga viktiga skillnader när det gäller design och arbetssätt. Endast egenskaperna har ändrats. Nu är produktiviteten för torrt vete per timme 250 kg mot 170 konventionella. För att hantera denna mängd material installerades en kraftfullare motor på 1200 W. De övergripande dimensionerna förblev desamma, medan vikten ökade till 6,4 kg. Sikthålen för båda modellerna är 4, 5 och 6 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

IZE-14 är en annan modell som är utformad för ett större antal applikationer . Om IZE-05 är att föredra för en liten privat gård, kan denna enhet också fungera bra i skala med sitt eget foderföretag. Fodralet är tillverkat av hållbar metall som på ett tillförlitligt sätt skyddar enhetens insida. Kornstorleken kan ändras genom att byta sidosilen.

Råmaterialbehållaren med en volym på 14 liter har en enkel och bekväm design för matning av spannmål . En 1200 W motor är installerad, på grund av vilken denna modell är ganska produktiv och kan bearbeta upp till 300 kg torr produkt på 1 timmes användning. Övergripande mått 265x250x540 mm.

Vikt 7,2 kg, så transport och rörelse av enheten i ett hem eller företag kommer inte att vara svårt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En mer avancerad version som heter IZE-14M har en kapacitet på 320 kg spannmål per timme . Samtidigt förblev måtten, vikten och volymen för den mottagande behållaren densamma. Prestandahöjningen beror främst på närvaron av en 1300 W elektrisk motor. Det är han som är huvudmodifieringen av denna modell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

IZE-25 är en spannmålskross som inte ser annorlunda ut än IZE-14, men det är en mer mångsidig och produktiv teknik . Denna och följande modell rekommenderas för storskalig foderskörd, eftersom egenskaperna bidrar till detta. För hemmet finns det också mindre kraftfulla enheter. Den största skillnaden från tidigare motsvarigheter är den ökade volymen för mottagningstratten på 25 liter. Dessutom har denna modell en 1200 W motor, vilket gör det möjligt att bearbeta 350 kg torrt material per timme. Måtten har ändrats och är 315x300x600 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

IZE-25M, med liknande dimensioner, vikt och volym för mottagningstratten, är en mer effektiv spannmålskross . Den installerade elmotorn på 1300 W möjliggör utmärkta prestanda i form av 400 kg bearbetade råvaror per timme.

Bild
Bild
Bild
Bild

I allmänhet kan modellerna från detta företag beskrivas som prisvärd, lättanvänd och pålitlig utrustning, som har bra egenskaper och gör sitt jobb korrekt.

Komponenter

Byte av förbrukningsvaror och komponenter är mycket viktigt, eftersom de delar du redan har med tiden kommer att slits ut. Tillverkaren har utrustat sina produkter med en minsta konfiguration, som endast innehåller en standard och en sikt . Om du vill diversifiera krossens arbete måste alla andra komponenter köpas separat.

Du kan köpa allt detta från tillverkaren. Sortimentet innehåller en uppsättning huggknivar, sidosilar i olika storlekar och fraktioner, samt kornsiktar och penslar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

Trots att denna teknik är ganska enkel i sin drift, är det nödvändigt att läsa instruktionerna före den första användningen. Det är i den som det finns grundläggande information om inte bara de viktigaste egenskaperna, utan också säkerhetsåtgärder.

Den innehåller en lista med regler som måste följas.

Först och främst arbetar du med elektroteknik. Det betyder att all fukt eller vätska som kommer in i motorn kan påverka enhetens funktion negativt. Det är också viktigt att vara uppmärksam på utrustningens placering. Den måste vara ren och fri från fukt.

Vassa knivar, som arbetar med hög hastighet, är särskilt farliga när du använder enheten . Innan du fyller kornet, undersök det noggrant, eftersom små stenar och andra saker som kan fastna i påsen med råvaror utgör en potentiell fara vid interaktion med knivar. Se till att barn inte finns i närheten av spannmålskrossen. Använd endast maskinen för avsett ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrollera integriteten hos alla komponenter vid ett fel. Kom ihåg att förbrukningsvaror måste bytas ut med tiden . Kontrollera strömkabeln om det är problem med elförsörjningen. Det är värt att säga att vissa fel också kan associeras med nedgångar i nätverkssystemet.

Det finns nödvändiga krav på själva spannmålen . Den måste vara torr och fri från igensättning så att den resulterande produkten blir den renaste och råvarorna är praktiska för knivar. Det är lämpligt att överväga tekniken i detalj både före användning och efter. Glöm inte att rengöra uppsamlaren, töm mottagningsbehållaren och arbetskammaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översyn av kundrecensioner

Åsikter från riktiga människor och deras recensioner hjälper den potentiella köparen med valet av produkten. När det gäller Farmer -spannmålskvarnarna är de flesta recensionerna positiva . Bland de främsta fördelarna betonar människor enkelhet. Enligt deras åsikt är det enda som behöver göras att installera enheten på behållaren, starta den och använda den.

Och också ett acceptabelt pris kunde inte ignoreras. Köpare hävdar att liknande enheter från andra tillverkare ofta har ett högre pris . Farmer -företagets sortiment kombinerar enkelhet, tillförlitlighet och överkomliga kostnader. Människor som använder spannmålskvarnar för sina hem tycker att liten storlek och vikt är ett plus.

Tack vare detta kan utrustningen lagras i huset, och det tar inte mycket plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den största nackdelen, att döma av recensionerna, är utrustningen, eller snarare dess frånvaro som sådan . Konsumenterna gillar inte det faktum att tillverkaren i stället för en mer avancerad konfiguration bestämde sig för att göra det minimalt och sedan erbjuder reservmaterial för inköp. Detta ökar utgifterna för att kunna underhålla utrustning i framtiden.

Dessutom tror vissa köpare att Farmer spannmålskvarnar är ganska bullriga jämfört med modeller från andra tillverkare.

Rekommenderad: