Gör-det-själv Lusthus Från Skrotmaterial (66 Foton): Hur Man Gör Det Enkelt Och Vackert I Landet, Landstrukturer

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Lusthus Från Skrotmaterial (66 Foton): Hur Man Gör Det Enkelt Och Vackert I Landet, Landstrukturer

Video: Gör-det-själv Lusthus Från Skrotmaterial (66 Foton): Hur Man Gör Det Enkelt Och Vackert I Landet, Landstrukturer
Video: Byggbeskrivning - Utvändigt - Lusthus 2024, Maj
Gör-det-själv Lusthus Från Skrotmaterial (66 Foton): Hur Man Gör Det Enkelt Och Vackert I Landet, Landstrukturer
Gör-det-själv Lusthus Från Skrotmaterial (66 Foton): Hur Man Gör Det Enkelt Och Vackert I Landet, Landstrukturer
Anonim

När du ordnar trädgård eller sommarstugor vill du skapa en separat viloplats. Ta till exempel ett lusthus: olika material kan användas för att bygga det. Du kan gå på ett icke-standardiserat sätt och bygga av skrotmaterial. De positiva aspekterna av konstruktionen är det faktum att konstruktionen ofta inte kräver speciella färdigheter: teoretisk utbildning, design, verktyg och råvaror behövs. Originalidéer för lusthus: att välja det bästa.

Särdrag

Olika råvaror kan bli materialet för byggandet av lusthus. Vanligtvis lagrar sommarboende i bilagorna till huset alla typer av material som finns kvar efter konstruktionen av huvudföremålen. De är lämpliga som grundläggande byggmaterial för tillverkning av ett lusthus. I de flesta fall är det svårare att komma på ett projekt än att genomföra det. Men med ett kreativt förhållningssätt till processen kommer resultatet inte att ge efter för de vanliga byggnaderna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I de flesta fall är lusthus tillverkade av skrotmaterial små . De anses vara ett ekonomiskt konstruktionsalternativ, eftersom de inte behöver en stark grund. Men olika typer av byggmaterial som finns tillgängliga kräver en annan inställning till installationen. Till exempel är det ibland nödvändigt att behandla erforderliga råvaror med skyddande medel för att förlänga strukturens hållbarhet.

Vissa material behöver helt enkelt rengöras, ibland renoveras och förstärkas. Vanligtvis före konstruktionen försöker de välja inte bara ett hållbart, utan också en miljövänlig typ av material. Det väljs så att det kombineras med det allmänna begreppet landskapsdesign och är lätt att arbeta med. Tänk inte bara på elementens storlek utan också deras antal.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Deras tillförlitlighet, liksom graden av öppenhet i lusthuset, spelar roll . Hushållens skyddsnivå mot sol, regn och vind beror på detta. Strukturen ska vara funktionell, vacker och välskött. Den kan vara stängd, halvöppen och öppen. I det första fallet är det tillverkat oftare av pålitliga och hållbara material, ofta kompletterande med fönster, i det andra och tredje materialet kan vara olika.

Vanligtvis, innan du bygger ett lusthus, väljs en plats noggrant för den. Det är viktigt att den inte ligger i vindzonen. Det är bra om det finns träd i närheten. Skuggan från deras grenar kommer att bidra till en mer bekväm vila.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Platsen ska inte vara i låglandet: under regnet kommer den att omges av vattenpölar. Om du planerar att använda lusthuset som matplats, flytta det inte hemifrån.

För materialet på lusthusets tak försöker de välja det från vilket taket på huvudstrukturen är gjord. Detta är nödvändigt för att upprätthålla en konsekvent arkitektonisk stil. Vanligtvis tar konstruktionen inte mer än 2-3 dagar. Detta sparar inte bara byggkostnader, utan också tid, och lämnar större delen av sommaren för en trevlig tid i trädgården.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Projekt

Efter att platsen för sommarstugan har valts förbereds materialet, arkitekturen bestäms. För detta utförs ett designprojekt i form av en eller flera ritningar med detaljerade markeringar och dimensioner. Projektet kan utföras manuellt eller i ett speciellt datorprogram. För att göra det komplett utvecklas det med hänsyn till det framtida arrangemanget.

Lusthuset ska vara bekvämt efter att ha placerat trädgårdsmöblerna. De tänker till och med över förekomsten av markiser och gardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I det inledande skedet väljs ingångens form och sida . En väg ska leda till lusthuset. Om möjligt avsätts en plats för konstruktionen nära huset. Ofta höjs byggnaden över marken med två eller tre steg i trappan. Projektet kan innehålla plats i ett tomt hörn av trädgården.

En bra lösning är närvaron av en tröskel eller ett litet område. Det kommer att vara möjligt att utrusta den som ett sol- eller relaxområde genom att köpa lätta plastmöbler för större komfort. Om du inte vill sola kan du använda området för landskapsarkitektur eller placering av blommande växter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi rekommenderar att du noterar några stylisters regler:

  • det är oönskat att placera lusthuset nära vägbanan;
  • om det finns en reservoar på platsen ligger lusthuset inte långt därifrån;
  • du kan inte placera lusthuset i mitten av platsen om det är litet;
  • om du planerar att använda lusthuset hela tiden, fäst det på en tom vägg i huset nära ingången;
  • när de ligger i ett lågland, tänker de på dräneringskommunikation i förväg;
  • dekorera strukturen med grönska för att harmonisera med den övergripande designen;
  • belysning är obligatoriskt: så kan du använda lusthuset när som helst.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ange höjden på konstruktionen vid ritning dess inredning, antalet sittplatser, bordets och stolarnas dimensioner ger ledigt utrymme för rörelse. I detta fall beror konstruktionens form på typen av huvudbyggnadsmaterial. Lantgårdar kan vara olika: ibland måste du dessutom använda kakel för att täcka golvet.

I andra fall är plankor tillräckliga. Projekt bör också ta hänsyn till färgen på det material som används. Den estetiska uppfattningen av det färdiga lusthuset kommer att bero på detta.

Bild
Bild

Material (redigera)

Medlen för att förstå var och en kan vara olika. Någon är van vid mer traditionella lösningar och närmar sig särskilt noggrant konstruktionen av ett lusthus. För andra är det viktigt att använda något ovanligt. Tänk på några av de mest populära byggmaterialen för konstruktion av ursprungliga sommarbockar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Sällan i något privat hus efter konstruktion finns det inga stockar, plywood, brädor eller stänger kvar. Detta material är traditionellt: trämassan är lätt att bearbeta och är hållbar. Det kommer att bli trevligt för familjemedlemmar och gäster att sitta i ett sådant lusthus. Nästan alltid visar sig sådana mönster vara tillförlitliga och vackra, eftersom de är stolthet för husets ägare och dekoration av en trädgårdstomt eller sommarstuga.

Om det finns många träd i trädgården kan du använda dem för konstruktion .med tjocka stammar, till exempel som stöd. Samtidigt är det långt ifrån alltid nödvändigt att jämna byggmaterialet: slingrande träd kommer att ge designen en speciell smak och enhet med naturen. Ett sådant lusthus blir ekonomiskt om du använder vass, bältros eller långa grenar som tak för det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel

Om du efter att ha lagt huset fortfarande har en tegelsten kan du använda den för att skapa ett originellt lusthus. Om det inte räcker kan du kombinera en tegelsten med en matris genom att göra en öppen struktur. Detta kommer att ge designen originalitet. Som tak är trä eller wellpapp väl lämpad för det.

För att få strukturen att se mer harmonisk ut kan du lägga ut en stig eller väg av sten, plantera fruktträd . Tegelbyggnader är hållbara, kan ha dörrar och fungera som ett sommargästhus om det behövs. Om det finns få råvaror är det bara stöd av det. Rester av tegel kombineras med en metallprofil, trä eller polykarbonat. Eftersom tegel är ett tungt byggmaterial måste en grund byggas under ett sådant lusthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Familjens chef, som vet hur man håller en svetsmaskin i händerna, kan tycka om tanken på att göra ett lusthus av metall. I de flesta fall tar det inte mycket tid att bygga det. Som ett resultat är det möjligt att göra en genombruten design med ett attraktivt utseende. För sådana byggnader används en metallprofil.

Om så önskas kan den kombineras med andra material .kvar efter byggandet av lanthuset. Sådana arbors kännetecknas av hållbarhet och tillförlitlighet. Om metallen kompletteras med, säg trä, ser strukturen mer estetiskt tilltalande ut. För taket i det här fallet kan du använda trä, wellpapp, liksom andra material till hands.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polykarbonat

Detta material är ett slags alternativ till glas. Dess ljusgenomträngningsförmåga når 90%. Materialet kännetecknas av lätthet och förmågan att ta någon form. När du bygger ett lusthus med polykarbonat behöver du inte göra en grund: materialarken är ganska lätta.

Om det inte finns tillräckligt med sådana råvaror bland de tillgängliga materialen kan du också köpa det: den säljs i alla järnaffärer. Det kommer inte att krävas mycket pengar för att köpa den, och konstruktionstypen blir lätt och luftig. Om så önskas kan du välja alternativet för önskad nyans. Polykarbonat fungerar bra med andra tillgängliga material (till exempel trä, plast, järn, natursten och tegel). Det ser vackert ut med stödpelare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plastflaska

Handgjorda älskare gillar vanligtvis att samla på de mest ovanliga föremålen, ofta rör de i sina skafferi med dem för rätt ögonblick. I detta fall kan plastflaskor bli grunden för designen och locken för dem - dess dekoration eller utformningen av blomsterarrangemang. Lusthusets väggar skapas av dem, fixerar varandra eller skär av botten, sätts in i varandra. För att göra väggarna tyngre hälls sand i flaskorna. Ibland är de målade i olika färger och utgör originalprydnader.

Antalet flaskor, deras volym, färg, form beror på typ av struktur och tjocklek på väggarna . Till exempel kan deras arrangemang vara vertikalt med ett lumen. För mer monolitiska lösningar kan de cementeras i rader. För att få en specifik lösning att se harmonisk ut i landskapsdesign, är rabatter eller stigar gjorda av liknande material bredvid lusthuset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra råvaror

Ett intressant tillvägagångssätt för valet av råvaror är användningen av gamla fönsterkarmar. Efter att ha bytt fönster i huset, skynda inte att kasta ut de gamla ramarna om de är i mer eller mindre anständigt skick. Sådana lusthus kräver dock en grund och material för taket. Vi måste ta hand om tillgängligheten av betong och stöd. Fördelen med sådana lusthus kommer att vara ett överflöd av ljus.

Den ursprungliga lösningen för byggandet av sommar lusthus är användningen av kvistar . Rottingstrukturer ser enkla ut, de är associerade med naturen. Den enda svårigheten med sådana byggnader är tillräcklig arbetsintensitet: det är nödvändigt att noggrant och noggrant väva stavarna och skapa väggar. Samtidigt är det inte alls nödvändigt att göra dem höga. Taket stöds av pelare eller tjocka trädstammar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Någon har glasflaskor hemma . De kan också användas. Detta byggmaterial kännetecknas av hög värmeisolering och låter dig skapa en solid struktur. Den används tillsammans med betong för flaskläggning.

Du måste ägna särskild uppmärksamhet åt betongens konsistens, annars håller det inte byggmaterialet. Grunden i detta fall måste vara tejp.

För att dekorera lusthus av öppen typ rekommenderar landskapsdesigners att använda klätterblommor. Med deras hjälp kan du skapa utseendet på en vacker vägg. Att anta landskapsarkitektur omdefinierar inte det övergripande designkonceptet. På grund av det kan du göra lusthuset skuggigt och mysigt, till exempel för att ta emot gäster vid middagen, hålla en fest.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggnad

Det är inte svårt att skapa en sommarstugestruktur av improviserade material med egna händer. Tänk på en steg-för-steg-implementering med exempel på en struktur gjord av stavar.

Innan du bygger ett lusthus, förbered dig på:

  • fick syn på;
  • tång;
  • skyffel;
  • bågfil;
  • textilhandskar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ta hand om byggmaterial och hjälpkomponenter, du behöver:

  • betong;
  • hasselkvistar;
  • grus;
  • metallstavar;
  • tråd;
  • halm (vass, vass).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådan konstruktion kommer att vara billig och kommer inte att kräva stora arbetskostnader.

Låt oss överväga huvudstegen i mästarklassen

  • Efter att ha bestämt platsen för konstruktion är de engagerade i grunden. Marken är jämn, gräs och eventuellt skräp tas bort.
  • Eftersom lusthuset i detta fall inte kommer att vara tungt, är det nödvändigt att gräva upp en plats runt omkretsen av den framtida strukturen (exakt enligt dess avsedda form) och installera flera insatser.
  • Efter att gränserna har skapats grävs stativen in, hålen betongas och täcks med krossad sten (grus) ovanpå.
  • De börjar väva väggarna från hörnet. Ta en stång, fixa den med tråd och sammanflät stavarna. Ändarna på varje stång är fästa vid insatser.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vävningen fortsätter i en cirkel tills väggarna i önskad höjd nås. Utseendet på strukturen liknar en korg.
  • På grund av att byggnaden är lätt bör taket inte vara tungt. Materialet som används för det läggs genom att fästa stavar eller balkar på ställningar.
  • För att ge lusthuset ett estetiskt utseende och fullständighet, följ vägen till det av sten. Lägg till soldriven belysning.

Glöm inte att ordentligt utrusta ett sådant lusthus . Lägg till ett par kastkuddar, ett runt bord eller en bänk för mys. Naturligtvis, när det gäller hållbarhet, kommer en sådan byggnad att vara sämre än ett lusthus i tegel. Men det kommer att se unikt ut. Dessutom kan den dekoreras med en vägg av levande grönska och vävning av blommor, vilket kan ge det utseendet på ett skogshus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Börja inte bygga skenigt. Detta ger inte det förväntade resultatet.

Beroende på vilken typ av material som valts, lyssna på rekommendationer från experter

  • Om det använda materialet är lätt i vikt, i stället för en grund, är det tillräckligt att tampa jorden, till exempel från spillror och gräva stödpelarna i marken.
  • Om du planerar att bygga av kvistar, välj unga skott (de är mer flexibla).
  • Byggandet av ett lusthus på platser med lerjord är uteslutet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att skapa en mattande effekt när du väver ett lusthus med kvistar, ta flera grenar samtidigt.
  • Om ett träd tas som grund för konstruktion måste det behandlas med en fuktavvisande impregnering.
  • Om du vill göra ett lusthus av plastflaskor måste du samla dem upp till 500-600 bitar. I detta fall kan en ram av metallförstärkning behövas.
  • Genom att använda pallar för konstruktion kan du göra en enkel konstruktion. Det kommer inte att vara länge, och det kommer att behöva ständig bearbetning av materialet med antiseptika från sönderfall. Innan konstruktionen måste var och en av dem tampas och slipas ytterligare.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om du behöver måla en yta, var uppmärksam på färgens omfattning. Inte alla typer är lämpliga för det valda byggmaterialet.
  • Stödstolpar bör konstrueras av en stång med tillräcklig sektion, tegel eller metallprofil.
  • Lusthusets storlek bör vara tillräcklig för att rymma flera personer samtidigt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

För att bli inspirerad till att skapa ett unikt lusthus föreslår vi att du vänder dig till ovanliga lösningar i fotogalleriet.

Ett exempel på en lyckad kombination av tegel och metall på en betongbas. Denna design gör att du kan placera en spis eller grill i lusthuset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett originalt lusthus i trä på en grund med en träpall. Reiki skapar en känsla av lätthet. Det rymliga rummet kan användas som matplats.

Ett stängt lusthus av trä med stenskärm skapar känslan av en skogsstuga. Närvaron av en spis gör den mer välkomnande.

Den okomplicerade konstruktionen av resterna av trä och polykarbonat är ganska mysig. Närvaron av en bänk och ett bord gör att du kan sitta i den för en måltid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En originell lösning i en sagobyggnad. Användningen av böjda trädstammar ger designen en speciell smak och fyller lusthuset med en speciell atmosfär. Användning av färg skyddar trä mot negativa miljöfaktorer.

Tält lusthus i kinesisk stil kräver inte mycket byggmaterial. Den öppna strukturen med tak har inte golv, den stöds av 4 stöd, den är dekorerad med gardiner och blommor i krukor.

Ett exempel på en lätt konstruktion av polykarbonat. Materialets färg är i harmoni med metallramen och plankgolvet.

Rekommenderad: