Nyfödd Enkelsäng (31 Bilder): Välj Barnsängar För Tvillingar Och Tvillingar

Innehållsförteckning:

Video: Nyfödd Enkelsäng (31 Bilder): Välj Barnsängar För Tvillingar Och Tvillingar

Video: Nyfödd Enkelsäng (31 Bilder): Välj Barnsängar För Tvillingar Och Tvillingar
Video: Vecka 30 - Kollar vagn & får psykbryt VLOGG 2024, April
Nyfödd Enkelsäng (31 Bilder): Välj Barnsängar För Tvillingar Och Tvillingar
Nyfödd Enkelsäng (31 Bilder): Välj Barnsängar För Tvillingar Och Tvillingar
Anonim

Barns födelse är alltid en glädje och en efterlängtad händelse, för vilken de börjar förbereda sig mycket tidigare än vad ett barns utseende förväntas. Men om det finns två barn, kommer glädjen att fördubblas, liksom oro för hur man på ett tillfredsställande sätt kan möta barnen hemma och skapa bekväma förhållanden för dem. Och en av dem är en bekväm och praktisk säng för nyfödda.

Bild
Bild

Visningar

Många föräldrar tror redan från det att barnet föddes att han är en person. Därför borde de till och med ha en separat sovplats. Idag erbjuder möbelindustrin en enorm mängd möbler från olika tillverkare - för varje smak och ekonomisk kapacitet. En stor säng - det här alternativet har många fördelar och möjligheter:

  • Vanligtvis är små barn stillasittande direkt efter födseln, så det räcker att placera dem i en rymlig säng. Det kommer visserligen att ta mycket plats, men mamman kan samtidigt styra två barn. Vanligtvis är storleken på en sådan modell 125x120 cm.
  • Om så önskas kan den breda sängen delas in i två sektioner med en dukskärm, och sedan kan rastlösa barn somna tillräckligt snabbt.
  • Läkare har bevisat att spädbarn utvecklas snabbare genom att "kommunicera" med varandra i samma område.
  • Se till att sängen är från en pålitlig tillverkare. Hållbara modeller kommer inte att svaja och spricka i sömmarna när vuxna busiga människor börjar röra sig längs den, skakar sängen och håller i räcket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa tillverkare erbjuder enkelsängar till salu. Intilliggande platser separeras av skiljeväggar - rack eller skum. Nästa alternativ är två små barnsängar. Den största fördelen med fristående spädbarnsängar är möjligheten att flytta runt dem beroende på situationen. Idealisk: en bebis från sidan där mamman sover och den andra från den andra föräldern.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fristående barnsängar gör det möjligt för föräldrar att närma sig alla barn. Det är sant att för ett bekvämt läge av sängarna krävs mer utrymme: de passar perfekt in i ett rymligt sovrum. Kostnaden för två sängar kan också vara högre än priset på en stor.

Våningssäng

Överraskande finns en våningssäng inte bara för förskolebarn, utan också för dem som just har fötts. De görs ofta på beställning. Bekvämligheten med en sådan modell är uppenbar:

  • Våningsmodellen sparar plats i ett litet sovrum. Som ett resultat kan rummet rymma andra nödvändiga enheter för nyfödda - ett skötbord eller en byrå för saker.
  • Den nedre sängen har förmågan att rulla ut framåt, så det är ganska bekvämt att ta hand om barnet.
  • Vanligtvis har dessa modeller en mer genomtänkt grad av skydd så att barn inte skadar sig själva.
  • En betydande nackdel med en våningssäng är dess korta livslängd - vanligtvis efter sex månader måste barnen "flyttas" till bekvämare sängar.
Bild
Bild

Arena

Nyligen har unga föräldrar valt lekhussängar. Praktisk och praktisk lösning. De till synes lätta modellerna har en ganska solid grund - sju stöd är inbyggda i dem. En sådan spjälsäng för tvillingar är lätt att transportera, till exempel till dacha eller till mormor.

Bild
Bild

När det gäller tvillingar är sängen utrustad med två vaggar som kan läggas i lekhage och dras ut medan de är vakna. Sedan förvandlas spjälsängen till en vanlig lekhage för lekarna med mogna barn. Spädbarn kan bo i vaggar i upp till 2-3 månader, sedan justeras modellen till en viss höjd och fungerar som en vanlig plats att sova. På modellens sidor finns speciella fickor för olika saker - flaskor, bröstvårtor och blöjor. Ibland erbjuder tillverkarna ett speciellt hål i arenan, som senare kommer att bli ett lekhus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transformator

En av de mest praktiska modellerna är en transformator:

  • Förutom två fullvärdiga sovplatser är en sådan spjälsäng utrustad med olika skåp och till och med ett omklädningsområde.
  • Sängen i sig liknar vagnar, den kräver mycket utrymme, men å andra sidan kan varje sidostång fällas tillbaka på egen hand, vilket ger en viss frihet åt föräldrarnas handlingar.
  • Många modeller är utrustade med en pendelmekanism.
  • För större bekvämlighet integrerar vissa tillverkare en infällbar bakvägg i transformatorn, som senare blir till ett riktigt skrivbord, och själva sovplatserna omvandlas till vanliga tonårsängar.
Bild
Bild

Pendel

Pendelmekanismen på en stor säng gör den till en åksjuka. När den trycks lätt börjar sängen gunga, och bara dess övre del och benen förblir stilla. Det finns två svängmekanismer - längsgående och tvärgående. Vissa modeller kan göra detta svängande en efter en. Ofta är dessa sängar utrustade med baldakiner som skyddar barn från direkt solljus eller insekter.

Bild
Bild

Material (redigera)

De viktigaste kraven för tillverkning av barnsängar är säkerhet och hållbarhet. Spädbarn ska aldrig känna obehag och bör skyddas från traumatiska utskott och hål. Varje modell måste vara utrustad med stötfångare. Moderna tillverkare erbjuder sängar för nyfödda av metall, trä och plast. För vilket material som helst är grundregeln viktig: alla vassa hörn och leder på den framtida sovplatsen måste poleras noggrant och stängas från barnet. Trots produktens skönhet måste den motsvara dess syfte.

Bild
Bild

Träbäddar har förmågan att "andas". I butiker kan du hitta modeller från följande träslag:

  • Björkträd;
  • Tall;
  • al;
  • bok;
  • asp;
  • aska.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller av bok och al, björk och ask anses vara mer hållbara. Tall är ett mjukt material jämfört med tidigare, och repor och grovhet kan finnas kvar på produkten som är gjord av det. Träbädden ska inte täckas med färg eller lack, eftersom de under tiden då de små börjar skära tänder kommer säkert att "testa" alla utskjutande ytor. Om träbädden fortfarande är täckt med färg måste du se till att den inte innehåller skadliga ämnen. Tja, glöm inte att trä är det mest miljövänliga alternativet av alla de föreslagna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall barnsängar är ett mycket praktiskt alternativ. När du köper en sådan modell måste du se till att det inte finns några marker och skarpa hörn på ytan.

Fördelar med metallprodukter:

  • de tvättar bra, de kan till och med färgas;
  • livslängden för metallbäddar är mycket längre än för träbäddar;
  • brandsäkerhet, vilket är särskilt viktigt i ett hus där barn växer upp;
  • metallen utsätts inte för röta, sängen kommer inte att försämras på grund av hög luftfuktighet;
  • metallmodeller passar perfekt in i alla interiörer, och om smideselement finns i deras design kommer de att bli en riktig dekoration av rummet;
  • mycket populära metallvagn sängar med en original baldakin, de har en stark och stabil ram.
Bild
Bild
Bild
Bild

Plastmodeller är lätta, vilket är deras främsta fördel. När du väljer en sådan modell måste du se till att tillverkaren har använt högkvalitativa ämnen i plasten, annars kommer en specifik lukt att dyka upp i rummet efter en viss driftstid. Men utåt tillåter plast dig att ge sängen något, även det mest ovanliga utseendet. En plastsäng är mycket billigare än sina motsvarigheter och kan enkelt demonteras, vilket är mycket bekvämt när du reser med barn.

Bild
Bild

Sängar av spånskiva och MDF anses med rätta vara ekonomiska alternativ. De är lätta i vikt, bekväma, men de är rädda för fukt och kan tappa formen. Med noggrant urval av material kan en sådan modell tjäna länge. Det låga priset på spjälsängen är också en av dess fördelar.

Alternativ för att organisera en kaj

Naturligtvis är det mycket viktigt att utrusta ett rum för en nyfödd. Och när det finns två barn blir den här uppgiften mer komplicerad. Det är önskvärt att varje bebis har "sitt eget" territorium, utrustat med allt som behövs - skåp och ett skötbord. Om barnen är av olika kön kan zonerna "betecknas" med ett färgschema - rosa och blå mattor, baldakiner i samma färger.

Bild
Bild

Om barnsängar för barn är separata, är det önskvärt att de ligger nära varandra, eftersom spädbarn bör förstå från barndomen att de är en enda helhet. När barn växer upp kan utrymmet mellan deras sovplatser stängas av med ett skötbord eller byrå, detta gör att barn inte kan störa varandra medan de sover. Rummet där barnen ska sova ska vara ljust och väl ventilerat. Så att solens strålar inte stör barnen, är deras sovplatser vanligtvis inhägnade med speciella baldakiner.

Bild
Bild

En gemensam säng kommer att ta mer plats, men då kommer barnen alltid att vara där och vänja sig vid att leva tillsammans. För att spara kvadratmeter måste du välja modeller utrustade med lådor och platser där du kan swaddle bebisar. Sängar placeras inte vid fönstret så att vuxna barn inte passar på att klättra upp i fönsterbrädan. Alla möbler i rummet måste fixeras på väggen eller vara tillräckligt starka och stabila, detta kommer att skydda barnen i framtiden.

Bild
Bild

Sängkrav

Det faktum att en barnsäng ska vara säker och bekväm nämndes ovan. Men det finns punkter som hjälper till att göra det lättare för föräldrar att ta hand om tvillingar:

  • höjden på sidorna i någon spjälsäng bör inte vara mindre än 45 cm;
  • avståndet mellan sidoskenorna får inte överstiga 6 cm;
  • För enkelhets skull bör en tung modell vara utrustad med hjul för att inte orsaka besvär för modern som tar hand om bebisarna;
  • alla sängkomponenter, oavsett vilket material den är gjord av, måste försiktigt monteras på varandra;
  • våningssängar kan bli farliga för vuxna tvillingar, så de måste byta sovplats senare.
Bild
Bild

Vad ska man leta efter när man väljer?

  • Sängar för tvillingar säljs vanligtvis utan madrasser, så du måste köpa dem själv, och inte glömma om madrassöverdrag. De behöver minst tre stycken.
  • Sidodelare för nyfödda tvillingar bör vara utrustade med mjukt tyg eller silikonskydd för att skydda barn från eventuella skador.
  • Barnsängar för tvillingar bör väljas med justerbar höjd, så att du kan använda den som en vanlig lekhage för barn i framtiden.
  • Storleken på inhemska spjälsängar är vanligtvis 120x60 cm för ett barn, för utländska tillverkare - 10 centimeter mer.
  • Sängens botten ska vara lamell, då ventileras den bättre.

Rekommenderad: