Röd I Interiören (80 Foton): Vilka Andra Färger Matchar Den? Används På Väggar Och Tak, Röda Dörrar Och Fåtöljer

Innehållsförteckning:

Video: Röd I Interiören (80 Foton): Vilka Andra Färger Matchar Den? Används På Väggar Och Tak, Röda Dörrar Och Fåtöljer

Video: Röd I Interiören (80 Foton): Vilka Andra Färger Matchar Den? Används På Väggar Och Tak, Röda Dörrar Och Fåtöljer
Video: SCP-093 Röda havet Object (Alla tester och återvunna material Loggar) 2024, April
Röd I Interiören (80 Foton): Vilka Andra Färger Matchar Den? Används På Väggar Och Tak, Röda Dörrar Och Fåtöljer
Röd I Interiören (80 Foton): Vilka Andra Färger Matchar Den? Används På Väggar Och Tak, Röda Dörrar Och Fåtöljer
Anonim

Rött är en av de vanligaste färgerna både i naturen och i produkter som skapats av mänskliga händer. I interiören, tills nyligen, var det en jämförande sällsynthet, men med tanke på det nuvarande sättet för allt ovanligt kan en sådan lösning visa sig vara idealisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mänsklig exponering

Anledningen till den långsiktiga försummelsen av röda toner i utformningen av rum ligger på ytan: även om det är vackert, sätter det press på psyket i stora mängder. För ett sovrum är denna ton i allmänhet inte lämplig på något sätt: den främjar aktiviteten hos personen som bor här, därför stör den normal vila. Det är av denna anledning som den röda färgen gradvis började tränga in i lägenheterna - för alltför lugna barn fick en sådan design en ny innebörd, eftersom den stimulerade deras aktivitet.

Samtidigt får vi inte glömma att detta också är den mest aggressiva färgen, som i stora mängder ibland förknippas med vulgaritet

Rött och dess nyanser är varma toner, därför är de särskilt lämpliga för användning i rum där naturligt ljus och värme saknas. En sådan design, under sådana förhållanden, får rummet att verka lite mer bekvämt, men det bör komma ihåg att det också visuellt reducerar rummet, därför används det inte i trånga lägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser

Rött förstås som ett helt utbud av färger, som var och en lämnar sitt eget intryck och uppfattas av människor på olika sätt. I allmänhet kan åtminstone fyra huvudkategorier urskiljas, bland vilka ljusa naturliga nyanser a la berry eller vallmo och relativt dämpade, imiterar fallna löv, djupa toner som vin eller rubin, samt typiska representanter för sur futurism, som praktiskt taget är finns inte i naturen ….

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I en design med röda toner är det inte vanligt att skilja den från texturen - Helst ska ett målat föremål ha samma struktur som det liknar i färg . Samtidigt kan allt vara rött - från emalj till plast och till och med läder, sådana glansiga ytor blir särskilt ljusa. Om vi pratar om kombinationer med andra, icke-röda inredningsdetaljer, bör du vara uppmärksam på trä, glas och guld.

Oftast hittar du tegel- och terrakottatoner i utformningen av lokaler - antingen används verkligen tegel här, eller så används dess imitation i form av samma texturerade tapeter. Korall- och bärnyanser är mycket efterfrågade på diskreta tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur kombinerar man rätt med andra färger?

Rött är inte en av färgerna som är mycket läsbara i kombination med andra toner - du behöver bara ta reda på hur du passar in i designen. Naturligtvis, den här nyansen ser mest organiskt ut med universella färger-antingen i svart-vitt-rött schema eller separat med svart eller vitt … Rött och vitt ser fräscht och ganska glatt ut, beroende på hur tonerna kombineras kan det komma från olika stilar.

Så rutiga ytor är lämpliga för country och engelsk design, linjer - för dekoration a la Japan är lapptäcke bra för en rustik stil, och abstraktion är oumbärlig för modern. Den röda och svarta kombinationen uppfattas som gotisk, den är ganska ljus, men inte för en amatör, men den kommer definitivt inte att glömmas bort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga några andra kombinationer . Så ett par med beige ger en liknande effekt som en kombination med vitt, men i det här fallet är det mer harmoni och mindre kontrast. Den röda och gula serien är ett sant exempel på en livsbekräftande design. I kombination med brunt (till exempel trä) ser röd ädel och aristokratisk ut. Ibland är en kombination också tillåten med blått, grönt, rosa och till och med grått.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd i olika rum

Om du fortfarande inte är redo att limma den röda tapeten och inte håller med det provocerande röda laminatet och samma sträcktak, men du ändå vill föra in så varma nyanser i designen, måste du vara uppmärksam på tillbehören. Till skillnad från väggdekorationer är de speciella för varje rum, därför bör de betraktas separat.

Kök

Detta rum är bättre lämpad för att använda rött än andra: den här färgen stimulerar både kulinarisk aktivitet och aptit, och är också förknippad med eld. Av denna anledning kan en plats för en sådan nyans hittas i allt: en inbyggd garderob, stolar och till och med dörrar kan målas in i den, för att inte tala om ett förkläde som kan imitera naturligt tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om färgkombinationer, så föreslår den mest populära sig själv, eftersom de flesta köksredskap idag tillverkas i vita och gråa toner, vilket tillsammans skapar ett mycket positivt intryck. Ingen tar dock tillfället i akt för ett experiment från dig, så länge det inte skapar en känsla av dysterhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum

För en semesterplats är överflödet av rött en risk, men detta är inte en anledning att ge upp det helt och hållet. En sådan nyans kan måla en hel vägg om den ligger vid sängens huvud - då kommer den inte att falla in i synfältet innan den vilar.

Som en liten accent kan denna lösning också användas som huvudfärg på sängkläder. Om tonerna väljs relativt mjuka och strukturen är som velour, kommer alla tillbehör, till exempel kuddar, också att verka lämpliga.

Träinsatser hjälper till att delvis neutralisera aggressionen av rött, till exempel samma ristade sängräcken. Som ett resultat kan du göra åtminstone ett glamoröst, åtminstone ett modernt urbant sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum

Detta är exakt rummet där den röda fläcken nästan säkert ska hittas, för för en lugn vila behöver du ett sovrum, men här behöver du en viss accent som gör att du aktivt kan kommunicera med gästerna. Den röda färgen här symboliserar miljöens chic, det vill säga den visar ägaren från den bästa sidan.

Om du har turen att ha en öppen spis i vardagsrummet kan du dekorera den i röda toner - i kombination med flammans tungor kommer den här designen verkligen att värma även under den mest allvarliga vintern, vilket skapar en obeskrivlig "lampa" komfort. En ungefär liknande förening av rött med värme spelas upp av dem som målar batterier i den här färgen eller köper galler till dem i lämpliga toner.

Det är här det är vettigt att använda röda toner i stor utsträckning både på väggar och i möbler. Tänk dock på att en sådan färg i stora mängder kan vara deprimerande, späd därför samma röda vägg med målningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barnrum

Från ungefär 3-4 års ålder och upp till tio år älskar barn vanligtvis allt som är ljust, vilket kan spåras i alla deras hobbyer. Psykologer tror att färgglad design bara kommer att gynna barn - det stimulerar aktivitet och nyfikenhet, vilket har en positiv effekt på både fysisk och mental utveckling. Med andra ord, för ett glatt och friskt barn är glada nyanser i utformningen av hans rum mycket viktiga, särskilt om han till och med är för lugn av naturen.

En annan sak är att för redan alltför rörliga barn kan en sådan patogen visa sig vara en uppenbar överkillning. Glöm inte att, förutom att studera och leka, ska barnet också vila någon gång, eftersom det ska vara relativt lite rött och helst bara i lekområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt, från början av tonåren, slutar barn att uppfatta de typiska "barnsliga" attributen, och för ljus inredning av rummet verkar inte längre vara lämpligt för dem. Här blir det klokare att välja lugnare färger, i samråd med barnet själv, men röda tillbehör kan blåsa lite liv i en dramatiskt seriös design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hall

Designen av detta rum ges sällan mycket uppmärksamhet - vanligtvis görs det neutralt, utan mycket sken, vilket inte alltid är korrekt om ägarna till lägenheten verkligen har en delikat estetisk smak. Tänk inte att entrén inte har någon speciell betydelse - när du går lämnar den dig på ett glatt humör och förbereder dig för nya prestationer, och när du kommer tillbaka hälsar det dig först och påminner dig om att du äntligen är på Hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För det här rummet kommer verkligen överflödet av rött att verka olämpligt, men här är några detaljer i sådana toner som hjälper till att göra tråkighet till delikatess . Även ett helt praktiskt tillbehör kan fungera som en accent, till exempel ett rött paraply som hänger på en galge eller samma skor som värdinnan. Själva ytterdörren kan tillverkas i dämpade mättade toner av det röda spektrumet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Badrum

I badrummet är rött fortfarande mycket sällsynt - om det finns i ditt badrum, kan du redan kallas en anhängare av icke-standardiserade livsåskådningar . Eftersom rött hjälper till att öka aktiviteten är detta definitivt inte den bästa lösningen för dem som gillar att koppla av i badet och stanna längre. Samtidigt är det här alternativet bra för aktiva människor som ofta använder duschen som det viktigaste sättet att vakna akut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även om det finns en plats för röda nyanser i badrummet, åtföljs de nästan alltid av vitt och svart, eller minst en av dem. I de flesta fall förblir väggen röd, mindre ofta golvet eller taket, men de faktiska badkar i denna nyans är ganska sällsynta, även om även sådana VVS kan hittas. Vart i dämpade toner väljs sällan till badrummet - vanligtvis visas de ljusaste och mest mättade lösningarna här.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilval

I vår tradition är det inte vanligt att i stor utsträckning använda rött som för upproriskt, men för vissa stilar är det viktigt. Till exempel, imperium, fusion, avantgarde, popkonst, art deco och eklekticism - allt detta är stilar som inte accepterar tråkiga lösningar och kräver intressanta färgscheman . Du behöver inte ens hitta på något för komplicerat, men gör det bara en röd accent i form av ett stilleben - samtidigt kommer en snygg inredning att visa sig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om ett helt rött rum är för mycket för de flesta av våra landsmän, i vissa folkstilar är detta den absoluta normen - till exempel på kinesiska, japanska, marockanska eller indiska . Där tvingar själva traditionen oss att ständigt vända oss till specifika nyanser: här kan de mest oväntade inredningsdetaljerna, till och med en ljuskrona eller persienner, vara röda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill lägga till en måttlig mängd röda detaljer i din design, tänk på vad just den färgen ska vara. Alla väggar är vanligtvis inte målade i så ljusa nyanser - två som högst räcker.

Faktum är att rummet kan vara helt rött, men sedan på väggarna måste du använda många tillbehör av en annan färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

I praktiken gör de mycket oftare det på ett annat sätt: i ett för lugnt rum sätter de en möbel accent i en röd nyans , till exempel en hörnsoffa, en fåtölj och andra liknande möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ursprungliga exempel

Som ett exempel ser vi en chic version av ett rött-vitt-grått vardagsrum i Art Deco-stil. Som du kan se är det inte mycket rött här, och det är diskret - det kommer in i synfältet precis tillräckligt för att inte falla ur uppmärksamhet. Det ser väldigt snyggt och modernt ut.

Bild
Bild

Men för ett sovrum skulle även en sådan mängd rött vara betydande, för på bilden visar designern hur man inte överdriver med den här färgen. I röda toner finns det bara ett överkast, utan tvekan huvud accenten. I kombination med en dämpad, träbrun, samt en tavla och snidade speglar skapas en obeskrivlig känsla av en bortglömd aristokrati.

Bild
Bild

Bilden visar hur ett vitt och rött kök kan väcka aptiten och viljan att laga mat. Det finns en hel del röda detaljer här, du kan inte undvika dem, för även vid fogarna på plattorna är den närvarande, och samtidigt bör huvudtonen i hela rummet fortfarande kallas vit. Det visar sig väldigt uppfriskande och inte för påträngande.

Bild
Bild

I det här badrummet är huvudbetoningen i dekorationen av väggar, golv och tak gjorda just på en vit nyans, men allt kompenseras av ett helt ovanligt bad med gula nyanser - det verkar som att kallt vatten helt enkelt inte kan vara inuti.

Rekommenderad: