Vardagsrum Med öppen Spis (95 Bilder): Modern Inredning Av Hallen I En Liten Lägenhet, Rum I Engelsk Stil

Innehållsförteckning:

Video: Vardagsrum Med öppen Spis (95 Bilder): Modern Inredning Av Hallen I En Liten Lägenhet, Rum I Engelsk Stil

Video: Vardagsrum Med öppen Spis (95 Bilder): Modern Inredning Av Hallen I En Liten Lägenhet, Rum I Engelsk Stil
Video: Så skapar du en ny stil hemma, Regeln om tre, Inredning, Andrea Brodin 2024, April
Vardagsrum Med öppen Spis (95 Bilder): Modern Inredning Av Hallen I En Liten Lägenhet, Rum I Engelsk Stil
Vardagsrum Med öppen Spis (95 Bilder): Modern Inredning Av Hallen I En Liten Lägenhet, Rum I Engelsk Stil
Anonim

Numera blir eldstäder populära möbler i både traditionella och moderna vardagsrum. De ger interiören en speciell atmosfär av värme och komfort, och hjälper också till att intressant diversifiera även en enkel och tråkig miljö. Moderna alternativ för eldstäder har många sorter, så de kan ingå i nästan alla designprojekt i vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Om du planerar att göra ett vardagsrum med en öppen spis är det viktigt att ta hänsyn till ditt rums särdrag för en kompetent design. Det som är viktigt är layout, dimensioner, såväl önskad finish som till och med arrangemang av möbler. När du utvecklar ett designprojekt kommer du att stöta på många funktioner i en sådan miljö.

Platsen för eldstaden måste väljas så att den organiskt passar in i rummets övergripande layout . Det rekommenderas inte att placera en öppen spis i gången, eftersom det helt enkelt kommer att vara obekvämt: ett rekreationsområde är vanligtvis arrangerat runt eldstaden, och om andra familjemedlemmar ständigt passerar kommer det att vara obekvämt att vila. Dessutom är det inte vanligt att placera en öppen spis nära dörrar eller fönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att ta hand om det praktiska i förväg, eftersom eldstadens huvudsakliga funktion är att värma rummet. Det mesta av värmen kommer att ges av eldstäder, som är uppvärmda med trä, samt simulerade härdar, drivna av el. Man bör också komma ihåg att moderna moderna modeller, glasade på två eller tre sidor, är betydligt sämre än traditionella alternativ i praktiken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är möjligt att köpa en öppen spis portal med en låda i botten, är det definitivt värt att göra. I ett litet skåp under eldstaden kommer det att vara mycket bekvämt att förvara ved för härden eller precis vad du behöver i vardagen - till exempel borstar för rengöring av eldstaden. Ofta har eldstäder också en liten öppen hylla ovanpå. Detta kan vara praktiskt om du har ett rymligt vardagsrum, och i inredningen gillar du ett överflöd av små detaljer. På en liknande hylla ovanför eldstadsportalen kan du sätta en klocka, snygg keramik eller fotografier - sådana ljusa accenter hjälper till att ytterligare markera eldstaden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många fruktar att eldstaden blir för iögonfallande i inredningen . och kommer inte att kunna harmoniskt passa in i designen - detta är särskilt typiskt för de fall när en öppen spis med en traditionell design placeras i en modern inredning. För att undvika detta är bord eller låga skåp på sidan ofta fästa på eldstadsportalen. De kan dekoreras med samma kakel eller färg som öppen spisportalen. Så du kan stödja härden i det inre, organiskt passa in i inredningen i ditt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av eldstäder

Moderna eldstäder är mycket varierande - de kan skilja sig åt i deras läge, nödvändigt bränsle, värmeutsläpp och stil. Alla eldstäder har dock ett antal gemensamma funktioner. Huvuddelen av den synliga strukturen är upptagen av eldstadsportalen - det här är fasaden, som kan dekoreras med en mängd olika dekorativa element: kakel, kakel, trä och målning. Designen innehåller också en vedförbränningskammare, kallad en eldstad, en rökuppsamlare och en skorsten som vetter mot gatan.

Ibland fästs ett litet eldstadsskåp för förvaring av ved på framsidan av härden, ovanför eller under, och ett litet bord, dekorerat i samma stil som eldstaden, placeras ofta på sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att utformningen av alla riktiga eldstäder på många sätt liknar det finns det ett antal skillnader. Först och främst kännetecknas eldstäder av platsen i huset som de kan uppta.

Det finns följande alternativ för fokus:

  • väggmonterad;
  • hörn;
  • inbyggt;
  • ö.

Det mest populära alternativet är väggspis … Dessutom är detta alternativ ganska omfattande och tar mycket plats, därför rekommenderas att överväga en liknande modell för rymliga hus. Ett uppenbart plus är att en sådan öppen spis passar in i väggen, vilket innebär att den ser organiskt ut i interiören. Dessa eldstäder är vanligtvis utmärkta med hjälp av kakel, tegel eller sten finish.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn spis har en speciell design och kan se väldigt vacker ut i alla typer av interiörer. Sådana modeller kommer att vara idealiska för ägare av små vardagsrum. Dekorationen av en sådan öppen spis kan vara nästan vilken som helst, och runt den kan du enkelt ordna mysiga fåtöljer eller till och med en hörnsoffa för avkoppling.

Inbyggd öppen spis har en skorsten inbäddad i väggen - att ta hand om närvaron av en sådan öppen spis är fortfarande i stadiet att bygga ett hus. Det här alternativet ser bra ut och tar väldigt lite plats i vardagsrummet. Samtidigt, för att det ska märkas, är det absolut nödvändigt att komma med en catchy och intressant finish för portalen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ö spis förekommer inte särskilt ofta, men det ser väldigt intressant ut. Oftast är dessa alternativ lämpliga för rymliga vardagsrum, annars har du helt enkelt ingenstans att hitta ön. Dessutom har sådana alternativ en upphängd skorsten, och värmeöverföringen från dem kommer att vara mindre än från andra modeller. Ö -eldstäder är mestadels dekorativa. Härden kan ses från alla sidor, och du kan placera sådana modeller var som helst i ditt rum, komplettera med en soffa och fåtöljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom att vara placerad i huset, det är viktigt att betona skillnaderna mellan eldstäder efter den typ av bränsle som krävs för härden:

  • En vedeldad spis är ett traditionellt alternativ, det kräver noggrann installation och avger inte för mycket värme. Men synen på brinnande stockar i portalen är fascinerande och skapar en speciell, makalös atmosfär i rummet.
  • Om du vill ha ett mer praktiskt alternativ, installera en lättanvänd gaspis.
  • Elektroniska eldstäder är en imitation av riktig eld, de är lämpliga både för en lägenhet och ett hus, och kommer också att vara praktiska att använda.
  • Slutligen är bio eldstäder innovativa alkoholdrivna modeller som har en övervägande dekorativ funktion.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt metoden för värmestrålning kan moderna fokus också delas in i flera typer:

  • Det första alternativet är en härd med ensidig värmestrålning, den mest populära i privata hus, är den enklaste designen och har maximal värmeöverföring.
  • Hjärtor med dubbelsidig strålning kommer att bli en original designhöjdpunkt i interiören, men de förlorar i värmeöverföring och praktiska egenskaper.
  • Det finns också alternativ med tresidig strålning, de är sällsynta och deras huvudsakliga funktion är dekorativ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Det är mycket viktigt att välja rätt design av eldstadsportalen för din stil i interiören. Eldstaden kan organiskt passa in i inredningen i alla vardagsrum, men du måste hitta lämpliga inredningsalternativ.

I en lägenhet eller i ett privat hus bör eldstaden bli en organisk del av vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket ofta väljs eldstäder för interiörer lantlig stil i hus på landet. Ofta ser traditionell tegel- eller stenpannbeklädnad mycket lämplig ut i sådana vardagsrum. Samtidigt, om du vill diversifiera atmosfären med folkliga motiv, kan du välja färgade keramiska plattor för inredningen av eldstaden. Snidade träbeklädnadsalternativ kan också se väldigt organiska ut. Slutligen passar enkla metallfasader också i lantlig stil och blir en höjdpunkt i din inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum chalet stil - Detta är ett av de populära alternativen för lantlig stil, sådana interiörer liknar dekoration av hus i de schweiziska alperna. Vanligtvis har sådana vardagsrum träväggar, takbjälkar, stora panoramafönster och väggar och golv är dekorerade med naturliga djurskinn. Stenbeklädnad är bäst lämpad för sådana eldstäder - beige och bruna nyanser bör väljas så att de inte står i kontrast med träelementen i interiören. Ibland kan du också hitta minimalistiska alternativ för öppen spisportaler av metall - de är lämpliga om du vill lägga särskild vikt vid härden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu blir det modernt, enkelt och praktiskt. Skandinavisk stil i interiören. Det är möjligt att inreda ett vardagsrum på detta sätt billigt, lakonisk design, ljusa färger på finish och miljövänliga material råder. Kaminen är oftast färdig med ljusa keramiska plattor eller ljus sten - det här alternativet är lämpligt för ett litet rum. Om du har ett rymligt vardagsrum i skandinavisk stil kan du markera härden med mörkare nyanser av sten eller kakel.

Bland annat är en populär lösning vitgjutning, som vanligtvis kombineras med huvudklädseln.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett modernt vardagsrum högteknologi kännetecknas av blanka ytor för att vända mot eldstaden. Olika alternativ av metall kan se väldigt intressanta ut - stål eller koppar kommer att se bra ut mot bakgrunden av en mörk inredning. Om du föredrar pastellfärger bör du överväga blanka plastfasader, som kommer att bli en fashionabel och mångsidig lösning för modern design. Slutligen bör ovanliga alternativ för eldstäder täckta med glas på två eller tre sidor övervägas - sådana eldstäder är inte särskilt praktiska för uppvärmning av ett rum, men de ser väldigt ovanliga och snygga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta skapas hus i klassisk stil , nyklassicism och barock är också populära - en sådan inredning ser lyxig och elegant ut. Det är vanligt att dekorera en öppen spis i sådana miljöer med små dekorativa pelare och stuckaturer. Massiv stenbeklädnad, som marmor, är också populär. Du kan dock ersätta detta alternativ med en billigare analog - en lämplig keramikplatta. Dessutom kan ibland en slät vit fasad gjord av gips eller plast, liksom de nu populära ljusplattorna, stiliserade som tegel eller murverk, se intressanta ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

För vardagsrummet art nouveau tegel på fasaden av eldstaden eller dess imitation med kakel kommer att vara det enklaste och mest harmoniska alternativet. Samtidigt, om du vill diversifiera en sådan design, kan du nu hämta mycket intressanta moderna finish från svart, grå eller mörkbrun sten.

Sådan beklädnad kommer att komplettera jugendinredningen perfekt och kommer att bli en intressant höjdpunkt i ditt vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

För vardagsrummet i engelsk stil kännetecknas av återhållsam dekoration, pastellfärger av dekoration, enkla trämöbler, randiga och blommiga tryck av textilier. Hjärtor i England är vanligtvis trimmade med rosa eller vita tegelstenar - sådana portalfasader ser återhållna och snygga ut. Ofta kombineras tegel med gjut- eller träelement. Dessa mantlar kännetecknas av öppna hyllor upptill och skåp längst ner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum-loft innebär det mest öppna rummet med en enkel snygg design. Mycket ofta på loft är en eller flera väggar färdiga med tegel. Inför eldstadsportalen med ett tegel i det här fallet kommer det också att se väldigt harmoniskt ut om det ligger på en av dessa väggar. Samtidigt, om eldstaden ligger mot en vägg med en ljus yta, kan du måla portalen i väggarnas färg - den kommer också att se väldigt snygg och organisk ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att inreda ditt vardagsrum i eklektisk stil , är det viktigt att eldstadens design inte är alltför fasthållen och inte för fängslande - den måste organiskt passa in i rummets inredning. En mängd moderna modeller av eldstäder kan se bra ut - öhärdar, portaler glaserade på flera sidor, samt modeller av en ovanlig form av metall. Men även den vanligaste traditionella eldstaden som är inbyggd i en vägg med tegelbeklädnad kan se intressant ut - bara dekorera väggen runt härden med lister eller placera ett par ljusa tillbehör på kaminhyllan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrum

Färgen på fasaden på din härd är mycket viktig i inredningen - naturligtvis borde eldstadsportalen sticka ut, men inte vara för catchy.

Alternativ för ett bra färgschema för att dekorera en öppen spis, med hänsyn till nyanser av efterbehandling:

Om du har en inredning i vit- eller pastellfärger och vardagsrummet är litet bör dekorationen av eldstadsportalen också väljas huvudsakligen i ljusa färger. Ljusa vita kakel, plast, vitaktig sten eller tegel kan fungera. En lättmetallfasad kommer också att se ganska lämplig ut. En ovanlig design kan göras med icke -standardiserade färgkombinationer - till exempel kan lila toner med olivolja eller beige toner med ljusgrå se bra ut

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du avslutade rummet i ljusa nyanser, men rummet är tillräckligt rymligt, kan eldstaden bli en ljus och intressant accent. Samtidigt rekommenderas att undvika rena färger - ljusblå, gul, skarlet eller mättad grön. Det är bättre att ersätta dem med komplexa sammansatta nyanser - till exempel kan en eldstadbeklädnad i vin, smaragd, senap och gråblå nyanser vara en faktisk lösning. Du kan också använda djupa mörka toner - svart, brun, vinröd eller mörkblå

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För ett mörkt vardagsrum bör du inte välja en öppen spisportal som matchar finishen - en sådan design kan visa sig vara för tråkig och dyster. Det är bättre om härdens fasad är något ljusare eller ljusare än finishens huvudfärg: graden av skillnad mellan dessa färger beror på hur mycket du vill markera eldstaden i interiören. Om du har vinrött väggdekoration kan hallonplattor fungera, vita spisfasader väljs ofta för kakifärgade väggar och kopparfärger kan väljas för mörkgrå väggar

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har ett vardagsrum kombinerat med en hall eller kök, som är färdiga i olika färger, med hjälp av rätt färgspisportal, kan du göra interiören vackrare och solidare. Eldstaden i köket kan färdigställas i vardagsrummets färg och vice versa. Men för varje finish som kombinerar två färger i olika zoner är alternativ med vitbeklädnad, röd tegelbeklädnad eller metallbeklädnad win-win-alternativ

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man placera?

Tänk på följande designfunktioner i ett vardagsrum med öppen spis, beroende på layout:

Om eldstaden ligger i mitten av ett litet vardagsrum i ett privat hus är det bäst om designen är tillräckligt kortfattad. Ändå kommer eldstaden att vara det semantiska centrumet, därför måste den särskiljas visuellt. Du kan göra en ljus finish för en sådan eldstad, dekorera väggarna runt med lister eller måla i en annan färg. Möbler är vanligtvis placerade runt rummets semantiska centrum. I ett litet vardagsrum med öppen spis görs detta bäst i en cirkel och lämnar en bred passage

Bild
Bild
Bild
Bild

Om kaminen ligger i mitten av en rymlig hall och du inte vill dela in rummets utrymme i zoner, bör designen vara rik och mångsidig - du bör inte begränsa dig själv när du väljer små tillbehör och ljusa accenter. Samtidigt bör alla dekorativa element ordnas så att eldstaden sticker ut. Detta kan göras på två sätt. Du kan inreda vardagsrummet ganska kortfattat och dekorera det med små element runt spisen. Du kan tvärtom placera ljusa inredningsdetaljer i hela rummet och lämna området nära eldstaden med en minimalistisk design - det här alternativet kommer också att göra din eldstad som ett semantiskt centrum i rummet

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du ska dela upp ditt vardagsrum i flera zoner, spelar eldstaden ingen roll. Mest troligt kommer eldstaden att ligga i en av två eller tre zoner, som i sin tur bör markeras med hjälp av belysning, dekorationsfärg eller valv och kolumner. För att få ett sådant vardagsrum att se bra ut bör du ta hand om att skapa flera semantiska centra i rummet - ett i varje zon. Det semantiska centrumet, tillsammans med en öppen spis, kan vara en TV, ett bord, ett panoramafönster, ett hörn med blommor eller ett akvarium

Bild
Bild
Bild
Bild

Numera är layouter som involverar ett kombinerat vardagsrum och kök mycket populära - denna trend är särskilt typisk för privata hus. Samtidigt ser alternativen extremt intressanta ut där spisen är placerad vid separationspunkten mellan köket och vardagsrumszonerna. I det här fallet kompletteras eldstaden ofta med en bardisk eller en ö -köksbänk. Härden är vanligtvis riktad till vardagsrummet. För en harmonisk design måste du tänka på miljön så att din eldstad är synlig från alla punkter i rummet

Bild
Bild
Bild
Bild

I hus med ett burspråk är eldstaden vanligtvis placerad på höger eller vänster sida av den. Fåtöljer eller en soffa är vanligtvis placerade längs fönstren - detta gäller särskilt för klassiska och nyklassiska interiörer. Om du är rädd för att härden i det här fallet blir sekundär i interiören kan du markera den dessutom - till exempel hänga en TV eller en stor bild över den

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerade vardagsrum och korridorer är också extremt vanliga i moderna hus på landet. I sådana fall är eldstaden ofta placerad längs väggen under trappan. Denna plats verkar olycklig för många, men det kan vara mycket intressant att slå. I en genomtänkt miljö kommer en sådan layout att bli en höjdpunkt i din inredning, för detta är det viktigt att eldstaden under trappan är så märkbar som möjligt-kom med en intressant finish, eldstadens fasad kan dekoreras med kakel, metallelement eller snidade träfigurer, beroende på rummets utformning som helhet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

För att få eldstaden i det inre av vardagsrummet att se organisk ut, är det bättre att hitta en plats för det i rummet även i renoveringsstadiet. Om du har ett färdigt vardagsrum med dekoration och möbler blir det mycket svårare att passa in härden i ett redan etablerat designprojekt.

Kaminen är ett element i interiören som naturligtvis sticker ut i rummet, därför kommer arrangemanget av stoppade möbler och de nödvändiga ljusa accenterna att bero på platsen för eldstadsportalen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om de bestämmer sig för att placera härden i ett vardagsrum med redan färdig dekoration och arrangerade möbler, är det oftast gjort så osynligt som möjligt. Du kan installera eldstaden längs väggen eller i ett av hörnen i rummet, och det är bättre att täcka portalen i samma färgschema som väggarna. Det är möjligt att markera härden i en sådan inredning, men diskret - till exempel göra en tunn vit ram runt med hjälp av gjutning eller leka med glansiga och matta texturer när du inreder en öppen portal.

Bild
Bild
Bild
Bild

För moderna interiörer är det värt att överväga olika imiterade eldstäder .drivs av el. Deras tveklösa fördel kommer att vara en intressant design - du kan hitta alternativ som är inglasade från alla sidor, upphängda och rivna av golvet eller har den mest ovanliga formen. Det går oftast inte att designa en riktig öppen spis på detta sätt. Dessutom är imitation av en härd det bästa alternativet för en stadslägenhet, där det är nästan omöjligt att installera en riktig spis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

För att välja rätt designprojekt för ditt vardagsrum är det värt att överväga en mängd olika alternativ för att placera härden i rummet. Interiörens utseende kommer att bero på många faktorer: till exempel belysningen, dekorationens färg och öppen spisportalen, rummets layout och dess storlek, möblernas arrangemang. Det kan inte finnas två identiska interiörprojekt, men du kan alltid låna enskilda idéer och skapa något unikt utifrån dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte vet vilket beklädnadsalternativ du ska välja för en eldstadsportal i ett privat hus, är murverk i de flesta fall det mest framgångsrika och organiska alternativet. Tegel och sten passar särskilt bra med lantlig stil - om väggarna i ditt hus är dekorerade med trä, kommer sten i bruna toner att se bra ut på en öppen spisportal.

För att diversifiera designen kan du placera öppna hyllor under och ovanför härden - placera vaser, ljusstakar eller blomkrukor på dessa hyllor.

Bild
Bild

Om du uppskattar den återhållsamma engelska stilen är det enklaste sättet att välja designen för öppen spisportalen av gips - den kan vara vit eller målad i valfri färg. Det är värt att välja ett pastellfärgschema; olika beige och gyllene nyanser kan se intressanta ut. Typiskt är utformningen av en sådan öppen spis återhållsam, men intressant: till exempel kan finishen kombinera flera färger och ovanliga präglade prydnader.

Bild
Bild

För moderna minimalistiska interiörer väljer många människor imitation av en härd, driven av elektricitet. Alternativ glasade på två eller tre sidor är särskilt relevanta nu. En sådan högteknologisk design passar perfekt in i den lakoniska atmosfären i ett modernt hem, men samtidigt låter en sådan härd dig skapa en atmosfär av komfort. Med en öppen spis kommer en modern inredning aldrig att verka kall och tråkig, även om den domineras av återhållsamma former och ljusa färger.

Rekommenderad: