Tegel Lusthus (70 Bilder): En Sluten Tegelstruktur Med En Grill På Landet - Enkel Och Vacker, Inredning Inuti

Innehållsförteckning:

Video: Tegel Lusthus (70 Bilder): En Sluten Tegelstruktur Med En Grill På Landet - Enkel Och Vacker, Inredning Inuti

Video: Tegel Lusthus (70 Bilder): En Sluten Tegelstruktur Med En Grill På Landet - Enkel Och Vacker, Inredning Inuti
Video: OFF GRID LIVING | WE CATCH & GROW OUR OWN FOOD | BUNKIE LOG CABIN Roof w/ Chainsaw Mill - Ep. 128 2024, April
Tegel Lusthus (70 Bilder): En Sluten Tegelstruktur Med En Grill På Landet - Enkel Och Vacker, Inredning Inuti
Tegel Lusthus (70 Bilder): En Sluten Tegelstruktur Med En Grill På Landet - Enkel Och Vacker, Inredning Inuti
Anonim

Ett lusthus på en personlig tomt löser flera problem samtidigt: det är en bekväm viloplats och en dekoration av landskapsdesign. Det är möjligt att bygga en träkonstruktion, det har ett attraktivt utseende och är billigt. Men bara en tegelbyggnad kommer att hålla i hundra år utan att kräva särskild omsorg.

Ett stort lusthus av en stängd typ är funktionell när som helst på året, och om du kompletterar det med en grill och en ugn med en grill blir det en bra plats för familjesemestrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett lusthus i tegel är en permanent permanent struktur. Även om det bara består av pelare och tak behöver det en lätt (pelare) grund. En tegelstruktur är tillförlitlig, hållbar och solid, den har bara en nackdel, kostnaden är något högre än för trä. Men om vi överväger alla positiva egenskaper, då ett lusthus i tegel kommer att vara mer fördelaktigt jämfört med andra material:

  • Har ett vackert, presentabelt utseende.
  • Det är hållbart, kan hålla i flera generationer.
  • Pålitlig. Den slutna strukturen skyddar mot väderpåverkan och yttre penetration.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I ett sådant rum är det alltid mysigt, varmt och torrt.
  • Teglet ruttnar inte, rostar inte, det korroderas inte av svamp och mögel, vilket gör det möjligt att spara på korrosionsskydd och svampdämpning.
  • Ett sådant lusthus är lätt att ta hand om, det kräver inte lackering.
Bild
Bild
  • Tegel tillhör brandbeständiga material, ett lusthus som uppförts från det kan säkert utrustas med spis och grill.
  • En sluten kapitalstruktur kan mycket väl ersätta ett sommarkök om du ansluter en vattenförsörjning och utrustar en spis med en spis. Värmare kan användas som uppvärmning.
  • Tegel passar bra till alla byggmaterial; vackra kombinerade strukturer byggs med sitt deltagande.
Bild
Bild

Trots den stora variationen av arbors kan de delas in i tre huvudtyper: stängd, öppen och halvöppen … Byggnader av denna typ skiljer sig också i storlek, form, intern konfiguration, de kombineras i kombination med sten, trä eller järn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthus öppen typ innehåller pelare och tak, kan kompletteras med vild sten eller smide. De behöver en lätt grund, eftersom alla tegelbyggnader är kapital. Levande väggar av klätterväxter hjälper dig att övervinna sommarvärmen. Öppna byggnader är eleganta och lätta och integreras vackert i landskapsarkitektur. Men de kan också uppta ett stort territorium, i mitten av vilket en spis är inbyggd, en brännare installeras och en matplats är utrustad.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lusthus stängd typ - massiva konstruktioner med bandfundament eller betongplattor, väggar på alla sidor, fönster och dörrar. Sådana strukturer kan ha rinnande vatten, el, till och med ett badrum. För att få all kommunikation till lusthuset måste du bygga det bredvid huset. Här kan du ordna en spis, ett rökhus, en eldstad, en grill, om skorstenen och ventilationssystemet är korrekt utförda. Detta rum kan användas året runt.
  • De mest populära är kompromissalternativen för lusthus - halvöppen . Denna struktur har flera väggar och ett tak. Väggar kan skydda mot värme, vind och snedställande regn, men de används ofta som matlagningsplats för att sätta upp en grill och en grill.
Bild
Bild
Bild
Bild

Lusthus finns i olika storlekar och konfigurationer, tydliga geometriska former och fria konturer:

  • Fyrkantiga strukturer kan vara vilken som helst av de listade typerna. Om de är små, är de utrustade med ett bord, stolar eller bänkar, en spis byggs bredvid lusthuset och en grill installeras.
  • Rektangulära lusthus av alla slag kan placera en matplats och en matplats på deras territorium.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Runda byggnader är oftare utrustade med bänkar längs väggarna och ett bord i mitten av rummet, ibland är en grill anordnad i mitten.
  • Mångfacetterade strukturer färdigställs som runda arbors.
  • Friformsstrukturer är lätta att zonera, men det är bättre att överlåta sitt projekt till en designer, alla misstag i skissen kommer att ge byggnaden ett konstigt utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt

Från ett stort antal alternativ för lusthus är det inte så lätt att välja en som passar din smak, storlek, budget och kommer att bli ganska funktionell. Innan du börjar bygga och utarbeta ett projekt bör du bestämma i många riktningar.

Först måste du bestämma för vilka ändamål lusthuset ska användas. Om du behöver det som en dekoration av landskapsdesign kan du välja en liten öppen struktur, graciösa former, kombinerat med alla byggmaterial. Med en lätt grund och små tegelstenar kan du bygga en billig och ganska vacker struktur.

Ett lusthus för användning året runt bör vara av sluten typ, ha kommunikation, belysning, det ska vara glasat och isolerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det åttkantiga halvöppna lusthuset är lämpligt för ett stort företag, det har oklanderliga former, bänkar kan placeras nära dess väggar och ett bord eller en grillugn kan placeras i mitten.

Redan innan du gör projektet måste du välja typ av lusthus, grundläggningen beror på det.

Då måste du välja en lämplig plats att bygga. Om byggnaden är liten, ljus, öppen, är ett pittoreskt hörn i trädgården lämpligt för det, helst på en kulle. Lusthuset bör kombineras med webbplatsens allmänna organisation.

För byggnader av sluten eller halvöppen typ, om kommunikation krävs, är det bästa stället området nära huset, men inte särskilt nära, med tanke på brandsäkerhetsstandarderna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det ska inte finnas några träd på byggarbetsplatsen med ett grenat rhizom. Ibland upprättas rekreationsområden nära brunnar eller reservoarer. Man bör komma ihåg att en platt yta krävs för konstruktion.

När det gäller designen kan du inte bygga för stort lusthus på en liten gård, visuellt kommer det att göra det ännu mindre, och en liten struktur i en stor trädgård kanske inte märks.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha bestämt vilken typ av lusthus och platsen där den ska byggas, bör du tänka på byggnadens form, storlek och design. Det kan vara en sluten struktur med fönster och en dörr eller en åttkantig glasstruktur med grill och grill. Lusthusen är utrustade med spisar, rökhus, ugnar och spisar, som förs in från utsidan eller ställs upp med rummet.

I nästa steg görs en ritning, exakta beräkningar av byggnadens dimensioner görs. Lusthuset bör vara markerat på platsens allmänna plan.

En skiss av byggnadens interna layout krävs också.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utvalda byggmaterial för fundament, väggar, tak- och beklädnadsarbeten. Grundtypen bestäms. En kostnadsberäkning görs. Kapitalkonstruktion med kommunikation kan behöva samordnas med berörda organisationer.

Efter att ha tänkt och beräknat allt kan du börja bygga. Platsen är jämn, det översta lagret av jord tas bort och markeringarna görs.

Bild
Bild
Bild
Bild

fundament

För lusthus används olika typer av fundament, allt beror på strukturens massivitet. En pelarsockel är tillräcklig för en lätt konstruktion, medan en tyngre byggnad kräver en solid, remsa eller plattfundament.

Ett litet lusthus håller det ljusa taket på fyra tegelstenar. För en sådan struktur är en pelargrund lämplig. Pelarna ligger i varje hörn av byggnaden och går djupt ner i marken från 50 till 100 cm, beroende på jordens skick. För basen används rör eller en ram av armering gjuten med betong.

För att bygga en bandfundament grävs en gräv till jordens frysdjup, en träformning installeras i den, armering placeras och hälls med betong.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en solid förstärkt bas dras en grop ut, en formning installeras, täckt med spillror och fylls med cement.

Om en platta läggs kan golvarrangemanget försummas. Massiva, remsor och plattor är lämpliga för tunga stängda och halvöppna lusthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är svårt att bygga på lösa eller träskiga jordar, på en yta med raviner och kullar. I sådana fall kan du använda en högfundament, detta gör det möjligt att klara sig utan den kostsamma utjämningen av webbplatsen.

Basen måste sticka ut minst 20 cm över marken, i så fall kommer det motstående materialet att förbli från skador när det kommer i kontakt med jorden.

Den gjutna grunden ska torka ut i flera veckor, och först då kan byggandet påbörjas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar

Den färdiga grunden läggs med vattentätning, behandlas med mastik och fortsätter till väggens konstruktion. Under arbetet krävs periodisk verifiering med byggnivån:

  • När man bygger ett öppet lusthus räcker det med att lägga ut pelarna av tegel till själva taket.
  • En halvöppen design innebär att en eller två väggar byggs.
  • En sluten byggnad byggs helt, om en spis planerades, byggs den samtidigt med väggarna.

Glöm inte kommunikation och kabeldragning. Planen ska ange platsen för dörren och fönstren med en exakt beräkning av deras storlekar; under konstruktionen av väggarna bör du ständigt kontrollera med projektet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Ett virke läggs längs den sista cirkeln av tegelstenar och fästs med ankare, ett taksystem är byggt på det. En låda är gjord under takmaterialet, skiffer, metallplattor, profilerade plåtar och andra styva material fästs på den. Fuktresistent plywood placeras under mjuka beläggningar, till exempel ondulin.

I det sista byggnadsskedet installeras fönster och dörrar, glas utförs.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du avslöjar dörrkarmen är det nödvändigt att kontrollera med byggnadsnivån; på grund av snedvridningar kanske dörrarna inte öppnas. Sprickorna mellan väggarna och fönsterblocken är fyllda med polyuretanskum.

Design

På projektstadiet, när du gör en uppskattning, bör du ange kostnaderna för efterbehandling och designidéer. Det spelar ingen roll var lusthuset ligger, på lanthuset eller på en tomt med en dyr landskapsdesign, det ska vara vackert och glädja med sitt utseende.

Det är nödvändigt att dekorera lusthuset från utsidan och insidan av byggnaden.

Bild
Bild

Exteriör dekoration

Murverk är vackert i sig, speciellt med användning av finishstenar, men det finns mer komplexa metoder för yttre dekoration:

  • Lockigt murverk används med en tegelförskjutning, eller en ritning införs i väggplanet och tillgriper material av annan färg. Snidade tegelstenar används också.
  • Kombinerade dekorationsmetoder används för att förbättra utsidan. Konstnärligt smide kombineras elegant med tegel.
  • Element av vild sten på källarsidan kan slås med samma vändning mot spisen eller eldstaden inne i lusthuset.
  • Det återhållsamma och samtidigt spektakulära träsnideriet som pryder tegelhytten ser fantastiskt ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stucko kan formas med vita tegelstenar.
  • Byggnaden är ibland dekorerad med gatlampor eller gipsfigurer.
  • Den yttre dekorationen omfattar inte bara lusthuset självt, utan också de vägar som läggs till det, området runt byggnaden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning

Inomhusdekoration avser väggar, golv, tak, eldstäder eller grillar. Inredning måste matcha byggnadens yttre stil, liksom andra funktioner på platsen.

Väggarna läggs ut med kakel, klistras över med fuktbeständig tapet. Golvet är fodrat med kakel, träplattor, betong eller sten. Dekorationen runt kaminen ska vara gjord av eldfasta kakel eller sten. Smidda element kan vara involverade i inredningen av lampor, golv, grill, ved.

I vinterversioner av lusthuset finns det möbler, som är ordnade enligt den valda stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Ett lusthus kan ersätta en picknick i naturen, det har samma funktioner, men förbättras med komfort. För att byggnaden ska fungera som en plats för god vila måste den vara ordentligt organiserad. Kanske, några tips för att bygga och ordna hjälper dig att göra detta:

  • När du arbetar med grunden bör du stärka spisens eller eldstadens placering.
  • Ingången till byggnaden måste göras från den fria sidan. Ett lusthus med spis är byggt så att rök inte kommer in i husets lokaler.
  • När du arbetar med murverk kan du sträcka tejpen för att skapa en perfekt vägg.
  • Ett vattenförsörjningssystem bör installeras i en vinterbyggnad och, om möjligt, ett avloppssystem.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om det inte är möjligt att organisera vattentillförseln är det bättre att bygga ett lusthus nära en brunn eller en brunn.
  • Enligt brandsäkerhetstekniker är ett rekreationsområde med en grill och en grill anordnad fem meter från huset, men det bör placeras på sidan av köket eller ingången till huset för att göra det lättare att bära mat och mat.
  • För bekväm användning arrangeras en eldstuga nära grillen, de kan vara lika stiliserade.
  • Om matlagningsområdet ligger utanför byggnaden är det bättre att ordna det med en baldakin.
Bild
Bild
Bild
Bild

Inte bara lusthuset ska se vackert ut, men också det omgivande området, det bör planteras med blommande växter, stigar och bänkar bör organiseras och det ska förvandlas till ett riktigt hörn av paradiset. På en sådan plats blir resten komplett och oförglömlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Det är inte svårt att välja ett lusthus för din webbplats, du behöver bara bestämma storlek och funktion, överväga många vackra exempel och välja det enda som kommer att bli en viloplats i många år.

  • En variant av ett åttkantigt lusthus, dekorerat med träelement och sten.
  • Stängd byggnad med aktivt glas.
  • Stängd byggnadsinredning med kök och rekreationsområden. De ljusa tegelväggarna kompletteras med ett mångfacetterat tak i en liknande färg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Halvöppet lusthus i tegel med träelement. Byggd som köksdel med ugn och bänkskiva.
  • Halvöppen struktur med komplex form med tegel i ett öppet eldområde.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett fantastiskt vackert lusthus som kombinerar enkelhet och oklanderlighet i strukturen. Den rätta blandningen av tegel, sten och golvplattor var toppen av designförträfflighet.
  • Ett ljust öppet lusthus med spektakulära vridna pelare. Köket är markerat med rött tegel och sten.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett lusthus i form av en kinesisk pagod. Designen betonar taket, under vilket en enkel men funktionell struktur kan ses.
  • Oregelbunden konstruktion i gotisk stil. Att dela lusthuset i två delar ger det möjlighet att behandla byggnader av en sluten och öppen typ samtidigt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med en tomt med ett hus bör du definitivt tänka på ett lusthus. Detta är en verklig möjlighet, utan att lämna din komfortzon, att känna att du är i naturen och smaka på mat lagad på öppen eld.

Rekommenderad: