Philips Klimatsystem: En översikt över Lägenhetsmodeller, Deras Fördelar Och Nackdelar, Funktioner

Innehållsförteckning:

Video: Philips Klimatsystem: En översikt över Lägenhetsmodeller, Deras Fördelar Och Nackdelar, Funktioner

Video: Philips Klimatsystem: En översikt över Lägenhetsmodeller, Deras Fördelar Och Nackdelar, Funktioner
Video: Dutch-Indonesia Private Sector’s Engagement in the Race to Zero 2024, April
Philips Klimatsystem: En översikt över Lägenhetsmodeller, Deras Fördelar Och Nackdelar, Funktioner
Philips Klimatsystem: En översikt över Lägenhetsmodeller, Deras Fördelar Och Nackdelar, Funktioner
Anonim

Modern klimatteknik är ganska mångsidig, och nyligen blir komplex som kombinerar ett stort antal funktioner mer och mer populära. Med deras hjälp kan enheterna i detalj övervaka luftindikatorerna över ett ganska stort område. Idag ska vi prata om klimatkomplex Phillips.

Bild
Bild

Särdrag

Alla modeller från denna tillverkare stöder 2 i 1 arbetsläge när luften inte bara rengörs, utan också fuktas. Denna funktion är mest användbar på vintern, när inomhusluften blir torr på grund av värmesystemets drift. Genom att öka luftfuktigheten och rengöra utrymmet i rummet minskar sannolikheten för förkylning märkbart.

En annan funktion är hög grad av luftrening tack vare ett filtreringssystem i 4 nivåer och. På första nivån fångas tillräckligt stora partiklar, till exempel dammklumpar, ull, ludd eller hår.

Bild
Bild
Bild
Bild

På andra nivån med kolfiltret rengör luften från gaser och obehaglig lukt … I nästa steg börjar systemet fungera NanoProtect vars innebörd är att rena luften från mycket små partiklar av damm, smuts, mögel och bakterier. Effektiviteten för denna typ av filtrering är så hög att den förhindrar partiklar upp till 0,003 mikron i luften.

Sista steget av filtrering representerar dämpningselementets arbete. Rum med hög luftfuktighet bidrar mindre till att bakterier sprids. Under driften av alla komponenter i filtreringssystemet renas luften upp till 99,7%.

På tal om funktioner är det värt att nämna om att testa tekniken för denna teknik … Luftkvalitetssensorerna jämfördes med en industriell infraröd sensor, och damm- och antibakteriella filter drevs med steriliserat vatten innehållande bakteriestammar och virus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även tester utfördes på rening från natriumklorid … Efter avslutad procedur eliminerades alla främmande partiklar. Dessutom kan filtreringssystemet hantera de ökade halterna av mineraler i luften, vilket kan orsaka vita fläckar på möbler. De försvinner under våtrengöringsprocessen.

Alla egenskaper som deklareras av tillverkaren sammanställs med hänsyn till laboratorieforskning , som bekräftas av oberoende organisationer. Men faktum är att ditt rum kan ha en layout som skiljer sig från standardlayouten för de rum där testerna utfördes.

Trots detta kommer skillnaden i egenskaper inte att vara så signifikant, så du bör inte vara rädd för underskattade parametrar.

Bild
Bild

Huvud funktioner

Sedan komplexet många olika funktioner inbyggda , det vill säga behovet av en energibesparande mekanism som kommer att minska kostnaderna för drift av utrustning. Som ett resultat kommer den totala elförbrukningen inte att överstiga 1 kW per timme.

AeraSense -teknik låter ägaren av klimatstationen ta reda på vilken nivå av allergener i rummet är. Denna nivå indikeras med en skala från 1 till 12, och du kan se den på displayen. Den visar också all information om luftens nuvarande tillstånd.

Även mindre ändringar upptäcks omedelbart av AeraSense och visas på enhetens framsida.

Bild
Bild

Det finns totalt tre driftlägen: standard, allergenretention och nattläge.

I det första fallet alla komponenter i komplexet arbetar med sin vanliga hastighet, bullret från utrustningen överstiger inte deklarerade värdena, bakgrundsbelysningen för olika displayikoner aktiveras.

Allergenretentionsläge vid full kapacitet aktiverar luftfiltrerings- och befuktningssystem … Denna typ av arbete är att föredra när rummet har varit utan bakterierengöring under en tid och luften har blivit ganska torr. Under proceduren för maximal befuktning av luften är det lämpligt att det inte finns någon i rummet, eftersom en kraftig minskning av luftfuktigheten kan leda till försämring av välbefinnandet.

Nattläge skapar förutsättningar för den tystaste driften av komplexet. För att minska ljudnivån kör alla fläktar med lägsta tillåtna hastighet så att de boende inte upplever obehag när de sover.

Alla bakgrundsbelysning och displayer är också avstängda, vilket inte bara gör det möjligt att eliminera onödiga ljuseffekter utan också att minska elförbrukningen.

Bild
Bild

Bland annat finns modeller försedda med transporthjul , tack vare vilket du inte behöver höja Phillips klimatkomplex helt. När det gäller inställningen av de grundläggande funktionerna finns det förinställningar för befuktningsläget vid 40, 50 och 60 procent av den totala luftmassan.

Om användare inte har servat rengöringssystemet på länge kommer de att meddela det ljusindikatorer . De kommer att berätta att det är dags att rengöra förfiltren och befuktningsfiltren.

För att göra detta behöver du bara skölja dem under rinnande kallt vatten.

Bild
Bild

Modellöversikt

Phillips AC2721

Luftrenare med befuktning för detta komplex designad för 30 kvm. m därför kan vi säga att denna enhet är mer lämplig för en lägenhet än för ett stort hus eller en tomt. Det finns tre tidigare nämnda driftlägen, ett 4-stegs filtreringssystem är inbyggt.

Befuktningskapaciteten är 500 ml / timme, reningskapaciteten är 250 kubikmeter. m / timme . På kontrollpanelen kan användaren inte bara välja de lägen han behöver, utan också ställa in en timer för att starta enheten. Sensorer är inbyggda för att samla in information om föroreningsnivån, luftfuktigheten och förekomsten av gaser i luften.

Effektiviteten för rengöring från bakterier är 99,9%, från pollen och mikropartiklar - 99,97% . Filtren är placerade bakom varandra i specialfack, så att du enkelt kan ta bort och skölja dem.

När det gäller andra egenskaper är ljudnivån en viktig parameter. Det beror först och främst på komplexets driftsläge och inställningar. Ju högre fläkthastighet, desto högre kommer enheten att köras. Det är också nödvändigt att komma ihåg att främmande ljud kan dyka upp när föremål är nära komplexet och kommer i kontakt med det.

Den maximala ljudnivån är 50 dB vid den högsta fläkthastigheten. I genomsnitt är indikatorn 30-40 dB . Om du under driften av AC2721 upplever obehag och inte kan koncentrera dig, kan du använda nattläget, vilket gör enheten mycket tystare.

Strömförsörjning via ett nätverk med en spänning på 220-240 V, sladdlängd - 1,8 m . Driftsfrekvensen är 50 Hz, alla använda filter kan köpas separat från tillverkaren om de befintliga visade sig vara felaktiga.

Den vita kroppen är tillverkad av ABS -plast, som är tillräckligt stark och motståndskraftig mot mindre skador.

Bild
Bild

Philips AC3829 / 10

Mer kraftfull analog av den tidigare modellen. Den största fördelen och skillnaden med detta komplex från andra är arbetsområdet, som är 80 kvm. m . Naturligtvis krävs mer kraftfulla egenskaper för att säkerställa luftrening över ett tillräckligt stort område.

När det gäller de grundläggande funktionerna förblir de desamma . Detta för att få information om luftföroreningarnas nivå, innehållet i olika mikropartiklar, gaser och damm i den. För små partiklar och pollen är siffran 99,97%och för bakterier 99%. Grunden för att arbeta med luft är att eliminera bakterierna från influensaviruset och mätta rummet med en tillräcklig luftfuktighet, så att bakterier sprids så långsamt som möjligt.

Bland de ändrade egenskaperna är det värt att nämna om reningskapacitet, som är 310 kubikmeter. m / timme . Befuktningens prestanda har också förändrats eftersom den har ökat till 600 ml / h i jämförelse med det tidigare komplexet. Det finns förinställningar för befuktningsläge. För rörelse är enheten utrustad med 4 hjul.

Bild
Bild

Inbyggd 3 grundläggande driftsätt , designfunktionen är aerodynamisk design, som genom hålen i bakpanelen ökar effektiviteten för luftrening. Fläkten är utrustad med 4 hastigheter, varav 3 är de grundläggande inställningarna , och det senare kan justeras själv.

Du kan också stänga av system för varning av luftkvalitet om du inte behöver det. Det är möjligt att ställa in en timer med en maximal fördröjning på upp till 9 timmar. Komplexet styrs via pekskärmen, som innehåller alla nödvändiga knappar.

En annan viktig del av gränssnittet är display med vilken du kan få information om den aktuella nivån på luftföroreningar inomhus … Nätspänningen som krävs för driften av komplexet är 220-240 V, frekvensen är 50-60 Hz, nätsladdens längd är 1,8 m.

Modellens kropp är tillverkad av ABS -plast.

Bild
Bild
Bild
Bild

AC3821

En annan enhet från serien av klimatsystem från Philips är modellen AC3821 . Detta komplex kombinerar kraft och bekvämlighet, vilket bekräftas av egenskaperna. Den viktigaste funktionen är att rena luften från ett stort antal skadliga ämnen, inklusive damm, små partiklar, luftföroreningar, gaser, ull, hår och bakterier.

Eliminering av pollen - 99,97%, bakterier - 99,9%, formaldehyd - 95,6% … Alla ersättningsfilter är tillgängliga från tillverkaren. Frekvens -50 Hz, spänning - 220-240 V, sladdlängd - 1,8 m. Den maximala ljudnivån är 50 dB, effekten är 45 W.

Arbetsyta - 37 kvm m , vilket är något mer än den första modellen. Befuktningskapacitet - 600 ml / h, för rengöring når denna siffra 310 kubikmeter. m / timme.

Inbyggd timer, kropp i vit ABS-plast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Om du vill välja en enhet korrekt, bestämmer du först och främst för vilka behov du behöver ett klimatkomplex. Kärnan i dessa modeller är att de inte bara renar, utan också befuktar luften. Om du bara behöver en funktion är det ingen idé att betala för mycket för resten.

När det gäller valet specifikt mellan dessa 3 enheter, spelar här en viktig roll område i rummet . Till exempel, Philips AC 3829/10 bättre lämpad för industrilokaler, stora hus och sommarstugor, där en ökad effekt och funktion av rengöringssystemet krävs.

Om vi pratar om enheter för en lägenhet, kommer de att klara sig ganska bra Philips AC 3821 och 2721 . Deras fördel ligger i den lägre ljudnivån, vilket är att föredra i ett mindre område. Den tekniska basen för hela modellutbudet är ungefär densamma, i detta avseende finns det inga signifikanta särdrag.

Naturligtvis är ett viktigt kriterium pris … Bland modellerna från andra tillverkare kan kostnaden för Phillips klimatsystem verka lite högre, men detta kompenseras av ett luftreningssystem i flera steg, vilket är mycket effektivt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan se en översikt över klimatkomplexet Philips AC4080 i videon.

Rekommenderad: