Vardagsrum-sovrum Design 17 Kvm. M (45 Bilder): Insidan Av Rummet är 17 Kvm. M., Designprojekt

Innehållsförteckning:

Video: Vardagsrum-sovrum Design 17 Kvm. M (45 Bilder): Insidan Av Rummet är 17 Kvm. M., Designprojekt

Video: Vardagsrum-sovrum Design 17 Kvm. M (45 Bilder): Insidan Av Rummet är 17 Kvm. M., Designprojekt
Video: Hyresbostad Solna, 22 kvm 2024, April
Vardagsrum-sovrum Design 17 Kvm. M (45 Bilder): Insidan Av Rummet är 17 Kvm. M., Designprojekt
Vardagsrum-sovrum Design 17 Kvm. M (45 Bilder): Insidan Av Rummet är 17 Kvm. M., Designprojekt
Anonim

Kombinera 17 kvm. m, har flera funktionsområden blivit en vanlig uppgift för designers och bekanta för många ägare av små lägenheter. Ett helt rymligt rum ska vara bekvämt för att ta emot gäster, ha en sittgrupp och fungera som ett sovrum. Ofta verkar reparation av ett kombinerat rum som en omöjlig uppgift och kan driva ägaren till en lägenhet till en dumhet. Det är värt att överväga de viktigaste nyanserna i layouten, färgscheman och utarbeta utformningen av vardagsrummet-sovrum 17 kvm. m.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Rummets stil kommer att ge nya förändringar i det vanliga livets gång.

När du skapar ett projekt i ett kombinerat rum bör minimalism föredras . Kontrasterande interiör, enkla raka linjer, en liten mängd möbler, diskret och tråkig inredning. Om möjligt, gott om ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den eleganta inredningen, vackra kompositioner och symmetri i den klassiska stilen passar också perfekt in i den moderna designen av vardagsrummet . Ett subtilt mönster på väggarna kommer att se bra ut med den känsliga inredningen i rummet.

Bild
Bild

Interiörer i ekostil ser spektakulära ut . Användningen av naturmaterial (trä, sten, glas, metall) kommer att skapa en mycket intressant design som utan tvekan kommer att överraska gästerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av vertikala dekorelement hjälper till att höja taket visuellt och öka utrymmet i rummet. För att göra detta kan du använda vertikala speglar eller gardiner utan volym.

Undvik små inredningsdetaljer - till exempel från fotoramar till förmån för foton på tapeter. Ge företräde åt en attraktiv teckning: landskap, kust, stad på natten. En sådan design av väggarna kommer att utöka utrymmet i rummet och fylla det med humör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rätt organisering av rymden

Korrekt zonindelning gör att du med fördel kan kombinera två interiörer i ett rum. Du kan dela in ett rum i ett sovrum och ett vardagsrum med färg, med hjälp av efterbehandlingsmaterial, skapa ett tak eller golv på flera nivåer. Det enklaste sättet är att använda en partition.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zoneringsalternativ:

  • gipsskivor eller träkonstruktioner;
  • skärm;
  • kuggstång;
  • vackra gardiner;
  • skjutdörrar;
  • soffa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid zonindelning är det bättre att placera sovrummet på baksidan av rummet och närmare fönstret för att bevara ett intimt utrymme och ge naturligt ljus.

Partitionen kan vara vilken som helst, huvudsaken är att den inte ska vara ljus och skrymmande. Olika material för väggdekoration och golvbeläggningar gör att rummet kan delas upp i två rum. Att använda tapeter endast på vissa delar av väggarna kommer visuellt att utöka utrymmet och berika designen. Inredningen i det kombinerade rummet måste hålla konsistensen i färgerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgschema

Färglösningar för stora rum kommer inte att fungera bra för ett 17 kvadratmeter stort rum. Designers rekommenderar att du tar neutralt ljusa nyanser som grund och kompletterar interiören med söta detaljer och tråkig ljus inredning . Lugna nyanser är kända för att visuellt förstora utrymmet. Godtagbara icke-tråkiga väggfärger: beige, vit, ljusgrå, blå, gul, ljuslila, rosa, ljusgrön. Designen av ett sovrum-vardagsrum bör skapas i samma färgschema så att vardagsrummet och sovrummet med fördel kompletterar varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper hos acceptabla färger:

  • grå nyanser kommer visuellt att avlasta rummet från vassa hörn;
  • vit färg kommer att tillföra luft till utrymmet;
  • ljusgula nyanser har en gynnsam effekt på den emotionella sfären och en positiv inställning;
  • gröna nyanser lugnar och lindrar stress;
  • guldfärg ser organiskt ut i klassisk stil.

Om rummets design väcker melankoli och dåsighet bör du lägga till några ljusa, djärva accenter. Målningar, textilinredning, blommor eller böcker med ljusa omslag är perfekta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att använda följande färger till ett minimum:

  • nyanser av rött;
  • bruna nyanser;
  • svart färg.
Bild
Bild

möbel

Huvudregeln när man väljer möbler är en känsla av proportioner och inget mer . Överbelasta inte rummet med skrymmande och massiva möbler. En liten soffa, en fåtölj eller en liten puff med ovanlig form kommer att avlasta utrymmet och skapa en mysig atmosfär. Samtidigt kommer en stor ljusfärgad hörnsoffa med färgade kuddar inte att se skrymmande ut.

En utmärkt lösning för ett litet vardagsrum blir ett konvertibelt hopfällbart soffbord, som kan förvandlas till ett matbord i en rörelse. Glasbordet passar perfekt in i designen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lagringssystem

Rymliga garderober med spegelväggar hjälper till att organisera ett bekvämt förvaringssystem. Dessutom låter lådor vid sängen och soffan dig lagra out-season kläder och hemtextilier.

För att lägga till elegans med en lätt touch av chic till vardagsrummets sovrums inre, tillåter ett icke-standardiserat val av förvaringssystem . Två höga vita garderober, som står åtskilda från varandra på motsatta väggar, kommer att komplettera den klassiska inredningen och tillföra lite aristokrati.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusschema

Vid upprättande av en rumsplan bör särskild uppmärksamhet ägnas åt konstgjord belysning. Stora armaturer är endast acceptabla i stora rum med högt i tak. Dika en stor takkrona till förmån för små strålkastare för varje zon. För individuell belysning kan du använda en golvlampa, lampa eller lampa.

Blockera inte fönster med draperade gardiner av tungt, tätt material. Naturligt ljus ska flyta fritt in i rummet, så välj ljusa, ljusa gardiner. De kommer att skapa en skyddande effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att kombinera ett sovrum och ett vardagsrum är inte särskilt svårt. Grundreglerna är att använda funktionella möbler, ljusa textilier och lugna nyanser . För att designen inte ska bli uttråkad på ett par år bör du tänka på stilens funktionalitet redan innan renoveringen. Glöm inte att nya kuddar, gardiner och dekorativa element i en ny färg ibland hjälper till att komplettera interiören och väcka färgerna till liv. När du skapar ett projekt, var uppmärksam på vilka nyanser du kan använda för ett visst rum.

En vinnande stillösning för ett rum på 17 rutor är minimalism. Lite mod, fantasi, kreativitet, färdigheter och styrka - och varje nybörjare hemkonstnär kommer att kunna skapa en unik inredning.

Rekommenderad: