Bastudekoration (61 Bilder): Design Inuti Badet, Inredningen I Relaxrummet, Material För Inredning Och Väggdekoration Med Sten

Innehållsförteckning:

Video: Bastudekoration (61 Bilder): Design Inuti Badet, Inredningen I Relaxrummet, Material För Inredning Och Väggdekoration Med Sten

Video: Bastudekoration (61 Bilder): Design Inuti Badet, Inredningen I Relaxrummet, Material För Inredning Och Väggdekoration Med Sten
Video: JOIN ME ON MY INTERIOR DESIGN PROJECTS | CHOOSING MATERIALS FOR OUR INTERIOR DESIGN PROJECT 2024, April
Bastudekoration (61 Bilder): Design Inuti Badet, Inredningen I Relaxrummet, Material För Inredning Och Väggdekoration Med Sten
Bastudekoration (61 Bilder): Design Inuti Badet, Inredningen I Relaxrummet, Material För Inredning Och Väggdekoration Med Sten
Anonim

Regelbunden användning av bastun ökar livskraften och hälsan. Ägarna till personliga tomter tar i allt högre grad hänsyn till byggandet av en bastu eller ett bad när de planerar området. Storleken på denna struktur beror på ägarens önskemål och kapacitet. Lägenhet bastur upptar ett minimum av utrymme, country bastur kan rymmas på två våningar med en terrass. Tänk på olika alternativ för att ordna en hemmabastu.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Särdrag

Bastuens torra ånga värms upp till 100-110 grader Celsius, det är kontraindicerat att stanna där länge, därför krävs långa pauser på 25-30 minuter mellan att komma in i ångrummet. För att uppfylla alla rekommendationer för att ta en bastu krävs följande lokaler: ett ångbad, en dusch eller en pool och ett relaxrum. Var och en av dessa lokaler har sina egna dekorationsdetaljer. Storleken på dessa rum kan också variera. Bastuens placering som en separat byggnad eller stuga i en stadslägenhet påverkar valet av design.

Bild
Bild

Bastu i en stadslägenhet är ett miniatyrångbad , gjord enligt alla kanoner i ett ångrum, men uppvärmd av el. Det finns ingen anledning att installera en skorsten, hela rummet upptar endast bänkar. En duschstång finns i omedelbar närhet. Hela komplexet upptar inte mer än ett par meters yta. Materialet för att avsluta bastun i lägenheten väljs lätt så att belastningen på husets stödstrukturer inte förändras. Höga krav ställs på miljöprestanda - i ett litet område är det lättare att ha efterbehandling med lind eller cederträ, som anses vara de bästa träslag för bastur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En bastu i en separat byggnad av tegel, luftbetong eller stockar eller inbyggd i en privat herrgård låter dig utrusta ett komplex av rymliga rum. Valet av efterbehandlingsmaterial ökar, eftersom en separat beräkning av bärkonstruktionerna görs för ett separat bad, med beaktande av efterbehandlingen. Rummet har ett fast bränsle eller en gasspis med skorsten, vilket är en del av den övergripande designen. Duschrummet eller poolen påverkar också den visuella uppfattningen av objektet. Relaxrummet är inrett med möbler, soffor, fåtöljer, ett massagebord eller tillbehör för skönhetsbehandlingar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av dessa rum bör ha sina egna temperatur- och fuktighetsförhållanden . Detta bör beaktas när du väljer en finish. Det finns alternativ för en enda design av hela komplexet med samma efterbehandlingsmaterial, till exempel kakel. Det är fortfarande bättre att välja beläggning av väggar, golv och tak i olika funktionsområden enligt tekniska parametrar, men i samma stil.

Det inre fodret måste vara resistent mot hög luftfuktighet, icke brandfarligt och inte avge skadliga föreningar vid höga temperaturer. Bastu material är att föredra att vara hållbart, med bra prestanda, lätt att rengöra, med en hög hygien.

Finishen ska vara halkfri, fri från skarpa utskott, med en behaglig konsistens. Stor vikt läggs vid estetiska kvaliteter.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du arrangerar en bastu är överensstämmelse med brandsäkerhetsreglerna i första hand. Heta delar av kaminen och skorstenen får inte komma i kontakt med vedkanten. Här används kombinationer av trä och tegel eller keramiska plattor. Rostfritt stål eller dekorativa stenfoder har goda isoleringsegenskaper. Isoleringen ska vara 50 centimeter över kaminen och skorstenen är täckt med expanderad lera i taket.

Alla basturum är utrustade med ventilationssystem för att ge frisk luft och ta bort överflödig fukt. Det är lämpligt att använda svag belysning för bättre avkoppling, men tillräckligt för god sikt. Från höga temperaturer bromsar det mänskliga medvetandet och sprider sig, så rörelse i rummet ska vara bekväm. Den aktiva rörelsezonen är inte rörig och lämnar tillräckligt med utrymme för badprocedurer.

Bild
Bild

Behandling av ytor med lack eller färg i ångrummet är inte tillåten på grund av skadliga utsläpp i varmluften. Trädelar behandlas med olja eller vax och speciella föreningar mot sönderfall och mögel. Efterbehandlingsmaterial är att föredra framför ljusa färger, detta ökar visuellt utrymmet och lägger till lätthet. Glasrutor ser vackra ut. Inredningen i ångrummet hålls på ett minimum, men vilarummet är dekorerat med konstnärliga tillbehör enligt den valda stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Det traditionella materialet för att dekorera en bastu från en bar är naturligt trä. Det är resistent mot höga temperaturer, brinner inte vid beröring, vilket är viktigt för konstruktion av bänkar i ångrummet. Den har fuktbeständig flexibilitet. Träets elastiska struktur deformeras inte när den utsätts för fukt. Detta material är miljövänligt och vid uppvärmning släpper det ut läkande eteriska oljor.

Träets vackra kornstruktur har höga estetiska egenskaper . För det första när det gäller driftsegenskaper är skönheten i ljust rosa trä utan knutar, med en slät yta afrikansk ek - abash. Detta är en ganska dyr och värdefull träslag. En bastu av abash håller i flera år med denna slitstarka, icke-sprickbildande fuktbeständiga beläggning. På grund av den höga kostnaden kan abash användas för att göra bänkar och bänkar i ett ångbad, och resten av beklädnaden kan tillverkas av andra träslag i en överkomlig priskategori.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett populärt efterbehandlingsmaterial är lövträ - lind, al, asp. Förutom träets estetiska utseende och trevliga färg har dessa trädslag en läkande förmåga. Vid uppvärmning frigörs läkande eteriska oljor. Lövträ är termiskt stabila, bildar inte sprickor och är fuktbeständiga. Prisklassen avser mellansegmentet.

Bild
Bild
Bild
Bild

De optimala arterna för att avsluta bastun är cederträ och lärk . Massiv ceder och lärk med ett vackert kornmönster kräver inte ytterligare inredning. Hög motståndskraft mot fukt och värmebeständighet gör dem oumbärliga för ångbastun i bastun. När det gäller de läkande egenskaperna hos eteriska oljor är de inte sämre än lind. Om alla ovanstående träslag används för vägg- och takbeklädnad, är lärk även lämplig för golv som det mest hållbara fuktresistenta materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tall är det mest prisvärda materialet på hemmamarknaden, det har en liten motståndskraft mot fukt. Hartser bildar vid uppvärmning fula ränder på träytan. Detta material används bäst i utformningen av vilarummet. Träbearbetningsmaterial tillverkas i form av foder med olika profiler.

Beklädnaden av väggar och tak med ett blockhus är en utmärkt imitation av ett blockhus av massiva stockar . För bänkar och baldakiner används en kantad bräda med en tjocklek av minst 4 centimeter med en rektangulär profil. Taket sys upp med plåt med en rektangulär eller cylindrisk profil. Golvet är gjord av räfflade brädor.

Bild
Bild

Vänd mot natursten eller tegel kommer att ge bastun soliditet. Kombinationen av sten och trä anses klassisk. Spisen och några av väggarna i ångrummet och tvättrummet, gjorda av sten eller tegel, har ett ädelt utseende. Sten är det mest hållbara materialet, det brinner inte, deformeras inte från vatten. För ett vilrum kan du använda en konstgjord sten, när det gäller dess estetiska kvaliteter och prestandaegenskaper är den inte sämre än sin naturliga motsvarighet och överträffar den ibland.

Bild
Bild

Alla typer av stenar är inte lämpliga för ett ångrum , endast jadeit, talkoklorit, serpentin föredras. Denna typ av finish ackumulerar perfekt värme, upprätthåller den optimala temperaturregimen i ångrummet under lång tid. Stenens vackra korniga textur kommer att dekorera väggarna i rummet. Spolen har höga estetiska kvaliteter, dess skiktade struktur har medicinska egenskaper.

Organiseringen av belysningen kommer att ge en sofistikerad touch till det inre av bastun.

Bild
Bild

Praktiska keramiska plattor på bastuens väggar och golv är en bra lösning för duschar och pooler . Kaklet motstår perfekt fukt och har bra eldfasta egenskaper. Det är det lättaste att rengöra och hygieniska materialet. En mängd olika kakelinredning, storlek, färgpalett, speciella halkskyddande texturer låter dig välja önskat designalternativ. Imitation av lyxiga marmor-, granit- eller orientaliska mosaikdetaljer ger bastun en elegant touch.

Bild
Bild

Ett budgetalternativ för efterbehandling - plastpaneler . De kännetecknas av enkel installation och en mängd olika utföranden. Plast motstår fukt väl. Det är lätt att hålla det rent, det räcker med att tvätta det med vanliga tvättmedel. Nackdelarna är låg värmebeständighet, mögelkänslighet och kort livslängd under hög luftfuktighet. Plastbeklädnad används för pausrum och duschtak.

Bild
Bild

Stil och design

Utformningen och valet av efterbehandlingsmaterial beror på bastuens övergripande utformning. Små parade rum bör utformas på samma sätt. Idag blir ett torrt ångbad en nödvändighet i stadens intensiva rytm. Modern teknik gör det möjligt att installera en bastu i en stadslägenhet. Det blir en del av ett litet utrymme med glaspartitioner och element i vardagsrummets övergripande design i minimalistisk stil.

Bild
Bild

Miniatyrbastuhytter placeras ofta i badrummet ., då matchas dess design. Den skandinaviska stilen i hela rummet är perfekt för en bastu med trä av trä. Väggarnas ljusa ton och sanitetsartiklarnas vithet kombineras harmoniskt med träets gulaktiga färg. Duschkonstruktioner i ljust glas stökar inte upp i rummet och gör badproceduren bekväm. Ett enfärgat golv av stora porslinsstenar förenar rummet, stora fönster låter dig beundra naturen och skapa en ljus och trevlig inredning.

Bild
Bild

Loftets öppna utrymme är inte uppdelat i separata rum. Glaspartitioner delar villkorligt upp bastun, badrummet och sovrummet. Tillverkning av alla komponenter och ultramodern utrustning ger en futuristisk touch till hela interiören. Bastun, som ligger på baksidan av rummet, blir ett möbelelement. Detta betonar dess bekvämlighet för regelbunden användning.

Bild
Bild

Med alla fördelar med en lägenhet bastu, ingenting slår en bastu i ett hus på landet . Här kan du ge fantasin fria tyglar och inreda huset efter eget tycke. Det lilla runda badhuset är designat i traditionell lantlig stil. Små fönster med träplattor, golv från en bred massiv bordsskiva, en tegelugn kommer att lägga till landsbygdens charm. För att skapa torr ånga är ångrummet isolerat med en massiv trädörr, tvättrummet upptar ett genomsnittligt rum, ingången bildas av ett omklädningsrum, kombinerat med ett vilrum.

Inredningen i rekreationsrummet är stiliserad som en rustik en - stabila bänkar, ett bord med en samovar och ett bröst är installerat. Väggarna är dekorerade med föremål från bondelivet. Kvastar på väggarna, trähinkar i tvättrummet, enkla lampor med glödlampor i den gula delen av spektrumet kommer att vara lämpliga. De unika traditionerna i den nationella kulturen manifesteras i avsiktlig oförskämdhet i efterbehandlingsmaterialen, utrustningens moderna tekniska effektivitet är dold bakom den traditionella landsbygdsinredningen.

Bild
Bild

Inuti

Rymliga bastur i ett privat hus har flera rum, som alla kan inredas i en specifik stil. Ångrummet inuti kan inredas i högteknologisk stil. Färgad LED -belysning ger en futuristisk touch till interiören. Bänkarnas flytande linjer skapar en ovanlig design för utrymmet. Enkelheten i inredningen kompenseras av begreppet belysning och krökning av väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toalett

Avslappningsrummet, enligt sina funktioner, kan fungera som ett vanligt omklädningsrum eller en plats för tedryck efter badprocedurer. Moderna bekväma lounger är färdiga som vardagsrum och kompletteras med en matplats, TV och biljardbord. Efterbehandlingsmaterialen här utsätts inte för intensiv fukt eller värme, men måste ändå vara hygieniska, lätta att underhålla och ha goda dekorativa egenskaper. Mellan besöken i ångbadet tillbringas det mesta av tiden i rekreationsrummet. Det ska vara trevligt att vara här, så väggarna och fönstren är inredda i en viss stil.

Bild
Bild

Ett populärt efterbehandlingsalternativ är chaletstil . Rekreationsrummet ska ha stora fönster med vacker utsikt. Väggarna är mönstrade med naturliga trämaterial eller putsade och målade i vanliga ljusfärger, dekorerade med jakttroféer eller målningar med jaktscener. Golvet är tillverkat av spårskivor eller keramiska granitplattor. Spisens eldstad är utformad i form av en öppen spis och tas ut till vilorummet.

Bild
Bild

Användningen av ett färgschema för att markera strukturella element i skandinavisk stil ser vacker ut. Motljuset simulerar utrymmet vackert. Träelement i väggbeklädnaden kombineras med sten, vilket ger soliditet i rummet. Spisens levande eld blir ett attraktivt centrum för avkoppling. Golvet bör avslutas med granitplattor, som upprepar färgerna och strukturen på väggdekorationsstenen.

Bild
Bild

Duschrum

Duschrummet är det mest sårbara rummet när det gäller fuktbeständighet, så användningen av kakel, sten, glas och metall kommer att vara optimal här. Utrustning i duschkummen har blivit populär. Det är traditionellt färdigt med kakel. I duschrummet spelar organisationen av belysning för dekoration av rummet en viktig roll. Det mjuka ljuset på taket i taket efterliknar reflektion av vatten och skapar en djupeffekt.

Bild
Bild

Keramiska plattor med textur av en träyta kommer att ansluta efterbehandling av ångbad och dusch med poolen . Mörkfärgade golvplattor är en bra idé att kombinera med liknande väggplattor. Det är bättre att välja ytbehandlingar från en samling så att hela komplexet ser harmoniskt ut. Naturliga mättade färger kommer inte att verka dystra på grund av den stora ytan av fönsteröppningar. Enkla rektangulära mönster får en elegant charm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel på interiörer

Det hjälper dig att besluta om inredningen av din egen bastu genom att studera rekommendationer från professionella designers och de bästa exemplen på bastudekoration. Den högteknologiska upplysta poolen från ångrummet skapar ett futuristiskt panorama.

Bild
Bild

En original spis i form av en boll upphängd från en kedja mot bakgrunden av en panel gjord av natursten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bastu i japansk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bastu integrerad i det naturliga landskapet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bastu i stil med minimalism.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan få ännu mer användbar information om dekoration av bastur och bad från följande video.

Rekommenderad: