Laserfärg MFP: Er Att Välja En Bra A3 Och A4 MFP För Hemmet, De Bästa 3-i-1-skrivarna Med Billiga Förbrukningsmaterial För Hemmabruk

Innehållsförteckning:

Video: Laserfärg MFP: Er Att Välja En Bra A3 Och A4 MFP För Hemmet, De Bästa 3-i-1-skrivarna Med Billiga Förbrukningsmaterial För Hemmabruk

Video: Laserfärg MFP: Er Att Välja En Bra A3 Och A4 MFP För Hemmet, De Bästa 3-i-1-skrivarna Med Billiga Förbrukningsmaterial För Hemmabruk
Video: Best Colour Laser Printer || Buying Guide – In 2021 2024, Mars
Laserfärg MFP: Er Att Välja En Bra A3 Och A4 MFP För Hemmet, De Bästa 3-i-1-skrivarna Med Billiga Förbrukningsmaterial För Hemmabruk
Laserfärg MFP: Er Att Välja En Bra A3 Och A4 MFP För Hemmet, De Bästa 3-i-1-skrivarna Med Billiga Förbrukningsmaterial För Hemmabruk
Anonim

MFP har kombinerat den mest nödvändiga kontorsutrustningen som används hemma och under kontorsförhållanden. En sådan enhet kan inkludera från två, tre eller flera enheter. Naturligtvis ges företräde åt modeller som kombinerar skrivare, skanner, kopiator och fax. Fördelarna med en multifunktionell enhet är uppenbara, men du bör välja den lämpligaste för specifika uppgifter. Idag presenteras ett stort antal laserfärg MFP: er, bland vilka det finns mycket framgångsrika och ekonomiska alternativ.

Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

En laser -MFP som kan skriva ut färgbilder inkluderar funktionerna för en skanner, kopiator och skrivare . Lite mindre ofta kan ett fax också läggas till dem. En skrivare i denna teknik är nästan analog med en separat enhet. Om det finns skillnader är det bara i designen. Detta är nödvändigt för att mer bekvämt placera skrivaren i det inre av fodralet.

Vanligtvis används pulver för påfyllning av patroner , även kallad toner eller flytande bläck.

Färgmodellerna har fyra eller fler patroner: en svart och tre flerfärgade. Genom att blanda färger (de tre sista) skapas olika nyanser.

Oftast är skrivarmodulen placerad längst bort i fodralet .… När du öppnar frontluckan på MFP: n ser du rullarna, bläckbehållaren, trumenheten. Funktionsprincipen för denna modul är helt densamma som i en vanlig skrivare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skannermodulens arbetsdiagram överensstämmer också helt med en separat skanningsenhet . Först markeras källbilden i dokumentet. Vidare, med hjälp av speglar, överförs signalen till CCD -matrisen. Det är här processen för att konvertera en bild till en uppsättning byte som datorn förstår sker.

I de flesta modeller skannern är i toppositionen … För enkelhets skull täcks modulen av ett gångjärnsskydd. De vanligaste skannrarna är standardstorlek, utformade för A4 -ark.

Kopieringsfunktionen utförs av skrivaren och skannern . Skannern tar emot en bild, som efter konvertering till en raster överförs till skrivaren. Därefter skrivs den resulterande bilden ut. Datorn deltar inte alls i denna process.

Bild
Bild

All kopiering sker med en knapptryckning och tar några sekunder. Procedurens hastighet beror nästan helt på skrivarens utskriftshastighet.

Det är värt att notera att färg -MFP: er låter dig skriva ut inte bara dokument, utan också foton, olika målningar och andra bilder. På vissa enheter, förutom de vanliga, finns det också inbyggda fotoskrivare.

Det senare tillåter dig att skriva ut bilder som är utåt liknande dem som gjorts i en professionell fotostudio.

Tack vare den inbyggda faxmaskinen kan du både skicka och ta emot meddelanden . Denna modul fungerar genom att ansluta till telefonlinjer. Faxet omvandlar faktiskt den elektriska signalen till en bild och överför den sedan till papper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Bland de främsta fördelarna med en multifunktionell enhet bör det betonas av största vikt praktisk, liten storlek och samtidigt rimligt pris … Genom att köpa alla enheter, vars funktioner ingår i MFP: n, måste du betala för mycket 2-3 gånger.

Samtidigt gör kombinationen av en skrivare och en skanner att du kan kopiera dokument och bilder mycket snabbt och utan att använda en dator.

Laserprodukter erbjuder snabbare utskriftshastigheter . Detta beror på laserstrålens förmåga att färdas snabbare än ett skrivhuvud med flera munstycken. Dessutom är strålarna också mer exakta, vilket ökar upplösningen.

Bild
Bild

En annan fördel med laserteknik är lönsamhet . Vanligtvis skriver tonerkassetter ut tusentals sidor. Som ett resultat finns det inget behov av att byta eller tanka ofta.

Kom ihåg att lasertryck är mer hållbart än bläckstråleskrivare. Detta gäller även i fuktiga förhållanden.

Skaka patronen lätt om det uppstår toner .… I det här fallet behöver du inte tvätta eller byta ut någonting.

Bild
Bild

Men med de många fördelarna med en laser -MFP bör man inte glömma dess nackdelar … Så när man jobbar ett antal inte särskilt användbara ämnen frigörs från enheten inklusive aceton, ozon, kväveoxider och pappersdamm. Glöm inte samtidigt ultraviolett och infraröd strålning . Det bör förstås att under uppvärmning av papperet det sker en konstant avdunstning av vattenånga och formaldehyd.

MFP -design förbrukar mycket energi , eftersom det inkluderar ett termoelement och en högspänningsförsörjning.

Enheten får inte anslutas till avbrottsfri strömförsörjning med låg eller medelhög effekt.

De färdiga färgbilderna, till exempel fotografier, är av lägre kvalitet än när de skrivs ut på en bläckstråleskrivare . Samtidigt behöver lasertekniken mer kvalitetspapper … Till exempel kan användning av mjukt papper eller gem förorsaka allvarliga skador. Ett fullfärgstryck upprepar sig inte konsekvent som originalet. Detta beror på att det inte finns något sätt att styra elektrostatiska fält.

De flesta färg -MFP: er lämnar dolda märken på utskriften . De anger vanligtvis datum och tid när förseglingen gjordes. Enhetens serienummer läggs ibland till dessa parametrar. Detta görs vanligtvis för att stoppa förfalskning av olika värdepapper, inklusive sedlar.

En annan nackdel är mer högkostnadsenhet jämfört med bläckstråleskrivare. Samtidigt kommer en uppsättning patroner för en färg -MFP att kosta lika mycket som en ny bläckstråleskrivare.

Bild
Bild

Översikt över arter

Beroende på de olika parametrarna kan MFP: n vara av olika typer. Till exempel skiljer sig följande typer ut enligt utskriftsformatet:

  • A0 med plåtmått 841 x 1189 mm;
  • A1 - 594 x 841 mm;
  • A2 - 420 x 594 mm;
  • A3 - 297 x 420 mm;
  • A4 - 210 x 297 mm;
  • A5 - 148 x 210 mm;
  • A6 - 105 x 148 mm;
  • A7 - 74 x 105 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Faktum är att varje nästa arkstorlek är den föregående uppdelad i två lika stora halvor . Det minsta är A10 -formatet, motsvarande måtten 26 x 37 mm. De mest populära är dock A4 och A3. Ibland finns det skrivare som används för pappersstorlekar med bokstäverna B och C. De är utformade för att ta emot tryckta publikationer och kuvert.

Genom utskrift utmärks enkelsidiga och tvåsidiga enheter

Det bör noteras att dubbelsidig utskrift är mycket bekvämt, eftersom det förenklar processen och minskar dess tid. Detta är särskilt viktigt för enheter på kontoret, där utskriftshastigheten uppskattas.

Det bör dock noteras att kostnaden för en MFP med duplexfunktion är betydligt högre.

Efter var enheten är placerad skiljer man två typer

  • Golvstående kännetecknas av hög prestanda. Främst utformad för pappersbärare A3 och mer.
  • Bordsskiva i de flesta fall används de hemma. Som regel är en sådan enhet kompakt, det är lätt att placera den bredvid datorn.
Bild
Bild
Bild
Bild

För bekväm användning och ekonomi är det bäst att använda en MFP med en avstängningsenhet eller CISS

  • Avstängningsventilerna eller påfyllningsbara patroner kan vara externa eller interna . Det bör noteras att de är lätta att fylla med en spruta direkt i själva enheten. Korrekt användning tillåter upp till 1000 påfyllningar av patronen med självnollställande marker. För nästan alla MFP-modeller finns det märkesavstängningsventiler.
  • CISS, eller ett system som tillhandahåller kontinuerlig bläckförsörjning, finns vanligtvis inte inuti enheten utan utan . Bläcket levereras till skrivhuvudet med en plym, som är baserad på silikonrör. I det här fallet kan tankning göras oberoende, men bara när bläcket förbrukas. Fabrikstillverkade patronsystem visade sig vara de bästa. Det här alternativet bör väljas för stora utskriftsvolymer.

Enheter med påfyllningsbara utbytbara enheter eller CISS kan spara 17-20 gånger på att skriva ut varje ark. Detta beror på billigare bläck än originalpatroner, med samma kompatibilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt typen av utskrift är enheterna som behandlas i artikeln uppdelade i flerfärgade och svartvita

  1. Den första typen antar närvaron av utbytbara block i flera färger. Som regel anses huvudpaletten vara en palett av cyan, magenta, gul och svart. Det finns dock modeller där ytterligare nyanser också används, till exempel: blå, röd, orange, grön eller nyanser av svart. Således expanderar färgomfånget och enheten blir dyrare. Oftast behövs skrivare med 10 eller fler färger för professionellt bruk.
  2. Den svartvita versionen använder en bläckfärg, svart. Normalt används dessa modeller för utskrift av dokument.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla MFP -skrivare är också klassificerade efter utskriftsteknik

Laser kännetecknas av ökad utskriftshastighet . Samtidigt är en sådan skrivare ekonomisk, eftersom kostnaden för ett färdigt ark är ganska låg på grund av billiga förbrukningsmaterial. En påfyllning av tonerkassetten gör att du kan göra många utskrifter. En annan klar fördel är att utskrifter motståndskraftig mot fukt och solstrålar .

Lika väl lämpad för kontor och hemmabruk.

Denna typ har emellertid också vissa nackdelar, till exempel luftföroreningar på grund av fina tonerpartiklar och ozon som avges av produkten under utskrift . Detta kräver ventilation för stora tryckvolymer. Patronen fylls endast på servicecenter . Du bör också överväga vad enheten och den nya patronen till den är. är ganska dyra.

Bild
Bild

LED -enheter är små jämfört med laserenheter . Frånvaron av rörliga delar i LED -enheten förlänger skrivarens livslängd. Skapandet av "vitt brus" av lasersignalen garanterar informationssäkerhet .

Används både hemma och på kontoret för att skriva ut vanliga och konfidentiella dokument.

Av bristerna bör mer noteras långsam utskriftshastighet , såväl som brist på justering av enskilda dioder med olika ljusstyrka … Om dioden går sönder måste hela LED -remsan bytas ut.

Bild
Bild

Bläckstråleskrivare är bäst lämpade för att skriva ut färgfoton, affischer, flygblad, broschyrer . Om du använder CISS med en sådan enhet kan du avsevärt sänka kostnaden för färgutskrift. Utskriften på en sådan enhet är dock vid låg hastighet . Bläckpatroner är ganska dyra, och om skrivaren är inaktiv länge kan bläcket torka ut. I det här fallet måste du rengöra skrivhuvudet eller reparera skrivaren själv.

Bild
Bild

Sublimeringsskrivare tillåter användning av tyger, keramik, glas, metall som material på grund av de erhållna hållbara bilderna . Oftast kommer de med påfyllningsbara patroner i blått, rött och gult. Som ett resultat av att använda en sådan enhet erhålls högkvalitativa och enhetliga fotografier utan synliga raster. Fördelarna inkluderar också liten storlek på en sådan enhet .

Du bör dock vara beredd på att utskriftshastigheten blir ganska låg och kostnaden för MFP: er och förbrukningsvaror blir hög.

Bild
Bild

Populära modeller

Den bästa allt-i-ett-enheten behöver inte vara dyr. Det finns praktiska enheter med billiga förbrukningsmaterial som kan hålla länge . Naturligtvis kan bara jämförelse visa vissa fördelar med modellen.

Bland de populära alternativen för MFP är känt Canon i-SENSYS MF641Cw , som kombinerar bra funktioner med en överkomlig kostnad. Enheten innehåller en skanner med en upplösning på 600 × 600 dpi och ett förbättrat läge. Gör att du kan producera svart- och färgutskrifter av samma kvalitet med en hastighet av 18 ark på 60 sekunder.

Denna modell är perfekt för hem- och kontorsarbete.

Bland fördelarna med enheten bör noteras möjligheten att skriva ut trådlöst till en skrivare, funktionen att skicka kopior av dokument direkt efter skanning och möjligheten att ansluta en kamera . Enheten är enkel att använda via displayen. Dessutom börjar kostnaden på $ 255.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan populär billig MFP är HP Color LaserJet Pro M281fdw . Bland dess fördelar noterar användarna högkvalitativ utskrift, trådlös anslutning och bekväm pappersmatning. Enkel kontroll utförs med en beröringskänslig flytande kristallskärm. Enheten kan skriva ut 21 sidor per minut.

Det är värt att notera den automatiska matningen av original för skanning, vilket kan avsevärt spara tid.

Från $ 360 får användarna en högkvalitativ 3-i-1-enhet med inbyggd dubbelsidig utskrift. För att överskugga arbetet med denna enhet kan bara liten patronkapacitet och regelbundna förar kraschar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För hem, såväl som små kontor, skulle ett utmärkt alternativ vara Kyocera Ecosys M5521 . Den största skillnaden på enheten är möjligheten att visa 65 000 sidor per månad. Samtidigt bibehålls god utskriftskvalitet med en upplösning på 1200 × 1200 punkter. Maskinen kan skriva ut och kopiera över 20 sidor per minut. Skannern med inbyggd kapacitet för original har en upplösning på 600 × 600 dpi.

MFP: n har också en inbyggd faxfunktion och en SD-kortutskriftsfunktion

Det är värt att notera att enheten saknar Wi-Fi-anslutning.

Kostnaden för denna modell börjar på $ 270.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en multifunktionell enhet bör du tydligt förstå vad den ska användas till . Till exempel behöver du inte köpa en färglasermaskin för att skriva ut dokument och textmaterial. Den svartvita versionen kommer att räcka.

Hemma, när det kan bli långa pauser från jobbet, är en laseranordning bäst lämpad.

Det kommer att gå bra även om det inte används på 6 månader eller mer.

Bild
Bild

Naturligtvis är laserfärg MFP -modeller lämpliga för fotoutskrifter, men den bästa kvaliteten kan bara uppnås med användning av bläckstråleskrivare . Om du för hemmabruk eller på kontoret behöver välja en enhet som klarar stora tryckmängder, är det bättre att föredra modeller med påfyllningsbara patroner eller CISS.

För kontor där du behöver skriva ut stora volymer på kort tid är en färglasermFP det bästa alternativet . Det är viktigt att överväga utskriftsformatet och den hastighet med vilken dokument kommer att behandlas. Till exempel, för vissa typer av arbeten är det bättre att föredra en bredformatsskanner eller en kopiator som har en zoomfunktion.

Vid multitasking kan du behöva en MFP med fax, telefon eller häfteverktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om skannern är viktig, bör man komma ihåg att den kan baseras på principen för drift läsplatta eller dröjande … De mest populära är flatbäddsmodeller som skannar dokument med en rörlig vagn. Detta gör det enkelt att arbeta även med porträttformat. Men broaching -skannern klarar bara enskilda ark.

När du behöver skriva ut reklamprodukter eller foton är det viktigt att välja flerfärgade modeller … Det är önskvärt att skrivaren håller hög kvalitet och fungerar inte bara med vanligt papper, utan också med special för fotografier, plast, film och andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om enkla uppgifter dominerar väljer vi bland enkla och billiga modeller. Samtidigt är det viktigt uppmärksamma kostnaden för förbrukningsmaterial.

Rekommenderad: