Grillborste: Rengöringsmedel För Grill Med Fasta Paneler, Hur Man Rengör En Elektrisk Grill Med En Metallmodell, Hur Man Rengör Med Ett ångverktyg

Innehållsförteckning:

Video: Grillborste: Rengöringsmedel För Grill Med Fasta Paneler, Hur Man Rengör En Elektrisk Grill Med En Metallmodell, Hur Man Rengör Med Ett ångverktyg

Video: Grillborste: Rengöringsmedel För Grill Med Fasta Paneler, Hur Man Rengör En Elektrisk Grill Med En Metallmodell, Hur Man Rengör Med Ett ångverktyg
Video: How To Clean Your Grill like a PRO 2024, April
Grillborste: Rengöringsmedel För Grill Med Fasta Paneler, Hur Man Rengör En Elektrisk Grill Med En Metallmodell, Hur Man Rengör Med Ett ångverktyg
Grillborste: Rengöringsmedel För Grill Med Fasta Paneler, Hur Man Rengör En Elektrisk Grill Med En Metallmodell, Hur Man Rengör Med Ett ångverktyg
Anonim

Det ständiga intresset för grillning bibehålls tack vare dem som gillar att koppla av på landet. Grillat kött, fisk och fjäderfä, samt många grönsaksrätter. Detta lämnar små bitar av mat på grillytorna och gallret under tillagningsprocessen. För att din grill ska hålla länge måste du hålla den ren hela tiden. Och oavsett vilken typ av grill du använder (elektrisk eller kol), kommer det fortfarande att krävas regelbunden rengöring.

Bild
Bild

Grundläggande rengöringskrav

Grillen bör rengöras kontinuerligt efter tillagning för att ta bort matrester från grillytan och produkten är klar för nästa användning. Det är också nödvändigt att tvätta grillens yttre ytor, som också innehåller kol- och fettrester.

Tillsammans med användning av speciella rengöringsmedel måste en speciell metallborste användas ., som kommer att ta bort matrester från de mest otillgängliga områdena och rengöra dem från kolavlagringar. För enklare och bättre rengöring rekommenderas att värma upp ytorna som ska rengöras, vilket kommer att smälta fettet och göra det möjligt att ta bort det tillsammans med matrester. Detta gäller särskilt när du rengör elektriska grillar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid rengöring av en grill med icke avtagbara ytor, använd borstar med långa och böjda handtag, samt en skrapa.

I det sista steget av rengöring används även ångrengöring av ytor, vilket gör det möjligt att ta bort det kvarvarande fettet. Vid rengöring av elektriska grillar är det nödvändigt att ta hänsyn till att ytan i de flesta fall kan täckas med ett non-stick-lager och när den används för rengöring av borstar och borstar av metall kan den skadas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över modeller och deras användning

Av de för närvarande producerade borstarna kan några av de vanligaste modellerna från olika tillverkare särskiljas.

  • Weber grillborstskrapa tillverkad med ett 30 cm långt bambuhandtag Borsten är tillverkade av rostfritt stål och lämpar sig för rengöring av galler av olika material (rostfritt stål, krom, gjutjärn). Denna modell använder en metallskrapa för enkel rengöring av kolavlagringar.
  • Weber y borste är gjord i form av två spiralformade metalldelar och gör det möjligt att snabbt och effektivt rengöra gallret i nästan vilken form som helst. Borstens handtag är av plast och har en läderslinga för att hänga upp det.
  • Weber t borste med breda spiralborstar rengör effektivt stora ytor, avlägsnar kolavlagringar från alla svåråtkomliga områden. Borsten är tillverkade av rostfritt stål för att maximera deras livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Monolith Grill Brush-Scraper Levereras med bambuhandtag och gör det enkelt att rengöra de svåraste delarna av gallren och själva grillen. Borsten är tillverkade av rostfritt stål och korroderar inte.
  • Char-Broil nylonborste Den är tillverkad av nylon och rengör effektivt kalla arbetsytor, vilket resulterar i längre maximal grill- och gallerprestanda. I själva borsten installeras ytterligare en metallborste i en vinkel, vilket möjliggör bättre rengöring av ytan.
  • Grillborste broil king tillverkad i en T-form med ett långt handtag och gör att du snabbt kan rengöra hela ytan på eventuellt galler. Borstens mått är 46x18 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Big Green Egg Mesh Grid Scrubber tillverkad med ett långt plasthandtag som gör att du kan rengöra gallret direkt på den förvärmda grillen. Detta gör rengöringen snabbare och bättre.
  • Big Green Egg Spiral Grate Cleaner är en spiralborste i två sektioner som gör det möjligt att rengöra de mest otillgängliga områdena på grillen och gallret.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hendi är en borste med ett trähandtag (29 cm långt) och treradiga stålborst, vilket gör att du kan bekämpa även den mest envisa smutsen.
  • Broll king presenterar flera penslar på marknaden. Till exempel en liten grillborste som gör att du kan rengöra grillen på svåråtkomliga platser. Handtaget är av trä och borsten i rostfritt stål. Med spiralborsthållaren kan du ändra rengöringsvinkeln. Dessutom finns det en 38x23 cm modell med borst av rostfritt stål, som levereras med två utbytbara fästen.
  • Sabel är en variant av nylongrillborsten och har ett krökt handtag. Den är utformad för rengöring av gjutjärn, krom och porslinsgaller. På toppen av borsten finns två metallplattor för rengöring av mycket smutsiga områden. Dessutom har produkten en speciell kontaktskrapa för att avlägsna kolavlagringar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Krav för att välja modell

När du väljer en grillborste bör du vara uppmärksam på handtagets längd: den ska låta dig nå de platser som behöver rengöras, och också vara tillräckligt lång för att rädda dig från kolens hetta (om du planerar att rengör de uppvärmda gallren). I det här fallet bör du välja ett handtag med en form som gör att du kan nå ytan som ska rengöras med borsten.

Borsten ska ha en ganska tät och stel borst , som helt tar bort kolavlagringar från grillgallren och dess arbetsytor. För att skydda köparen från heta kolpartiklar som flyger till sidorna har många borstmodeller ett silikonstänkskydd. Detta säkerställer att heta stänk av fett och kolavlagringar aldrig kommer på dig när borsten flyttas bakåt.

Formen på själva arbetsdelen med borst bör väljas med hänsyn till ytorna som ska rengöras och möjligheten att komma åt dem, särskilt vid rengöring av grillar med fasta paneler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I synnerhet är de mest populära platta, T-formade, cylindriska och spiralformade borstar . I vissa modeller är borsten gjorda av två spiralformade delar, och fästet låter dig ändra vinkeln på rengöringsytor. Många borstar inkluderar en metallskrapa, som måste användas med försiktighet eftersom det kan skada porslinsemaljen på gjutjärnsgallren och grillkokaren.

Man bör också komma ihåg att för att garantera en garanterad renhet i grillen är det nödvändigt att regelbundet köpa en ny borste, eftersom borsten är igensatta av rester av fett och mat, och det är inte möjligt att rengöra borsten själv ordentligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en borste, ta hänsyn till att små partiklar som har brutits från borsten kan ligga kvar på grillens yta, varifrån de kan komma in i maten som tillagas. Detta är en mycket viktig faktor som påverkar grillens säkerhet. Därför bör företräde ges till kända borsttillverkare, vars produkter testas för den erforderliga hållfastheten och genomgår konstant produktionskontroll.

När du följer alla krav för att välja en grillborste kommer du att vila i naturen med vänner och rädda dig själv från eventuella problem.

Rekommenderad: