Grillugn (48 Bilder): Ett Gatukomplex Med En Tegelgrillfunktion För Ett Sommarresidens, En Grillpanna Och En Grill För Ett Lusthus I Trädgården Utanför

Innehållsförteckning:

Video: Grillugn (48 Bilder): Ett Gatukomplex Med En Tegelgrillfunktion För Ett Sommarresidens, En Grillpanna Och En Grill För Ett Lusthus I Trädgården Utanför

Video: Grillugn (48 Bilder): Ett Gatukomplex Med En Tegelgrillfunktion För Ett Sommarresidens, En Grillpanna Och En Grill För Ett Lusthus I Trädgården Utanför
Video: Grillpanna Skeppshult 2024, April
Grillugn (48 Bilder): Ett Gatukomplex Med En Tegelgrillfunktion För Ett Sommarresidens, En Grillpanna Och En Grill För Ett Lusthus I Trädgården Utanför
Grillugn (48 Bilder): Ett Gatukomplex Med En Tegelgrillfunktion För Ett Sommarresidens, En Grillpanna Och En Grill För Ett Lusthus I Trädgården Utanför
Anonim

I sitt förortsområde idag har alla möjlighet att organisera ett hörn för matlagning i frisk luft. Det finns ett stort antal alternativ för konstruktion och placering av ett sommarkök. Därefter kommer vi att överväga olika grillugnar, deras typer, placering och design.

Bild
Bild

Funktioner och syfte

Varje familj vill laga mat i frisk luft bekvämt och bekvämt i varmt väder. Om du flyttar köket från ett täppt hus till gatan på sommaren kan du få inte bara hälsosam, hälsosam mat utan också många positiva känslor, särskilt om du inte bara utrustar en grill på gården, utan också ett bekvämt lusthus med en matbord och bänkar bredvid. En sådan ugn kan vara multifunktionell: förutom att laga kebab kommer det att vara möjligt att göra någon annan varm maträtt i den, upp till soppor och bakverk.

En annan fördel är att gas eller el sparas för matlagning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ingen klar definition av grill; i allmänhet tror man att detta är en metod för att laga kött och annan mat på öppen eld eller glödande kol.

Man tror att grillen skiljer sig från grillen genom att i den första maten stekas på ett galler och i den andra på spett.

Faktum är att en sådan utomhusugn kan utrustas så att maten kan tillagas på olika sätt ., för att kombinera olika nationella traditioner: med funktionen tandoor, grill, gryta. En ugn kan vara inuti, brännare är monterade ovanpå, som på en konventionell gasspis, kan strukturen utrustas med en fläkt. Och allt detta dessutom kan ordnas runt ett lusthus med ett tak som skyddar från regnet, sätta ett skär- och matbord med bänkar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Den enklaste utomhusgrillugnen kan vara gjord av tegelväggar med utskjutande delar som kommer att spela rollen som hyllor, på vilka det finns en grillpanna, spett, en gryta för pilaf eller ett bakplåt. I botten kommer det att finnas en tändhärd med kol. Själva strukturen kommer att ha formen av bokstaven P, högst en meter i höjd, och ytan för den är minimal, den är lämplig även för ett litet område. Sådana anordningar finns i rekreationsområden och till och med på bostadsgårdar utomlands; de förekommer i stadsparker och i vårt land.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan spis är mångsidig, den kan fungera som grill och grill ., eftersom både grillen och spetten kan placeras på avsatserna. Före konstruktionen förbereds vanligtvis basen, det övre fertila skiktet rengörs, täcks sedan med spillror eller hälls en platt betongyta. Detta kommer att göra tändningen mer effektiv. När du har förberett basen, gå direkt till väggläggningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En liknande primitiv ugn kan utökas genom att lägga till andra element på sidan. Först och främst är det bäst att göra ett skärbord så att det är bekvämt att laga mat bredvid brännaren. Du kan också lägga rätter som redan är tillagade på grillen. För att lägga till nya element i huvudugnen så långt det finns utrymme och fantasi - finns ofta modulära prefabricerade strukturer, som förutom huvudpannan innehåller en bakugn med kokplattor ovanpå, ett fack med ett varmrökt rökhus, en vedbod, en sektion med hyllor och till och med ett handfat med handfat.

Det fina är att ett sådant utomhuskök kan utrustas gradvis och bygga upp nya moduler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom en grill kan du bygga andra typer av utomhusugnar på ditt förortsområde

Tandoor är en orientalisk typ av grill . Det är populärt i många länder i Centralasien, Kaukasus och södra Ryssland. Kaminen är i form av en cylinder eller en kanna, dess övre del är något smalare i förhållande till den nedre. I botten finns en grill med kol, och bröd eller annan mat stekas på innerväggarna. Kaminen är vanligtvis gjord av lera; det är fullt möjligt att utrusta ett hörn av ditt sommarkök på landet med det. Förutom den cylindriska tandooren finns det andra designalternativ, huvudfunktionen är matlagning på de inre heta väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rysk spis - det traditionella, bekanta för alla, alternativet, lämpligt för att laga alla varma rätter i en sluten behållare: gröt, soppor och andra, där du också kan göra bakverk. Tack vare dess utmärkta värmeegenskaper blir maten som lagas i den helt enkelt utsökt. Dess särdrag är tillagningskammaren infälld i djupet; framför den finns en liten tröskel. Den ryska spisen kan hålla värmen länge, vilket den uppskattas vid beredningen av många rätter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Finsk kamin på många sätt liknar den den ryska, den innehåller ett kokfack som kan behålla värmen under lång tid, dessutom är vanligtvis en brännare kopplad till den. Således kommer designen att vara universell, i den kan du laga inte bara soppor, pajer och gröt, men samtidigt steka kebab och grill över öppen eld. Ofta är den finska ugnen utrustad med ett massivt rör, och den kan tillverkas av vanliga eldfasta tegelstenar. I den nedre delen finns en rymlig vedbod, den andra våningen innehåller en härd för kol, och den tredje används för att laga mat.

Bild
Bild

När ugnskomplexet med alla moduler är klart kan du ta hand om taket också. En grill gömd i ett lusthus är ett bra alternativ att skydda sig från regnet i dåligt väder och laga mat i komfort. Och också ett bra tak hjälper till att skapa skugga och skydda från den stekande solen. Lusthus med ett sommarkök är av olika utföranden: med ett rakt, skjul- eller gaveltak, stängt, finskt med glas, tegel, trä, sten och med en metallram, med en häck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om grillugnen är placerad i ett slutet eller halvstängt lusthus måste du utrusta en huva ovanpå brännaren. Det hjälper till att bli av med rök, annars blir det obehagligt att laga mat och vila i en sådan byggnad. Huven kan vara stål eller aluminium, konisk eller pyramidal, den kan hängas från takbjälkar i lusthusets tak eller stödjas på kakelens tegelbas.

Huvuduppgiften är att hon klarar avlägsnande av rök från lusthuset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Den vanligaste sommargrillugnen i sommarsten, och det är inte förvånande: detta byggmaterial är billigare än de andra, behåller värmen väl, är hållbart och opretentiöst mot väderförhållanden. Dess främsta fördel är dess mångsidighet, det är möjligt att skapa en design av alla former och storlekar, för att väcka liv i någon av de mest vågade mönster. För konstruktion av en rysk eller finsk spis, tandoor, grill eller rökeri ska endast eldfasta lera eller silikatsten tas. De delar som inte kommer i kontakt med en öppen eld och inte blir särskilt varma, till exempel kan en vedspis, ett skärbord eller ett rör byggas från den vanliga formen - inuti den grova, utanför utsidan ett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mursten eller kullersten är en mycket bra lösning för att bygga en utomhusugn med grill ., du kan skapa en massiv struktur av det, och det är ganska lätt att hitta detta praktiskt taget gratis material i närheten. Den har ett fantastiskt naturligt utseende, och den färdiga brännaren kommer att se ädel och väldigt snygg ut i alla landskap i ett förortsområde. Dessutom kommer murarna i murar att vara så starka som möjligt och hålla i mer än ett decennium.

Nackdelen är att det är ganska svårt att bygga väggar av ojämna kullersten - det här är inte en tegelsten.

Men med noggrannhet kan du väcka idéer till liv, det viktigaste är att installera formen och fästa stenarna med cementbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betongugnar, som monolitiska strukturer, är hållbara och håller perfekt värme. Vilken form som helst kan skapas från murbruk genom att installera formen. Men betong, till skillnad från tegel, ser inte så trevlig ut, i framtiden måste den troligen mötas. Dessutom kan det bli dyrare, och med tiden tenderar det att spricka under temperaturbelastningar.

För basen av brännaren och rymliga lusthusen med grill och grill är det bäst att använda betonggolv. Hällning hjälper till att skapa en plan yta där du kan bygga ett kökskomplex av vilken komplexitet som helst. Och om du sedan täcker betongen med någon form av efterbehandling, kan lusthuset förvandlas till en fullvärdig sommarmatsal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Steket och tillagningskammaren kan vara gjutjärn . Detta material behåller värmen väl inuti, släpper inte ut det. Dessutom kan härdspjäll i gjutjärn förhindra att gnistor kommer in på gatan.

Skorstenen eller huven kan vara tillverkad av olika hållbara metaller som inte utsätts för fukt, såsom rostfritt stål. Om ett rör används istället för en skorsten, då är det oftast tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

När en grill är utrustad med ett lusthus av brännbart material: trä eller plast, måste du ta hand om dess brandsäkerhet. Träkonstruktioner bör behandlas med en eldfast förening, element som utsätts för förbränning bör placeras på avstånd från öppen eld.

Bild
Bild

Dimensioner

De enklaste alternativen för en utomhusgrillugn kan ha en höjd av 0,7 - 1 m, en sektion med en eldstad är 90 cm lång och bred. Vedboden, härden och skorstenen kommer att vara cirka 2200 mm hög till skorstenens botten.

En finsk eller rysk spis har en höjd från golvet till botten av röret 2 - 2, 2 m, deras bredd är 2 m. När du lägger till ytterligare moduler kan dimensionerna öka. Det finns inga bestämda standarder här, allt beror på ägarens projekt och ledigt utrymme i förortsområdet.

Bild
Bild

Stil och design

Även den enklaste versionen av utomhusgrillugnen med en brazierdel kan tillverkas i en helt original design. För detta används tegelstenar i olika färger, förskjutna eller arrangerade i ett mönster. Det nedre facket med härd är tillverkat med en smidd öppen grill. Det är möjligt att rengöra sådana utomhuskaminer med natursten eller konststen i valfri färg och textur, använda metall, trä, gips eller färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ute spisar med brännare, ugn och vedspis kan vara raka eller vinklade . I det senare fallet kan vackra hyllor av samma tegel eller metall placeras på sidorna av huvuddelen. De håller grillar för stekning, spett, skärknivar, fat och andra köksredskap. Ett bra alternativ när ugnsventilen är stängd är att utrusta den med ett brandsäkert glasspjäll. Sedan kan du när som helst titta på en vacker låga inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om grillugnen är utrustad med en baldakin eller ett fullvärdigt lusthus, så ökar möjligheterna fortfarande . Du kan välja möbler som passar designen: köksbord, rustika bänkar eller stolar, skåp och mycket mer. Svala och grå betonggolv kan täckas med polerade plankor, matta eller linoleum. En häck skapas runt köket och matplatsen. För att göra detta är det tillräckligt att bara installera metall- eller trästyrstolpar, hälla bördig jord nedanför och plantera skott av täta klätterväxter. I allmänhet kan du utrusta sådana gatugrillar så länge den kreativa idén räcker.

Bild
Bild

Var ska man placera?

En spis med grill för ett sommarresidens bör först och främst placeras på en sådan plats så att den rådande vindriktningen inte blåser bort röken från kolen till bostadshuset. Det är också oönskat att han går till de intilliggande sektionerna, där han kan göra grannarna missnöjda eller till vägbanan. En hög skorsten kan lösa detta problem, röken kommer att spridas högt över trädgården.

Utekök med grillugn bör placeras på en relativt platt plats med en platt avlastning, utan ett överflöd av flytande jord. Detta kommer att förenkla konstruktionen, göra rekreationsområdet säkert. Med massiva konstruktioner av en brännare, spis, ugn och andra element är det absolut nödvändigt att utföra betonggjutning i enlighet med nivån för platsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För enkelhets skull kan du välja en plats för sommarens grillugn, intill husets vägg . Så du behöver inte bygga ytterligare strukturer. Om platsen redan har en färdig sommarstuga, så kommer det inte att vara ett problem att bygga en liten grillpanna inuti. Det viktigaste är att se till att härden har en pålitlig betongbas som tål höga temperaturer, och att rök släpps ut från det slutna utrymmet med hjälp av avgaskåpa eller skorsten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Villkor

Du kan elda med full effekt, du kan laga mat i grillpizzor när betongbruket har stelnat, det vill säga några dagar efter konstruktionen. En stängd spis kan tändas med torrt trä, kol eller torv. Men bara trä eller kol kan användas för att grilla kebab och grillar på öppen eld. Efter tillagningen måste du vänta tills alla kol har ruttnat, ta sedan bort askan och brännaren och ugnens mun måste rengöras varje gång.

Bild
Bild

Exempel på färdiga projekt

En vacker kakelugn i lätt tegel med brännare och spis. Bra design, men ändå mycket funktionell.

Ett exempel på en hörnugn med flera moduler. Denna design ser väldigt snygg ut, särskilt bakom en häck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörngrillugn med tandoor. Ljusstenens design är helt enkelt fantastisk.

Ett mycket ovanligt exempel på en utomhusgrillugn.

Skiss av det ursprungliga projektet av en gatugrill.

Rekommenderad: