Mangalområde (73 Bilder): På Landet Med Egna Händer, Projekt Med Ritningar Och Storlekar, Rekreationsområden För Grill, En Uteplats I Tegel Med Grill I Ett Hus På Landet

Innehållsförteckning:

Video: Mangalområde (73 Bilder): På Landet Med Egna Händer, Projekt Med Ritningar Och Storlekar, Rekreationsområden För Grill, En Uteplats I Tegel Med Grill I Ett Hus På Landet

Video: Mangalområde (73 Bilder): På Landet Med Egna Händer, Projekt Med Ritningar Och Storlekar, Rekreationsområden För Grill, En Uteplats I Tegel Med Grill I Ett Hus På Landet
Video: Byggmax tipsar, bygga altan (Lär dig smarta lösningar) 2024, Maj
Mangalområde (73 Bilder): På Landet Med Egna Händer, Projekt Med Ritningar Och Storlekar, Rekreationsområden För Grill, En Uteplats I Tegel Med Grill I Ett Hus På Landet
Mangalområde (73 Bilder): På Landet Med Egna Händer, Projekt Med Ritningar Och Storlekar, Rekreationsområden För Grill, En Uteplats I Tegel Med Grill I Ett Hus På Landet
Anonim

En vacker och bekväm grillplats blir attraktionscentrum för hela familjen. Därför bör du ägna tid och pengar åt den kompetenta utformningen av denna zon på din webbplats. Men det är viktigt att i förväg bekanta sig med hur man gör det korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av sittplats

Valet av plats för en grillplats på platsen kräver att vissa villkor följs.

  • Säkerhet eftersom den är en källa till öppen eld . Eldstaden bör placeras på ett tillräckligt avstånd från huset eller uthus för att undvika brand. Brännaren ligger långt från buskar och träd.
  • Vindskydd . Eldens låga ska täckas från starka vindbyar. För att göra detta, använd den naturliga reliefen eller byggnaderna, det vill säga placera ett rekreationsområde på kullens vindsida eller husets vägg. När du väljer plats bör grannarnas intressen beaktas, de ska inte störas av röken från elden och bullret från kvällssamlingar. Tänk på närvaron av ett ladugård eller fjäderfähus på gården, dofter av djurliv kan förstöra middagen i frisk luft.

Det bästa alternativet är konstruktionen av en skyddande vägg längs grillen, väggens höjd kan vara från 1,5 till 3,5 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användarvänligheten . Det är nödvändigt att organisera en bekväm, halkfri, ganska bred passage med god sikt till grillplatsen, eftersom den huvudsakliga användningsperioden är på kvällen. Sådana kriterier uppfylls av en plats i omedelbar närhet av ett lanthus, medan det är bekvämt att använda köket och VVS -systemet hemma och ta hand om barnen på lekplatsen på gården. Mangalområdet ingår ofta i ett komplex med ett badhus, vilket placerar dessa två anläggningar i närheten. Detta ger tillgång till vatten, och bastu terrassen fungerar som en täckt matplats. Ibland finns det en separat plats i det naturliga landskapet på gården; här blir det nödvändigt att lägga bra vägar och organisera kvällsbelysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Estetisk miljö . Det är lämpligt att placera grillplatsen i en vacker landskapsmiljö, ögonen på människor som sitter på platsen får inte vila mot staketet eller väggen i en grannes bod. Du måste gå runt på webbplatsen, titta på den från olika vinklar och bestämma en lämplig synvinkel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt och grund

I nästa steg väljs ett lämpligt projekt. Designalternativ för en grillplats är av flera typer. Den öppna typen är en lekplats på en äng eller i en utomhus trädgård. Brännaren installeras på marken eller på ett speciellt stöd, bänkar och ett bord finns i närheten.

Detta är den enklaste typen av rekreationsområde som kräver de lägsta ekonomiska kostnaderna . Även en nybörjare i byggbranschen kan bygga en sådan plats. Det finns inga särskilda krav på storleken på ett sådant rekreationsområde, förutom att ta hänsyn till platsens storlek och överensstämmelse med brandsäkerhetsstandarder. Fördelen blir användningen av det intilliggande territoriet för aktiva spel. Nackdelen är beroende av väderförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den stängda typen innebär installation av en grill och ett matbord med sittplatser under ett enda tak på stöd. En vägg uppförs längs grillens baksida för att skydda den från vinden. Stöd för ett slutet område är av metall, tegel eller trä.

Självbrännaren är utrustad med en skorsten för att undvika rök från viloplatsen.

Dimensionerna beräknas efter behovet av att ta emot ett visst antal personer. Minsta bredd är 4 - 4, 5 meter, detta är tillräckligt för gratis tillgång till ett bord med sittplatser för ett företag på 8-10 personer och för att ge bekväm åtkomst till brännaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En brännare och bord för uteservering kan placeras på uteplatsen. I detta fall ligger rekreationsområdet intill en av husets, badets väggar, eller så kan det ordnas på innergården. Närheten till huset tillåter användning av kök och badrumskommunikation. Byggnadens väggar är pålitligt skyddade från vinden, grillen är utrustad med en skorsten och ett tak.

För fans av vacker utsikt är en universell typ lämplig . Detta är en hopfällbar struktur som installeras på någon lämplig plats på webbplatsen, om det behövs överförs den till en annan plats. Så du kan njuta av grillen och observera olika landskap beroende på ditt humör och väderförhållanden. Konstruktionen av grillplatsen är utrustad med ett lätt skydd av tyg eller film från vind eller nederbörd. Vid varmt väder skuggar markisen viloplatsen; ett parasoll kan fungera som en markis.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha bestämt typ av plats måste du välja ett projekt, du kan beställa det i en arkitektverkstad eller välja färdiga ritningar på byggarbetsplatser. Tillverkare erbjuder ett stort utbud av metallgrillar. Färdiga metallhärdare installeras direkt på marken eller på en plattform kantad med sten.

Tegelgataugnar och grillar har enkla mönster ., tillgänglig för självkonstruktion, kräver dock konstruktion av en grund. Gör-det-själv-konstruktion av en grillplats enligt ritningarna är en ganska trevlig upplevelse. Låt oss i detalj överväga processen att lägga grunden med våra egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt grillens storlek görs markeringar på marken, 10-15 centimeter i bredd och längd läggs till, mark väljs till ett djup av 60-70 centimeter: över hela området-för en grund i form av en platta eller runt omkretsen - för en bandfundament.

Det är värt att notera att bandfundamentet tål extrema temperaturer och marksvullnad värre under vår-vinterperioden, därför är det bättre att göra en betongplatta under hela basen. Botten av diket töms med en manuell stampare eller elektrisk vibrerande platta.

Ett lager krossad sten hälls i 10 centimeter och komprimeras med en hand eller ett elverktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Formning görs, plattfundamentet hälls med betong av cementkvalitet inte lägre än M200, 10 centimeter hög. Tejpens höjd är 20-30 cm. Du kan lägga armeringsstavarna för plattan i form av en bur och för tejpen - i två stavar. För härdning, låt stå i en till två veckor, lägg sedan 2 lager vattentätning med tjärpapper eller takmaterial, täck med flytande tätskikt och börja lägga grillen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den enklaste standardpanzern har formen av bokstaven "P" i plan och måtten är 90 cm breda, 100 cm höga och 90 cm djupa. Från materialen behöver du en massiv keramisk tegelsten eller eldfast tegel SHA-8. För de första fem raderna av murverk krävs en sandcementmortel 3: 1, för de efterföljande raderna-ett ler-sandbruk.

Bild
Bild

På begäran av ägaren läggs sidobord av tegel för att göra grill . Brännaren kan utrustas med en skorsten, vilket kräver lite erfarenhet av tegel. Kaminen kan utrustas med en ugn eller gallerstänger för att förbereda olika rätter i sommarköket eller torka frukt och svamp. I skorstenen monterar hantverkare apparater för rökning av kött eller fisk. Grillens stil väljs enligt den allmänna utformningen av förortsområdet eller ger detta område en speciell färgstark design.

Bild
Bild

Arrangemang: alternativ

En brazier och ett picknickområde kan placeras precis på gräset, men då måste du vara beroende av vädret. Gräset kan vara fuktigt eller kallt regn kan störa din matupplevelse utomhus. För att göra din vistelse bekväm är det bättre att asfaltera rastplatsen. Beläggning är gjord av beläggningsplattor, klinkerstenar, natursten, stenar eller andra naturmaterial. Det måste beaktas att stigarna och plattformen måste vara färdiga med samma material.

Bild
Bild
Bild
Bild

En hård beläggning gör att du inte ska vara rädd för fukt, grill och trädgårdsmöbler kommer att stå stadigt på ytan. Beläggningen måste väljas halkfri för att undvika skador efter regn eller frost. Efterbehandlingsmaterialet är valt att vara frostbeständigt och inte mottagligt för flis vid rengöring, om det ska användas i rekreationsområdet på vintern.

På dacha är det värt att använda material till hands för att utrusta platsen som täcker: trädsnitt, mosaik från fragment av keramiska plattor kvar efter reparationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arrangemang av en beläggningsplats är förberedd enligt följande:

  • På marken görs markeringar enligt den valda formen och storleken.
  • Längs markeringslinjerna över hela området avlägsnas jorden med 20-30 cm, tampas och täcks med ett lager sand på 5-10 centimeter.
  • Detta följs av ett lager grus på 5-10 centimeter och återigen ett lager sand eller sand med cement, på vilket en sten eller tegel redan läggs. Alla lager kontrolleras regelbundet med en byggnivå.
  • Beläggningsplattor eller sten kan läggas på betong, istället för det översta lagret av sand, byggs formning, fyrar installeras enligt nivån, längs fyrarna och hälls med en cement-sandblandning, de väntar tills de är helt torra i 10- 14 dagar.
  • Därefter läggs ett efterbehandlingsmaterial på betongbasen med hjälp av cementmortel, observerar lutningen för vattendränering.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare erbjuder ett brett utbud av virke och konstgjorda analoger för trädgårdsparkett och terrass . Trägolv har en kortare livslängd, men många människor gillar den varma strukturen i detta material. I denna version läggs brädorna på stockar, som kan vara gjorda av trä, metall eller betong. Stockarna stöds på ett bandfundament i form av en plattform eller vilar på en betongfot. Alla konstruktionsdelar behandlas med ett antiseptiskt medel mot korrosion och sönderfall.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att föra strukturen under taket installeras pelare som är gjorda av trä, tegel, metall. Här måste du ta hänsyn till takets vikt, oavsett om det är ett stort tak av metallplattor, asbestcementplåtar eller andulin, vilket kommer att kräva förstärkta stöd. Budget sommarstugor har ett lätt och praktiskt överdrag av film, tyg eller polykarbonat. För tegelpelare bereds en spetsfundament, på vilken pelarna är uppförda till önskad nivå. Metallpelare förstärks med små stenar i borrhålet, som är fyllt med cement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Takstolar är fästa på pelarna, som ska ha en finish från botten, eftersom det i strukturer av detta slag sällan finns ett nedfälld tak. Strukturella balkar spelas speciellt för att skapa en chaletstil i rekreationsområdet. För att utrusta en varm plattform kan den stängas med en sten- eller tegelvägg från en eller två intilliggande sidor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett separat bandfundament måste läggas under väggarna, du måste se till att grillens grund inte kommer i kontakt med resten av betongfyllningen, detta säkerställer strukturens styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Kapitalstenstrukturer för grill är inte så vanligt förekommande i förortsområden De flesta är begränsade till tak och sidmarkiser av tyg eller film, som kan fästas på stolpar eller svängas upp beroende på vädret. Glasade panoramasittgrupper gör att du kan använda rummet i alla väder tack vare glidande konstruktioner, låg vikt och goda isoleringskvaliteter hos glasenheter. Glas i sådana system ersätter framgångsrikt polykarbonat i olika färger. Huvudfokus ligger på värmeisoleringen av takmaterialet från skorstenen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zonindelning

Grillområdet är indelat i två huvudområden - matlagningsområdet och matplatsen. Brännaren bör installeras minst 2 meter från matbordet; det är bäst att installera brännaren i hörnet eller längst bort på platsen. Matsalen ska inte blockera infarten till elden, därför är bordet och sittplatserna placerade i lusthusets främre del. Mangalområdet är bekvämt placerat på uteplatsen, vilket skapar ett naturligt skydd från vinden från väggarna i byggnaderna. Bordet kan placeras på verandan eller en baldakin kan byggas med stöd på en av husets väggar, brännaren lämnas i det fria eller placeras på avstånd under baldakinen nära huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett rekreationsområde vid en sommarstuga i det fria kan bildas runt en central grill . I detta fall ägnas stor uppmärksamhet åt grillens design, eftersom bord med soffor är placerade runt sommarspisen. Det är bra att plantera en häck runt rekreationsområdet, vilket ger tröst och skyddar från nyfikna ögon. Ett staket från vinden kan vara en dekorativ vattel eller vedhög. Ett vackert alternativ är att placera ett rekreationsområde vid stranden av en naturlig eller konstgjord reservoar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler och belysning

Trädgårdsmöbler hjälper till att göra platsen vacker. Möbler kan göras med dina egna händer i en traditionell lantlig stil som kommer att se harmonisk ut i det naturliga landskapet. En uteplatsgrillplats i en modern högteknologisk eller minimalistisk byggnad kräver enkla kubiska former från möbler i lämplig stil. I öppna områden är det mer bekvämt att använda plastmöbler, sådana möbler har en annan design och ett brett prisklass, är motståndskraftiga mot luftfuktighet, det är lätt att hålla det rent eller ordna om det på rätt ställe.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dyra alternativ för smidda möbler ger soliditet och kombineras vackert med naturligt murverk.

En bekväm vila på kvällen kommer att kräva belysning över matbordet, brazier och runt omkretsen av platsen . Belysningsenheter är anslutna till elnätet eller körs på solpaneler. LED -lampor och belysning av rabatter runt rekreationsområdet ser mycket imponerande ut. Med lysdioder kan du skapa mångfärgade ljuskompositioner i trädgårdslandskapet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredning: vackra exempel

Rekreationsområdets inredning är av stor betydelse. Plantera doftande rabatter eller syrener med chubushnik i närheten så att kvällsluften fylls med sin trevliga doft. Runt stödet på det täckta lusthuset finns vackert blommande vinstockar: klematis, kaprifol, klätterrosor. Det är mycket trevligt att sitta i skuggan av en vindruv och njuta av frukterna. Pittoreskt arrangerade blomkrukor eller trädgårdskulpturer kommer att dekorera grillplatsen, bondehushållsartiklar kommer att lägga till en traditionell lantlig smak till grillplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande typer av design kan också betraktas som exempel:

Uteservering i kolonial stil med grill

Bild
Bild

Den minimalistiska utformningen av grillplatsen är lämplig för små ytor

Bild
Bild

Rund lekplats av natursten

Bild
Bild

Orientalisk design av ett panorama sommarkök på landet

Rekommenderad: