Stängda Lusthus (60 Bilder): En Täckt Värmebehandlad Paviljong, Hur Man Inreder Insidan Enkelt Och Vackert

Innehållsförteckning:

Video: Stängda Lusthus (60 Bilder): En Täckt Värmebehandlad Paviljong, Hur Man Inreder Insidan Enkelt Och Vackert

Video: Stängda Lusthus (60 Bilder): En Täckt Värmebehandlad Paviljong, Hur Man Inreder Insidan Enkelt Och Vackert
Video: Luxury Wooden Gazebos - The Crown Difference 2024, Maj
Stängda Lusthus (60 Bilder): En Täckt Värmebehandlad Paviljong, Hur Man Inreder Insidan Enkelt Och Vackert
Stängda Lusthus (60 Bilder): En Täckt Värmebehandlad Paviljong, Hur Man Inreder Insidan Enkelt Och Vackert
Anonim

Vid modern konstruktion av byggnader för ett sommarhus eller ett hus på landet är funktionalitet oerhört viktigt. Till exempel är ett slutet lusthus en intressant lösning för alla trädgårdstomter. I den här artikeln kommer vi att titta på hur man ordnar det enkelt och vackert, med hänsyn till funktioner, konstruktionstyp och specifik design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Lusthuset är varken en terrass eller en veranda. Den felaktiga kombinationen till en linje beror på överlappningen av funktionaliteten hos dessa byggnader. För att inte bli förvirrad, var uppmärksam på nyansen: lusthuset är inte anslutet till huset med en tom vägg. Det är tagen till en bit från huvudbyggnaden. I klassisk mening har den nödvändigtvis en baldakin och sidor. Samtidigt får inglasningen att se ut som en stängd veranda.

Bild
Bild

I de flesta fall uppförs det på den högsta punkten på platsen och ett dräneringssystem är genomtänkt. Ofta höjs grunden högre och strukturen kompletteras med en tröskel med flera steg. Vissa byggnader är anmärkningsvärda för närvaron av ett litet område framför ingången till lusthuset. Detta gör att du kan placera mobila möbler på den för att sola eller dricka te.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utåt är sådana lusthus uppdelade i två typer: sommar och vinter. Den förra liknar ofta en inglasad veranda eller ett litet hus med en paviljong, fönster och en dörr. De senare är mer globala när det gäller konstruktion. För konstruktion av slutna lusthus kan de använda olika råvaror, upp till skrotmaterial som finns kvar efter byggandet av ett bostadshus.

En egenskap hos lusthus av sluten typ är konstruktionen av en grund enligt alla regler , vilket inte är fallet för lätta lusthus. Denna funktion är relaterad till typen av material som används. Ju tyngre och mer monumental strukturen är, desto mer tillförlitlig bör grunden vara. Denna situation påverkas också av isoleringssystemet, om en byggnad av bostadstyp med värmesystem och golvisolering ursprungligen var tänkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Lusthusen av den slutna typen har många fördelar. Låt oss lyfta fram de viktigaste:

  • De är mer monumentala byggnader. Till skillnad från lättviktiga motsvarigheter är de inte rädda för starka vindbyar, hagel och skurar. Interiören påverkas inte av detta.
  • Ett täckt lusthus gör att hela familjen eller gästerna kan koppla av helt inuti. Det spelar ingen roll vad vädret är ute. Vissa sorter ger drift året runt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sådana strukturer kännetecknas av en mängd olika former. De ger många möjligheter för arkitektoniska experiment. Du har möjlighet att välja en traditionell eller en okonventionell lösning.
  • Dessa byggnader är funktionella, praktiska och hållbara. Beroende på tillverkningsmaterial kan du använda dem i årtionden.
  • De ser respektabla ut. Sådana byggnader är en dekoration för trädgårdstomter. Du behöver inte dekorera dem på utsidan. Tillräckligt med levande grönska och blomsterarrangemang.
  • De kan utrustas med en ljus vedspis eller öppen spis. Detta kommer att göra lusthuset mysigt och välkomnande. Ofta är de utrustade med en grill, värmare, kylskåp och handfat. Vissa projekt ger närvaro av luftkonditioneringsapparater.
  • I lusthus av sluten typ kan du placera stoppade möbler. Detta gör att du kan utrusta den så bekvämt som möjligt för alla behov. Du kan göra ett avskilt hörn för avkoppling, ett arbetsrum, en matsal, ett vardagsrum av det.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I sådana byggnader kan du göra ett tak av olika typer. Om det behövs kan du göra en självhäftande, nedfälld och upphängd struktur med hänsyn till dina smakpreferenser.
  • Täckta lusthus kan göras i valfri interiörstil. Dessa byggnader ser harmoniskt ut i en klassisk, modern, ekologisk och etnisk designlösning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss också notera de största nackdelarna med sådana strukturer

  • Stängda byggnader fyller inte lusthusens utrymme med luft. Det är inte skrämmande på vintern och i kallt väder, men du kan skapa lite obehag på sommaren när du vill koppla av i frisk luft.
  • Att vara isolerad hemifrån ökar obehaget. För att koppla av i lusthuset eller till exempel att unna gästerna te, måste du hela tiden bära mat och mat in i det och tillbaka.
  • Ett obligatoriskt inslag av komfort är utförandet av en väg eller väg av stenar eller spillror. Tillvägagångssättet till lusthuset ska vara bekvämt och inte beroende av regn.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vattenförsörjning levereras inte alltid till sådana byggnader. De har ofta ingen spis. Detta gör dem obekväma om huvudsyftet är att ta emot gäster och använda dem som matsal.
  • På sommaren, när du lagar mat i ett sådant lusthus, blir det varmt. Att ständigt laga mat i det kommer inte att fungera: ett litet utrymme värms upp särskilt snabbt.
  • Det är oönskat att placera en sådan struktur i skuggan av träd. För det första har det täckta lusthuset inte den nödvändiga belysningen ändå. För det andra är det nödvändigt enligt brandsäkerhetsreglerna om byggnaden har ett värmesystem.
  • Eftersom det stängda lusthuset ligger långt från huset kommer det att bli svårare att genomföra ledningarna. I detta fall är det önskvärt att belysa inte bara själva strukturen utan också tillvägagångssättet för den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att förstå: dessa byggnader uppförs inte för ögat, som ibland öppna motsvarigheter. Här kan du inte klara dig utan ett speciellt projekt, som anger ungefärlig materialförbrukning, strukturens parametrar, dess höjd, volym inuti, dimensioner av fönsteröppningar och dörrar, kommunikation och till och med situationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Tänk kort på de material från vilka slutna lusthus är konstruerade.

Bild
Bild

Trä

Ofta används hyvlade och limmade balkar, tunna mantellister och rundade stockar för att bygga ett slutet lusthus. Sådana material låter dig skapa ett lusthus i de bästa århundraden gamla traditionerna. Det ser alltid lämpligt ut i landskapsdesign och är miljövänligt. För att bibehålla hållbarheten måste trädet emellertid behandlas med lacker, föreningar mot förstörelse och mikroorganismer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Användning av metall för konstruktion av ett slutet lusthus utförs på basis av formade rör och smidda element. Ett sådant lusthus i sig är dock omöjligt utan andra material. I de flesta fall används förutom metall, tegel, sten eller trä och glas här. Nackdelen med metall är uppvärmning i solen. Av denna anledning kombineras den med andra byggmaterial och ventilationen är genomtänkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel

Detta material är den bästa lösningen för konstruktion av ett slutet lusthus. Tegel lusthus är pålitliga, hållbara och brandsäkra. De kräver dock en grundlig grund, eftersom de i stora storlekar kommer att vara ganska tunga. Fördelen med materialet är möjligheten att utrusta lusthuset med en öppen spis, spis eller grill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas

Glas används för glasstrukturer. Vanligtvis är det här tvåglasfönster, som används för såväl fönster som dörrar. Storleken på fönsteröppningar kan vara olika (upp till panoramautsikt). Ett särdrag hos materialet är dess höga vikt på grund av tre lager av glas. Fördelen är det faktum att glas ofta används för takläggning. Dessa lusthus är de lättaste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktioner

Byggandet av byggnader är annorlunda. I ett fall utförs murverk, liksom huvudstrukturen. Till exempel är det här ett lusthus av sluten typ av tegel. I den andra kan du inte klara dig utan en ram. Ett inramat lusthus är vanligtvis tillverkat av lättare material (som glas och metall) förutom en stark bas. Ramen är gjord av trä och metall.

Formerna för täckta lusthus kan varieras . Faktum är att dessa är geometriska former: rektangel, fyrkant, sexkant och åttkant, mindre ofta - en cirkel. Om lusthuset har en plattform, ser det utåt ut som en kombinerad stängd och öppen rektangel. Ibland når antalet ansikten 10 - 12. Sådana strukturer har som regel två dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta är mångfacetterade mönster stängda sommarbockar. Ofta är väggarna i dessa ramhushus fönster. De kan placeras på en kulle, inramade, till exempel av sten eller tegel. Denna typ av sommarstuga är ouppvärmd och har inget spiskomplex. Taket har lika många sluttningar som det finns kanter. Ofta liknar dess form en kupol.

Varianter av den traditionella (fyrkantiga) formen är mer som små hus . Lusthusens storlek beror vanligtvis på det planerade syftet och antalet personer som ryms. Indikatorer kan variera från 2x2 och 2,5x4 till 4x6 m. I de flesta fall värms ett sådant lusthus upp. Dess tak skiljer sig inte i form från hus på landet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Det är inte svårt att dekorera interiören i ett slutet lusthus vackert. Detta tar vanligtvis inte mycket tid och pengar. I alla fall utgår de från konstruktionens designegenskaper och dess område. I detta fall är typen av material som används också viktig. Vilket utseende som helst kan slås, men du bör inte överbelasta designen med överskott av en textur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det till exempel är trä med lameller kan de målas i en ljus färg. Så lusthuset kommer att få en annan uppfattning. För att det ska se mysigt ut kan du hänga ljusgardiner på fönstren. Detta alternativ kommer att kräva mjukare inredning. Hackade möbler, ett grovt bord och en bänk behövs inte längre här. Du kan mantla väggarna och måla dem i en ljus färg. Du kan lägga kakel på golvet eller lämna brädor: visuellt bör det inte vara många trä som är identiska i färg och struktur i designen. Textilöverdrag för stolar kommer att vara harmoniska här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om trä kombineras med tegel ändras färgerna till naturligt . Samtidigt är det uteslutet att tonen är i takets, möblernas och väggarnas färg. Detta kommer att skapa en känsla av att vara i en låda. Det är bättre att utrusta ett sådant lusthus inuti med ett enkelt bord och bänkar på båda sidor. För att förhindra att tegel och trä skapar ett oförskämt intryck kan du måla trädet eller komplettera strukturen med stora fönster i vita ramar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om utrymmet är synligt (du har valt ett lusthus i smidesjärn med panoramafönster och skjutdörrar), här kan du utrusta det med ett runt bord och eleganta stolar. Inget annat behövs här: du kan lägga till elegans i lusthuset med blommor och dekorera lusthuset utomhus med dem. Som regel överbelastar sådana interiörer inget mer. Det maximala som skulle vara lämpligt här är en liten bukett blommor i en vas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudprincipen för den harmoniska utformningen av standard fyrkantiga arbors är arrangemanget av varje hörn . Annars skapas en visuell obalans. Vanligtvis är lusthuset utrustat för ett funktionellt område. Oftare är det en matsal. Om det finns tillräckligt med utrymme kan även en matlagning och en sittgrupp få plats i lusthuset. Samtidigt bör det finnas utrymme mellan zonerna för obehindrad rörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

För den mest rationella användningen av utrymme för kokzonen 6 tilldelas ugnskomplexet en vägg. Platsen vid entrén lämnas ledig. Den centrala delen inuti lusthuset är uppdelad i en matplats och en viloplats. För matsalen är det mer ändamålsenligt att använda praktiska möbler som är lätta att rengöra. Detta är ett bord med en duk och stolar (de är bekvämare än en bänk). Avkopplingsutrymmet är fyllt med en liten soffa, hängmatta eller gungstol.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om lusthuset är särskilt rymligt, har det en öppen spis (falsk eldstad), gästområdet ligger bredvid det. För större komfort placeras ett soffbord framför brasan, bredvid en soffa och två fåtöljer på sidorna. Inget kommer dock att skapa rätt stämning för en inredning som tillbehör. Lägg till dekorativa kuddar i olika färger och texturer. Dra inte fönstren för mycket: detta kommer att minska belysningen av lusthuset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så att köp av möbler inte träffar din ficka kan du köpa plastmöbler. Idag kan den väljas i olika färger och former. Sortimentet består av bord med stolar, fåtöljer, bänkar och bänkar av olika snygga och ibland oväntade lösningar från spets till klassiker. Färgen på plasten kan imitera konsistensen av trä och marmor. Sådana möbler kommer att pryda alla lusthus, om du väljer det korrekt. Det ser bra ut med rygg- och sittdynor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Låt oss ta en titt på exemplen på fotogalleriet. De kommer att tala mer vältalande om stil, material som används och estetisk uppfattning.

  • Snygg lösning i orientalisk design. Exotiken förkroppsligas av trä, fanza -tak, traditionella lyktor och extra utrymme med räcken.
  • En facetterad vinter timmerstuga med fönster och små pallar under sig. Användningen av sten gör träet uttrycksfullt.
  • Alternativet Provence -stil kommer att tilltala hans fans. Ett överraskande ljust lusthus med snidade element är fyllt med lätthet och en känsla av luft. Bakgrundsbelysningen ger den komfort.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gungramkonstruktionen är en bra lösning. Detta gör att du kan göra strukturen allväder. Dörrarna är delvis glasade för större belysning.
  • Användningen av ljusa nyanser i kombination med trämöbler och murverk gör lusthuset speciellt. För att dekorera det kan du använda gröna av växter inuti.
  • Byggnad i modern stil med metall och trä. Interiörarrangemanget bidrar till en mysig atmosfär. Ett sådant lusthus kommer att bli ett favoritavskilt hörn av webbplatsen.

Rekommenderad: