Badhusdekoration (74 Foton): Gör-det-själv Inredning, Hur Man Täcker Insidan, Hur Man Täcker Skumblockstrukturer

Innehållsförteckning:

Video: Badhusdekoration (74 Foton): Gör-det-själv Inredning, Hur Man Täcker Insidan, Hur Man Täcker Skumblockstrukturer

Video: Badhusdekoration (74 Foton): Gör-det-själv Inredning, Hur Man Täcker Insidan, Hur Man Täcker Skumblockstrukturer
Video: Bygger en benlös arbetsbänk. Uppdatering av Björklunds Garage Del 2 2024, April
Badhusdekoration (74 Foton): Gör-det-själv Inredning, Hur Man Täcker Insidan, Hur Man Täcker Skumblockstrukturer
Badhusdekoration (74 Foton): Gör-det-själv Inredning, Hur Man Täcker Insidan, Hur Man Täcker Skumblockstrukturer
Anonim

Badhuset är en plats där människor vilar och återhämtar sig. I gamla dagar användes det för att förlossa, liksom för att läka förkylning. Idag har många moderna procedurer lagts till denna behandling. De gör människokroppen både yngre och vackrare. Många går till badhuset bara för att koppla av och njuta. Och därför strävar varje person efter att göra det hemma. För att göra detta måste du veta hur man gör badet vackert både inifrån och ut.

Särdrag

Byggnaden kan vara gjord av många material, som alla har en eller annan förtjänst. Detta inkluderar ett skumblock, luftbetong, tegel och många andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från stockar

Det vanligaste och traditionella materialet är trä. Oftast väljer ägarna avrundade stockar. Detta val är ganska förståeligt, eftersom ett bad av sådant material ser väldigt vackert och naturligt ut. Dessutom kan du spara tid på konstruktion och förenkla arbetsflödet. Dessutom skapar trädet ett underbart mikroklimat inne i badet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från skumblock

När du väljer sådant material måste du bekanta dig med dess egenskaper. Skumbetong har ju både fördelar och nackdelar. Till exempel har den bra värmeisolering, vars nivå är mycket högre än konventionell betong. Skumblocket har också en liten massa, vilket förenklar godstransport. Dessutom är det ett miljövänligt material, vars beståndsdelar är sand, cement och vatten. Skumblocket är frostbeständigt, det är inte rädd för eld. Men ibland kan du köpa material av låg kvalitet med låg hållfasthet. Det kommer att vara av dålig kvalitet, särskilt om du jämför en sådan falsk med luftbetong eller expanderad lera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från luftbetong

Den har nästan samma egenskaper som skumblocket, den enda skillnaden är att den är ånggenomsläpplig och absorberar långsamt fukt. Men det fuktiga materialet torkar bra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tegel

Till skillnad från de norra regionerna, där trä föredras, används i söder oftast tegel för att bygga bad. Den är gjord av lera, som är ett miljövänligt material, för i en sådan byggnad tvättar de inte bara, utan förbättrar också deras hälsa. Dessutom är detta material hållbart och är inte rädd för eld. Dess enda nackdel är dess höga värmeledningsförmåga. Men efter att ha gjort bra isolering blir det lika varmt i ett tegelbad som i en träbyggnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från askblock

Cinder blocket används för att göra byggandet av byggnaden snabbare och billigare. Samtidigt lider badkvaliteten inte, eftersom detta material inte är mindre hållbart än tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från gassilikatblock

Att bygga ett badhus av sådant material blir billigare än att bygga ett trähus. Den innehåller cement, sand, gips, kalk och vatten. Gassilikat är inte rädd för mögel, immun mot frost, brandsäker, miljövänlig och ljudisolerad. Den enda nackdelen är att den har en hög fuktabsorbering.

När man bestämmer de nödvändiga materialen för konstruktion och dekoration av badrummet, måste man komma ihåg att de inte ska avge skadliga ångor vid höga temperaturförhållanden. Inredningen bör behålla värmen väl och ge den till rummet efter uppvärmning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Badhuset, som alla rum, består av olika ytor, material som valts separat. Till exempel är väggdekoration i vartannat bad av naturligt trä. Detta görs eftersom det absorberar fukt väl, är resistent mot höga temperaturer och har också en lång livslängd. Dessutom fyller trädet på grund av dess kvaliteter rummet med en unik atmosfär.

För väggbeklädnad i bad och bastur används oftast plåt eller imitation av balkar . Ytorna är också mantlade med en okantad bräda av olika träslag. Det billigaste materialet är tall, men du kan inte använda det för att dekorera ångbadet, eftersom det innehåller en stor mängd harts, därför kan en person få brännskador vid beröring av sådana ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bästa alternativet för badets inre beklädnad är sådana träslag som lind eller lärk. Linden mörknar inte bara med tiden, utan spricker inte heller. Dessutom kommer användningen att förbättra den läkande effekten av att vara i ångbadet. Lärken har en lång livslängd och är inte rädd för mögel.

Du bör inte göra OSB -fodret med en tallrik, eftersom det innehåller många skadliga ämnen, som bara ökar med stigande temperatur.

Bild
Bild
Bild
Bild

För golv används träplankor eller keramiska plattor, men glasade plattor är mer lämpliga för detta. När allt kommer omkring tål den temperaturförändringar bättre än någon annan. Men väggarna runt kaminen kan avslutas med sten eller kakel som är motståndskraftiga mot eld.

Utomhusdekoration

Det finns flera alternativ för att avsluta badet utanför. En av dem är sidospår. Han är inte rädd för extrema temperaturer och korroderar inte heller. Men om badet har en konstruktion av rundade balkar, är det inte värt att mantla det med sidospår. När allt kommer omkring måste ett träd andas, och han kan inte ge det. Och då kan väggarna bli svarta, vilket minskar deras livslängd.

Nästa alternativ är klädskiva . Denna finish är inte svår att göra med egna händer. När du köper bör du dock vara uppmärksam på materialets fuktinnehåll, som inte bör vara högre än 15%. Du kan också använda ett blockhus som simulerar ytan på rundade stockar, vilket kostar lite mer än foder. Du måste också vara uppmärksam på dess fuktinnehåll. Installationen av dessa material är en mycket svår uppgift, så det är bättre att överlåta det till specialister.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggdekoration kan göras med fasadplattor med specialplattor. Med deras hjälp fästs den med självgängande skruvar på lådan.

Den vanligaste typen av badfinisher är att putsa ytan ., som kan dekorera även en mycket blygsam byggnad. Det är bättre att köpa färdig torr blandning. Det behöver bara spädas med vatten och tillsätt vid behov det önskade pigmentet. Det appliceras med hjälp av rörelser i olika riktningar. I detta fall bildas en får som liknar barken på ett träd.

Att bygga ett bad är bara halva jobbet. När allt kommer omkring är det nödvändigt att börja avsluta från insidan i slutet av det externa arbetet. Detta är en viktig milstolpe i konstruktionen. En väl utförd byggnad ser inte bara vacker ut, den skyddar också tak, golv och väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du planerar badets inredning måste du veta att det består av tre rum . Detta är ett omklädningsrum eller, med andra ord, ett omklädningsrum, ett tvätt- eller duschrum och ett ångrum. Om badet är stort, kan du också göra ett kök, en pool eller till och med ett biljardrum i det. Men även här bör du inte försumma de grundläggande kraven för badet. Lokalerna ska helst inte bara ha en attraktiv finish, utan också vara mycket praktiska.

Det är nödvändigt att starta inredningen av rum med ett urval av material som är nödvändiga för arbete. Om du väljer dem korrekt förlänger detta deras livslängd och ger dig också möjlighet att koppla av i komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Trä är mest lämpligt för inredning. Lärk eller lind kan väljas här. Nyligen har abasha -trädet blivit populärt, vilket har intressanta egenskaper. Detta är ett mycket mjukt afrikanskt virke, som bara har en betydande nackdel - fläckar och eventuella avtryck kvar på ytan. Detta material har en mycket låg värmeledningsförmåga, och när en person sitter på det tar han på sig kroppstemperaturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också material som inte bör användas vid inredning av badrum . Till exempel kan tall inte användas för att dekorera ångrummet, som avger mycket hartser under uppvärmningsprocessen. Som nämnts kan detta leda till brännskador. Manteln som tillverkas av spånskiva eller fiberplattor sväller väldigt mycket och utstrålar samtidigt ämnen som till och med kan leda till förgiftning. Av samma skäl kan inte linoleum läggas.

Om det är förbjudet att använda tall för ett ångbad, då för ett omklädningsrum eller ett samlingsrum, tvärtom blir det bättre än något annat material. Trädet kommer att ge sin doft till rummet och därmed kommer det att vara möjligt att skapa atmosfären i ett riktigt ryskt badhus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Foder

Clapboard används också aktivt som efterbehandlingsmaterial. Det är mycket enkelt att installera och enskilda paneler kan bytas ut. Ett sådant material kommer att vara idealiskt för att dekorera badrum, plus allt, om du placerar en värmare under det kommer rummet att bli så varmt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bricka

Det vanligaste materialet är kakel. Det rekommenderas dock inte att använda det i ett ångbad, men det är perfekt för en relaxavdelning och en dusch. Trots allt ruttnar sådant material inte, utsätts inte för fukt och är inte rädd för höga temperaturer, vilket innebär att det kommer att hålla länge. Den kan vara emaljerad och glasad. Det senare alternativet är perfekt för efterbehandling av ytor i badet. Men oemaljerade plattor tål inte extrema temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan utförandet av manteln påbörjas är det nödvändigt att fördela arbetsprocesserna. De utförs nedifrån och upp. Den första etappen är att avsluta golvet. Detta följs av taket och sedan väggarna.

Du måste börja avsluta badet från golvet . För att göra detta kan du använda kantade lärkbrädor eller plattor. Först görs en grov beläggning. För detta hälls betong med hänsyn till systemet för avlägsnande av vatten. Efter några dagar, som är nödvändig för att lösningen ska härda, kan du börja göra golvet klart.

Om ett träd väljs för sin mantel, installeras stockarna först och sedan läggs kantade brädor upp till trettio centimeter tjocka. Innan arbetet påbörjas måste allt virke behandlas med antiseptika för att undvika mögel och mögel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om kakel ska användas för efterbehandling, måste du göra en screed innan du installerar den, och först då kan du fortsätta installationen. Du bör också vara uppmärksam på dess grund. När allt kommer omkring, på en porös bas, som du vet, kan svamp sprida sig. Därför är det bättre att använda släta plattor. För att komma igång måste du dra det i några minuter först för att spara lim. Trots allt kommer vått material att absorbera mindre av det. Sedan appliceras brickan, putsad med lim, på väggen. Kanterna måste fästas något med en klubba. I slutet av arbetet är det nödvändigt att torka sömmarna. För att förhindra olyckor kan trägaller placeras ovanpå plattorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att täcka ett rum med skivor är det nödvändigt att jämna ut väggarnas ytor, annars går det i vågor. Därefter skapas en låda av lameller, som är fixerade på ett avstånd av 60-70 centimeter från varandra. Enligt tekniken fästs extrema skenor först med hjälp av galvaniserade självgängande skruvar. Rörlinjen och nivån används för att se till att allt görs snyggt och jämnt. Om väggarna är jämna är det möjligt att installera fodret utan att använda svarven. Den fästs med stora fästen eller självgängande skruvar.

Ofta ställs nybörjare inför frågan om det behövs en ångspärr . Detta beror främst på de grundläggande materialen som används för konstruktion och inredning. Om strukturen är av trä och avslutad med spånskiva krävs ingen ångspärr. För tegelbyggnader krävs det. Glöm inte behandlingen av hela ramsystemet, liksom själva materialet, med antiseptiska medel. Det är inte nödvändigt att täcka manteln med färg eller rent lack, eftersom de inte släpper igenom ånga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Före installationsarbetet är det absolut nödvändigt att isolera badet. För att göra detta kan du använda mineralull, som läggs på lådan. Isoleringens tjocklek varierar från 10 till 20 centimeter, beroende på materialet som används för att bygga badet.

Efter avslutad mantel kan du börja dekorera rummet., Installera hyllor och även dekorera det med olika föremål. Detta kan göras i modern stil eller halvantikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ångbastu

När du dekorerar ett ångbad måste du ta hänsyn till dess funktioner. Dessa är extrema temperaturer, hög luftfuktighet och konstant ånga. Därför måste du ta hänsyn till ångrummets extrema förhållanden när du väljer material för dekoration. Träet måste vara torrt, fritt från knutar eller andra defekter. Antiseptisk behandling bör också göras. Detta kommer att förlänga dess hållbarhet. För detta är en kantad bräda lämplig som uppfyller sådana krav som fuktbeständighet, immunitet mot mögel eller mögel och inte heller har hartser i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fodret av lind har goda egenskaper . Den har en låg densitet, vilket gör att den inte blir särskilt varm i ångrummet. Sådana paneler avger inte hartser, plus att de har bra ljudisolering. Inte värre än lind och foder av asp eller ceder, som har nästan samma egenskaper.

För ångrummet kan du inte använda material som linoleum eller träplattor, eftersom när luften värms upp avger de ämnen som är dåliga för människors hälsa. Detsamma gäller plast. Plattor rekommenderas inte heller, eftersom det kan spricka vid höga temperaturer, och du kan få allvarliga brännskador genom att röra vid det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kräver inte ett ångbad och ytterligare bearbetning, eftersom alla antiseptika har ett kemiskt tillsatsmedel, som vid höga temperaturer aktivt kommer att sticka ut från de material som används, vilket kommer att ha en skadlig effekt på hälsan och göra antagandet av förfaranden farligare.

Dekorationen i ångrummet börjar med att höja golvet med cirka femton centimeter så att det inte blir drag och bättre värme behålls. Det är bättre att göra beläggningen av kantade brädor eller keramiska plattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Börja täcka ångrummet med plåt, du måste omedelbart göra dess isolering. För detta ändamål är mineral- eller basaltull lämplig. Du kan också använda korkagglomerat, vars främsta fördel är allergivänlighet. Själva manteln måste göras mycket flitigt. Avståndet mellan lamellerna måste vara minst 50 centimeter.

I slutet av installationen av fodret kan du fortsätta med installationen av hyllor eller solstolar . De ska vara rundade. För deras tillverkning är det att föredra att ta träet som har den lägsta densiteten så att de inte blir särskilt heta. Det kan vara både lind och asp, och för älskare av starka dofter är cederträdplattor lämpliga. Det är bättre att placera dem mot en vägg utan fönster. Det är nödvändigt att göra solstolarna annorlunda, från en halv meter till en meter för en bekväm tidsfördriv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvättrum

Tvättrummet används inte bara för sitt avsedda ändamål, det vill säga inte bara för att tvätta i duschen, utan också för att skämma bort din kropp med massage eller andra procedurer. Allt detta måste tänkas i förväg, redan innan arbetet avslutas eller till och med under byggandet av ett bad.

När du väljer efterbehandlingsmaterial för det måste du ta hänsyn till alla funktioner som kommer att behövas i tvättrummet . För dekoration är kakel eller trä bäst lämpade. Till skillnad från ett ångbad är tallnålar mer lämpliga för ett tvättrum. Det kan vara gran och tall, samt lärk. Detta val är mycket lätt att förklara. När allt kommer omkring har nålarna egenskaperna att avvisa vatten och i tvättrummet kommer de att visa sig på bästa sätt. Hon kommer inte bara att tjäna länge, utan kommer också att glädja utseendet med sitt utseende. Barrträdsmaterial är mycket fördelaktigt för hälsan, och deras doft läker hjärtat, lungorna och nervsystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den viktigaste uppgiften är golvets efterbehandling . Det ska vara halkfritt. För att uppnå detta resultat är golvets bas gjord av betong. Kakel ligger på ytan. Och för att undvika glidning placeras trägaller ovanpå. De måste periodiskt avlägsnas och tas ut i frisk luft för att torka och förebygga svamp. Brickan klarar sig bra med stora mängder vatten. Men golven i tvättrummet kan vara helt och hållet av trä. Det är dock värt att överväga att de inte helt tar bort vattnet, vilket innebär att dess stagnation kan leda till mögel eller ruttna.

Träplattor och linoleum rekommenderas inte heller för användning i tvättrummet. När allt kommer omkring genomgår de en förfallsprocess, plus att de antänds snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att slutföra inne i ett sådant rum kräver inte så strikta regler som ett ångbad. Men även om det inte är höga temperaturer är luftfuktigheten i badet fortfarande för hög. Hantverkare rekommenderar att du avslutar med naturliga material som andas. Det kan vara plåt, sten och kakel. Även plast kan användas här, dock av mycket hög kvalitet, eftersom en lågkvalitativ kommer att avge gifter vid uppvärmning.

Om eldstaden är gjord i ett tvättfack är det också nödvändigt att isolera väggarna och taket nära spisen. Detta kan göras med en plåt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toalett

För att dekorera ett rum som ett rekreationsrum, behöver du inte plocka upp materialet noggrant. För detta kan du använda vilken typ av trä som helst, så dekorationen av ett sådant rum kommer att kosta ägaren väldigt billigt. Användning av linoleum och träbaserade paneler är tillåten här. För väggar och tak är foder eller andra material som använder imitation av balkar lämpliga.

Väggdekoration består av två steg - grovt och slutgiltigt . När du börjar en grov finish måste du komma ihåg att det är omedelbart nödvändigt att täta rummet. Denna etapp inkluderar vägg- och takisolering med mineralull och folie.

Bild
Bild

Sedan börjar de avsluta . För detta är ett foder lämpligt, vilket inkluderar naturliga träslag. Du kan också kombinera dess typer för att förbättra den läkande effekten. Dessutom kommer ett sådant enkelt alternativ att lägga till extravagans i vilrummet.

För att placera brädor i ett sådant rum är det nödvändigt att använda antingen ett vertikalt eller horisontellt efterbehandlingsalternativ. Detta görs så att vattnet som rinner ner i fodret inte ansamlas mellan plankorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att avsluta golvet, liksom i de tidigare rummen, kan du använda både trä och kakel. Efter att ha valt det första alternativet kan du börja göra det i etapper. Först läggs stockar på betongfoten. Innan detta görs vattentätning. Därefter behandlas fördröjningarna med ett antiseptiskt medel. Barer fästs längs kanterna, och först då placeras ett undergolv av trä på dem.

Nästa steg är att lägga isoleringsmaterialet . Detta kan till exempel vara takmaterial. Ett lager expanderad lera hälls över den och sedan placeras vattentätning igen. Det sista steget handlar om att lägga färdigbrädorna.

Bild
Bild

Efter att ha valt kakel för att avsluta golvet måste du veta vilka typer av kakel som är mer lämpliga för detta. Du kan använda porslin av stengods och majolikakakel. För läggning måste du först täcka området under rummet med sand och jämna det väl. Lägg sedan ut skummet och isoleringsmaterialet ovanpå, på vilket ett speciellt nät ligger. Sedan hälls betong och efter några dagar kan du börja installera plattorna.

Bild
Bild

När du väljer material för dekoration är det nödvändigt att ta hänsyn till att ett rekreationsrum är ett rum där du kan koppla av och ha kul. Därför spelar interiören och inredningen en viktig roll i detta. Om du väljer rätt färger och kombinerar alla typer av finish, kommer det att vara trevligt att koppla av i ett sådant rum, inte bara för ägarna utan också för gästerna.

Bild
Bild

Tips

För att bekvämt kunna koppla av i badet är det nödvändigt att ordentligt avsluta rummet. För att göra detta är det nödvändigt att planera i förväg inte bara interiören i alla rum utan också deras värmeisolering. Materialen som används för detta måste vara miljövänliga, tåliga mot höga temperaturer samt mögel.

Det är bättre att ta mineralull för uppvärmning av rummet , som är ett naturmaterial med hög värmeledningsförmåga, dess livslängd kan dessutom nå 50 år. Du kan också använda isolering av folie. Deras fördel är att de bara är en centimeter tjocka.

Bild
Bild

Använd inte glasull. Det är något sämre i egenskaperna mot mineralull, dessutom avger det med tiden en obehaglig lukt. Du kan använda filtjutematerial för att isolera ett timmerbad. Det kan inte användas för isolering inuti skummet, vilket kan avge giftiga ämnen. För golvet kan du använda ett lager expanderad lera, vars tjocklek bör vara 25 centimeter.

Det är bättre att dekorera basturum inuti av trä, vilket är ett hållbart och ekologiskt material. Dessutom kan inget annat material ersätta vare sig utseendet eller doften av trä. Det är trots allt inte bara trevligt att röra vid honom, utan också att gå barfota. Det finns ingen anledning att behandla träytor med färg eller lack, det är bättre att njuta av deras naturliga doft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om ett träd används för dekoration, bör det tas in i rummet i förväg, två till tre dagar innan arbetet påbörjas. Detta kommer att ge fodret den fördelen att det då inte kommer att känna varken fukt eller torrhet. För installation av svarven måste du använda balkar med dimensioner på 50 till 50 centimeter.

Glöm inte installationen av ett grovt och slutgolv i varje badrum . Det måste tillåta luft att passera genom så att brädorna eller något annat underlag inte ruttnar eller möglar över tiden. Det är absolut nödvändigt att installera luftventiler för att ventilera rummet. De är trots allt livsviktiga. Om en person blir sjuk kan du med deras hjälp sänka ångnivån på ett ögonblick. Om badet inte är uppvärmt måste ventilationsöppningarna stå öppna så att väggarna inte är fuktiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du installerar kaminen måste du vara uppmärksam på skorstenens struktur så att sot inte antänds i den. Glöm inte heller de elektriska ledningarna. För att undvika säkerhetsproblem måste säkra LED -lampor användas för belysning i ångbad och tvättstuga.

Även om det finns många arbeten med att avsluta badet och de inte är lätta, kan de fortfarande göras med dina egna händer, du behöver bara följa råd och rekommendationer från specialister och också vara uppmärksam på installationsprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Det finns många intressanta idéer för att dekorera bad, varav många kan användas som inspiration för renovering eller konstruktion.

Det första exemplet är en klassisk bastu med träväggar, golv och jämnt tak. Allt detta är gjort av en stock som endast är täckt med ett skyddande lager av lack. Bara i ett sådant ångbad kan du verkligen koppla av. Hon ser traditionell ut, och det här är hennes främsta charm. Badhuset är indelat i två huvuddelar - en plats för avkoppling och själva ångbadet. Båda är gjorda i samma stil och dekorerade med kvastar av torkade örter. Denna inredning ser inte bara vacker ut, utan fyller också rummet med otroliga dofter. Samtidigt är denna typ av dekoration ganska budgetmässig, eftersom örter till kvastar under sommarsäsongen kan samlas in själv.

Bild
Bild

När det gäller det funktionella innehållet i rummen är allt enkelt. Ångrummet innehåller allt du behöver för en god vila och bad. Omklädningsrummet kan bli en plats för intima sammankomster med vänner. Det finns ett stort bord och stolar med bekväma ryggar. Det kommer också att passa en traditionell rysk samovar, utsökt mat och lite alkohol för att muntra upp.

Rekreationsområdet i badhuset kan göras inte bara i traditionell rysk stil. Nästa exempel är ett lyxigt stort rum utformat som dyra klassiker. Av efterbehandlingsmaterialen används trä, platta och sten här på en gång. Trots att det finns många av dem kombineras de alla organiskt med varandra.

Bild
Bild

Rummet är inrett i mysiga bruna och gråa färger. Träväggar och tak kombineras med mysiga bruna fåtöljer och en snygg stenvägg med klinkergolv. Eftersom rekreationsrummet är tillräckligt stort kan det delas in i flera zoner samtidigt. Den huvudsakliga är utformad för sammankomster med vänner. Det finns stolar och flera bord. Resten av utrymmet är mer ledigt och kan användas efter eget gottfinnande.

Dekorativa detaljer förtjänar särskild uppmärksamhet. De, tillsammans med genomtänkta finish, skapar en atmosfär av lyx i detta rum. De dekorativa detaljerna inkluderar målningar på väggarna, smidda lampor och mjuka kuddar.

Bild
Bild

Den sista versionen av rummet är ett ångrum, inrett i modern stil. Allt är väldigt enkelt och minimalistiskt här. Hela rummet är färdigt i ljust trä, liksom höljet för en liten spis fylld med stenar. Det är bekvämt, snyggt och säkert. Endast en av väggarna är klar med sten. Den ligger bakom spisen, vilket ökar dess säkerhet. Dekorativa detaljer i ångbadet skulle vara överflödiga, så det finns bara det som behövs för en god vila.

Bild
Bild

Byggandet av ett bad och efterbehandling av alla dess ytor är en ansvarsfull uppgift. Faktum är att inte bara utseendet på rummet beror på materialvalet, utan också hur hälsosam atmosfären i rummen kommer att vara. Därför är det värt att överväga all information som tillhandahålls om olika typer av ytbehandlingar, och då kommer badet att bli precis som du vill se det, och det kommer verkligen att vara trevligt att koppla av i det och spendera din fritid i sällskap med älskade.

Rekommenderad: