Vardagsrum I Modern Stil (83 Bilder): Idéer-2021 Lägenhetsdesign, Klassiker Och Modernitet I Hallen, Vackra Exempel

Innehållsförteckning:

Video: Vardagsrum I Modern Stil (83 Bilder): Idéer-2021 Lägenhetsdesign, Klassiker Och Modernitet I Hallen, Vackra Exempel

Video: Vardagsrum I Modern Stil (83 Bilder): Idéer-2021 Lägenhetsdesign, Klassiker Och Modernitet I Hallen, Vackra Exempel
Video: Идеи для декорирования комнаты 2019 / Декорирование / Дизайн интерьера гостиной 2019 2024, April
Vardagsrum I Modern Stil (83 Bilder): Idéer-2021 Lägenhetsdesign, Klassiker Och Modernitet I Hallen, Vackra Exempel
Vardagsrum I Modern Stil (83 Bilder): Idéer-2021 Lägenhetsdesign, Klassiker Och Modernitet I Hallen, Vackra Exempel
Anonim

Uttrycket "modern stil" är mycket populärt och efterfrågat idag. Men det är mycket viktigt att förstå vad som exakt står bakom, och hur man till exempel dekorerar samma vardagsrum, så att det överensstämmer med principerna för detta tillvägagångssätt. Och detta är relaterat till kraven för design av rum i olika storlekar, och för val av material och för de rådande färgerna. Erfarna designers erbjuder många intressanta alternativ och ger sina rekommendationer i detta avseende.

Stil funktioner

Den moderna stilen är attraktiv redan eftersom den är idealisk för förkroppsligandet av djärva idéer, men begränsar designern i avantgarde-läckerheter och tvivelaktiga lösningar. Varje år ändras vissa punkter och detta måste beaktas. Så i slutet av 2010 -talet. på modehöjden fanns lokaler med ett stort utrymme, där en optimal komfortnivå hölls. Bland tonaliteterna är lugna färger kvar i första hand.

Bild
Bild

Typiska dekorationstillbehör är:

  • kudde;
  • keramisk vas;
  • blomkruka;
  • vägg hylla.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Överflödet av ljus och mottagning av det med hjälp av lampor av ovanlig typ är en annan karakteristisk egenskap hos alla moderna vardagsrum.

Bild
Bild

Regler för inredning av ett rum för mottagande av gäster

Det krävs att renoveringsarbete påbörjas med val av tapeter. Tak är oftast sträcktak, som ska vara så lätta som möjligt och mycket väl upplysta. För en hall i en lägenhet inredd i modern stil måste du skapa den mest exakta och lakoniska designen. Det är av denna anledning som nästan alltid rektanglar, vinkelytor och oklanderligt jämna cirklar används. När det gäller möbler bör bordet och soffan också vara okomplicerade, men detta faktum kräver inte att man ger upp bekvämlighet och praktiska överväganden.

Bild
Bild

Oavsett vilken stil designern och ägarna till huset (lägenheten) gillar, bör de följa de allmänna kraven när de inreder gästutrymmet. När allt kommer omkring visas detta rum alltid offentligt, och ägarna och invånarna själva bedöms av intrycket av det. Det krävs att harmoni och dynamik kombineras, även om dessa motiv tycks motsäga varandra, finns det fortfarande inget annat val.

Bild
Bild

Var noga med att markera och visuellt betona mitten av kompositionen i rummet . Det är från honom som nedräkningen börjar när du placerar andra möbler, även små dekorativa föremål. Det är den centrala semantiska knuten som sätter hela stämningen, och den efterföljande inredningen utvecklar bara det föreslagna designkonceptet, men bryter det inte.

Bild
Bild

Det finns ingen anledning att frukta att det fria arrangemanget av möbler kommer att bryta mot vissa designkanoner. Tvärtom, genom att pressa möbler hårt mot väggarna går människor emot modetrender. Och de berövar sig själva möjligheten att flexibelt fördela zoner i rummet, fungerar mellan dess delar, för att göra husets territorium visuellt bredare. Nyligen har designers tydligt föredragit eklektiska kompositioner när möbler och inredning av olika toner, olika geometri och så vidare blandas slumpmässigt.

Bild
Bild

Moderna vardagsrum är alltmer föremål för semantisk rörlighet . På några minuter förvandlas de till ett område för vänliga högtider eller för en solid bankett, och snart kan de bli en lekplats för barn att leka i huset. Detta resultat uppnås helt enkelt: det räcker med att köpa möbler som enkelt kan flyttas, vilket frigör ytterligare utrymme om det behövs. Men även när utrymmet används fullt ut bör det inte vara rörigt, alla dekorativa element och stilistiska accenter kompletterar bara huvuddelen av rummet. Genom att följa dessa enkla regler kan du få ut det mesta av den moderna stilen, precis som alla andra.

Bild
Bild

Idéer för olika områden

Vardagsrummet är inte alltid tillräckligt stort för att kunna förkroppsliga en mängd olika idéer i det, utan att begränsa dig själv med någonting, förutom om en eller annan lösning är lämplig. Men även 12 kvm. m, kan du skapa en imponerande interiör, och för detta är det inte alls nödvändigt att bjuda in designers i världsklass, studera mycket litteratur eller spendera pengar på exotiska efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild

Det finns några enkla knep som hjälper dig att uppnå önskat resultat snabbt och enkelt

Rummet är 14 kvm. m, lila nyanser kommer att vara lämpliga, vilket gör rummet sofistikerat och raffinerat. Gråvita färger, på vissa ställen utspädda med ljusa detaljer, kommer att se mycket kraftfulla och estetiskt tilltalande ut

Bild
Bild

På en yta på 15, 16 kvadratmeter är det fullt möjligt att organisera ett utrymme för att titta på TV -program och till och med fördela en tomt separat från resten av vardagsrummet för detta ändamål

Bild
Bild

För att visuellt utöka ett litet hörn eller inte begränsa ett rum på 18 kvm. m, är det värt att använda ljusa färger eller en extraordinär design av huvudväggen

Bild
Bild

Om vardagsrummet är 35 kvm. m, kan du säkert markera två eller till och med tre designcenter, och inte ett, som i ett mindre utrymme. En skicklig designer förverkligar enkelt en komplett och uttrycksfull idé i var och en av dessa delar. Det viktigaste är att alla dekorativa element och koncept matchar varandra, inte skapar intrycket av dålig smak och disorganisering av rummet.

Bild
Bild

Trendiga inredningstrender

Mode inom inredningsdesign förändras lite mindre ofta än årstiderna. Men det finns flera tillvägagångssätt som nyligen blivit mer eller mindre etablerade och gör att du kan skapa en verkligt attraktiv komposition. År 2018 är det en populär lösning att slå samman olika rum med varandra, särskilt i små lägenheter. Resultatet är vackra vardagsrum som tar stor plats.

Bild
Bild

En annan trendig idé kan betraktas som en kombination av miljörenhet och den yttre lakonismen hos dekorativa föremål. Sådana krav gäller tillbehör, möbler och efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild

De mest fashionabla färgerna är nu ljusa , och bland ritningens motiv är naturliga ämnen i första hand. Ljusa inneslutningar känns bara igen i en mening - som ett sätt att uppmärksamma något. Den moderna stilen i vardagsrum kan mycket väl spädas med inkluderingar av andra stilistiska trender. På toppen av populariteten - användningen av en mängd olika hyllor, utrullningsbara lådor och hyllkonstruktioner. De låter dig föra rummet närmare minimalismens kanoner och samtidigt öka effektiviteten i dess användning.

Bild
Bild

Människor som följer interiörmode föredrar nu soffbord i härdat glas. Att distribuera utrymme med möbler är mycket mer populärt än att använda gipsväggar; gradvis går de i allmänhet in i kategorin föråldrade lösningar.

Bild
Bild

När det gäller visuell zonindelning kan du ansöka om det:

  • tapet;
  • elegant gips;
  • färger och lacker;
  • lampkompositioner (samt separata centrala ljuskronor och golvlampor).
Bild
Bild

Traditionellt finns användning av centrala element i inredningen i rummet. Tabeller placerade i mitten av rummet, stoppade möbler i catchy toner eller en elegant öppen spis används ofta som accentdetaljer i hallen. Huvuddesign accent bör inte strida mot resten av dekorationen i rummet, annars kommer det inte att vara möjligt att skapa en harmonisk, attraktiv design. Bland färgerna är det värt att ge företräde åt de klassiska basfärgerna, som bäst kombineras med de ursprungliga accenttonerna.

Bild
Bild

Färglösningar

Att måla en hall i ett hus eller en lägenhet förtjänar en särskild övervägande. I små vardagsrum bör ljusa färger främst användas för att kompensera för bristen på verkligt utrymme. En mycket fashionabel lösning är användningen av apelsin- och körsbärsfärger. Om tapeter klistras på väggarna är det bättre att välja grönt.

Bild
Bild

Förutom allmänna rekommendationer måste du vara uppmärksam på detaljerna i varje specifikt rum:

  • hennes stil;
  • värde;
  • begagnade eller föreslagna möbler;
  • belysningsnivån och dess fördelning i rymden.
Bild
Bild

Oavsett ansträngningar som görs av designers, oavsett nya material och mönster som visas, är svartvita färger fortfarande de obestridda ledarna. Inte konstigt, det är dessa toner som är mest neutrala, har många betydelser och sorter. Samtidigt ser ett rent vitt vardagsrum ut som ett sjukhusrum eller laboratorium; Korrekt använd ljus färg, som appliceras på en av ytorna eller ett stort föremål med en iögonfallande nyans, hjälper till att återuppliva den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Svart tonalitet underskattas av många människor, uppfattas som något skrämmande och är logiskt kopplat till obehagliga händelser, incidenter. Men om du gör det rätt och undviker överkoncentration av mörka färger kan du uppnå mycket imponerande resultat med minimal förlust.

Bild
Bild

Svaga färger (persika, gul-grädde, beige-bruna toner) har sina fördelar, de skapar en lugn och balanserad atmosfär, gör att du kan koppla av mentalt och fysiskt. Människor som kommer till huset känner harmonin, rymdbalansen från de allra första stegen. Det rekommenderas inte att använda någon färg, inklusive lila; detta beslut kommer att vara utåt tråkigt och inexpressivt i jämförelse med andra.

Bild
Bild

Den beige tonen passar bra till:

  • choklad;
  • röd;
  • gul;
  • blå (blå);
  • grön färg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I kombination med grått, vitt, mint och olika nyanser av blått visar sig väl, gör detta tillvägagångssätt att du kan skapa en attraktiv bild och göra atmosfären fräsch. För ytterligare dekoration av gråa vardagsrum, rekommenderar experter att använda mer mättade nyanser, med hjälp av fläckfärgfläckar. Visuell överbelastning av rummet med onödiga betydelser och symboler är oönskat, om inte detta är det valda designkonceptet.

Bild
Bild

Bland de varma nyanserna bör du vara uppmärksam på brunt, vilket skapar en varm och mysig atmosfär som dämpar stress. Den gula färgen ska inte påtvingas överdrivet, för då uppstår en orättvis känslomässig spänning istället för en optimistisk stämning.

Bild
Bild

Orange är ännu mer energiskt än gult och rekommenderas för dem som är för lugna, men skulle vilja få en laddning för livlighet och energi. Det är olämpligt att använda en sådan färg mer än för flera dekorativa element, det blir för varierat och påträngande. Röda toner kräver i allmänhet försiktighet, det är lämpligt att endast använda dämpade sorter av denna färg. Var noga med att ta hänsyn till komplexiteten i dess stilistiska läsning och inkonsekvensen hos många kombinationer med andra tonaliteter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av de kalla färgerna är grönt lämpligt nästan överallt, och dess olika nyanser gör att du kan skapa en bekväm miljö var som helst. Det är bättre att betona naturligheten i det steg som tagits av designers genom att introducera vita, bruna och beige gallringselement. Vi kan prata om färger och deras kombinationer länge, men det är dags att beröra ett lika viktigt problem - hur man inreder vardagsrummet och vad som kan användas för att dekorera det.

Bild
Bild

Material (redigera)

Flytande tapeter används ofta för att täcka väggarna i moderna vardagsrum; bland sina vanliga sorter har vinyl- och fototapeter kommit fram. Murverk är ganska populärt, men experter rekommenderar att du bara använder det på en strikt definierad vägg, och inte i hela rummet. Golvbeläggningar representeras oftast av parkett och plankor; ett övervägande mörkt golv tas in i ett ljust rum för att spela kontrast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med moderna lister kan du förädla utrymmet utan att använda dyra och tidskrävande traditionella stuckaturer.

Konvexa delar har flera huvuduppgifter samtidigt:

  • dekoration;
  • arkitektonisk (skapande av originalkonfigurationer);
  • byte av en konventionell golvlist;
  • byte av ett enkelt element i dörröppningen;
  • fönsterhöljet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I urbana lägenheter används oftast lister av polyuretan och polystyren, endast ibland används produkter baserade på andra typer av plast. Älskare av naturmaterial bör göra ett val till gipselement, särskilt eftersom de alltid ser exklusiva och originella ut. Även möbler är dekorerade med lister, och de som vill genomföra ett extraordinärt experiment kan använda trä- eller marmorstrukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Undvik vanliga misstag särskilt för dem som inte hade någon tidigare erfarenhet av sådana produkter. I ett vardagsrum med lågt i tak är det bättre att överge breda remsor högst upp, särskilt de som skiljer sig i färg från huvudfinishen. För miniatyrrum och dekorativa detaljer bör du välja inte för stort.

Bild
Bild

I allmänhet måste en optimal andel upprätthållas mellan formens dimensioner och rummet. Vilken beror på perceptions subtiliteter på en viss plats. I minst 24 timmar före installationen måste listerna förvaras i rummet som kommer att avslutas med dem, då blir det inga temperaturdeformationer.

Bild
Bild

möbel

Designen i ett vardagsrum i modern stil beror inte bara på väggarnas dekoration, utan också på vilken typ av möbler som används. Konturernas och formernas svårighetsgrad är ett obligatoriskt krav idag, men ägarna till husen måste själva avgöra symmetrifrågan eller dess frånvaro. I moderna möbler används beslag antingen inte alls eller används mycket begränsat, företräde ges till strikt tekniska alternativ.

Bild
Bild

Praktiska överväganden dominerar över dekorativa element; övermättnad med designelement uppfattas ganska negativt. Men originaliteten hos varje enskilt tillbehör är bara välkommen, eftersom det borde kompensera för svagheten hos andra designelement.

Bild
Bild

Rumsinredning bör vara tillräckligt flexibel , inredningsartiklar anpassar sig till en specifik miljö och måste bilda en enda, oskiljaktig helhet med den. I motsats till vad många tror kan du inte skapa en minimalistisk inredning genom att helt enkelt ta bort vissa element. Ett rationellt och modernt tillvägagångssätt kräver användning av nyheter, och neutrala färger och modulära möbler är bäst för detta. Alla typer av volanger och dekorativa veck på mjuka föremål är kategoriskt oacceptabla; de ska vara strikta och utåt jämna.

Bild
Bild

Möbler ska målas i en färg, högst två åt gången, samma krav gäller för texturer. Experimentella älskare är mycket bättre på att leta efter originalkombinationer av material, som kombinerar metall med ekoläder, plast och så vidare.

Bild
Bild

Kombination av stilar

Oavsett hur attraktiv och uttrycksfull klassikern i sig är, finns det fortfarande de som inte är helt nöjda med den. Sedan återstår bara att arbeta med en kombination av klassiska och andra motiv. Det finns tydliga regler här: till exempel uppfattas ljusrosa toner harmoniskt bredvid exakt samma eller neutrala. En kombination av blått och rött skulle vara en säker satsning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern stil kan till och med kombineras med dess formella motpol . - en klassiker, det optimala tillvägagångssättet i detta fall är tillägg av traditionella möbler med noggrant utvalda textilier. I kombination med ett loft läggs tonvikt på ett kallt färgschema, som till och med kan bli inredningens huvudfyllning. Men det här är alla mycket subtila och komplexa kombinationer som bäst lämnas åt professionella designers. Oavsett hur väl en vanlig husägare känner sitt hem och föreställer sig önskat resultat, väljer experter sätten att uppnå detta resultat mycket bättre.

Bild
Bild

Designtips

Enligt proffs är det bättre att göra taket i en av tre typer:

  • enfärgad gångjärn;
  • baserat på träbjälkar;
  • med upphängda armaturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att dekorera vardagsrum och ge dem en uttrycksfull accent, rekommenderas det att använda målningar . I nybyggda hus och lägenheter är jugendstilen mer populär än många andra alternativ med användning av möbler i atypiska former och färger, tapeter med ganska stora mönster. För att skapa en känsla av lyx och inte överväldiga rummet kan du använda följande färger: beige, grå, toner av sand och choklad. Känslan av elegans i rummet förbättras genom att använda ett enda färgschema för möbler och dekorativa föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många designers tror att det är nödvändigt att använda kombinationer av hörnsoffor, skåpmöbler med lådor och puffar. Av lamporna är det bäst att ta inbyggda modeller eller en ovanlig typ av ljuskrona. Den moderna stilen i vardagsrummet innebär också en aktiv användning av belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum med pelare utmärks av det faktum att de låter dig skapa en känsla av att vara i ett gammalt palats eller i en gammal grekisk hus eller tempel. Sådana element kan endast användas med en tillräckligt stor yta. Parade kolumner tillför interiören fullständighet, och med enstaka kan du skapa en viss anda i rummet. Vardagsrum med arbetsområde har oftast inte kolumner, eftersom dessa två alternativ skiljer sig mycket från varandra.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Att inreda ett snyggt vardagsrum är inte särskilt svårt. En blank spegelvägg, som bara späds ut på ett ställe med en ogenomskinlig vit fyrkant för att säkra TV: n, är en utmärkt dekorationsteknik. Det charmas av en trappa med vita trappsteg och ett golv i samma färg, avbruten bara en gång av en fyrkant av ljusblått.

Bild
Bild

I en enrumslägenhet bör du använda den lättaste tyllen för fönster .och placera riktningsbelysningsenheter i taket. Som du kan se på det här fotot förbättrade takavlastningens ojämnheter bara dess uppfattning, vilket gjorde situationen mycket mer intressant.

Bild
Bild

Mysiga vardagsrum med förvaringssystem är lättast att demonstrera med detta exempel: vita plana ytor, placering av hyllor tydligt i nivåer (och till och med utrymmet runt fönstret används). Att gruppera hela kompositionen på en av väggarna i förhållande till TV: n visar sig vara en ganska logisk stilistisk lösning.

Bild
Bild

En annan typ av rumsarrangemang, inspirerad av samma uppgift, är eftertryckligen mörkt och sofistikerat; elit träslag används i interiören. Väggarna och golvet är ljusare än möbelelementen; flera lampor för lokal belysning används. Mattan på golvet, som går under förvaringssystemet, men motsäger det med sin färg, skapar en intressant kontrasteffekt.

Bild
Bild

Vardagsrummet-studion kan mycket väl innehålla bisarra taklampor ., och en kedja av väggmålningar placerade på samma höjd, och ett förvaringssystem uppdelat i fack (fungerar samtidigt som ställ för flera dekorativa föremål).

Bild
Bild

Du kan dekorera ett vardagsrum med ett fönster på olika sätt. En av dem är en "ljuspunkt", som bokstavligen översvämmas med ljusströmmar en solig dag. Något fallande graciösa gardiner bryter torgets klarhet, dividerat med en tvärgående remsa, vilket gör det visuellt närmare formen av en "bok".

Bild
Bild

Och här bestämde vi oss för att använda två typer av gardiner samtidigt. I dagsljus - en genomskinlig gardin vid mörkrets början - tung, till och med till synes ljusgul materia. Fönstrets skönhet kvittas av de symmetriskt exponerade växterna och glasmålningsfönstren som sätts in i skärmarna på något avstånd.

Rekommenderad: