Dörrar Belagda Med Laminat (52 Bilder): Hur Man Täcker Ingångens Sluttningar Och Inre Strukturer Och Mantlar Och Avslutar Dörröppningen Med Egna Händer Med Beläggningen

Innehållsförteckning:

Video: Dörrar Belagda Med Laminat (52 Bilder): Hur Man Täcker Ingångens Sluttningar Och Inre Strukturer Och Mantlar Och Avslutar Dörröppningen Med Egna Händer Med Beläggningen

Video: Dörrar Belagda Med Laminat (52 Bilder): Hur Man Täcker Ingångens Sluttningar Och Inre Strukturer Och Mantlar Och Avslutar Dörröppningen Med Egna Händer Med Beläggningen
Video: Vem kunde ana en kung 2024, April
Dörrar Belagda Med Laminat (52 Bilder): Hur Man Täcker Ingångens Sluttningar Och Inre Strukturer Och Mantlar Och Avslutar Dörröppningen Med Egna Händer Med Beläggningen
Dörrar Belagda Med Laminat (52 Bilder): Hur Man Täcker Ingångens Sluttningar Och Inre Strukturer Och Mantlar Och Avslutar Dörröppningen Med Egna Händer Med Beläggningen
Anonim

Oavsett hur högkvalitativa och pålitliga dörrarna är, i många fall måste du dessutom dekorera dem.

Att använda laminatgolv kan avsevärt förbättra dörrens utseende, men detta måste göras så noggrant som möjligt.

Det är viktigt att på förhand förstå alla nyanser och ta hänsyn till finishens funktioner, välj färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kan mantlas?

Dörrar täckta med laminat kan vara vilken som helst, huvudmaterialet väljs efter eget gottfinnande. De kan användas både i en vanlig lägenhet (hus) och på ett kontor. Ovanpå metallkonstruktioner placeras oftast paneler med en tjocklek på 0,7 eller 0,8 centimeter; även en icke-specialist kan utföra sådant arbete utan problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men kom ihåg att avvikelse från grundspecifikationerna kan skada beklädnaden och leda till onödiga kostnader istället för besparingar. Genom att agera skickligt och kompetent kan du förbättra entré- eller innerdörrar avsevärt, och inte bara estetiskt. Laminatgolv ackumulerar inte statisk elektricitet, så det blir mindre damm.

Bild
Bild
Bild
Bild

En stål (järn) dörr, efter mantel med laminat, utför sina funktioner mer effektivt - det blir svårare att förstöra eller slå ut den. I dagens turbulenta förhållanden är säkerhetsgarantier inte överflödiga.

Dekorativa paneler kommer att skapa ett lika vackert utseende för ytter- och innerdörrar, knappt att skilja från fina träslag.

Det är lika viktigt att tekniken för metall- och träbeklädnad utvecklas noggrant, om du följer den kan du mantla vad som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Lamineringsskivor skiljer sig inte alltid åt i samma dimensioner, längden är oftast 126 eller 138 centimeter. Av uppenbara skäl kan långsträckta block (upp till 1,84 meter långa) vara svårare att använda, eftersom deras exakta passform och installation är svår. Ju färre snitt som görs på materialet, desto bättre bevaras dess ursprungliga utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Laminat 9-16 cm brett återger utseendet på parkett, oftast ek. Sådana brädor anses vara smala (enligt den allmänt accepterade klassificeringen). I grund och botten används paneler från 18,5 till 19,5 centimeter, som imiterar vanliga träskivor, det är lättast att lägga en sådan beläggning. Konsumenter lockas också av deras låga kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

En tjockare panel blir allt annat lika stabil och hållbar. Även med en stark inverkan deformeras det nästan aldrig, och ju tjockare laminatskiktet är, desto lägre är dess värmeledningsförmåga.

Denna omständighet är särskilt viktig för dörrar som vetter direkt mot gatan.

Vid tillverkning av tjocka paneler (från 1,2 centimeter) används minimitoleranserna så att avvikelserna i dess värde blir små.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laminat av 32: e kategorin är tillgängligt från 0,7 till 2,2 centimeter tjockt, det fungerar länge. Även om ingen kommer att gå på dörren är det meningsfullt att välja ett omslag av en högre grupp - 33: e, 34: e, eftersom den har bättre ljudabsorbering och mer värme kommer att finnas kvar i huset. Var inte rädd för överbetalning, för mycket lite material kommer att behövas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mantelmaterial

Användningen av golv för att dekorera dörrar låter dig förverkliga de mest vågade designidéerna.

Det är till exempel inte svårt att ta en wengeek eller annat exotiskt färglaminat och applicera det i inredningen. Det är mycket lättare än att skapa ett originalgolv av äkta trä.

Om du vill att dörren ska likna tegel, stenmur, keramik eller kakel är specialpaneler återigen den bästa vägen ut ur situationen. Enkelt, snabbt, enkelt och utan att väga strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Insidan av en metalldörr är bäst dekorerad med mönster som visar trä i olika toner. När du använder någon färg kommer materialets visuella styvhet att minska.

Oavsett vilket alternativ som valts är det oönskat att använda golv med en identisk ton.

Detta kommer helt att förneka alla estetiska fördelar med båda elementen. Men ändå bör du hålla dig till designen av dörrar och golv i samma färgschema, det vill säga tonaliteter som är tillräckligt nära varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ljusa rum är det lämpligt att använda paneler med neutrala och mörka nyanser.

Fördelar och nackdelar

Naturligtvis är det bra att laminatet är billigt - använd bara några remsor och en helt ny typ av dörrblock är redo. Arbetets hastighet kommer att vara tillräckligt hög, och det kommer att vara möjligt att simulera dyrt material utan problem. I detta fall reduceras all vård till att torka av ytan med svaga lösningar av hushållsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom laminatgolv:

  • Immun mot solljus.
  • Stark, håller värmen väl och förhindrar inträngning av främmande ljud.
  • Helt miljövänligt och hygieniskt säkert.

Det finns bara en nackdel - risken för temperatur- och fuktighetsförändringar, de kan förstöra materialet. Därför är dess användning från utsidan av rummet oönskad. Tänk också på att det är bättre att slida metalldörrar med laminat med hjälp av erfarna specialister eller efter en grundlig studie av hela tekniken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avslutande funktioner

Att fästa laminatet på en metallyta är inte så svårt, du behöver bara noggrant följa alla steg. Vid behov är det nödvändigt att isolera ingången, och det värmeisolerande materialet får inte vara tjockare än förstyvningsmedel och svarv. Ändarna är dekorerade med remsor av faner av lämplig färg. Du kan fästa laminatremsor på både längsgående och tvärgående sätt. Med en horisontell anslutning fästs botten och toppen ordentligt på ramens kanter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vertikala fixeringsremsor ska fixeras i mitten och på sidorna.

För att undvika misstag måste de förbereda ett projekt som speglar:

  • Måtten på dukarna.
  • Materialkvalitet och tjocklek.
  • Uppskattad kostnad.
  • Sammansättning av verktyg och förbrukningsmaterial.

Dörren ska mantlas med laminat genom att ta bort den från gångjärnen och placera den på en bekväm höjd.

När du dekorerar en ståldörr med ett laminat med egna händer måste du vidta åtgärder mot korrosion.

Om det redan har dykt upp måste du hantera rengöring och efterföljande bearbetning med speciella föreningar. Tätning av sluttningar med murbruk, med all styrka och tillförlitlighet, begränsar designmöjligheterna. Fundera noga över om det spelar någon roll för dig eller inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter

Lutningar måste också dekoreras med laminat, annars kommer designlösningen bara att implementeras delvis. Men redan innan du avslutar måste du täta lådan på båda sidor, annars hjälper ingen beläggning att hålla värmen.

För att dekorera backarna måste du antingen använda exakt samma laminat som på själva dörren eller kombineras med det.

När backarna placeras parallellt används startpanelerna med lister med jämn tjocklek. Men vid montering i en vinkel måste stången vid själva dörren göras bredare, och den som ligger i hörnet - smalare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dowels behövs för att fästa de bärande panelerna, och alla andra dekorativa block limmas eller skruvas in med självgängande skruvar. Glöm inte att skruvarnas lock måste maskeras med pluggar för att matcha beläggningen. Silikontätning hjälper till att stänga sömmarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Det är möjligt att förbättra utseendet på gamla dörrar inte bara genom att täcka dem med laminat. Texturerat gips applicerat på sluttningarna kommer att se bra ut. Men konsumenten är inte bara begränsad till den, det finns bara isolerade fall när det önskade materialet är oförenligt med andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha skapat en båge är det lätt att förbättra sin uppfattning med ytterligare element. Det är inte svårt att avsluta ytan med faner, men effekten blir imponerande. Genomskinliga material får strukturen att se mer livlig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns betydligt fler möjligheter att dekorera dörrar från insidan av lägenheten än från utsidan, och förutom laminatet kan du till exempel lägga till spegelytor. Om du inte täcker hela duken med ett material, lämna de öppna delarna, det är värt att överväga alternativ med snidade plattband, med skumöverläggsinredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Dörrarnas design kan antingen harmoniskt passa in i den omgivande miljön eller skarpt kontrastera med den. Båda lösningarna är mycket attraktiva med ett kompetent tillvägagångssätt.

Tänk på stilfunktionerna:

  • Så för en hall i ett högteknologiskt format är dekorativa element kontraindicerade, huvuddesignen bör avslöja idén.
  • Om rummet är inrett i minimalismens anda, försök sedan välja ett alternativ som samtidigt skapar en känsla av enkelhet och elegans.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den japanska stilen är oförenlig med användningen av ljusa färger och brokiga färger.
  • För ett rum i empirestil är ett vanligt blått eller rött laminat på dörren att föredra, ett alternativ är guld- och vitfärger.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kända tillverkare och recensioner

Den överväldigande majoriteten av konsumenterna som har köpt Laminely laminatgolv är nöjda med dess kvalitet och ger positiv feedback. Produkter från Quick Step är enkla att installera, medan deras design inte på något sätt är sämre än de bästa exemplen på konkurrenter. Ecoflooring Country -produkter väcker också positiva känslor bland köpare i olika regioner i Ryska federationen.

Om du inte vill välja på länge, köper du bara produkten från en välkänd tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel och alternativ

Det är inte en dålig idé att välja ett laminat i din dörröppning som visar originaliteten i ditt tillvägagångssätt. Imitation av marmor och animalistiska motiv, blommotiv och gamla slott, tropiska skogar och havskuster - utrymmet för dekoration är nästan outtömligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I videon nedan kan du se kombinationen av laminatfärger med dörrar.

Rekommenderad: