Fåtölj I Loftstil (55 Bilder): En översikt över Mjuka Modeller Med En Ram Av Trä Och Metall, Deras Fördelar, Nackdelar Och Val

Innehållsförteckning:

Video: Fåtölj I Loftstil (55 Bilder): En översikt över Mjuka Modeller Med En Ram Av Trä Och Metall, Deras Fördelar, Nackdelar Och Val

Video: Fåtölj I Loftstil (55 Bilder): En översikt över Mjuka Modeller Med En Ram Av Trä Och Metall, Deras Fördelar, Nackdelar Och Val
Video: Gör en träslev 2024, April
Fåtölj I Loftstil (55 Bilder): En översikt över Mjuka Modeller Med En Ram Av Trä Och Metall, Deras Fördelar, Nackdelar Och Val
Fåtölj I Loftstil (55 Bilder): En översikt över Mjuka Modeller Med En Ram Av Trä Och Metall, Deras Fördelar, Nackdelar Och Val
Anonim

Idag presenteras stoppade möbler för hemmet, i synnerhet fåtöljer av modeller i olika stilistiska riktningar. En av de mest populära är loftet, vars funktioner gör det möjligt att bekvämt och vackert utrusta alla boenden med fåtöljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det är ingen slump att stolar i loftstil efterfrågas bland inredningsarkitekter. Eftersom sådana stoppade möbler är påfallande olika från alla andra typer. Konstruktioner för lägenheter och hus har en väsentlig egenskap - industriell design, som känns igen även av oerfarna konsumenter . Som regel köps sådana stolar till lokaler, vars stil kommer att upprätthållas i samma riktning. Dessutom ger loftet ett antal obligatoriska kriterier för placering av stolar för avkoppling eller arbete i hemmet.

Initialt, i mitten av 1900 -talet efterfrågades fåtöljer tillverkade i industriell stil mot bakgrund av särdragen i livsstilen och möjligheterna . Till en början var fåtöljer med en minimal mängd dekorativa element ganska överkomliga.

Idag har trenden förändrats dramatiskt, så stolar i loftstil kan kosta lika mycket som konstnärliga klassiska sorter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mångsidigheten är inneboende i stoppade möbler i denna riktning. Mot bakgrund av detta kommer fåtöljer med industriell design att vara lämpliga i hus och stadslägenheter. Territoriella gränser och tidsramar för denna riktning gäller inte . Dessutom kan de presenterade modellerna, på grund av deras utseende, genomföra även de mest vågade experimenten. Klädda fåtöljer i loftstil gör att du kan maximera individualiteten i varje rum, tack vare varianterna som säljs. Nu kan sådana produkter köpas för en studie eller ett vardagsrum.

Du kan skilja stolar i industriell stil från andra möbelmodeller genom sin minimalistiska design, enkelhet, som ibland gränsar till grovhet. R Det blir omöjligt att hitta lyxiga fåtöljer med ett överflöd av detaljer i loftstil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan design kommer dock att ha en unik originalitet, enkelhet kommer att kompletteras med en känsla av smak och skönhet. Nästan alla moderna tillverkare av stoppade möbler för hem erbjuder liknande produkter i sina samlingar.

Bland egenskaperna hos sådana stolar är det också värt att lyfta fram användningen för tillverkning av endast lakoniska, ibland avsiktligt grovbearbetade råvaror. Material kan vara naturliga och syntetiska, prisvärda eller dyra.

Designers särskiljer "stämningen" hos sådana möbler, som sätter en lugnande ton för bostadsutrymmet, vilket garanterar en bekväm tidsfördriv för stora företag och möjligheten till integritet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

För ett enklare urval av loftstilstolar är det vanligt att dela in dem i två huvudkategorier och klassificera dem efter deras funktionella syfte.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetare

Klädda möbler för kontor, vanligtvis placerade nära en dator eller skrivbord, är mycket efterfrågade bland konsumenterna. Utformningen av sådana modeller kommer att domineras av mörka färger, vilket kommer att betona den minimalistiska designstilen . Men även i diskreta nyanser kommer stolarna att behålla sin presentabilitet. Oftast är de presenterade sorterna gjorda med en bas av naturligt eller konstläder, medan ramen vanligtvis är gjord av metall.

Vid valet av ryggens form och höjd tar tillverkarna hänsyn till bekvämlighetsmomentet för personen som kommer att arbeta vid skrivbordet; högkvalitativa modeller av stolar gör det möjligt att upprätthålla rätt kroppsposition och hållning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För avkoppling

Den andra kategorin kommer att bli mer omfattande, så det gör att du kan kombinera till en typ av stolar av olika design. Bland de industriella modellerna av fritidsmöbler som presenteras idag till försäljning är följande värda att lyfta fram.

Gungstol . Den ljusaste representanten för stoppade möbler för ett bekvämt nöje hemma. Det är med en sådan fåtölj som vilar i ett lanthus eller en stadslägenhet är associerad. En gungstol i loftstil kommer att vara i harmoni med enkel inredning eller dyra renoveringar. För enkelhets skull tillverkas sådana modeller av tillverkaren med mjuka och breda armstöd, pendelmekanismen låter dig slappna av och lindra stress.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängd struktur . Vanligtvis är stolar av denna typ gjorda av korg av naturliga eller syntetiska råvaror. Mekanismen för att fästa stolarna kan göra det möjligt att fästa strukturen i taket; det finns också modeller av upphängda möbler som är installerade på ett speciellt golvstöd. På grund av sin design ger de upphängda versionerna också enkel svängning, vilket har en positiv effekt på komforten vid användning av möblerna för sitt avsedda ändamål.

Stolar kan vara ljusa eller helt transparenta, det lämpliga alternativet väljs utifrån egenskaperna hos rummets allmänna stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låg stol . Ganska populär kategori bland fåtöljer i loftstil utformade för avkoppling. Tillverkare erbjuder ett brett utbud av sådana möbler. Bland de presenterade sorterna finns det många handgjorda mönster. De består vanligtvis av en enkel ram av trä eller träbaserade material. En eller flera kuddar används som en mjuk sits.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Enligt stilens huvudriktning, vid tillverkning av stoppade möbler av detta slag, ges naturliga och enkla råvaror företräde, medan de unika grova egenskaperna, till exempel komponenterna i träkonstruktioner, medvetet lämnas orörda i för att bevara de naturliga egenskaperna. Med hänsyn till den accepterade klassificeringen av fåtöljer kan basen på möblerna tillverkas av följande råvaror:

  • metalllegeringar;
  • trä;
  • höghållfast polymer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallen representeras oftast av rostfritt stål. Men förutom det vanliga rostfria stålet är stolarna också gjorda av snitt från vattenrör med olika diametrar . När det gäller de efterfrågade tresorterna föredrar tillverkarna av stolar i industriell stil ek, ask eller bok. När det gäller bearbetning präglas stilen av klassiska och extraordinära lösningar. Därför, utöver standardlackering eller slipning av brädorna, praktiserar designers metoden för artificiell åldring av trä.

Beroende på vilka tekniker som används, på försäljning kan du hitta fåtöljer gjorda av övergivet trä, termisk eldning av strukturer, patina övas också … Stolar av plast representeras oftast av upphängda transparenta eller ljusa modeller i form av ett halvklot. Produkter av hög kvalitet är tillverkade av material med hög hållfasthet och motståndskraft mot stress och mekaniska skador.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den mjuka basen kan tillverkas av:

  • naturligt eller konstläder;
  • grovt och tätt fiberduk;
  • gobeläng.

Läderklädsel på fåtöljer finns oftast på arbetsvarianter eller på gungstolar. Grovt boskapsskinn används som råvara. Sådana möbler sticker ut för sin miljövänlighet, respektabla utseende, enkel skötsel och hygroskopicitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstläderstolar blir billigare. Bra klädsel kommer att visa sig vara starkt och hållbart, dessutom kommer stolar med ett sådant säte inte att tappa färg från exponering för ultravioletta strålar. Mot bakgrund av detta kan möbler användas på öppna verandor, placerade nära dolkar.

Ovävt tyg kan limas eller stickas och sys, kombineras . Detta material är perfekt för att stoppa möbler med volymetrisk fyllmedel. Tapetet sticker ut för sin unika skönhet och praktiska egenskaper.

Råvarorna är gjorda av naturliga och syntetiska fibrer, vilket gör att de sticker ut för sin skötsel, allergivänlighet, riv- och skärmotstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Experter håller på att välja stolar i loftstil för sina hem rekommendera att uppmärksamma följande nyanser.

  • Efter att ha utvärderat den visuella attraktiviteten hos den valda modellen av stoppade möbler för hemmet, bör du personligen testa stolen för komfort under användning. Det vore mer korrekt att sitta i den, lyssna på dina känslor i kroppen.
  • När man studerar olika fyllmedel och klädsel rekommenderas det att stanna kvar vid mönster som har en fjädrande men mjuk sits. Dessutom måste den snabbt återfå sin form efter att personen har rest sig.
  • Komplexa strukturer, i synnerhet upphängda och gungstolar, kommer att kräva extra uppmärksamhet på tillförlitligheten hos konstruktionens fästelement, mekanismer för att lyfta eller vända ryggen, om sådan funktionalitet är tillgänglig.
  • Alla stygn på klädseln, oavsett typ, ska vara raka, utan skav och sträckta trådar, sönderrivna stygn.
  • Du bör avstå från att köpa billiga produkter. Kvalitetsmöbler måste ha kvalitetscertifikat.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boende i olika rum

Efter att ha köpt en stol eller flera modeller är det värt att välja en lämplig plats för möbler för placering, med hänsyn till rummets inre funktioner. I de flesta fallen möbler placeras nära fönster eller bredvid ett kaffe- eller soffbord … I processen att välja en plats är det också värt att ta hänsyn till rummets yta. Det är viktigt att stolen inte överbelastar utrymmet, inte rör rörelsen till resten av möblerna eller utgången från rummet.

Eftersom korthet och enkelhet är huvudprinciperna för den industriella stilen. En ljus struktur eller en modell av en ovanlig form kan placeras i mitten eller i en annan del av rummet, med fokus på just detta område av bostadsutrymmet, vilket ger det ett lust.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Kombinationen av läder och metall är ett vinnande designalternativ för stolar i loftstil. Sådana möbler kommer att pryda varje vardagsrum eller sovrum, och formens pretentiöshet i ramens design kommer garanterat att göra strukturen till en ovanlig inredningsdetalj av hela dekorationen och en bekväm plats att koppla av

Bild
Bild

Korgsorter är idealiska för lanthus och sommarstugor. Sådana möbler låter dig koppla av och till och med ta en tupplur tack vare den bekväma lutningen på ryggstödet. Naturlig vävning kommer att dekorera alla rum

Rekommenderad: