Grilltermometer (18 Bilder): Val Av Temperatursensor För Grillen

Innehållsförteckning:

Video: Grilltermometer (18 Bilder): Val Av Temperatursensor För Grillen

Video: Grilltermometer (18 Bilder): Val Av Temperatursensor För Grillen
Video: #amagrillt - Grillthermometer 2024, Maj
Grilltermometer (18 Bilder): Val Av Temperatursensor För Grillen
Grilltermometer (18 Bilder): Val Av Temperatursensor För Grillen
Anonim

En termometer bör alltid finnas tillgänglig för korrekt grillning. På ett sätt är grill en vetenskap, i länderna i Europa och USA hålls ständigt tävlingar, olika tävlingar och festivaler för grillmat. Folk besöker dem hela tiden för att visa sina färdigheter i grillning. Om du gillar att laga mat för dig själv och dina nära och kära, kan du inte klara dig utan en termometer för att rätterna ska bli riktigt goda, saftiga och friska.

Bild
Bild

Särdrag

Vikten av att använda en termometer är att en viss temperaturreglering måste upprätthållas för varje typ av mat. I avsaknad av denna apparat kan disken visa sig vara helt annorlunda än vad som beskrivs i recepten. Samtidigt spelar det ingen roll om du ofta grillar eller inte, men kvaliteten på den maträtt som du tillagat i enlighet med alla villkor som anges i receptet är viktig - här kommer du inte att kunna klara dig utan professionell grillutrustning.

Bild
Bild

Det är möjligt att avgöra med ett handgrepp om det är möjligt att börja grilla eller inte . Men noggrannheten i att bestämma graden av rostning av en viss maträtt är en ganska svår uppgift för både en amatör och en erfaren kulinarisk specialist, en mästare i sitt hantverk. I det här fallet måste du lita på din intuition och hoppas på tur, men det är bäst att använda en grilltermometer för att förbereda den perfekta måltiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera typer av grilltermometrar

  1. Termometrar inbyggda i grillens instrumentbräda. Om grillen har en inbyggd temperaturmätare från det att den köptes, kan denna grill anses vara ett ganska bra köp, eftersom du med hjälp av den inbyggda enheten alltid kan bestämma temperaturen på rätten du förbereder sig. Om termometern går sönder kommer tillverkaren alltid att ha en ny enhet bara för din modell.
  2. Grillmonterade apparater. Om dina tekniska färdigheter är tillräckligt utvecklade eller om grillen du köpte föreslår möjligheten att installera termostater i fodralet eller instrumentpanelen, är detta alternativ rätt för dig.
  3. Termometrar för externt bruk. Denna typ av termometer är den mest populära och enklaste att använda. De flesta av dem kan köpas i nästan vilken butik som helst till ett överkomligt pris för ett stort antal konsumenter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga denna typ av termometer mer detaljerat.

Det finns flera sorter av externa grilltermometrar. Låt oss överväga var och en av dem i detalj.

Bimetall bifftermometer

Denna termometer liknar utåt mycket formen på ett armbandsur: den har ett avrundat fodral, graderingsindikatorer och till och med en "andrahand". Som regel är en ganska ömtålig skärm installerad i sådana termometrar, så när du använder den måste du vara mer försiktig och inte låta den falla. Funktionsprincipen är expansion och sammandragning av fasta ämnen. Enheten har en platta på vilken det finns två metaller. När en av dem värms upp sker expansion, vilket i sin tur tvingar enhetens sensor att röra sig, vilket resulterar i en temperaturförändring på termometerskalan.

Bild
Bild

Fördelar:

  • ganska låg kostnad jämfört med andra grilltermometrar;
  • kan köpas i nästan vilken butik som helst.
Bild
Bild

Minus:

  • enheten tenderar att slits ut snabbt, vilket innebär att det finns en möjlighet att ofta köpa denna termometer;
  • om temperaturen som är tillåten för uppvärmning av enheten överskrids kan skärmen spricka eller brista;
  • vänta tills apparaten värms upp och visar temperaturen på den grillade maten.
Bild
Bild

Flytande termometer

Vi vet alla hur vanliga termometrar ser ut, med vilka du kan mäta kroppstemperatur. Det finns kvicksilver inuti dessa enheter. När termometern värms upp börjar kvicksilvret stiga och når en viss temperatur. I en flytande enhet fungerar allt på samma sätt, men istället för kvicksilver används fotogen och alkohol med färgämnen.

Fördelar:

  • lågt pris, som den bimetalliska versionen;
  • tillgänglighet för köp i de flesta butiker.
Bild
Bild

Minus:

  • denna enhets ofullkomlighet ligger också i det ganska sköra glaset, som riskerar att gå sönder, vilket kan leda till en bortskämd önskan att smaka på den förberedda maträtten;
  • termometern reagerar ganska dåligt på temperaturförändringar - knappt någon vill stå över grillen och vänta på att avläsningarna ska ändras.
Bild
Bild

Digital grilltermometer

En av de nyaste och mest moderna prylarna för högkvalitativ matlagning av olika rätter. Det ser mer ut som en elektronisk väckarklocka. Den kan drivas från elnätet eller med batterier, vilket förenklar användningen i vardagen. Enheten har tre temperatursonder - tunna trådar med metallspetsar. De läggs i skålen du förbereder, sedan detekterar enheten omedelbart temperaturen och ger resultatet.

Bild
Bild

Fördelar:

  • enhetens kompakthet är dess främsta fördel;
  • termometern är tillräckligt bekväm för användning inte bara hemma, utan också i naturen;
  • för att sätta in proberna på enheten behöver du inte göra några speciella ansträngningar;
  • du behöver inte ha enheten i närheten - du kan lägga den på en hylla;
  • när maten är helt tillagad eller har nått en viss temperatur piper enheten, vilket är mycket bekvämt.
Bild
Bild

Minus:

temperaturprober tenderar att försämras på en ganska kort tid, vilket kan leda till ytterligare nedbrytning i framtiden - det är nödvändigt att använda trådarna noggrant så att du spenderar dina pengar och energi så lite som möjligt på att köpa nya sonder till din enhet

Bild
Bild

Elektronisk termometer för momentan temperaturmätning

Denna enhet är mycket lik en fickkniv. Enheten har en inbyggd digital display som låter dig omedelbart veta temperaturen på maten som lagas. Denna termometer är tillräckligt liten för att enkelt passa i fickorna på dina byxor eller väskor. Tillverkare försöker ständigt lägga till ytterligare funktioner, men det är osannolikt att de är användbara för dig när du använder enheten - allt i den är redan helt perfekt.

Bild
Bild

Fördelar:

apparaten upptäcker omedelbart beredskapen för maten som grillas

Minus:

priset på denna enhet är ganska högt jämfört med de enheter som beskrivs ovan

Bild
Bild

Efter att ha övervägt alla möjliga alternativ för att använda grilltermometrar kan alla dra sina egna slutsatser och köpa exakt den termometer som är mest lämplig. Det är viktigt att ta ett ansvarsfullt förhållningssätt till valet, eftersom kvaliteten på den tillagade rätten och stämningen hos dem som vill smaka beror på detta.

Rekommenderad: