Lantstugor Med Toalett Och Dusch: Arrangemang Av Vinterstugor Med Badrum För Sommarboende, Hörnstugor Med Dusch Och Andra Upplägg

Innehållsförteckning:

Video: Lantstugor Med Toalett Och Dusch: Arrangemang Av Vinterstugor Med Badrum För Sommarboende, Hörnstugor Med Dusch Och Andra Upplägg

Video: Lantstugor Med Toalett Och Dusch: Arrangemang Av Vinterstugor Med Badrum För Sommarboende, Hörnstugor Med Dusch Och Andra Upplägg
Video: Badrumsrenovering Malmö I Renovera badrum I Foxor Bygg AB 2024, April
Lantstugor Med Toalett Och Dusch: Arrangemang Av Vinterstugor Med Badrum För Sommarboende, Hörnstugor Med Dusch Och Andra Upplägg
Lantstugor Med Toalett Och Dusch: Arrangemang Av Vinterstugor Med Badrum För Sommarboende, Hörnstugor Med Dusch Och Andra Upplägg
Anonim

Sällan har en sommarstugägare inte tänkt på att bygga ett växelhus. Det kan bli ett fullvärdigt pensionat, lusthus, bruksblock eller till och med en sommardusch. I den här artikeln kommer vi att titta på vad lanthytter är och notera nyanser av deras arrangemang.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layoutalternativ

Layouten på en sommarstuga med toalett och dusch är annorlunda. Det beror på följande faktorer:

  • lådans storlek;
  • tillverkningsmaterial;
  • antal nivåer;
  • placeringen av fönster och dörrar;
  • närvaron av en vestibyl;
  • husets syfte.
Bild
Bild
Bild
Bild

Större alternativ kan ha 2 eller till och med 3 rum . Tvårumssorter kan ha 2 ingångar till rummet (från fasaden och från sidan). Andra lådor har 2 sidorum och ett centralt rum, som ofta används som en hall eller korridor. Dessutom kan det centrala blocket delas in i 3 delar: separat toalett och dusch, samt en liten terrass.

Layouten för fyra fack kan vara linjär . I detta fall är den långa släpet uppdelat i identiska eller olika block. De kan till exempel utrustas med badkar, dusch, omklädningsrum och veranda. Tre kvarter rymmer ett sovrum, ett kombinerat badrum (dusch, toalett, handfat), ett kompakt kök. Ibland i skjulet kan du utrusta en plats under taket. Badrummet i olika fall kan vara separat eller kombinerat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bytehuset kan användas som sommarhus, badrum, stängt lusthus . Vanligtvis, för ett sommarboende, försöker de välja ett medelstort förändringshus som uppfyller alla hushålls behov. Ändringar kan ha en annan typ av layout.

Bild
Bild

Det kan till exempel vara en tom låda utan partitioner, som kallas en dummy. Detta alternativ är lämpligt när huset köps för ett sommarbadrum. Däremot har tröjan 2 partitioner. Detta är ett hus med isolerade block, i vilka du kan utrusta ett badrum.

Du kan utrusta en sådan modul som en verkstad, pensionat, sommarkök.

Bild
Bild

Antalet dörrar vid växelhusen varierar från 1 till 3, ibland finns det 4 stycken. Dörrarna kan placeras på olika sätt . Till exempel en gemensam i mitten och två separata för varje isolerat rum. När det finns 4 av dem, två öppnar upp tillgång till toaletten och duschen, leder de andra två till isolerade block.

Layouten är också mer komplicerad när stugorna är anslutna till varandra eller anslutna med en central plattform. Dessutom kan lanthus vara hörn och två nivåer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modifieringar av hörntyp kan ha separata block med entrédörrar . Andra sorter är anslutna med en central dörr och en hörnblockterrass. De två våningsalternativen kan till och med likna hus på landet, medan modulerna är anslutna med bekväma trappor. I andra versioner finns trappan inne i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Självgjorda modifieringar kan ha en plattform runt omkretsen av förändringshuset, täckt med ett gaveltak. Många byggnader kompletteras med en veranda, andra har en terrass, en plattform för friluftsliv . Ingången till dem kan placeras från fasaden, från sidan.

Bild
Bild

Modulära strukturer är mycket lätta att transportera, utåt ser de ibland ut som släpvagnar. De väljs när det är nödvändigt att installera ett litet växelhus med ett badrum på landet, liksom i fallet när du behöver skapa ett hörn eller två-nivå hus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Parametrarna för förändringshuset med toalett och dusch är olika. De beror på formen, syftet med modulen och köparens preferenser. Konstruktioner är stationär och mobil . Varianter av den första typen liknar ofta hus på landet. Mobilhusen är mindre, de förs till installationsplatsen med specialtransport.

Storlekar på förändringshus kan vara kompakta och medelstora . Minimiparametrarna för strukturerna är 3x2.3, 4x2.3 m. Vanligtvis är detta budgetalternativ, som om så önskas kan omvandlas på egen hand till ett badrum och ett tvättstuga, ett badrum och ett sommarkök, en toalett med dusch och ett bruksblock.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Medelstora motsvarigheter har dimensioner på 5x2.3, 6x2.3 m . Idag är dessa de mest efterfrågade storlekarna på stugor. Sådana byggnader köps för verkstäder, lusthus av sluten typ (sommar och vinter). Badrum med vilorum är utrustade i dem. Det finns gott om plats för toalett och dusch. Om produkten har en bekväm layout räcker det med bilderna för att skapa en vestibyl, en kompakt veranda.

Rymliga modifieringar är 7, 8, 9 och 12 m långa med standardbredder från 2,5 till 3,5 m . Dessa är alternativ där du kan skapa en bekväm och mysig atmosfär. Standardhöjden på väggarna är 2, 5 m. Byt hus, skapade oberoende, kan ha andra dimensioner. De är breda och jämna fyrkantiga. Andra moduler när det gäller parametrar liknar små hus på landet med spis och badrum.

Bild
Bild

Vilka material är de gjorda av?

Byt hus för sommarstugor görs från metall och trä . Trots metallens hållfasthet och hållbarhet är en sådan modul inte miljövänlig. Dessutom är det kallt på vintern och varmt på sommaren. Dessa konstruktioner används som ett verktygsblock eller en provisorisk.

Fördelen med metallvarianterna är brandsäkerhet, nackdelen är den större vikten, varför dessa byggnader inte kan installeras på lindningsblock . De behöver en mer pålitlig bas som tål inte bara massan av metall, utan alla möbler, klädsel, VVS. Behållarmoduler är gjorda av metall, som ibland "odlas" till fullfjädrade lanthus och installerar 2 kvarter sida vid sida eller det ena ovanpå det andra.

Modulerna är vanligtvis isolerade med mineralull.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket beror på typ av struktur. Byt hus är panel, ram, stock, hemlagad . Containrar säljs också. Produkterna är gjorda av spånskivor, träbjälkar, stationära sorter har ofta en metallram. Det är en pålitlig och hållbar bas i huset, krymper inte och deformeras inte under drift. En sådan struktur kan användas i upp till 15-20 år.

I vårt land är lanthytter ofta gjorda av trä . I sådana byggnader är det inte kallt på vintern och inte varmt på sommaren. I träkonstruktioner upprätthålls den nödvändiga luftfuktigheten naturligt. Trästugor för sommarstugor väger mindre än motsvarigheter i metall. De kan installeras på byggstenar, liksom däck från lastbilshjul.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med träkonstruktioner är deras behov av konstant underhåll . Dessa hus måste tonas årligen, för utan en skyddande dekorativ beläggning förlorar träet sina styrkaegenskaper. Ytor måste målas, lackeras, behandlas med speciella oljiga och eldfasta föreningar (brandskyddsmedel).

Glas används vid tillverkning av bostäder . I modifieringar av den klassiska typen är fönstren små. Hemlagade alternativ eller designalternativ kan ha panoramafönster. Enskilda block av sådana byggnader liknar franska balkonger med 3 glasfönsterväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandlingsmetoder

Beroende på typen av förändringshus och köparens ekonomiska kapacitet kan mantelmaterial för vägg-, golv- och taktak vara olika.

Utanför

Bytehusets yttre finish kan vara annorlunda. Detta är vanligtvis ett hållbart arkmaterial . Ett enkelt alternativ är galvaniserad wellpapp, men dess estetiska egenskaper lämnar mycket att önska. Om huset köps eller byggs för att leva, trimmas det med lättskött klass C träskiva.

Ibland är lantstugor mantlade med ett blockhus (material som imiterar en rundad stock). Den är stark, hållbar och har höga estetiska egenskaper. Du kan mantla huset med ett material som imiterar limmat laminerat virke.

Detta foder är av högsta klass och kvalitet, det är hållbart och estetiskt tilltalande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inuti

Bostadshuset med alla bekvämligheter levereras med en vacker och praktisk inredning. Hozblock kan mötas hardboard : Det är billigt och lämpligt för situationer där budgeten är begränsad. Täck ombyteshuset inifrån styrelse eller klaffbräda dyr. Dessa designalternativ anses praktiska och estetiskt tilltalande. Någon föredrar att använda för efterbehandling av innerväggstak plastpaneler.

Om du vill klistra över väggarna i en dacha bostadstyp hytter med tapeter, måste du revet väggtaket med plåtmaterial … Det är dock mycket oönskat att använda fiberplatta: det drivs bokstavligen från fukt av vågor. Samtidigt får den inte sin ursprungliga form när den torkar. Du kan rengöra väggarna med fuktresistent plywood och fylla defekterna i basen med kitt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på preferenserna för husets ägare kan du köpa för att dekorera väggarna i förändringshuset fuktresistent gips eller gipsskivor . Golvet är av trä, området nära huvudboxen är sten, ibland läggs det ut med porslinsgods. För taket används foder, ibland gips. När de väljer ett beklädnadsmaterial försöker de välja ett fuktbeständigt alternativ.

För att förhindra att innerfodret inspirerar tristess målas eller väljs det på ett sådant sätt att det är kontrasterande. Samma färg skapar en viss visuell obalans. Om dessa är träiga toner börjar rummet verka som en trälåda, vilket blir outhärdligt att vara i.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man utrustar?

För att byteshuset ska vara funktionellt och bekvämt närmar de sig grundligt valet av varje element i arrangemanget. Till exempel tar de kompakta möbler. Beroende på storleken på en viss byggnad kan du beställa en pallbädd med rymliga inre lådor. Det kommer att vara möjligt att rengöra sängkläder i dem.

Till köket väljer de kompakta möbler av en modulär typ . Dessa är vägglådor och golvskåp, som inte förenas av en enda bordsskiva. På begäran kan du beställa möbler i samma stil och färg med matgruppen. Beroende på hustyp kan det kompletteras med spis eller spis.

För att förhindra att köket smälter ihop med väggar och tak måste du välja alternativet med en kontrasterande nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Badrummet är utrustat med VVS -armaturer med ungefär samma form, färg och beslag. Så det kommer att se harmoniskt ut och interiören kommer att få integritet. Toaletten kan vara vägghängd, golvstående eller sidmonterad.

Duschen kan vara öppen eller stängd (hytt) . Varianten av den första typen finns i ett separat fack, den andra är en del av det kombinerade badrummet. Duschkabinen kan vara konventionell eller linjär. Ofta är dess plats mantlad med material i en kontrastfärg.

Om ett av rummen är avsatt för ett vardagsrum, placeras en kompakt soffa i det . Om det finns tillräckligt med utrymme i facket tar de en modell med en förvandling, som vid behov gör det möjligt att göra en bekväm säng i soffan. Om det inte finns tillräckligt med plats, beställer de en kompakt bänk eller en köksbänk med invändiga lådor. För en bekvämare sittställning kan du köpa en madrass eller ett par kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan ta med modulära stoppade möbler till ett rymligt vinterskur. Om layouten är öppen kan du omvandla lanthuset till ett vardagsrum-kök med badrum . Möbler måste väljas utifrån den specifika inredningsstilen. Annars kommer atmosfären att verka obehaglig. För att få en diskret organisation in i rymden, tillgriper de zonindelning.

Det är viktigt att ge fullständig belysning av varje fack i växelhuset. För detta används ljuskällor av en säker typ. Förutom den centrala använder de sig ofta av hjälpvägg- eller golvbelysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel

Vi erbjuder 10 exempel på lanthytter med toalett och dusch, som kan bli en dekoration av en sommarstuga eller ersätta ett litet hus.

Ett lanthus med två stugor, kompletterat med en ramkonstruktion och ett öppet område.

Bild
Bild

Bodtakversion för verkstaden, mantlad i kontrastmaterial.

Bild
Bild

En original husbil på hjul, kompletterad med en veranda och fönster på andra våningen.

Bild
Bild

Ett växelhus med en veranda och en terrass som ett alternativ till ett lanthus.

Bild
Bild

Projektet med ett förändringshus med ovanlig design med ett öppet område för friluftsliv.

Bild
Bild

Hörnbyteshus med två ingångar och gatubelysning.

Bild
Bild

Isolerat alternativ för användning året runt.

Bild
Bild

Ramskjul med sluttande tak, mantlad i trä.

Bild
Bild

Ett exempel på inredningen av ett förändringshus med öppen planlösning.

Bild
Bild

Ett fullvärdigt bostadshus i två plan med isolerade väggar.

Rekommenderad: