Brun Färg I Interiören (72 Bilder): En Kombination Av Kaffe, Choklad Och Andra Toner Med Blått, Ljusblått Och Andra Färger

Innehållsförteckning:

Video: Brun Färg I Interiören (72 Bilder): En Kombination Av Kaffe, Choklad Och Andra Toner Med Blått, Ljusblått Och Andra Färger

Video: Brun Färg I Interiören (72 Bilder): En Kombination Av Kaffe, Choklad Och Andra Toner Med Blått, Ljusblått Och Andra Färger
Video: Mixing Blue And Brown Color - What Color Do You Get When You Mix Blue And Brown 2024, Mars
Brun Färg I Interiören (72 Bilder): En Kombination Av Kaffe, Choklad Och Andra Toner Med Blått, Ljusblått Och Andra Färger
Brun Färg I Interiören (72 Bilder): En Kombination Av Kaffe, Choklad Och Andra Toner Med Blått, Ljusblått Och Andra Färger
Anonim

Den bruna paletten är en av de mest efterfrågade när man inreder bostäder och offentliga utrymmen. Designers utvecklar och implementerar i praktiken nya och icke-standardiserade efterbehandlingsalternativ, som involverar möbler och tillbehör. Både mättade och neutrala nyanser av denna färg kan inte uttråkas eller förstöra helhetsintrycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Brun och alla dess nyanser betraktas som klassiker, utan dem är det svårt att föreställa sig en snygg och fashionabel inredning. Tillsammans med vitt, svart och grått bildar ofta lakoniska och mångsidiga nyanser hela färgpaletten i heminredning, harmoniskt kompletterad med ljusa accenter.

Tillsammans med designers rekommenderar psykologer också att använda denna färg för heminredning, eftersom den är livsbekräftande, stöder en känsla av förtroende, lugnar och lugnar . Enligt forskning lockar brun nästan ingen uppmärksamhet, omsluter och innehåller en hemlighet, men inte slående.

Bild
Bild
Bild
Bild

För många människor påminner naturliga toner om ett bekvämt liv i ett hus på landet.

Om en konservativ stil väljs kan träets färger i inredningen säkert kallas manifestationer av dyr återhållsamhet . Människor som uppnått ekonomiskt oberoende, som värdesätter sin familj och sin position i samhället, tenderar att välja en rik beige-brun färgskala.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som alla andra färger har brun i interiören vissa fördelar och nackdelar. Kombination, det vill säga stabil kompatibilitet med nästan alla andra färger, hänvisar till dess betydande fördelar, liksom olika halvtoner.

När det gäller nackdelarna är de små jämfört med fördelarna. Ibland kan ett alltför mättat och mörkt intervall visuellt minska storleken på rummet, så i små rum bör dessa toner användas med försiktighet. Denna regel används när man målar väggar och lägger stora ytor med kakel. Att rita i ljusa färger hjälper till att jämna ut detta intryck. Samtidigt gör vertikala beige och ljusbruna linjer och ränder visuellt taket högre.

Den bruna paletten går aldrig ur mode och är extremt praktisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser

Det finns över 180 nyanser av brunt. Färgpaletten sträcker sig från delikat mjölkchoklad och valnöt till mörkt trä och chokladtoner, med kalla och varma sorter. Tabellerna anger namnen på dessa nyanser. Den mest kända av dem:

  1. choklad;
  2. nöt;
  3. rödaktig;
  4. rödbrun;
  5. kaffe;
  6. cognac;
  7. kola;
  8. wenge;
  9. terrakotta;
  10. kaffe med mjölk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kallaktig bitter choklad kan kompletteras med glada rödaktiga och orange-gyllene nyanser, mycket ljus terrakotta. Grundregeln när du väljer färger är att det inte får vara mer än 3 eller 4 toner nära i spektrumet samtidigt .… Texturer och texturer av tyger, lack och kakel och sten, metall, naturligt och konstläder, vävning och broderi, keramiska vaser och glasytor med en blåaktig eller gulaktig nyans fungerar perfekt i framtiden när du skapar en designinredning.

Det är viktigt att välja belysning från flera nivåer, vilket hjälper färgen att komma fram.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombination med andra färger

Färgteorin bygger på konceptet med ett färghjul. Den visar alla tonströmare som härrör från basfärgerna. Brunt är inte primärt eller sekundärt, det bildas genom att blanda rött med grönt och orange med ultramarin, bildar en kontrast med tonerna som ligger mitt emot det . När man tittar noga på ratten är det lätt att skapa en kedja av harmoniska kombinationer.

Bild
Bild

Huvudnyanserna i designen bör bestämmas omedelbart för en specifik inredning. Sedan läggs mellantoner och mer mättade nyanser till dem. Därför är det värt att överväga med vilka färger brunt och dess derivat kommer att kombineras i inredningen i framtiden.

Vit … Perfekt för att skapa en ren linje i design, utöka dimensioner och utöka utrymme. Duetten av mörkbrunt och vitt tillhör eliten och den mest kontrasterande. När de når upp till svart i mättnad visas varje nyans i det mörka området på sitt eget sätt bredvid rent vitt. Mjölkvita golvlister och plattband i taket ser vackra ut, betonar rummets form, i kombination med mörka möbler och golv. För att inte skapa känslan av ett sjukhusinteriör måste mängden vithet på väggarna spädas korrekt.

Det är att föredra att välja varmare blek grädde eller vitgula toner, särskilt för vardagsrummet eller matsalen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blå … Kobolt, ultramarin och azurblå används oftast som kontrastelement som belyser choklad- och kaffelement. Ädelblå och återhållsam rödbrun lika med den i mättnad visar varandra. Det ska inte finnas överflödigt blått, gardiner, mattor, föremål, soffa och stolklädsel. Tillbehör har den perfekta miljön som ska visas, särskilt mot en matt bakgrund. Ett par vänliga blommor läker bokstavligen nervsystemet, precis som att stanna vid havet på sommaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blå … En universell nyans som framgångsrikt har använts för dekoration under lång tid. Turkos och blågrått ökar visuellt, därför är väggar i små rum ofta trimmade i ljusblå toner. Mönster i himmelsblått kommer med fördel att betona och markera enskilda detaljer, dekorera väggpaneler. Mer neutral än blå, färgen passar bra med nyanser av beige och sandig linje. Som människor med kreativa benägenheter, imponerande och romantiska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grön … Uppfattas som växtbaserade och medicinska, helt naturliga, som naturen själv. Därför kombineras det gröna spektrumet organiskt med brunt, som stammen och bladen på en växt. Denna kombination är lämplig när man inreder en hall och en matsal, ett vardagsrum och ett kontor. Vanligtvis dominerar paletten av gröna, och konjak eller wenge kompletterar och späd. Denna kombination symboliserar diskret harmoni; det är trevligt att vara i rummen länge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Röd … En symbol för aktivitet och vitalitet, i öst är det vördad som aristokratiskt. Djup färg används framgångsrikt i dekoration, kombinerat med guld och trä. Länge fanns elitrött i det kungliga folkets lägenheter.

Ser rik och imponerande ut tillsammans med bruna, särskilt korall- och syren-, körsbärs- och vinröda toner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Violett … Lite vemodig, väcker en känsla av komfort och lyx. I en duett med mocka och vinrött brunt kan det vara en gåva för att skapa en ny och okonventionell stil. Det är bättre att använda denna ensemble i ett vardagsrum eller en hall. Speciellt om vitt eller gult ger en glädjande ton.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gul … I moderna hem är det oumbärligt för inredning av sovrum, barnrum och kök. Har en stimulerande effekt på nervsystemet, främjar assimilering av information. Det klassiska alternativet är guld och andra ljusa nyanser av gul metall. Den dämpade nyansen på en solig palett kombineras med blues och bruna för att skapa en harmonisk trio av färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pastell färger . Varm och mjuk, alla toner från denna grupp kombineras framgångsrikt med en mer mättad brun. För sovrummet och vardagsrummet rekommenderar experter ädla kombinationer som de viktigaste. På grundval av dem kan du skapa en spektakulär design med olika ljusa färger. Det är värt att uppmärksamma de komplexa texturerna av tyger och konstnärliga tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rosa … Den mjukade röda färgen ser elegant och känslig ut, glädjande och överbelastar inte betraktaren visuellt. Designers kombinerar ofta ljusbrunt, kaffe och kakao med rosa och rosa-orange, vilket förmedlar maximalt med positiva känslor med denna kombination.

Askros och ljus fuchsia är på mode.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter av rumsdekoration

Trätoner dominerar offentliga utrymmen som restauranger och barer, klubbar och kontor, skeppshytter och tågstationer.

I ett bostadshus är alla rum lämpliga för att använda denna färg, det viktigaste är att välja rätt nyans korrekt . Ett brett utbud av nyanser, inklusive choklad och kaffe, hjälper till att dekorera vardagsrummet och sovrummet, arbetsrummet och korridoren, samt kök och badrum. Experter erbjuder husägare färdiga intressanta lösningar.

Vardagsrum … Oftast, i beige och bruna färger, väljer de tapeter och gardiner för vardagsrummet, förvärvar klassiska möbler, väljer dyrt parkett eller laminatgolv. Detta rum kommer att inredas med en mjuk soffa och fåtöljer som är mörkare eller ljusare. Gardiner gjorda av mjuk kaffetyll eller tunga gardiner som är i harmoni med mattan - det beror på hallens storlek.

Bild
Bild

Sovrum … Med en mörk beläggning eller alltför prickiga väggar och tak är olämpliga i ett mysigt sovrum, är det bättre att lämna dem så ljusa som möjligt. Om du vill lägga till kontrast räcker det med möbler som en vacker träsäng med ljus kaffekläder och ett elegant bord.

Bild
Bild

Badrum … Rummet är alltid fuktigt, så det mest efterfrågade materialet här är kakel eller porslin. Det kan upprepa mönstret av naturligt trä, hyllor och underlägg gjorda av spånmaterial eller plast är också utformade för att matcha. I ett litet badrum är endast bruna ränder möjliga på väggarna, annars verkar rummet ännu mindre. Pasteller och rosa-beige, samt guld-sandiga toner i överflöd kommer dock bara att förbättra utseendet. Mörkbruna prydnader och bilder ser fördelaktiga ut på ljusa plattor.

Bild
Bild

Hall … Samma regler gäller för inredning av en hall. Många människor gillar den moderna tegelliknande finishen i traditionella rödbruna toner. Alternativt är en ljusare tonlösning med en konvex och icke-standardstruktur möjlig. Valet beror på personlig preferens. Glöm inte att mörkbrunt golv eller laminat i korridoren blir mindre smutsigt. Ramarna för speglarna och det gyllene tonade glaset hjälper till att lägga till skal.

Bild
Bild

Kök … Ett rum som kan vara både stort och väldigt litet. Det finns ingen anledning att tömma ut fantasirummet med en möbeluppsättning eller en bänkskiva, rustika och urbana stilar föreslår att du använder bruna färger överallt - om det finns ljusa och rika färger, mörkt tegel eller ljus mocka plus traditionell keramik och trä, samt söta mattor med smycken, är ganska lämpliga bredvid dem. rökiga glasskåp, kylskåp och metallhäll.

Bild
Bild

När du skapar en stil med brunt kan du röra dig i vilken riktning som helst: country och eco, klassiskt och barock, minimalism, japanska och skandinaviska, loft och viktorianska. Glansen i barock och klassiker ersätts av matt naturlighet för lantliga och ekostilar.

Handgjorda, vävda ytor, randiga och rutiga tygavtryck och ett par nyanser av brunt är ett landskort.

Ekointeriörer bildas med tillägg av olivolja och grönt, glädjeprydnader och massor av varma nyanser och träytor. Rummen innehåller blommor och löv, bilder med bilder av djur.

Bild
Bild

Japansk minimalism innebär en visuell ökning av utrymme och belysning, absolut naturlighet och naturmaterial, bambu, keramik och glasbord, halmmattor, persienner på fönstren. Det kännetecknas av kalla toner, kontraster och diskreta smycken och tillbehör är att föredra.

Bild
Bild

Den skandinaviska interiören är baserad på ljusgrå och sandiga beige toner . Mörka element som brunt får rollen som accenter och sammanför en harmonisk färgensemble.

Bild
Bild

Vackra exempel

Klassiskt vardagsrum i vita och kaffefärger. Väggbeklädnad i ljusa chokladtoner, fåtöljer klädda i mörk sand. Vit soffa och mjuk beige mönstrad matta. Golvlampa och lampskärmar med orange nyans. Målningar i tunna ramar under glas och glasföremål på bordet

Bild
Bild

Ett sovrum inrett med flera kontrasterande kombinationer - mellan grått, beige -kaffe och rött. Tak, dörrar och gardiner är vita med en blåaktig nyans. Gardinerna är kantade i brunt. Den rika strukturen av lackerad träparkett och träliknande finish på skåpdörrarna användes

Bild
Bild

Ett utsökt kök-matrum i rosa kaffe- och kakaotoner, kökshörnan är dekorerad med en bänkskiva och en valnötvägg. Djupt vitt och bläck på gardinerna och kuddarna i soffan kompletterar harmonin. Lite metall och keramik bibehåller den minimalistiska stilen i rummet

Bild
Bild

Matsal. Köksdel med gråvita möbler med brun-beige. Golvbeläggningen förvandlas till en gulaktig sandton, mot vars bakgrund det finns en spektakulär gul och beige soffa, som fungerar som en ljus dominans

Bild
Bild

Skåp med moderna möbler klädda i ljusgult tyg. Mörk chokladträ garderob och ljuskrona. Dessutom stöds ensemblen av detaljer som ett rödaktigt golv, mångfärgade bindningar av böcker på skåpets hyllor, takets och väggarnas vithet

Bild
Bild
Bild
Bild

Badrum kombinerat med toalett. Principen för nivåer tillämpas, där den nedre delen av väggarna är färgen på kaffe med mjölk, resten är porslin av stengods på golvet, en duschkabin, en tvättmaskin och den övre delen av väggen är mjuk beige

Bild
Bild

Glädjande mjukt sovrum med vegetabilisk grön matta och gardiner. Ljus choklad finns i ramen på sängen och fönstret. Neutrala toner representeras av metall och glas av en massiv elegant ljuskrona, gråbeige golv

Bild
Bild

Blått och brunt sovrum i minimalism. Matta och kuddar med ett vitt mönster på en mörkblå bakgrund, en ljus soffa. Vid dekoration användes två bruna - valnöt och ljus choklad

Bild
Bild

Rymligt och bekvämt vardagsrum utformat i ekostil. Korgstolar och en ljus sandmatta, kuddar i soffan. För kontrast valdes grå-lila klädsel och tvåfärgade gardiner på panoramafönstret

Bild
Bild

Du kommer att lära dig om kombinationen av färger i interiören i följande video.

Rekommenderad: