Lusthus Med Grill (72 Bilder): Projekt Och Konstruktion Av En Sluten Struktur Med Egna Händer, Hur Man Bygger Av Tegel

Innehållsförteckning:

Video: Lusthus Med Grill (72 Bilder): Projekt Och Konstruktion Av En Sluten Struktur Med Egna Händer, Hur Man Bygger Av Tegel

Video: Lusthus Med Grill (72 Bilder): Projekt Och Konstruktion Av En Sluten Struktur Med Egna Händer, Hur Man Bygger Av Tegel
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Lusthus Med Grill (72 Bilder): Projekt Och Konstruktion Av En Sluten Struktur Med Egna Händer, Hur Man Bygger Av Tegel
Lusthus Med Grill (72 Bilder): Projekt Och Konstruktion Av En Sluten Struktur Med Egna Händer, Hur Man Bygger Av Tegel
Anonim

Vad kan vara bättre än att koppla av i friska luften efter en hård dags arbete. Ägarna till förortsområden och sommarstugor utrustar ofta lusthus på sina tomter där du kan ha det bra med familj och vänner.

Om du har en grill och möjlighet att laga en utsökt grill i lusthuset, vila blir det mycket trevligare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Lusthuset med grill är ett bra ställe där en vanlig måltid förvandlas till en känslig kulinarisk process som kräver att kocken kan göra ett mästerverk av kött.

När du ordnar ett lusthus med grill, ta hänsyn till att i ett sådant rum kan du spendera tid inte bara på varma sommardagar, utan också när som helst på året. När du bygger ett lusthus, ta hänsyn till hur väl det kommer att passa in i den övergripande utformningen av webbplatsen, om det kommer att vara funktionellt och bekvämt att använda.

Lusthus med grill är av trä, metall, tegel. Varje alternativ har både fördelar och nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mangalstrukturer placeras inuti lusthuset i form av:

  • en stenugn med gjutjärnsgryta;
  • stationär grill;
  • bärbar grill, grill eller grill;
  • öppen spis. För honom utrustar de ofta en inglasad terrass.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du anordnar ett rum med grill, ta hänsyn till att det ska finnas speciella ytor av sten eller metall i närheten. De kommer att förhindra att eld kommer in i bostadshus. Vid val av material för konstruktion utför de brandförebyggande behandling av hela ytan.

Skydd mot vinden bör installeras så att det inte kommer in i bostadshus och inte tränger in i lusthuset.

Bild
Bild

Byggnadsprojekt

Braziers är bärbara och inbyggda. Bärbara strukturer är mycket praktiska eftersom de enkelt kan flyttas och tas bort. Den inbyggda grillen har sina fördelar, den kan utrustas med hyllor för disk, bänkskiva eller ha ett fack där ved lagras. En solid grund skapas för inbyggda strukturer.

När du väljer en plats, ta hänsyn till den rätta platsen för lusthuset. Bekvämlighet beaktas vid anslutning av kommunikation: el, gas, vatten. Det är bättre att installera en plats för en familjesemester bort från uthus, cesspools och en toalett.

När de startar en konstruktion gör de ritningar så att det är tydligt hur mycket material som behöver köpas för att bygga och dekorera byggnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Platsen mäts för det framtida bygget. Det är nödvändigt att beräkna alla dimensioner, välja material för fundament, ram och tak. En detaljerad schematisk plan ritas för dessa element. Lusthus ritning och skisser ingår i den godkända konstruktionen.

Vid val av storlek tas hänsyn till hur många som får plats i byggnaden så att de kan känna sig bekväma. Det bästa alternativet är när byggnadens storlek motsvarar storleken på matsalen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det vanligaste är en rektangulär trädgårdsbyggnad, den kan placeras var som helst på platsen utan att förlora det användbara området. Fyrkantiga strukturer byggs också ofta. Lusthus 4x4 - ett av de mest relevanta alternativen för trädgårdsbyggnader … På grund av den lilla storleken på cirka 16 kvm. du kan göra ett litet trädgårdshus, lusthus eller trädgård. Om du sätter en grillpanna, ett bord och trästolar inuti rummet kan du göra lusthuset till en mysig plats att träffa vänner.

Du kan laga grill under alla väderförhållanden i en varm vinterbåge, stängd från kalla vindar och regn. Det är bättre att utrusta det inre av rummet inte bara med en grill eller grill, utan också med en spis. Den täckta byggnaden kommer att bli en bekväm plats för en mysig vila för ett familjekvällste eller förbereda en doftande grill.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av foci

Vad kan vara mer utsökt än rökigt kött tillagat i naturen! Ordet "brazier" översätts med "korg med kol".

Det finns olika typer av grillar:

  • Bärbar … Den består vanligtvis av en rektangulär metalllåda med ben, kol som hälls i lådans botten. Strukturen bärs enkelt till vilken plats som helst, den kan sättas i bilens bagageutrymme, snabbt demonteras och monteras. När du väljer en bärbar grill bör produkter med en genomsnittlig plåttjocklek och strukturvikt ges företräde.
  • Mobil … De är gjorda av tunnplåt. Har ofta en vagn med hjul, ett bord för slaktning av kött.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stationär braziers är massiva strukturer installerade på en pålitlig grund. För tillverkning av stationära strukturer väljs tegel, sten eller metall.
  • Elektriska armband … I en sådan grill börjar köttet steka och värms upp från spiralen. Efter några minuter är den smakrika aromatiska rätten klar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vanliga grillar och grillar redan är trötta, du kan sätta en tandoor i lusthuset … I form liknar den en blomkruka eller tekanna. Rummet med tandoor kommer att tilltala älskare av aromatiska kakor. Med en sådan spis kan du förvandla kött, kakor eller bröd från vanliga rätter till kategorin elit, som även gourmeter kommer att avundas.

När du utrustar härden bör du komma ihåg att när du lagar mat genereras mycket rök, så en bra huva kommer inte att störa lusthuset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om webbplatsens design innehåller smidda element, passar samma grill perfekt in i helhetsbilden. Sådana produkter kännetecknas av sin tillförlitlighet, praktiska och speciella elegans. Utformningen av sådana grillar är inte komplicerad och består av ett stativ på benen och en brazier.

Ofta är sådana produkter tillverkade med lock, vilket gör att du kan använda grillen under alla väderförhållanden .… Stativet är tillverkat av stålstavar, taket är gjort av tunna metallplåtar.

Sådana metallstrukturer kommer att dekorera lusthuset och hela trädgården. Braziers med konstnärligt smide kan beställas i ett exemplar enligt vissa skisser, vilket gör produkten unik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte svårt att köpa en metallpanna, men stål- eller järnkonstruktioner har alltid tävlat med tegelbyggnader.

Fördelarna med en metallanordning är följande:

  • hög brandsäkerhet;
  • braziers av järn eller stål kan flyttas till en annan plats, vilket är omöjligt för tegelstenar;
  • en smidd brazier kan tillverkas för hand på egen hand, det tar väldigt lite tid att göra den, medan det tar nästan en månad att bygga en brazier av tegel eller sten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

När man väljer ett material för byggandet av ett lusthus, avvisas de av vilken typ av byggnad det ska bygga:

  • Sommar lusthus … Detta är ett takrum, öppet från alla sidor. Det skyddar dig från solljus och regn.
  • Halvstängt lusthus , som är stängd på en eller flera sidor. Lämna en plats för en grill eller spis på ena väggen.
  • Glaserat lusthus … Med hjälp av en inglasad struktur kan du laga grill i alla väder.

För konstruktion av lusthus med grill används trä, tegel, sten eller metall. Du hittar kombinerade alternativ för byggnader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gjort av trä

Träbyggnader anses vara det billigaste alternativet för strukturer i trädgården. En förstärkt grund bör inte skapas för sådana strukturer.

Alla träprodukter behandlas med antipyrin för brandsäkerhetsändamål. Arbetsområdet ovanför grillens yta är mantlat med eldfast material. Det bör finnas god ventilation med rör … Trästrukturen kan enkelt passa in i den övergripande utformningen av platsen och behålla den valda stilen.

Ett sådant lusthus tar inte mycket plats på platsen. Om det är tänkt att sätta en brazier i det, tas platsen i beaktande så att röken från den inte kommer in i boendena.

Här kommer en pelargrund att föredras, som är byggd av en stång som fästs med självgängande skruvar. I slutna lusthus är golven gjorda av trä; linoleum kan sättas ovanpå. Inomhus kommer de att få dig att känna dig bekväm även i kallt väder. Med öppna lusthus lutar golvet för att dränera regnvatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter golven går de vidare till arbetet med väggarna. Tillsammans med konstruktionen av väggarna börjar de bygga en grill, om en stationär struktur tillhandahålls.

Taket är vanligtvis gjort med en ås eller en sluttning .… Stockar, limmade balkar eller annat material som wellpapp, metallplattor, polykarbonat väljs som material för taket. Huvudvillkoret när du arbetar med taket är dess tillförlitlighet så att snön inte kan trycka igenom det ..

Träelement är täckta med en skyddande förening , i slutet av arbetet använder de lack för utomhusarbete. I slutskedet är rummet inrett med träsniderier av trä eller plywood.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel

När du väljer en tegelbyggnad bör du känna till dess fördelar och nackdelar.

De främsta fördelarna med en tegelbyggnad är:

  • Säkerhet … Det finns ingen anledning att vara rädd för att en gnista eller kol från kaminen kan leda till brand.
  • Varaktighet … Sådana byggnader kräver inte frekventa reparationer för att bibehålla ett snyggt utseende.
  • Pålitlighet … Med tanke på att en solid grund lades under konstruktionen kan olika material användas för dekoration.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelar med tegelbyggnader

  • Vikt. För konstruktionen av ett sådant rum görs en grund.
  • Pris. Kostnaden för materialet är ganska hög.
  • Svårighetsgrad att bygga. Det är svårt att bygga ett lusthus på egen hand utan vissa färdigheter och kunskaper.
  • En sådan solid struktur kan inte flyttas eller överföras till en annan plats.
  • För att skapa en harmonisk bild måste det också finnas ett tegelhus eller andra tegelbyggnader på platsen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ganska ofta används en kombinerad sammansättning av material vid konstruktion av lusthus med grill. Trästrukturer med metallsmide eller en variant av tegel med graciösa smidda element ser väldigt vackra ut.

Bland den stora sorten är det ganska svårt att välja det mest acceptabla alternativet för konstruktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

DIY -konstruktion

När de börjar bygga ett lusthus med egna händer gör de inledningsvis en konstruktionsplan för budgetering. Du kan göra ett vackert lusthusprojekt i tegel, en träkonstruktion eller ett originellt och elegant lusthus i smidesjärn. Ganska ofta kan du hitta kombinerade byggnadsalternativ som passar perfekt in i den övergripande designen.

När du arbetar med ett byggprojekt bör du följa instruktionerna. En steg-för-steg-instruktion i konstruktionen av ett lusthus med en grill kommer att förenkla konstruktionen av en struktur med dina egna händer. Genom att utföra alla steg steg för steg kan du bygga en struktur mycket snabbare.

Bild
Bild
Bild
Bild

De väljer en plats att bygga. Brandskyddsreglerna bör inte försummas, eftersom det är planerat att göra en grillpanna i lusthuset. Öppen eld kan orsaka brand.

Så planen är klar och ritningarna finns redan i hand, det är dags att markera platsen och lägga grunden. Konturen på lusthusets bas kan göras med sand. Storleken på fundamentet beror på hur massiv strukturen blir. För lätt konstruktion görs en pelargrund, för tunga konstruktioner av tegel, är en grund av plattor … En bandfundament används också, vilket är lämpligt för alla strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

När grundarbetet är klart börjar de bygga golven. Gör en bas med en träbalk. Om ett öppet lusthus byggs görs en liten lutning på golvet så att vatten inte dröjer där efter regnet.

För basen, ta hörnbalkar. Taket hålls på dem, så deras uppmärksamhet ägnas åt deras installation. När arbetet med väggarna är klart börjar de bygga tak. Oftast är de ås eller lutande design .… Täck ytan med polykarbonat eller ondulin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetet med att bygga grillen bör påbörjas innan arbetet påbörjas. Valet av grillalternativ bör vara under upprättandet av planen och lusthusets projekt. När du lägger grunden, lägg grunden för grillen.

För härden är en solid grund gjord av sten eller tegel. Det är inte lätt att göra en tegelgrill, så det är bättre att söka råd från specialister.

I lusthuset i trä kan du använda lätta bärbara grillar och laga mat på grillen eller grillen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

När du väljer en design för lusthus med grill, beaktas ägarens preferenser och hans ekonomiska tillstånd. För vissa räcker det bara att bygga en liten struktur med en grill och ett skärbord.

Oftast föredrar platsägare att bygga fasta byggnader ., där det finns en plats för avkoppling med ett kök och grillplats, en terrass.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att planera området korrekt för en bekväm vila. Ett mysigt lusthus med grill är platsen där du kan koppla av när som helst. Med hjälp av designers idéer när du väljer ett framgångsrikt alternativ kan du hitta det bästa alternativet för önskad modell för webbplatsen.

Lusthus med grill är öppna på alla sidor eller inhägnade av väggar, gjorda av olika material. Öppna byggnader används som ett alternativ för sommarlovet. Lusthus är runda, rektangulära eller sexkantiga och har andra icke-standardiserade former.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära är träkonstruktioner, som:

  • passar perfekt in i det övergripande landskapet;
  • konstruktion blir mycket billigare än andra alternativ;
  • du kan använda en lätt grund;
  • produkter är hållbara om träet bearbetas korrekt.

Trämaterial bör förbehandlas från skadedjur och från hög luftfuktighet eller eld.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel lusthus kommer att tjäna länge, medan de inte kräver särskild vård. Tegelstrukturer är motståndskraftiga mot eld, du kan stanna i dem i alla väder, de skyddar mot kyla och regn. För grillen i ett sådant lusthus installeras en remsfundament.

Eleganta smidda lusthus gjorda av erfarna hantverkare kan kallas ett konstverk, men det är inte alltid lätt att göra ett smidd lusthus på egen hand, dessutom är många förvirrade över priset på dessa mönster.

För att ge den en speciell charm kan du placera vackra korgmöbler, genomarbetade dukar, ljusa kappor och servetter i lusthuset. Lämplig uppmärksamhet bör ägnas åt belysning genom att hänga en eller flera lampor, placera trädgårdsbelysning för dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Ett öppet sexsidigt lusthus i trädgården med en grill på platsen gör att dess ägare inte bara kan beundra naturens skönhet utan också att smaka utsökt grill som tillagas på grillen. Ett blygsamt träbord och stolar ger strukturen en speciell charm. Det finns alltid en plats för vänner i ett sådant lusthus.

Mysigt lusthus för kvällsfamiljste. Allt här andas lugn och ro. Mjukt ljus, lukten av blommor på en sommarkväll - vad kan vara bättre för en avkopplande semester!

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett lusthus i tegel med originaltak gör en vanlig byggnad till en ovanlig struktur.

Bild
Bild

En intressant byggnad av stockar. Du kan bygga det med egna händer på kort tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett av alternativen för ett vackert lusthus med grill. En brazier eller grill för en grill är gjord i ett lusthus eller använd en bärbar version, placera den bredvid byggnaden.

Bild
Bild

När du bygger ett lusthus med en grill, bör du också ta hänsyn till en plats att vila efter att ha byggt en terrass eller en baldakin. Genom att placera solstolar bredvid byggnaden kan du känna alla friluftslivets friluftsliv.

Bild
Bild

Genom att välja något av alternativen och bygga ett lusthus med grill på platsen kan du ofta vara med din familj eller vänner, samt njuta av fullständig ensamhet och beundra naturens skönhet.

Rekommenderad: