Myntfärg I Interiören (72 Bilder): Vilka Andra Färger Matchar Den? Väggar I Färgen På Mint Och Mentol I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Myntfärg I Interiören (72 Bilder): Vilka Andra Färger Matchar Den? Väggar I Färgen På Mint Och Mentol I Inredningen

Video: Myntfärg I Interiören (72 Bilder): Vilka Andra Färger Matchar Den? Väggar I Färgen På Mint Och Mentol I Inredningen
Video: rare quarters authentic the color and objects is in the mint visit Mikesoneofakindcoins 2024, April
Myntfärg I Interiören (72 Bilder): Vilka Andra Färger Matchar Den? Väggar I Färgen På Mint Och Mentol I Inredningen
Myntfärg I Interiören (72 Bilder): Vilka Andra Färger Matchar Den? Väggar I Färgen På Mint Och Mentol I Inredningen
Anonim

Så du vill komma hem från jobbet, koppla av, känna dig som hemma, njuta av lugnet … Det är osannolikt att ljusa flashiga färger och alla slags accenter i interiören kommer att bidra till detta. Men vad ska man då välja en nyans så att huset är lugnt och samtidigt fräscht, liksom ljust när som helst på dygnet?

Vid första anblicken verkar detta som ett mycket svårt val. Men det finns en väg ut. Myntpaletten är en bra lösning i inredningen . Den är lämplig för att placera accenter, och som en primär eller sekundär färg för alla rum. Låt oss titta närmare på alla fördelarna med denna färg och reglerna för dess användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Myntfärgen är väldigt lugn. Denna färg lever dock inte riktigt upp till sitt namn - till skillnad från myntblad, som har en mer örtartad nyans, är det en blandning av grönt och blått, något utspätt med vitt. Nyanser av mynta används för att dekorera både offentliga platser och bostäder.

Som nämnts tidigare har mintfärgen en gynnsam effekt på psyket: lugnar, uppdaterar och ställer in på jobbet, låter dig samla dina tankar. Det tröttar inte ögonen i någon mängd. Därför är denna färg lämplig för design av alla rum, naturligtvis, med en kombination av olika färger och detaljer.

Myntfärgen skapar en sval känsla, så den kan appliceras i ett starkt upplyst rum. Det går bra med andra toner och skapar unika kompositioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser

Det finns många nyanser av denna färg, från ljusblå till ljus turkos. Det finns dock fyra huvudnyanser av mynta:

  • mentol;
  • ljus turkos;
  • pistasch;
  • havsvåg.

Det kan hävdas att mintfärgen är på gränsen till varma och kalla färger. Det räcker bara med att lägga till en ny nyans till den, och den kommer att förändras utan erkännande: om du till exempel lägger till gult, kommer det att få mjukhet och värme, och om det är blått, kommer färgen att bli fräschare och kallare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss ta en kort titt på varje nyans

Menthol är en färg som bokstavligen utstrålar svalka. Han kommer att ge rummet friskhet, lätthet och även visuellt utöka rummet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljus turkos är en varmare nyans av mynta, det är en fjäder, ljus och mild ton som slappnar av och hjälper till att slappna av

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pistasch - nära grönt. Till skillnad från tidigare nyanser har den inte sådan kyla, utan utstrålar tvärtom värme, ger energi och positivt

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vattenfärgen påminner om ett varmt azurblått hav, men samtidigt blir det kallare i kombination med andra nyanser

Beroende på dess koncentration kan en nära turkos uppvisa lugnande egenskaper, och en ljusare, tvärtom, inducerar handling.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombination med andra färger

Att kombinera mynta med andra nyanser förändrar dess egenskaper och kvaliteter. En av de mest fördelaktiga kombinationerna är en tandem av lavendel och mynta. Eftersom lavendel också får sitt namn från blomman kommer dess kombination med mynta att se naturlig och organisk ut. Den lavendelliknande syrenen passar också bra med den, vilket skapar en sofistikerad ton.

Att kombinera vitt med den här färgen ser väldigt fräsch ut, men du ska inte överdriva det för att inte få effekten av sjukhussterilitet. Om du lyckas kombinera dessa två färger kommer du att kunna visuellt utöka rummet . Här är ett bra exempel på en design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inte en särskilt bra kombination av mynta med blått eller grönt, eftersom de är väldigt lika. Men väljer du mentol eller pistasch som accent får du en mycket intressant designlösning. Fuchsia eller korall kombineras med blågrönt, om du gör den senare till en ljus bakgrund. En blandning av persika med denna färg är också lämplig - denna kombination ger ditt rum ljushet och komfort.

Om du vill göra ett lugnt vilorum, är en kombination av grått med mentol eller ljus turkos perfekt för detta . Du kan måla en vägg i en mintfärg, eller göra den som bakgrund för grå, vita, metall- och grafitbitar. Du kan också göra rummet i vita och gråa toner och lägga till detaljer i mintnyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Man kan inte annat än uppmärksamma föreningen av två naturliga färger - brun och mynta. I det här fallet fungerar brun som en ram för mentol och betonar dess fräschör och lugn och lägger till mys. Mintgult är en ganska djärv kombination, eftersom det vid första anblicken är helt oförenliga nyanser. Med en kompetent placering av accenter kommer en sådan tandem att visa sig vara ganska harmonisk: gul värmer, och mint, tvärtom, kyler.

Kombinationen av mynta och beige är den mest bekväma, hemtrevliga och lugna . Typiskt kompletteras en sådan interiör med svartvita detaljer. Svart med mint är en trendig kombination.

Med den här lösningen kommer ditt rum att se enkelt och avslappnat ut, men samtidigt snyggt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rumsdesignalternativ

Många undrar hur man utrustar ett rum i den här färgen: vilka kombinationer är lämpliga för olika rum, vilka detaljer ska göras i mintfärg, hur man korrekt dekorerar väggar, golv och tak och hur man placerar accenter korrekt. Låt oss försöka förstå dessa frågor genom att överväga designalternativen för varje rum separat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hall

Det är detta rum som utgör det första intrycket av ditt hem. Därför är det så viktigt att ta hand om den korrekta utformningen av detta rum.

Det är känt att sådana extra rum vanligtvis inte har fönster, så mintfärgen passar perfekt in i interiören och gör den ljusare. Kombinationen av mentol med vitt hjälper till att visuellt expandera rummet. Ett snövitt tak, ljusa myntväggar och ett mörkt golv - och ditt rum blir visuellt större.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kök

Detta är platsen där varje värdinna tillbringar större delen av dagen. Därför är det oerhört viktigt att utrusta det ordentligt så att det är trevligt och bekvämt att vara i det. Myntfärgen är mångsidig och därför lämplig för köket. Även om det är väldigt vågat för köksdesign, är det ganska lätt att arbeta med . Oftast är köksfasaderna mentol eller ljust turkosa. Sådana möbler skapar en avslappnad atmosfär, de kan placeras på en metall- eller grafitbakgrund.

Om du vill ha ett kök i ljusa fruktfärger, är en kombination av en mintnyans med rött, gult och orange perfekt för dig (den senare färgen är anmärkningsvärd för att öka aptiten och heja upp). Denna kombination är en modern ultramodern lösning. Interiören i ett litet kök måste göras i vita och ljusa mintfärger. Elementen i trädet tjänar också för detta ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill göra en myntfärg som bakgrund kan du späda ut den med fängslande detaljer: lockiga plast-, metall-, trä- och glasdelar eller omvänt ordna myntdetaljer i köket i form av paneler, stolar, handdukar, tavlor och så vidare.

För att skapa ett bekvämt kök i varma naturliga färger räcker det med att göra bakgrunden beige eller sandig med mynta; inomhusblommor passar perfekt in i denna komposition.

Du kan också lägga till detaljer i lavendel, rosa eller lila nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Badrum

I badrummet kan hela myntpaletten säkert användas som huvudfärg. Det är trots allt i det här rummet som den marina stilen ser mest naturlig ut. Mentolskuggan kan användas som bakgrund. Du kan också lägga till ljusa turkosa detaljer till det: badrumsgardiner, handdukar, persienner och så vidare. Användningen av blanka och reflekterande ytor kommer att ge friskhet och visuellt utöka rummet.

En intressant och djärv badrumslösning - myntplattor på väggarna och på golvet . På väggar kan du använda paneler på botten av väggen och kakel på toppen. Det är viktigt att komma ihåg att högst tre nyanser kan användas i ett rum för att inte överbelasta kompositionen. Om du bara vill använda plattorna på golvet kan väggarna klistras över med fiberduk tapeter eller målas med vattentät myntemulsionsfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum

Vardagsrummet är rummet där vi tar med gäster. Naturligtvis är det viktigt att våra vänner och släktingar känner sig bekväma och mysiga att spendera tid i det. Myntfärg är ett utmärkt val för att dekorera ett sådant rum, eftersom den här färgen är väldigt mysig och lugn, och ett rum i denna färg är rymligt och ljust. Om ditt val är mintfärgade väggar, kommer närvaron av målningar som visar naturen i ett sådant rum att skapa en glad och vårstämning . Och möbler i pastell och ljusa nyanser kommer att dämpa designens excentricitet.

Tja, om väggarna i vardagsrummet är i kontrastfärger eller vita, kommer möbler i rika mintnyanser att lägga till ljusa toner. Ljus turkosa gardiner är också lämpliga i detta fall. Beige eller grädde kommer att ge värme till hallen. Om du vill skapa en dynamisk komposition, placera mörka möbler mot bakgrunden av myntväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum

Som ni vet är detta rum utformat för avkoppling och avskildhet. Sovrummet kan utformas så att det är bekvämt för dig, och inte för någon annan. Det vill säga, det inre av detta rum beror helt på dina önskemål. Det är bäst att använda mintnyanser på gardiner, sängkläder och kuddar . Det är också tillåtet att använda mentol som bakgrund. I detta fall uppmuntras att lägga till trädetaljer för att balansera paletten.

För att skapa en känslig sovrumsinredning behöver du en kombination av vitt, beige, grädde, ljusrosa, sand och persika med mynta. För att lägga till accenter, välj bara ljusare färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barn

Myntfärgen är neutral och har ingen könsreferens, den är perfekt för ett rum för både en pojke och en flicka. Det räcker att späda ut den ljusa turkosa tonen med rosa, och en palett för ett flickaktigt rum kommer att släppas. En myntbakgrund, ytor av delikat rosa eller crimson färg, ljuslila kuddar - och barnkammaren är klar. Dessutom kommer en myntfärgad eller akvamarinmatta vara lämplig i den. För att göra ett sovrum för en pojke kan du använda en kombination av mynta med ljusblått eller blått.

Det är dock viktigt att komma ihåg att blå toner ska omsorgsfullt kombineras med mintnyanser så att paletten inte blandas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Som vi har sett är myntfärgen mångsidig i inredningen. Det är lämpligt för alla rum och rum, det viktigaste är att korrekt placera accenter, beroende på vad du försöker markera och hur du vill se rummet - ljust eller mörkt.

Och avslutningsvis några intressanta idéer för inredningen

Myntbrunt vardagsrum i kitschstil

Bild
Bild

Fräscht kök i minimalistisk stil

Bild
Bild

Ett pistaschrum som påminner om sommaren

Bild
Bild

En korridor som visuellt ser bredare ut på grund av kombinationen av vita, mynta och träelement

Bild
Bild

Ett bra exempel på hur man visuellt förstorar ett litet kök

Rekommenderad: