Laser Svartvitt MFP: översikt över 3-i-1-modeller Med En Skrivare För Hem-, A4- Och Duplexutskrift, Valalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Laser Svartvitt MFP: översikt över 3-i-1-modeller Med En Skrivare För Hem-, A4- Och Duplexutskrift, Valalternativ

Video: Laser Svartvitt MFP: översikt över 3-i-1-modeller Med En Skrivare För Hem-, A4- Och Duplexutskrift, Valalternativ
Video: HP P1606dn LaserJet Network Duplex Printer Demo 2024, Maj
Laser Svartvitt MFP: översikt över 3-i-1-modeller Med En Skrivare För Hem-, A4- Och Duplexutskrift, Valalternativ
Laser Svartvitt MFP: översikt över 3-i-1-modeller Med En Skrivare För Hem-, A4- Och Duplexutskrift, Valalternativ
Anonim

Hemma, för mycket mediokra uppgifter, är det bäst att välja en laser -MFP . Samtidigt passar de enklaste svartvita modellerna för många användare. Att kombinera flera enheter i en sparar utrymme och pengar. Enheter som inkluderar en skrivare, skanner, kopiator och fax är utmärkta alternativ .… För en modern företagare eller student är denna teknik avgörande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En multifunktionell enhet är en enhet där flera funktioner kombineras samtidigt . Oftast kan MFP kopiera , skanna , Skriv ut och skicka dokument med fax.

Bland alla typer av sådana enheter var den mest populära laser svartvitt MFP . Denna enhet klarar de flesta nödvändiga uppgifterna, samtidigt som den visar många ytterligare fördelar.

Bland dem är det viktigaste: ekonomi, högkvalitativa textdokument och foton, snabb utskrifts- och skanningshastighet.

Laserteknik ger den inkommande bilden överförd till en ljuskänslig trumma med hjälp av en tunn laserstråle. Ett speciellt pulver som kallas toner appliceras på de områden där strålen har passerat, och efter att tonern har applicerats på papperet fixeras det i ett speciellt block. I själva verket smälter tonern in i papperet. Denna teknik ger en konsekvent bild.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lätt att förstå hur bra en skrivare är i en MFP, var bara uppmärksam på dot per inch, som är bättre känd som dpi … Denna parameter visar hur många punkter per tum.

Det bör noteras att hög kvalitet kännetecknas av höga dpi -nummer.

Detta beror på att objektet innehåller fler element i originalbilden. Det bör dock förstås att till exempel de flesta vanliga skrivaranvändare inte kommer att märka stora skillnader i text med 600 eller 1200 dpi kvalitet.

När det gäller skannern i den multifunktionella enheten är den också viktig här tilläggsparameter … Oftast finns det modeller med 600 dpi. Man bör komma ihåg att normal skanning fungerar även med en expansion på 200 dpi. Detta är tillräckligt för att göra texten lättläst. Naturligtvis finns det alternativ som ger en högkvalitativ skanner med en förstoring på 2400 dpi eller mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laserenheter är utformade för en specifik utskriftsvolym per månad, vilket är oönskat att överskrida. Hastighet utskriften kan variera avsevärt, den bör väljas beroende på hur maskinen ska användas. Till exempel är modeller med låg hastighet lämpliga för användning hemma. Men för kontor där det finns stor spridning av dokument är det bättre att välja en MFP med en hastighet på 30 eller fler sidor per minut.

Det är viktigt att veta att påfyllning av laserpatroner är mycket dyrt. Därför är det värt att i förväg veta resursen för patronen för en viss modell och kostnaden för alla förbrukningsvaror för den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare och modeller

MFP -tillverkare kan bara uppskattas genom att göra en fullständig granskning av dem. Bland dem finns det många som har fått erkännande för sitt värde för pengarna från många konsumenter runt om i världen.

Xerox WorkCentre 3025BI börjar på $ 130 och innehåller 3 funktioner. Användare noterar att enheten värms upp snabbt, visar bra driftshastighet och det är enkelt att byta ut patronen mot en större (från 2000 sidor eller mer). Gör att du enkelt kan skriva ut filer från mobila enheter. Man bör dock komma ihåg att tillverkaren Xerox har en teknisk supportsajt på engelska. Det är också viktigt att ta hänsyn till avsaknaden av dubbelsidig utskrift, inkompatibilitet med tunt A4-papper och dålig kvalitet på fodralet.

Bild
Bild
Bild
Bild

HP LaserJet Pro M132nw blev populär på grund av dess höga utskriftshastighet på 22 sidor per minut, högkvalitativ montering, bekväm drift och ett pris på $ 150. Bland de främsta fördelarna är det också värt att notera produktivitet, kompakt storlek, trådlös utskriftskapacitet och trevligt utseende. Det bör dock komma ihåg att skanning i denna modell är långsam, patroner är dyra, uppvärmning sker under betydande belastningar, anslutningen till Wi-Fi är inte stabil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stor efterfrågan på modellen Brother DCP-1612WR på grund av dess kostnad från $ 155 och bra prestanda. Enheten är snabbt redo för arbete, skannern låter dig omedelbart skicka det resulterande resultatet till e-post, kopiatorn har möjlighet att skala upp till 400%. Bland bristerna i denna MFP är det värt att notera den obekväma strömbrytaren, högt ljud under drift, bräcklig kropp, brist på dubbelsidig utskrift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet Canon i-SENSYS MF3010 kostar från $ 240 är känt för ekonomi och ett brett utbud av funktioner. Särskilda egenskaper - högkvalitativ skanning och kompatibilitet med patroner från andra tillverkare. Nackdelarna inkluderar komplexiteten i installationen, patronens lilla volym, bristen på "dubbelsidig utskrift".

Bild
Bild
Bild
Bild

Xpress M2070W från Samsung kan köpas från $ 190. Trots de stora dimensionerna på enheten och chippatronen är modellen mycket populär för hemmabruk. Skannern låter dig arbeta med skrymmande böcker, och skrivaren har kompatibilitet med dubbelsidig utskrift. Och fördelarna inkluderar närvaron av ett trådlöst läge, enkel kontroll, användarvänlig skärm, snabb installation. Dessutom är det värt att notera också lågt ljud från en fungerande enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För närvarande presenteras ett stort antal olika modeller av monokroma laser MFP: er, bland vilka det ibland är svårt att välja rätt alternativ. Det är värt att börja med att bestämma det exakta mål för vilken maskinen ska användas. Efter det kan du tänka på det optimala förhållandet mellan kostnad och kvalitet på enheten.

Att välja en MFP för hem eller kontor är en mycket ansvarsfull process där många olika punkter bör beaktas. Till exempel glömmer många människor direkt uppmärksamma patronen, mer exakt, dess resurs och chip . Det finns trots allt ett antal tillverkare vars enheter endast är kompatibla med patroner från ett visst företag. Dessutom är deras kostnad ofta för hög. Och du bör också vara försiktig med tonerkonsumtion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att uppmärksamma användargränssnittet . Det är inte särskilt trevligt att hela tiden titta på instruktionerna innan du utför någon åtgärd. Därför, ju enklare och tydligare hantering, desto bättre. Wi-Fi-anslutningen gör det mycket enklare att använda multifunktionsenheter. Detta sparar mycket tid.

Självklart ska du också bestämma i förväg med mått enheter. För hemmabruk är det faktiskt bättre att välja kompakta 3-i-1-modeller. Helst om du lyckas placera utrustningen på samma bord med en dator eller ett litet skåp.

För många användare är en av MFP: s huvudparametrar dess buller … När allt kommer omkring måste du skriva ut dokument på natten eller när ett barn sover, så det är bättre att utvärdera ljudkarakteristiken hos en viss modell i förväg.

Det är värt att notera att vissa moderna enheter till och med har extra batterier. Detta gör att den inbyggda funktionaliteten kan användas även utanför hemmet eller kontoret, till exempel i en retreat eller session.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det anses normalt om den första sidan skrivs ut inom 8-9 sekunder . Det bör noteras att enheten värms upp under de första sekunderna och sedan börjar utskriften gå mycket snabbare. När du kopierar till en MFP är det värt att överväga hastigheten, som bör vara från 15 sidor per minut … Ett bekvämt alternativ är dubbelsidig utskrift, även känd som "duplex". Det sparar tid, men sådana enheter är dyrare.

Utskrift utan ram är tillgänglig på vissa produktmodeller för att spara papper . Detta gäller särskilt studenter med ett stort antal utskrifter för uppsatser, rapporter och uppdrag. För svartvita lasermaskiner bör du vara uppmärksam på färgdjup … Det optimala värdet anses vara ett värde på 24 bitar. För att förstå hur snabbt och enkelt enheten fungerar, bör du bekanta dig med värden för mängden RAM, processorns kvalitet och hastighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Större användbarhet för MFP gör att du kan uppnå lämplig storlek på pappersfacket . För hemmabruk är modeller som rymmer 100 eller fler ark i facket lämpliga. Och även en extra trevlig fördel kan vara möjligheten att skriva ut från ett USB -minne.

Det är värt att komma ihåg att multifunktionella enheter av hög kvalitet endast kan köpas i specialaffärer . I framtiden kommer det att vara möjligt att hitta alla nödvändiga förbrukningsmaterial i dem. Fördelarna med att köpa på ett sådant ställe är garantin och full service. Dessutom är möjligheten att köpa förfalskningar från välkända tillverkare utesluten.

När du väljer en plats där du vill köpa en MFP måste du först och främst uppmärksamma företag med en lång historia på marknaden. Som regel ger de fullständig konsultation och hjälper dig att välja den mest lämpliga modellen för dina specifika krav.

Bild
Bild
Bild
Bild

En översikt över Xerox WorkCentre 3025BI laser MFP presenteras i videon nedan.

Rekommenderad: