Zaburnik: För Skruvborrning Och Stenig För Abessinierbrunnen, För Yamobur, Pilot-pilot 300A Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Zaburnik: För Skruvborrning Och Stenig För Abessinierbrunnen, För Yamobur, Pilot-pilot 300A Och Andra Typer

Video: Zaburnik: För Skruvborrning Och Stenig För Abessinierbrunnen, För Yamobur, Pilot-pilot 300A Och Andra Typer
Video: Portable Platform For Water Drilling Rig 2024, April
Zaburnik: För Skruvborrning Och Stenig För Abessinierbrunnen, För Yamobur, Pilot-pilot 300A Och Andra Typer
Zaburnik: För Skruvborrning Och Stenig För Abessinierbrunnen, För Yamobur, Pilot-pilot 300A Och Andra Typer
Anonim

Ett av de riktigt viktiga verktygen i konstruktionen av verktyg kan betraktas som en borrare. Så vad är det, varför behövs det och var används det?

Bild
Bild

Vad det är?

Ett borrverktyg kallas ett borrverktyg, vars syfte är att bilda väggar och krossa berget. Det andra namnet är en bladskruvmejsel. Dess diameter är större än skruvpelarens. Diametern på detta verktyg är av standardstorlek, och dess huvudsakliga syfte är att ta bort stenar från brunnar.

För tillverkning av verktyg används starka legeringar. Ju högre kvalitet på biten, desto effektivare är borriggens arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det vanligaste verktyget för att borra mjuk mark är 300A -biten. Det används som ett borrhuvud, med vilket tekniska hål bildas. Den triangulära formen gör det möjligt att borra i mjuk mark och centrera skruven. De viktigaste funktionerna inkluderar följande.

  • Praktisk applicering på mjuk mark utan stenar.
  • Perfekt för 1-3 raser.
  • Solid hårdmetalllödning.
  • Dess vikt är drygt 2 kg.
Bild
Bild

Visningar

Borrpiloten är utformad för att lossa jorden, styra och centrera borrverktyget med borrspetsen. Den sitter fast i uttaget genom en insatsstift. Och bytet kan göras med specialverktyg. En stenbit är isolerad från skärborrverktygen . Det är mycket nötningsbeständigt och hanterar hårdborrning med lätthet. Denna struktur är gjord av stål och kan krossa hårt sten. Även flänsen är tillverkad av stark metall, vilket hjälper till att förbättra brunnbildningsprocessen.

Bild
Bild

Borrmetoden baseras på det faktum att brunnen bildas av en solid botten. Du kan köpa dem för en liten kostnad, eftersom det här verktyget anses vara ett material för konsumtion.

En komponent i skruvskruven är ett rör, där en fläns fixeras med en tejp lindad på den i form av en spiral, vars tjocklek är från 1 till 2 cm. Zonen i toppen av röret slutar med en anslutning som ansluter till skruvkolonnen, medan zonen nedan bildar den här enhetens kropp.

Pilot och snitt - två blad som bildar flänsområdet . Skrovblad representeras av plattor bestående av en mängd olika hårdmetaller. Det lutande bladarrangemanget hjälper till att effektivt ta bort det trasiga berget, vilket ökar effektiviteten vid skruvborrning. Dessutom hjälper verktygets designfunktioner till att minska flänsens slitstyrka.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att välja en produkt baserad på borrens diameter, som bör överstiga värdet på skruvsträngen, eftersom det finns en stor sannolikhet för bildning av en slamkaka, vilket kan leda till service av borrhålet i väl. Marknaden är rik på erbjudanden för köp och försäljning av denna produkt, särskilt om det finns produktion i köparens region.

Du kan välja mellan både standardstorlekar och specialtillverkade verktyg.

Standard toppbiten har ett sexkantigt nippellock på ovansidan . Om du beställer en produkt kan dess parametrar variera beroende på kundens önskemål. För yamobur använder du identifieraren DLSH. Huvudparametrarna är produktdiameter, rördiameter, kroppslängd, flänsegenskaper. Typ av tänder är lika viktigt. I standardtips är det vanligt att ange antalet ansikten: till exempel för en triangulär spets - identifieraren T och för en sexkantig spets - Ш. Tillverkare kan ändra identifieringsdata.

Bild
Bild

Syftet med borraren

Skruvkronan tillhör skruvbitens underarter och används vid roterande borrning av brunnar. Ett annat namn på denna produkt är yamobur. Det behöver inte spolas för skruvborrning. Yamobur används bäst för mjuka stenar som torvjord eller lera. I praktiken utesluts inte alternativ när denna enhet användes för att krossa hårda stenar. Det finns flera huvudvarianter för yamobur, som beror på jordtypen.

  • Paddelanordningar används för att arbeta med icke-fasta formationer.
  • Konen är utformad för arbete med halvhårda stenar.
  • Segmental används vid borrning av fryst och komprimerat berg.
Bild
Bild
Bild
Bild

För en abessinsk brunn används en produkt med spetsig nålspets . Detta underlättar passagen av det smala röret genom bergmassan. Beroende på placeringen av vattenkällan är borrningen grund eller djup. Denna teknik används aktivt för bildandet av förortsbrunnar.

Rekommenderad: