Blått I Interiören (87 Bilder): Vilka Andra Färger Matchar Det? Blå Väggar, Soffor Och Sängar, En Färgpalett Med Blå Nyanser

Innehållsförteckning:

Video: Blått I Interiören (87 Bilder): Vilka Andra Färger Matchar Det? Blå Väggar, Soffor Och Sängar, En Färgpalett Med Blå Nyanser

Video: Blått I Interiören (87 Bilder): Vilka Andra Färger Matchar Det? Blå Väggar, Soffor Och Sängar, En Färgpalett Med Blå Nyanser
Video: Minikompisarna - Färgerna 2024, April
Blått I Interiören (87 Bilder): Vilka Andra Färger Matchar Det? Blå Väggar, Soffor Och Sängar, En Färgpalett Med Blå Nyanser
Blått I Interiören (87 Bilder): Vilka Andra Färger Matchar Det? Blå Väggar, Soffor Och Sängar, En Färgpalett Med Blå Nyanser
Anonim

Många är rädda för att inkludera blått i lägenhetsdesignprojekt, eftersom de anser att det är för kallt och dystert. Men om du placerar accenter korrekt och väljer toner, kommer interiören att bli mysig och otroligt snygg. Det är nödvändigt att känna till de grundläggande reglerna för att kombinera nyanser av denna palett, för att observera proportionerna av färgbalans. En mängd olika toner låter dig välja både en djup, mättad färg och en mjuk, dämpad, lugn. Om allt görs korrekt kommer interiören att visa sig lugna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Menande

Blå färg, enligt psykologer och läkare, har en fördelaktig effekt på människokroppens och psykets tillstånd. Sineva fungerar som en riktig färgterapeut, normaliserar blodtrycket, lindrar takykardi. Dessutom kan denna färg dämpa aptiten, så den passar perfekt in i köket för dem som är rädda för att bli bättre . Psykologer definierar blå nyanser som balansering, lugn, stimulerande hjärnaktivitet.

Bild
Bild

I naturen är blått naturligt och omger oss överallt: vid reservoaren, havet, över våra huvuden. Inuti är en sådan färg ganska svår och krävande, även om den psykologiskt har en mycket bra effekt på en person. Blått ger förtroende, ger fred, tillfredsställelse, stabilitet. Olika nyanser gör att du inte kan begränsa fantasiflygningen, välja en ton för nästan vilken stil och stämning som helst . Denna färg är lämplig för både eleganta och lakoniska mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser

Färgpaletten av blått är mycket rik, den innehåller ett elegant intervall från ljusblått till djupt och rikt mörkblått. Han är den ädlaste, måttligt återhållsamma, eleganta, aldrig prickig eller vulgär . Olika intensiteter av nyanser utjämnar inte deras status.

Det är vanligt att hänvisa till den blå paletten som blå och alla dess sorter, även om vissa designers skiljer blått som en oberoende färg.

I alla nyanser är de väldigt nära, blått är ett derivat av blått med tillägg av en betydande mängd vithet. Men i sig har den blå tillräckligt många sorter:

Preussisk blå - en dämpad ton som går in i en saftig grå;

safir - i analogi med en sten, djupare, mer mättad

midnattblått - ljusare än preussiskt blått, inexpressivt;

mörkblå - ädel, ljus, saftig, något mörkare än den faktiska blå

blå är den ljusaste av hela sortimentet

ultramarin - varvat med havsvågor

blått damm - mellan mörkblått och dämpat blått

Svarta havet - den mest återhållsamma tonen, inte mörk, men lakonisk

denim - catchy, men inte trotsig

kobolt - något mörkare än jeans

  • kungsblå är en magnifik nyans mörkare än blå, men en av de ljusaste och ädlaste i den blå serien.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom härrör alla nyanser från ljusa och mörka typer . Alla ovanstående toner ekar perfekt med varandra, de är idealiskt kombinerade i en ensemble. Det är mycket svårare att kombinera detta sortiment med andra nyanser.

Ändå är det nödvändigt att behärska denna färdighet, eftersom färgen i den "outspädda" varianten är oacceptabel i interiören. Det blir för mörkt och obekvämt komposition.

För att designen ska vara vacker, harmonisk och icke-irriterande, följ följande regler:

  • använda blå huvudsakligen som kompletterande eller accentfärg;
  • var noga med att observera proportionerna och späd kompositionen med andra nyanser;
  • blått är lämpligt i både små och stora rum, men i det första fallet ska det inte vara för mörkt;
  • ju större yta du vill göra i blått, desto ljusare ska den valda tonen vara.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka färger matchar den?

Kombinationen med andra nyanser och vågar möjliggör ganska många variationer. Den vita och blå interiören har redan blivit en slags klassiker, det röda och blå och gula och blåa ser catchy och uttrycksfullt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En populär kombination är blå + orange, brun, ljusgrön, guld.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att välja en kombination som inte bara är ekologisk, utan också passar den övergripande stilen i ditt hem eller din lägenhet.

Vi erbjuder dig de mest populära färgkombinationerna.

Med vitt

Denna magnifika kombination kommer inte bara att öka utrymmet visuellt, utan kommer också att vara ganska ljust, samtidigt ädelt och elegant.

Denna kombination används ofta när man inreder ett rum i nautisk stil.

Bild
Bild

Ta gärna denna kombination som grund för utformningen av ett litet och inte särskilt ljust rum. Använd snövit, kokt, mjölkaktig som bas, och i det blå, dekorera möbler, dekorativa föremål. Det är viktigt att observera proportioner så att det inte finns några blåaktiga nyanser för mer än en tredjedel av hela paletten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna duett ser bra ut i en mängd olika smycken, tryck: målning, gzhel, ränder, romber, sicksackar och andra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idealiskt vitt och blått spektrum i utformningen av barn, badrum, hus på landet, kök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lägg till lite värme i kompositionen för att balansera svalheten i de valda nyanserna. Dessa kan vara detaljer om kaffe, grädde, sand, elfenben.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med grått

Detta är en av de mest eleganta kombinationerna, designers använder det ofta, eftersom utbudet av nyanser är mycket nära, de motsäger inte varandra, de kompletterar perfekt. Interiören i dessa färger stör inte, det ser bekvämt och originellt ut.

Eftersom denna kombination är mycket lugn, låg kontrast, är den lämplig för ett sovrum, vardagsrum, badrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett mycket moderiktigt trick är användningen av pärlgrå nyanser, som ger en inredning till hela interiören.

Bild
Bild

Den ljusblå serien passar perfekt in i företaget, vilket kommer att ge friskhet och lätt humör.

Bild
Bild

Neutralgrå och ädelblå är en fantastisk bakgrund för ljusa ovanliga detaljer som soligt gult. Välj en ljusgrå som bakgrundsfärg och späd den med blåaktiga möbler i en rik ton . Det räcker med att lägga till några varmerika accenter för att göra det komplett och harmoniskt.

Den grå färgen balanserar perfekt även de ljusaste blåtonerna, så du behöver inte vara rädd för att ta med fängslande detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med gult

Om du inte är rädd för att experimentera och ljusa kombinationer är acceptabla för dig kan du överväga blått i kombination med gult eller orange. Det gulblå rummet ser alltid catchy, elegant ut, designen är märkbar och uttrycksfull. Detta är ett mycket saftigt färgschema, där värmen i gult kompletterar den ädla svalen i det blå . När du väljer denna idé för dekoration, lämna den blå höger för huvudbakgrunden, använd gult som en ytterligare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du bestämde dig för nyanser av havsvåg, ljus kobolt, turkos, då passar varma toner av en solig palett dem . Om det blå är så kallt som möjligt, bör nyanser av gulhet vara av lämplig grad - neutral.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg att för kalla nyanser, som används flitigt i ett designprojekt, skapar intrycket av obekvämlighet, sterilitet och ett statligt rum. Var noga med att lägga värme och ljus till kompositionen.

Med brun

Den bruna skalan lugnar perfekt mättnaden i det blå, tillför värme och mjukhet till interiören. Nyanser av kaffe, kaffe med mjölk, kakao, kanel passar bra med en blå palett.

Bild
Bild

Denna kombination låter dig skapa en statusinteriör, lite prim, stram, men elegant.

Dessa kombinationer är bra i utformningen av ett kontor, vardagsrum, hall, bibliotek . Mycket ofta används denna tandem både i klassisk stil och i modern minimalistisk stil, till exempel inom industrin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En harmonisk komposition kan skapas genom att kombinera tonaliteten av trä och blå inredning: valnöt, ek, kastanj och körsbär passar bra med blå palett. Ljusblå variationer som turkos, azurblå eller blåklint kan användas som grundläggande och komplettera dem med bruna inslag . Du kan ta ljusbrun som bas och spela med ytterligare blått.

Båda varianterna kommer att skapa en mycket harmonisk ensemble.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med beige

Detta är en av de kanoniska variationerna av designlösningen i färg. Friskheten i blått kompletteras perfekt av mysigheten i sortimentet av beige. Samtidigt kan beige balansera även ljusa nyanser av blått, mjuka upp det, ge det status och chic.

Helst är beige den huvudsakliga bakgrunden, där ljusblå detaljer med fördel finns.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användarvillkor vid dekoration

Först och främst måste du bestämma i vilka rum den blå färgen är mest lämplig att använda. Designers rekommenderar att du håller dig till följande begrepp:

  • i vardagsrummet är blått bra som catchy accenter: stoppade möbler, dekorativa element, textilier, tomter av målningar;
  • blått är perfekt för att dekorera köket, men bara om du inte är rädd för att sänka din aptit, bör du välja kontrasterande kombinationer av kombinationer - med vitt, gult, orange;
  • i sovrummet är blått det mest lämpliga, det slappnar av och inbjuder dig att sova, det enda är att undvika för dystra, förtryckande nyanser i stora mängder;
  • dekorera en plantskola, speciellt för en pojke, blå kan väljas djärvt, ett rum i marin stil kommer att se särskilt ljust och intressant ut, i alla fall ska den blå följeslagaren vara glad;
  • havets natur i det blå är perfekt för att avsluta badrummet och toaletten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

När det gäller taket har klassiskt vitt inga rivaler här. Ljusblått tak kommer att vara lämpligt i sovrummet, barnkammaren, badrummet, köket. Undvik mörka och för ljusa nyanser av blått, annars kommer taket att sätta press på dig, trycka ner dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golv

När det gäller golv och baseboard kommer de blå plattorna att se bra ut i badrummet, toaletten, korridoren, köket. Den blå mattan på vardagsrumsgolvet ser helt lyxig ut.

Kom ihåg att ju mörkare och ljusare ditt golv är, desto mer synligt skräp och damm kommer det att finnas på det. Så betrakta det marinblå golvet också ur praktisk synvinkel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar

Den mest populära lösningen när du väljer en blå skala som huvudbakgrund är väggdekoration. Bakgrundsbilder i blått svartvitt eller med element i detta sortiment är mycket populära. De blå väggarna i vardagsrummet kommer att se bra ut, du kan dekorera en av väggarna i catchy blue, vilket gör resten mer återhållsam . Blå väggar kommer att dekorera sovrummet väl.

Bild
Bild
Bild
Bild

I badrummet, mer än någon annanstans, är blå plattor lämpliga i utformningen av väggarna. I köket kan inte bara väggarna vara blåa, utan även förklädet på headsetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste är att observera en känsla av proportioner, en sådan monokrom är inte det bästa färgschemat, välj en sak för att inte överbelasta interiören.

Vi använder det som en accent

Om du bestämmer dig för att använda blått som kompletterande eller accentfärg finns det mycket mer variation här. Detta är den optimala lösningen ur färgproportioners synvinkel, du riskerar inte att gå i dysterhet, vilket gör designen för kall och obekväm. Oftast väljs möbler som accenter:

  • soffor, fåtöljer i vardagsrummet;
  • i sovrummet finns sängar;
  • stolar, en hörnsoffa och en uppsättning i köket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Textilier och inredning är mycket populära i denna palett:

  • gardiner, tyll, gardiner;
  • bordsdukar;
  • ljuskronor, lampor;
  • målningar och inredning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du inreder ett badrum och en toalett kan du gå utöver de vanliga blåaktiga plattorna och välja en toalett eller ett bad i denna färg.

Bild
Bild

Kom ihåg att accenten i den valda skalan kräver övervägande av en annan nyans i rummets design. Den kan vara beige, snövit, gul, citron, ljusgrå, brun.

Inredningsstilar

Denna palett ser också bra ut i olika stilar. Mest populär: provence, medelhavet, skandinaviskt, klassiskt, loft.

Provence … Mjuk och delikat rustik stil, där det finns mycket luft, friskhet. Blekat trä och vitt dominerar, liksom en ljus pastellpalett. Eftersom ljusa accenter i denna stil inte är underförstått, används det blå i en dämpad, subtil version, främst himmelsblå. Små blommor på vita gardiner, blå eller azurblå inredning är acceptabla.

Bild
Bild

Skandinaviska … Lakonisk och återhållsam, övervägande ljus inredning, där blå kan visas i en ljus version, men i små mängder. Detta kan vara en målad hylla, en fåtölj, en bild på väggen, gardiner. Grundskalan ska vara neutral.

Bild
Bild

Klassisk … Den här stilen är obligatorisk, det bör finnas anteckningar om återhållsam lyx i den, adeln i blå passar perfekt in i konceptet. Kombinationer med bruna toner, naturligt trä är lämpliga. Kombinationen av blått och guldklädsel ser spektakulärt ut i en klassisk inredning. Du kan ta blått som grund eller som accent.

Bild
Bild

Loft … Moderna minimalistiska stilriktningar kompletteras perfekt med blått. Loftstil kännetecknas av naturliga nyanser, grov finish. Blått kan användas som fängslande detaljer: lampa, bord, målningar, textilier.

Bild
Bild

Ursprungliga exempel

Vardagsrum

Bild
Bild

Sovrum

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barn

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kök

Bild
Bild

Badrum

Rekommenderad: