Panel Från Korkar: Panelscheman Från Korkar Från Vin, Champagne Och Plastflaskor. Hur Man Gör En Korkpanel På Väggen Med Egna Händer?

Innehållsförteckning:

Video: Panel Från Korkar: Panelscheman Från Korkar Från Vin, Champagne Och Plastflaskor. Hur Man Gör En Korkpanel På Väggen Med Egna Händer?

Video: Panel Från Korkar: Panelscheman Från Korkar Från Vin, Champagne Och Plastflaskor. Hur Man Gör En Korkpanel På Väggen Med Egna Händer?
Video: Andra sätta att använda plastflaskor | Alternativ användning för PET flaskor | Livstips 13+ 2024, April
Panel Från Korkar: Panelscheman Från Korkar Från Vin, Champagne Och Plastflaskor. Hur Man Gör En Korkpanel På Väggen Med Egna Händer?
Panel Från Korkar: Panelscheman Från Korkar Från Vin, Champagne Och Plastflaskor. Hur Man Gör En Korkpanel På Väggen Med Egna Händer?
Anonim

Du ska aldrig kasta vinkorkar. Det visar sig att du kan göra en värdefull handgjord av dem, som helt uppfyller de moderna kraven på inredning. Till exempel kan du göra en vacker, original panel av korkar. Om det inte finns några talanger inom bildkonsten har broderi inte heller fungerat ännu, men jag vill verkligen göra något med mina egna händer för att dekorera väggen, en korkpanel kommer att vara ett utmärkt alternativ för ett sådant hantverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är nödvändigt?

Först måste du bestämma vad du exakt ska göra. Till exempel på kvällen till nyårshelgerna kan det vara en adventskalender: inom en månad kommer det verkligen att se ut som en riktig panel. Eller så blir det en permanent komposition. I alla fall är den ungefärliga uppsättningen verktyg och material densamma.

  • Vinkorkar - universellt material för paneler. Men i vissa fall är korkar från plastflaskor och från öl och från champagne lämpliga. Vinkorkar ser dock bäst ut. När det gäller deras struktur och utseende är de idealiska för boho-interiörer, scandi, shabby chic och dagens fashionabla miljöriktning.
  • Lim . Det ska vara ett starkt lim, som "Moment". Varken PVA eller limpinne kommer att kunna fixa korkarna säkert.
  • Färger . De behövs inte alltid, men de kan mycket väl vara användbara för utformningen av enskilda element. Som regel används gouache eller akryl. Men om du behöver måla stora volymer av paneler, kommer någon högkvalitativ färg (den som det är vanligt att måla väggar) göra. Kompositionen beror på författarens preferenser.
  • Ram . Ibland tas en färdig, ibland utförs den specifikt för arbete från skenor eller annat material.
  • Ytterligare inredning . Beror på temat för verket: det kan vara paljetter och paljetter, trådar och frimärken.
  • Sax , präst eller brödbräda.
  • Bekväm arbetsyta . Ett brett bord är bra, även om de som är vana vid att arbeta på golvet knappast ska ändra vanan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana framgångsrika konstruktionskonstruktioner erhålls från trafikstockningar som efter ett arbete räcker händerna själva ut för att göra en ny.

Intressanta idéer för att skapa paneler av korkar

Tittar du på diagrammen, fotoexemplen, tittar på inredningsidéer på olika tematiska platser, förstår du att detta inte är särskilt svårt. Vad är till exempel så svårt med att göra kökshanddukskrokar av vinkorkar?

I ett sådant kök bör en korkpanel också hängas på väggen för konsonans: modernt och intressant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från plastflaskor

Hantverkare skapar unika mosaikkompositioner av plastöverdrag. För heminredning är detta kanske inte alltid lämpligt, men för utomhusinredning är det en gåva. Speciellt när det gäller sommarstugor. Du behöver bara uppfatta plastomslag som mosaikelement. Då är det lätt att sätta ihop en gatu "applique" av dem.

Vissa författare gör till och med en upprepning av en berömd målning av vanliga plastlock . (de gillar särskilt att "citera" Van Gogh). Sådant arbete kan redan kallas seriös kreativitet.

Bild
Bild

Om det finns ett lusthus eller lekstuga för barn på platsen, kommer det att vara intressant för barn att hitta en mosaik baserad på deras favorit -tecknade filmer på en av väggarna eller på taket. Så här framträder "väggen" papegojan Kesha, en kattunge som heter Woof, Smeshariki och andra karaktärer, gjorda med hjälp av banala plastlock.

På väggen i huset kan du också göra en panel i form av en mosaik ., men inte alla interiörer kommer att acceptera detta alternativ: ändå är plast idag minst närvarande i husets design. Exempel på färdiga verk visar dock hur detta kan genomföras i praktiken.

Så en panel av plastlock kan bli en höjdpunkt i ett badrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från vin

Flaskhattar är det mest bördiga materialet för att skapa en panel med egna händer. Här är bara några fascinerande idéer.

  1. Korkkonfetti . Det blir en abstrakt komposition - korken skärs i platta cirklar som inte är mer än 2-4 mm tjocka. Cirklarna ska målas i olika färger på något bekvämt sätt, men just i de som kommer att överensstämma med interiören. Sedan, på en plan bas av en lämplig typ och konfiguration, måste dessa platta cirklar med superlim (eller dess analoga) limas enligt en tidigare uppfunnen design. De ska se ut som glada konfetti under flygning. Och det viktigaste är att den här panelen ska kombinera de färger som har mötts inuti ett utrymme.
  2. Ett hjärta . En av de mest repeterbara variationerna som skapats med enkla vinkorkar. Du behöver bara hitta cirka 2-3 dussin pluggar (helst av samma storlek) och limma dem tätt längs en förutbestämd kontur i form av ett hjärta. Limma på en lämplig platt bas. Måla det formade hjärtat rött (endast den övre delen). Mycket snabbt, mycket enkelt, men konceptuellt, vilket är viktigt för kreativitet.
  3. Hjärta med en lutning . Funktionsprincipen är densamma, bara det kan bli fler trafikstockningar. Höjdpunkten i detta arbete är en smidig färgövergång - den smala delen av hjärtat kommer att vara den mörkaste (till exempel djup vinröd), men toppen ändrar inte färg. Ett sådant hjärta ser snyggt ut i vilken inredning som helst.
  4. Snöflinga . Och det här alternativet kan göras, även om en sådan inredning naturligtvis kommer att vara säsongsbetonad. Men du behöver en träbas - till exempel en snöflinga som skurits av plywood. På den här basen, som skapar strukturen hos en snöflinga, måste du limma korkarna i halva. Det vill säga, deras platta sida kommer att fastna.
  5. Korkbokstäver . En annan av de idéer som bokstavligen ligger på ytan. I en volymbokstav måste du limma korkarna och göra så många bokstäver som är avsedda för en specifik designidé. Så ofta skapar de ett omfattande ord "Hem" eller "Kärlek", som senare blir en väggpanel. Korkarna kan lämnas i sin naturliga färg, de kan färgas.
  6. Stjärna . Samma skapelseprincip - korkar limmas på en tunn men stark bas (plywood) och färgas sedan eller förblir naturliga. Ibland är de lackerade eller färgade. Denna stora väggstjärna kan kompletteras med en batteridriven krans, och sedan kommer den att användas som nattljus eller kvällsbelysning.
  7. Rund panel i en bricka . Mycket ofta händer det så här: en bricka ligger på gården, som redan är svår att använda, men det är synd att slänga den. Om det är rund metall, med en klart definierad fälg, är det bara bra. Det måste tvättas, om det behövs, tonas och sedan helt enkelt fyllas tätt med korkar, som som vanligt kommer att limmas på basen. Och sedan fixeras den resulterande cirkeln i brickan med ett texturerat rep - och boho -panelen är klar.
Bild
Bild

Från champagne

De gör sällan någonting med champagnekorkar i plast, men med samma porösa, mjuka korkstruktur som är trevlig i färgen får du många underbara hantverk. Idéer finns i föregående avsnitt, även om det finns några fler intressanta tillägg.

En av dem - paneler av korkar och torkad frukt … Här kommer inte bara korkar utan även torkade citrusfrukter att limmas på en solid bas med en klar geometrisk form. Kompositionen kan kompletteras med kanelstänger, valnötter och andra texturerade element. Detta är en mycket aptitlig panel för köket, som kommer att samla många komplimanger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat bra alternativ är använda korkar som en ram för målning … Det vill säga, istället för en vanlig trä- eller plastram, gör en korkram. Om målningen till exempel visar ett stilleben med en flaska gott vin, skulle en sådan ram vara särskilt lämplig.

De gör också intressanta kompositioner av ölhattar. Men vanligtvis på detta sätt betonas ägarens kärlek till den berusade drycken. En panel av öllock är fortfarande lämplig för köket, men knappast för andra rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Korkar har blivit så populära eftersom inredningsstilar där sådan inredning är lämplig har blivit dominerande.

Dessa stilar fungerar bäst för korkpaneler

  • Scandi - det har slagit alla popularitetsrekord i flera år och ger envist inte upp sina positioner. Scandi-stil (även om det är mer korrekt att kalla det nordiskt) är mycket vit färg, rymd, naturmaterial, uttrycksfull men inte många inredning.
  • Boho-eco - denna stil domineras av naturlighet och miljövänlighet, ett överflöd av handgjorda element, omtänksam överbelastning av detaljer. Inredningen i denna stil är särskilt viktig, liksom konvergensen av färger. Från en ljus inredning kan bara vara vegetation: saftiga gröna blad av blommor diversifierar det övergripande ljusa sandiga området.
  • Japandi - stil, självförtroende trampa på fötterna på de två första. Detta är en kombination av japansk stil och skandinavisk stil. Praktik, ordning, återhållsamhet, minimalism och enkelhet - det är vad det handlar om.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färdiga arbeten

Slutligen kan du bara gå från ord till bild. De mest inspirerande verken kommer att stämma in på samlingen av korkar som ett värdefullt dekorativt material.

12 framgångsrika paneler gjorda av korkar

I detta hantverk är pluggarna i en speciellt skapad djupgående kontur. Författaren förskönade inte verket med onödiga detaljer eller färg, och av detta förlorade hon inte det minsta

Bild
Bild
Bild
Bild

En mycket söt korkuggla. Lite fantasi, ett bra prov framför dina ögon, en vass kniv - och ett charmigt hantverk är klart. Bra för alla rum

Bild
Bild
Bild
Bild

Och detta är ett exempel på en kreativ moodboard: en tavla för idéer är redo att tjäna länge och inte bli uttråkad. Här kan du fästa klistermärken, vykort, foton, allt du vill ha framför ögonen. En bekväm sak, eftersom du inte kommer att ändra bilderna på väggen ofta, och på moodboard kan du ändra den visuella kompositionen så ofta du vill

Bild
Bild
Bild
Bild

En mycket intressant abstrakt komposition med bra proportioner och färger

Bild
Bild
Bild
Bild

4 bokstäver samtidigt kopplade till ett festligt ord. Hängande panel, som kommer att dekorera huset varje år på julafton

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett vackert element, om det upprepas någon annanstans i interiören (till exempel i ett tapetmönster), kommer det att vara en mycket bra lösning

Bild
Bild
Bild
Bild

"Hjärtat" -temat kommer att spelas om och om igen. Och detta är en av dess enkla, visuellt enkla variationer. Det kan bli en del av den festliga inredningen eller till exempel permanent "bosätta sig" över bröllopsbädden

Bild
Bild
Bild
Bild

Fisken är en annan symbol som ofta upprepas i det inre. Det kommer inte vara överflödigt att lägga till lite färg

Bild
Bild

En mycket enkel och mycket musikalisk lösning, du kan därmed slå det tematiska hörnet i huset

Bild
Bild

De sötaste druvorna är lakoniska, charmiga och kräver inget utöver det

Bild
Bild

En stor lösning som kräver noggrant arbete. Men det här är på modet nu, så det är värt att överväga

Bild
Bild
Bild
Bild

Snygg krans, inte knuten till nyårshelgerna

Bild
Bild
Bild
Bild

Korkhantverk är trendiga idag . De ser snygga ut och betonar fantasin och kreativiteten hos husets ägare. Därför är det absolut nödvändigt att prova sig fram i detta. Allting kommer ordna sig!

Rekommenderad: