Badkar (31 Bilder): Sibiriskt Föryngrande Bad För Simning På Träet På Gatan, Japanska Gjutjärnskärl I Det Fria Och Andra Alternativ. Deras Fördelar Och Skador

Innehållsförteckning:

Video: Badkar (31 Bilder): Sibiriskt Föryngrande Bad För Simning På Träet På Gatan, Japanska Gjutjärnskärl I Det Fria Och Andra Alternativ. Deras Fördelar Och Skador

Video: Badkar (31 Bilder): Sibiriskt Föryngrande Bad För Simning På Träet På Gatan, Japanska Gjutjärnskärl I Det Fria Och Andra Alternativ. Deras Fördelar Och Skador
Video: Rekonditionering av gjutjärnspannor 2024, April
Badkar (31 Bilder): Sibiriskt Föryngrande Bad För Simning På Träet På Gatan, Japanska Gjutjärnskärl I Det Fria Och Andra Alternativ. Deras Fördelar Och Skador
Badkar (31 Bilder): Sibiriskt Föryngrande Bad För Simning På Träet På Gatan, Japanska Gjutjärnskärl I Det Fria Och Andra Alternativ. Deras Fördelar Och Skador
Anonim

Badkar är ett utmärkt verktyg för behandling av friskvård och avslappning. Den har många användbara egenskaper, men glöm inte kontraindikationer. Produkten erbjuds i olika konfigurationer, var och en med sina egna egenskaper och fördelar . Du kan studera beskrivningen av tillverkare, välja materialtyp och installera detta även i ett hemmabad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Badprocedurer är mycket efterfrågade, dessutom kan de idag utföras med olika tekniker. Badhuset började sin historia för ganska länge sedan, även om designen inte har genomgått några väsentliga förändringar. Produktens huvudkarakteristik är att det är en stor behållare för tillverkning av vilken metall används: gjutjärn eller rostfritt stål . Du kan placera objektet på gatan om det finns en vattenkälla i närheten. Ett sådant förfarande utförs när som helst på året.

Vi kan med säkerhet säga att detta är ett vackert badkomplex som specialister arbetar med att utveckla och förbättra det för att uppnå maximal effekt under proceduren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördel och skada

Naturligtvis är det viktigt att nämna de användbara egenskaperna och fördelarna med ett badkar. Varje person upplever trötthet och behöver kvalitet och ordentlig vila: både fysiskt och moraliskt. Ånga i ett badkar kommer att vara ett stort nöje, eftersom det är ett förfarande som ger styrka, energi och slappnar av . Det är värt att notera att vetenskapen länge har bevisat fördelarna med detta botemedel, tack vare vilket du kan behandla sjukdomar i lederna, återställa kroppen efter svår behandling eller skada.

Om vi pratar om vedeldade badprocedurer, med deras hjälp blodet renas från gifter, vital energi återkommer, extra kilo bränns och huden blir mer tonad. Kardiovaskulära systemets arbete stabiliseras , samma ämnesomsättningen förbättras.

Om du blir förkyld rekommenderas att fördjupa dig i ett badkar, och snart öppnas luftvägarna, tillståndet kommer att bli mycket bättre. Dessa procedurer stärker nervsystemet och fungerar som en smärtstillande.

Bild
Bild
Bild
Bild

För all nytta av badkar är det dock värt att förstå att de i vissa fall kan vara skadliga, och därför är det viktigt att veta när man ska avstå från proceduren. Personer som har högt blodtryck bör först rådgöra med sin läkare . Allvarlig hjärtsjukdom kan förvärras genom att ligga i ett badkar. Blodtrycket stiger under proceduren - detta bör beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Indikationer och kontraindikationer

Det finns en lista över sjukdomar med vilka det är strängt förbjudet att utföra sådana förfaranden . Detta antal inkluderar: åderbråck, högt blodtryck, diabetes mellitus, cirros i levern, cerebralt ödem, onkologi, akut influensa, etc. De absoluta kontraindikationerna för sådana badprocedurer är följande : rädsla för ångbad, infektion och parasitiska sjukdomar, öppen tuberkulos, risk för emboli, epilepsi, vegetativa störningar i svår form. Innan du går till badhuset, där det finns en kärl med olika örtinfusioner, du måste konsultera en specialist för att ta reda på hur hjälpsam eller skadlig proceduren kan vara för dig.

Om allt är i sin ordning med din hälsa och du bara vill stärka immunsystemet, slappna av och förbättra ämnesomsättningen, kan du till och med behöva fördjupa dig i ett badkar, eftersom det kommer att ha en positiv effekt på kroppen.

För att bevara ungdom och förnya vital energi kan du regelbundet besöka sådana platser, eftersom resultatet märks från första gången.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Badkarets design kan vara annorlunda - beroende på form, plats och tillgänglighet för ytterligare element. Det finns två huvudkategorier - upphängd och inbäddad installation. Karet kan placeras både ute och inne; det monteras ofta utomhus i frisk luft.

Inbyggt

En sådan struktur är monterad på en byggd piedestal , som är gjord av ett profilerat rör. I vissa kärl kan den stängas och fodras med dekorativt material som är brandsäkert. Ofta detta tegel , terrakottakakel eller sten . En plats för härden förbereds under strukturen, eller en spis är inbyggd för att bibehålla temperaturen på vattnet i tanken. Enligt reglerna bör den nå 45 grader Celsius, eftersom den är bekvämast på vintern.

Produkten erbjuds i flera storlekar, så först måste du bestämma hur många som behöver bo. Inuti är bänkar av naturligt trä installerat, de har bekväma ryggar och vissa modeller har armstöd.

Cedern är oftast tillverkningsmaterialet, eftersom den har många medicinska egenskaper. Strukturen ska ha en bekväm stege så att du bekvämt kan klättra in i karet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängd

Sådana badkar är upphängda på kedjor och fästa på stativ, som kan vara antingen metall eller trä . Sju meters stockar fungerar som stöd, eftersom de tål karets vikt. Detta alternativ är lämpligt för att dampa i frisk luft, eftersom det har en föryngrande effekt, dessutom är kontrasten mycket trevlig, särskilt om det är vintertid. Gatan en lockar många, så om det finns ledigt utrymme på platsen kan du installera en struktur, värma vatten över en eld och njuta av badprocedurer.

När det gäller badets storlek finns det flera alternativ, men nästan alla är gjorda med åtta sidor . Parametrarna påverkar kapaciteten, så du bör vara uppmärksam på diametern. Djupindikatorn är allmän: för små, medelstora och stora - 1 m. Maximal kapacitet är tio personer, diametern på en sådan kärl når 2,5 meter. Den medelstora tanken är lämplig för sex till åtta personer, diametern är 2,25 m och den lilla är 1,9 m, så det kommer att vara bekvämt att bada fyra till sex semesterfirare.

Nästan alla tillverkare observerar samma proportioner, badkarets runda form är den mest praktiska att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Materialet från vilket badkaret är tillverkat spelar en viktig roll och påverkar livslängden. Behållarna måste uteslutande vara av järn, eftersom de värms upp av eld och måste klara höga temperaturer . Anses som traditionella gjutjärn eller kärl tillverkad av stållegering.

För tillverkning av en halvcirkelformad behållare hälls smält gjutjärn i en beredd form. Där svalnar metallen och en perfekt slät yta bildas där det inte finns en enda söm. Behållaren deformeras inte vid kontakt med uppvärmda tegelstenar eller direkt med eld. Men man bör komma ihåg att en gjutjärnsprodukt kommer att ta lång tid att värma upp, och detta är en vedförbrukning. Dessutom är materialet tungt . - särskild utrustning krävs för installation. Gjutjärn anses vara sprött, så du måste vara försiktig när du installerar. Behållaren kommer att fungera upp till femton år, och detta är en imponerande period.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kärl i rostfritt stål är mycket efterfrågad och har många fördelar. För sin produktion tar specialister flera delar, kokar försiktigt varje söm och kontrollerar om det finns defekter. Svart stål används också för tillverkning, men rostfritt stål är mer praktiskt, eftersom det inte korroderar. Det är väldigt lätt att ta hand om en sådan kärl - använd bara hushållskemikalier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ståltankar är efterfrågade av olika skäl. Först och främst värms de upp snabbare och håller temperaturen, vilket innebär att förbrukningen av ved är liten. Vikten är lätt, så du kan installera den på egen hand. När det gäller kostnaden beror allt på tillverkaren, liksom parametrarna för kapaciteten, men det här är en klok investering i hälsa och hälsosam avkoppling.

Bild
Bild

Populära tillverkare

Företaget "Siberian Banny Chan " är en av de bästa inom området. Huvudindikatorn för kvalitet kan kallas närvaron av fyra patent och certifieringar. Tillverkaren har fått rätt att producera behållare med en viss form, så du kan säkert överväga produkterna om du vill ta badprocedurer på ditt territorium. Högkvalitativt stål används för tillverkning, som motstår mekaniska skador och korrosion.

Cederträ används för tillbehör med hög fuktbeständighet, styrka och lång livslängd. Trä har också en positiv effekt på kroppen, renar luften från bakterier, vilket inte är mindre viktigt. Sibiriska badkar presenteras i olika konfigurationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Sergeev Chan " tillverkar och säljer produkter och levererar dem till vilken region som helst. Fördelen med badkar är att de är gjorda av rostfritt stål av livsmedelskvalitet, finishen är gjord av tall och lärk. Cirka femtio kompletta uppsättningar erbjuds köparnas uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transkarpatisk gjutjärnskärl kan beställas i företaget "Chan-Chugunny ", som producerar containrar av högsta kvalitet i enlighet med alla krav. Det är värt att notera att du till och med kan välja vilken färg som helst . En specialistkonsultation ges i förväg, det finns också en detaljerad beskrivning av produkterna, deras egenskaper och parametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det japanska uppvärmda badkaret heter Furako .. Företaget "Fitogorodnik " erbjuder bad av denna typ. Sortimentet innehåller behållare med en sammansatt insats, inbyggd eller extern ugn. Det huvudsakliga trämaterialet är Altai cederträ, som har användbara egenskaper och behåller dem länge. Ett sådant bad kan installeras i ditt eget badhus eller utomhus i det fria.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Förberedelse tar inte mycket tid och kräver inte mycket ansträngning. Chan behövdes fyll på med vatten, tänd sedan en eld eller spis, beroende på typ av uppvärmning . Det senare är mer relevant på grund av energibesparingar. När vattnet har fyllt en tredjedel av behållaren bör du börja värma. Om du vill kan du kasta medicinska eller doftande örter, många använder badkvastar … Vattnet är genomblött och en behaglig doft avges från det. Vätskans temperatur bör kontrolleras med en termometer, och när den har nått 45 grader Celsius, rör sedan om och sänk ner.

Det är bättre att använda björkved som ved ., det måste vara torrt, annars blir det svårare att smälta, dessutom kommer röken bara att störa. Om temperaturen ute är låg, det är viktigt att hålla elden igång … Du kan stanna i en kärl i upp till tjugo minuter, nedsänkt i vatten upp till bröstet. Efter det är det viktigt att dyka ner i en sval damm - och du kan komma tillbaka. Så här kommer effekten att maximeras. Den optimala tiden i karet är en timme . Under denna tid kan du dricka varma örtteer, så proceduren blir ännu trevligare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis kan vi säga det badkar har många positiva egenskaper . Men för alla dess fördelar är det nödvändigt att behandla förfarandet med försiktighet, med hänsyn till den individuella toleransen och hälsotillståndet. Innan du köper en sådan enhet måste du noggrant studera sorterna, egenskaperna och välja utifrån personliga preferenser.

Rekommenderad: