Laser MFP: Granskning Av Hemskrivare. Hur Väljer Jag En Bra MFP För Hemmabruk? Kompakta Modeller Med Påfyllningsbar Patron Och Andra Tillval

Innehållsförteckning:

Video: Laser MFP: Granskning Av Hemskrivare. Hur Väljer Jag En Bra MFP För Hemmabruk? Kompakta Modeller Med Påfyllningsbar Patron Och Andra Tillval

Video: Laser MFP: Granskning Av Hemskrivare. Hur Väljer Jag En Bra MFP För Hemmabruk? Kompakta Modeller Med Påfyllningsbar Patron Och Andra Tillval
Video: Best Home Printers in 2021 - How to choose a Printer to print from the comfort of your home? 2024, April
Laser MFP: Granskning Av Hemskrivare. Hur Väljer Jag En Bra MFP För Hemmabruk? Kompakta Modeller Med Påfyllningsbar Patron Och Andra Tillval
Laser MFP: Granskning Av Hemskrivare. Hur Väljer Jag En Bra MFP För Hemmabruk? Kompakta Modeller Med Påfyllningsbar Patron Och Andra Tillval
Anonim

Med utvecklingen och förbättringen av teknik och vetenskaplig kunskap blir vårt liv lättare. Först och främst underlättas detta av framväxten av ett stort antal enheter och apparater, som med tiden blir vanliga hushållsartiklar och blir en integrerad del av hemmiljön. Så dessa enheter inkluderar multifunktionella enheter (eller MFP: er).

Idag i vår artikel kommer vi att prata mer detaljerat om vad de är, för vilka ändamål de används och även vilka fördelar och nackdelar de har . Dessutom kan du i vårt material hitta en översikt över de bästa, mest populära och efterfrågade modellerna av MFP: er bland konsumenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Först och främst är det nödvändigt att avgöra vad som faktiskt är MFP. Så, denna förkortning står för "multifunktionell enhet ". Denna enhet kallas multifunktionell eftersom den kombinerar egenskaper och principer för drift av flera typer av utrustning på en gång, nämligen: en skrivare, en skanner och en kopiator. I detta avseende kan man dra slutsatsen att syftet med IFI är ganska brett.

Idag, på marknaden för teknik och elektronik, kan du hitta flera typer av multifunktionella enheter, nämligen: laser- och bläckstrålesorter . Dessutom anses det första alternativet vara det mest föredragna, effektiva och ekonomiska (jämfört med det andra).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Innan du köper en lasermultifunktionsenhet bör du bekanta dig med dess funktioner. Det bör komma ihåg att MFP (precis som alla andra tekniska enheter) har ett antal unika funktioner och egenskaper. Endast genom att noggrant analysera och studera alla dessa egenskaper kan du göra ett objektivt och informerat val, i framtiden kommer du inte ångra ditt köp.

Till att börja med, överväga de positiva egenskaperna hos laserenheter

  • Hög utskriftshastighet . Tack vare denna egenskap kommer användaren av enheten att kunna skriva ut ett stort antal dokument på en relativt kort tid. Följaktligen kan vi prata om enhetens höga effektivitet.
  • Hög klarhet . I vissa situationer är utskriften av dokument med bläckstråleenheter av dålig kvalitet. Först och främst kan brister uppträda i form av suddig och otydlig text. Sådana problem kan undvikas genom att använda en MFP av lasertyp.
  • Förmåga att klara höga belastningar . Enheten kommer inte att ge några fel även vid utskrift av ett stort antal skrymmande dokument, vilket är särskilt viktigt för kontor eller specialiserade servicebutiker som tillhandahåller tjänster för utskrift av dokument.
  • Bra utskriftskvalitet inte bara för texter, utan också för diagram och bilder . Ofta består dokument inte bara av vanlig text, utan innehåller också en mängd olika diagram, tabeller, infografik, bilder etc. Samtidigt är det särskilt svårt att skriva ut sådana element, på grund av vilket slutdokumentet inte alltid ser snyggt ut. Maximal utskriftskvalitet för ytterligare element säkerställs av multifunktionella laserenheter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots det stora antalet positiva egenskaper är det också nödvändigt att komma ihåg om de befintliga bristerna. Så, de viktigaste negativa egenskaperna hos lasermultifunktionsenheter inkluderar deras ganska höga kostnader . Följaktligen har inte alla människor råd med ett sådant köp.

Man bör också komma ihåg att laseranvändare rapporterar att alla tillgängliga funktioner fullt ut kompenserar för den höga prislappen.

I vilket fall som helst bör det slutliga beslutet om köp av enheten fattas med fokus på dina materiella förmågor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

På den moderna marknaden för teknik och elektronik finns det flera olika lasermultifunktionsenheter. Så du kan hitta utrustning med en påfyllningsbar patron och med dubbelsidig utskrift, svartvitt, kompakt, nätverk, LED, automatiska och trådlösa enheter. Också tillgängligt för användaren är MFP: er utan chipdelar för skanning, enheter med förbrukningsmaterial etc. För att underlätta för användarna är alla befintliga underarter indelade i 2 huvudkategorier.

Svartvitt . Svartvita enheter är mest lämpliga för personer som bara vill skriva ut textdokument. Detta beror på att text sällan är mångfärgad. Framför allt är svartvita enheter lämpliga för kontor och personer som innehar officiella positioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgad . Färgade multifunktionella enheter är lämpliga för utskrift av bilder, diagram, infografik, diagram, etc. Detta beror på att sådana ljusa element ger kontrast och skapar dokumentets struktur.

Det är viktigt att notera det faktum att nästan alla moderna MFP -modeller är utrustade med en dubbelsidig utskriftsfunktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Ett stort antal bra och pålitliga multifunktionella enheter finns på marknaden idag. Samtidigt är olika modeller lämpliga för hemmabruk eller kontor, har små eller stora storlekar etc. Idag i vår artikel kommer vi att överväga och jämföra de viktigaste egenskaperna hos värdiga multifunktionella enheter (både billigt och lyxigt).

Bild
Bild
Bild
Bild

Xerox B205

Denna enhet är perfekt för ett litet kontor, eftersom den har en kompakt storlek. Den maximala effektivitetsgraden för denna enhet ligger på nivån för möjligheten att skriva ut 30 000 sidor per månad. Samtidigt kan enheten skriva ut 30 sidor på 60 sekunder. Standardpaketet, förutom huvudenheten, innehåller en patron av typen 106R04348 för 3000 sidor, en skanner med en upplösning på 1200 × 1200 och 4800 × 4800 punkter . Det är också viktigt att notera närvaron av ett ensidigt automatiskt matningssystem för original för skanning. För användarens bekvämlighet har tillverkaren tillhandahållit USB på frontpanelen och Wi-Fi-anslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

HP LaserJet Pro MFP M28w

Denna produkt ger svartvitt tryck av hög kvalitet. Förutom det stora antalet moderna funktioner bör också den ergonomiska och estetiskt tilltalande yttre designen av enheten noteras. Tack vare den inbyggda Wi-Fi-tekniken har användaren möjlighet att skicka dokument till utskrift från enheter med iOS- och Android-system. Dessutom bör det noteras närvaron av en USB 2.0 -port. Skrivaren, som ingår i MFP: n, har förmågan att arbeta med både glansigt och matt papper. Förutom, användare rapporterar HP LaserJet Pro MFP M28w: s höga komfort och användbarhet, särskilt bristen på buller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brother DCP-L2520DWR

Brother DCP-L2520DWR-modellen kännetecknas av ett optimalt förhållande mellan pris och kvalitet. Så för att köpa den här enheten måste du spendera 12 000 rubel. Samtidigt är modellen utrustad med ett stort antal moderna tekniker och funktioner. Enhetens ytterhölje är tillverkat av sådant praktiskt och pålitligt material som mörk plast . Det bör noteras närvaron av en USB-port och en Wi-Fi-modul.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Canon i-SENSYS MF643Cdw

Denna MFP -modell tillverkades av det världsberömda japanska företaget Canon. Följaktligen kan vi prata om den höga kvaliteten på enheten som är utformad för färgutskrift. Marknadsvärdet för denna utrustning är cirka 16 000 rubel. Denna multifunktionella enhet har många positiva egenskaper och egenskaper. Canon i-SENSYS MF643Cdw har möjlighet att arbeta med Windows- och Mac OS-system, samt skriva ut från smartphones.

Vid behov har användaren möjlighet att justera färgkorrigeringsparametrarna. Det bör dock komma ihåg att en USB -kabel inte ingår som standard.

Bild
Bild
Bild
Bild

HP Color LaserJet Pro M281fdw

En multifunktionell enhet av denna typ innehåller följande enheter: skrivare, skanner, kopiator och fax. För att använda denna MFP behöver du en märktoner med en resurs från 1300 till 3200 sidor. Skriva ut själv med HP Color LaserJet Pro M281fdw är hög kvalitet och snabbare . Samtidigt, innan du köper den här modellen, bör du komma ihåg det faktum att förbrukningsmaterial för enheten är dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild

KYOCERA ECOSYS M6230cidn

Utrustningen för denna modell kännetecknas av en hög produktivitet: upp till 100 tusen sidor kan skrivas ut per månad. Tack vare dessa egenskaper kommer enheten att vara lämplig på ett kontor eller till och med ett servicecenter . Maskinen har en automatisk dubbelsidig utskrift och skanningsfunktion. Det är också viktigt att notera att för användarens bekvämlighet har tillverkaren tillhandahållit möjlighet till fjärrdiagnostik och hantering. Det finns också en stor pekskärm med flytande kristaller.

Således, vi kan dra slutsatsen att marknaden erbjuder ett stort antal intressanta prover av utrustningen i fråga . Tack vare ett så brett sortiment kommer varje person att kunna välja en sådan enhet som uppfyller hans individuella behov och önskemål.

Samtidigt kan du, beroende på ekonomisk förmåga, köpa både billiga budgetalternativ och dyra enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av en multifunktionell enhet är ett ansvarsfullt beslut som måste behandlas med största allvar och omsorg. Detta beror främst på att köpet i sig är ganska dyrt. Vid köp av en 3-i-ett-enhet bör flera viktiga punkter beaktas.

  • Enhetstyp . Som nämnts ovan kan du på den moderna marknaden för teknik och elektronik hitta flera typer av laser -MFP: er: svartvita och färgenheter. Du bör i förväg bestämma vilken av de typerna som är mest lämpliga och som motsvarar dina behov.
  • Funktionellt innehåll . Moderna multifunktionella enheter kan utrustas med olika tekniker. Så, Wi-Fi, ytterligare element (klocka, timer, etc.) kan finnas.
  • Plats för användning . MFP -enheter är enheter som köps för hem, kontor, servicecenter, etc. Samtidigt, beroende på användningsplats, kan uppsättningen av nödvändiga funktioner avsevärt förändras och följaktligen priset på utrustning. Du bör i förväg bestämma var du ska använda enheten.
  • Mått . Först och främst måste det sägas att de flesta multifunktionella enheter har ganska stora dimensioner. I detta avseende måste du förbereda installationsplatsen i förväg. Samtidigt, även inom denna ram, kan du hitta både små och större enheter.
  • Exteriör design . Trots att det är MFP: s funktionella egenskaper som är av yttersta vikt vid köpet av enheten, bör man också vara uppmärksam på utrustningens externa design. Därför bör det primära fokuset ligga på ergonomiska indikatorer, som har ett avgörande inflytande på enhetens komfort och användarvänlighet. Välj dessutom färgen på MFP -fodralet enligt dina personliga preferenser, och fokusera på enhetens estetiskt tilltalande utseende.
  • Tillverkare . Om du vill vara säker på att du köper en enhet av hög kvalitet, vars tillverkning utfördes med hänsyn till alla internationella tekniska standarder och krav, bör du bara fokusera på betrodda tillverkare som åtnjuter auktoritet och respekt bland köpare (båda bland yrkesgemenskapen och bland amatörer).
  • Pris . Som nämnts ovan är den höga kostnaden för MFP: er en av de negativa egenskaperna hos sådana produkter. I förvärvsprocessen måste du därför fokusera på din ekonomiska förmåga. I allmänhet rekommenderar experter att uppmärksamma utrustning från mellansegmentet eftersom det motsvarar det optimala förhållandet mellan pris och kvalitet.
  • Köpsort . Inköp av en multifunktionell enhet får endast utföras i företagsbutiker och officiella representationer. För det första, i det här fallet kan du vara säker på att du kommer att köpa en kvalitetsprodukt, och inte en falsk, och för det andra arbetar endast högkvalificerade och erfarna säljassistenter i sådana butiker, som alltid kommer att ge dig professionell hjälp och svara på alla frågor du är intresserad av.
  • Feedback från köpare . Innan du köper en specifik modell av en multifunktionell enhet är det nödvändigt att i detalj studera användarnas recensioner och kommentarer om denna enhet. Tack vare detta tillvägagångssätt kommer du att kunna bedöma hur de egenskaper som deklareras av tillverkaren motsvarar det verkliga läget.

Med hänsyn till alla nyckelparametrar och faktorer som beskrivs ovan kan du därför köpa en MFP som håller hög kvalitet och lång livslängd. Tack vare detta kommer du med tiden inte att ångra ditt köp, det kommer att utföra sina funktioner 100%.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Att välja en specifik enhetsmodell och köpa den är bara det första steget. Otvivelaktigt efterlevnad av reglerna och principerna för användning av multifunktionsmaskiner spelar också en viktig roll . Så först och främst måste det sägas att innan du börjar använda enheten bör du noggrant studera bruksanvisningen, som är en integrerad del av standardutrustningen. Traditionellt innehåller detta dokument tankningsrekommendationer, livslängd och annan kritisk information.

Som huvudregel består bruksanvisningen av flera delar . Så du kan hitta avsnitt som uteslutande ägnas åt säkerhet, felsökning i hemmet, lagringsregler, etc.

Det är absolut nödvändigt att följa alla dessa rekommendationer, eftersom bristande efterlevnad kan leda till allvarliga skador.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Man bör också komma ihåg att användarmanualer varierar mycket beroende på den specifika MFP -modellen. Några av de regler som är specifika för en modell kan därför inte tillämpas på en annan.

Således, vi kan dra slutsatsen att multifunktionella enheter är en typ av utrustning som är oersättlig idag (både hemma och på kontoret). På så sätt sparar det både din budget och utrymme (istället för att köpa flera enheter kan du bara köpa en). Samtidigt är det mycket viktigt att ägna stor uppmärksamhet åt processen att välja en enhet; ett antal viktiga faktorer bör beaktas. Endast i det här fallet i framtiden kommer du inte ångra ditt köp. Men även efter köp bör du vara försiktig - följ tillverkarens regler och rekommendationer för att maximera MFP: s livslängd.

Rekommenderad: