Halldesign Med En Yta På 18 Kvm. M I Lägenheten (90 Bilder): Insidan Av Ett Rektangulärt Vardagsrum På 18 Rutor

Innehållsförteckning:

Video: Halldesign Med En Yta På 18 Kvm. M I Lägenheten (90 Bilder): Insidan Av Ett Rektangulärt Vardagsrum På 18 Rutor

Video: Halldesign Med En Yta På 18 Kvm. M I Lägenheten (90 Bilder): Insidan Av Ett Rektangulärt Vardagsrum På 18 Rutor
Video: Kliv in i en av Bovierans lägenheter 2024, April
Halldesign Med En Yta På 18 Kvm. M I Lägenheten (90 Bilder): Insidan Av Ett Rektangulärt Vardagsrum På 18 Rutor
Halldesign Med En Yta På 18 Kvm. M I Lägenheten (90 Bilder): Insidan Av Ett Rektangulärt Vardagsrum På 18 Rutor
Anonim

När rummets yta är begränsad måste du använda finesserna i dekorativa designtekniker för att visuellt förändra den estetiska uppfattningen om det tillgängliga utrymmet. I de flesta fall är det största rummet i en lägenhet eller hus hallen. För att det ska se snyggt ut, motsvara statusen för husets ägare och deras smakpreferenser, ska möblerna vara bekväma och det övergripande utseendet ska vara hemtrevligt och mysigt. Vi utrustar hallen med en yta på 18 kvm. m, med hänsyn till de ursprungliga designidéerna, förstå skolan för stilistik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Vardagsrum på 18 kvm. m är ett typiskt utrymme för de flesta lägenheterna från Sovjetperioden, inklusive de berömda Chrusjtjov -husen. I grund och botten är det en rektangulär layout med ett eller två fönster och en vanlig dörröppning. I andra fall kan rummet vara en genomgång, dess område har ett brutet perspektiv, vilket avsevärt försvårar arrangemanget av rummet. Detta tvingar till användning av zoneringstekniker i konstruktionen eller mer betydande förändringar i samband med ökningen av dörröppningar, utförande av valv, utbyggnad av fönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bra om fönstren ligger på intilliggande sidor: det är mer ljus i sådana rum.

Om rummet har avsatser, nischer, fasade väggar påverkar detta det harmoniska möbleringsarrangemanget, vilket tydligt definierar en specifik plats för varje möbel. Mindre ofta har sådana rum burspråk, podier utförs eller rummet har ett meddelande med en loggia eller balkong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designrummet för detta rum, oavsett om det är i ett panelhus eller en privat byggnad, tar hänsyn till ett antal uppgifter för att spela ut rymdets designfunktioner.

I en hall med en yta på 18 kvm. m viktigt:

  • visuellt fylla utrymmet med rymlighet och djup;
  • få maximalt ljus in i rummet;
  • använda designfunktioner, vilket ger dem utseendet på funktionellt viktiga detaljer om situationen;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • gör taket visuellt högre, dörröppningarna bredare, fönstren större;
  • visa det unika i den valda stilen;
  • överbelasta inte interiören med ett överflöd av möbler;
  • utrusta funktionellt varje område i rummet;
  • för att få en känsla av hemmakomfort in i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil

Stilen för en liten lägenhetshall kan utformas i olika designriktningar. Moderata klassiker är välkomna, men i de klassiska riktningarna (nyklassicism, italiensk stil och klassicism) är det värt att begränsa överflödet av palatshögtidlighet och pompa.

Det är viktigt att minska förgyllningen i möbeldekoration och ett överflöd av kristall i den hängande ljuskronan, för att minimera gipsformningen av taket och massiviteten i inredningen i gästområdet. I ett utrymme på 18 kvadratmeter kan det inte finnas ett överflöd av lyx och pretentiöshet, särskilt om rummet är smalt eller har ett litet fönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna stiltrender som betonar funktionalitet är en utmärkt lösning för att dekorera ett litet vardagsrum. Minimalism, modernism, bionik, art deco, brutalism kan förändra uppfattningen av ett rum. Dessa riktningar välkomnar användningen av moderna material, metall- och glasytor i miljön. Tack vare detta kombineras möblerna harmoniskt med ett stereo- och videosystem, hörn av arbetsutrymmet med datorutrustning, vilket utgör en kompositionsensemble med den (om hallen är det enda vardagsrummet i lägenheten).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Etniska och kreativa designidéer är lämpliga i utformningen av hallen med en yta på 18 torg. I det första fallet ligger tonvikten ofta på naturmaterial och naturliga toner i färgpaletten. Samtidigt blir ovanliga bord med ett stenben och en glasskiva, korgmöbler och trätillbehör ofta accenter i inredningen.

Vägbeskrivning i loftets och grungans anda i vanlig mening är inte lämpliga här , men deras stilisering är ganska lämplig: på vissa ställen lägger små utskjutande delar eller element av grova ytor i anda av industriföremål, dekorerade med imitation av tegel, individualiteten till interiören. Det liknar inställningen för en studiolägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Inredningen i ett litet vardagsrum med rektangulär, kvadratisk form, vinkel eller annat perspektiv kan vara olika designelement.

De mest intressanta dekorationsteknikerna som professionella inredningsstylister kräver idag inkluderar:

  • konstnärlig målning av målningar, abstraktion, foton i små lakoniska ramar;
  • originalfigurer, glas- eller porslinsfigurer;
  • att kombinera tapeter med en annan nyans, mönster, textur, blandning med andra vändmaterial;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • kompositionsbelysning av vissa funktionsområden (ställningar, hyllor, väggar, tak);
  • kombinera hallen med en balkong eller loggia, vilket ger det utseendet som ett burspråk;
  • användning av glaspartitioner;
  • användning av förgyllning, silver, metalliska nyanser i interiören;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • färgning av tapeter (prägling, guldplätering) och deras dekoration med speciella klistermärken;
  • markera accentpunkter med fotopapper med önskat tema;
  • lägga till dyra funktionella tillbehör (klockor, golvlampor) till stilen;
  • användningen av vackra textilier i möbelklädseln, kuddfodral, överdrag, puffar, gardiner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningen i en liten hall ska inte vara massiv: kompakthet och brist på pretentiöshet välkomnas. I detta fall kan benen på stoppade möbler vara böjda, snidade. Små linjära och hörnsoffor, kompakta fåtöljer, puffar och snygga bord är lämpliga för ett sådant vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag står bifogade tillbehör i centrum: på sådana bord kan du placera minsta uppsättning nödvändiga små saker, de ser harmoniskt ut mot rymdets allmänna bakgrund, de är funktionella tillbehör och i vissa modeller innebär det transformation, vilket är särskilt bekvämt om du behöver ta emot gäster genom att ha en teparty.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stolar och transformerande soffor matchas med dem: om vardagsrummet är ett enkelrum i lägenheten kommer soffan att organisera en bekväm och bekväm sovplats på natten.

Hyllor ser vackra ut inuti vardagsrummet och smala skåp med glas eller spegelfronter. Med deras hjälp kan du visuellt förstora utrymmet, göra rummet större och ljusare. Så att rummet inte verkar rörigt är det bättre att köpa produkter med mezzanine och ta bort så många föremål som möjligt: detta kommer att bidra till att skapa rymlighet i den inre kompositionen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att köpa ett videosystem av standardstorlek, inbyggt i väggen och dekorerat med lakoniska akustiska enheter på båda sidor.

Väggar

Med en hall på 18 kvm. m, väggbeklädnad är möjlig med tapeter, plastpaneler, laminat, delvis imitation av sten och tegel. En utmärkt dekorationsteknik är att avsluta vertikala plan med dekorativt gips med kaotiska slag med en stor pensel eller ett annat mönster som appliceras av dina egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med ett harmoniskt tillvägagångssätt för att kombinera material är planering med zonindelning möjlig, där en del av väggen är dekorerad i form av en bottenpanel (plast och laminat) eller accentuerar gästområdet (dekorativ tegelsten eller imitationstapet i vitt, ljusgrå ton). Om väggbeklädnad är oönskad och verkar tidskrävande kan du dekorera väggarna med olika texturerade tapeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett tapetmaterial bör du föredra dyra sorter: prioritet ges till fiberduk, textilalternativ, råvaror med silketryck, för målning, vätska och glas tapeter. Enlagers pappersbeklädnad förenklar interiören: väggarna anger tonen för hela miljön, betoning på premium och originalstruktur (plysch, sammetslen, grov) behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att välja material med enkel skötsel (tillåten ytrengöring), limning och förekomst av en ytterligare effekt (brandsäker, miljövänlig, fuktbeständig, antibakteriell). Ett material med en blank yta är oönskat: en sort med en matt bakgrund och en silkeslen glans är att föredra, genom vilken du kan förmedla mönstrets skönhet och ställa in önskad stämning i interiören.

Bild
Bild

Golv

Faktiska golvmaterial för att skapa en originalinredning i en liten hall är:

  • parkett;
  • parkettbräda;
  • linoleum;
  • linoleumskakel;
  • laminera;
  • självutjämnande golv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialens unika karaktär ligger i det faktum att de kan kombineras med varandra, så att du kan zonera utrymmet i hallen. Så du kan välja en gäst, arbetsplats eller matplats. Genom att använda en kombination av olika ytbeläggningar öppnas möjligheterna till golv, med hänsyn till olika trafikgrader och luftfuktighet.

Golvdekoration kan representeras av olika lockiga linjer ., imitation av mattor, abstrakta mönster. I vissa fall utförs en liten fyllning med en 3D -effekt, som fyller rummet med en speciell atmosfär, men kräver måttlighet i ämnet för ritningen och storleken på accentområdet (om det är mycket sådan fyllning, rummet kan vara överbelastat).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Med ett litet utrymme är det att föredra att inte överbelasta takytan, även om enkla dekorativa element i mått och storlek är välkomna. För att den ska se högre ut är den dekorerad i vitt. Belysning spelar en stor roll för att skapa rätt atmosfär. Det ska vara kompositionsmässigt, nära ytan, zonerat och bestå av centralt ljus och ytterligare belysning. En ljuskälla är inte tillräckligt: du behöver en huvudkrona och hjälpstrålkastare på dioder med en varm framledningstemperatur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är lite ljus i rummet är rummet smalt, uppdelat i zoner, istället för en ljuskrona behöver du två. Samtidigt bör de inte vara massiva, även om ljus eklekticism och ett annat utseende är tillåtet, vilket stöder den önskade atmosfären i varje funktionellt område i hallen, med tanke på dess syfte. Till exempel, för ett gästområde kan belysningsarmaturen vara större, mer färgstark, för en ganska lakonisk matmodell med en sluten nyans, eller punktdioder i två rader runt takområdet i detta område.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Valet av inredningens färg är en nyckelfaktor i hallen. Syrliga och aggressiva toner är oacceptabla. Monokrom design i svart och vit stil är också oönskat: det saknar glädje, färgtoner måste läggas till i en sådan design, annars blir det obehagligt att vara i rummet. Oavsett grundtonen måste du använda vitt (i takfodret, gardintekstiler, fönsterkarmar, etc.).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Harmoniska populära nyanser, lämpliga i den ursprungliga stilen av vardagsrumsdesign, idag är kombinationer:

  • vit + beige + choklad + lätt wenge;
  • vit + ljus korall + grädde + wenge;
  • vit + beige + kaffe + brun;
  • grädde + bärnsten + vit + apelsin;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • ljusgrå + wenge + tegel + vit;
  • oliv + vit + grädde;
  • ljusgrön + grädde + rosa + vit;
  • vit + blekt turkos + ljus sand + bärnsten;
  • terrakotta + wenge + brun + vit.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationer av ljusa beige toner och brunt spektrum med tillägg av en brun-lila mjuk nyans är populära. Vin och blå färger förändrar uppfattningen av ett rum, sådana toner är bra för att rita textilier, men när de är rikliga berövar de interiören i atmosfären av komfort. Den turkosa nyansen är i fokus idag, särskilt om den står i kontrast med den kalla sanden eller kaffe med mjölkskugga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinera rum

För att göra vardagsrummet större, rymligare och inredningen är inte begränsad i design, är det i vissa fall tillåtet att kombinera rum. Om de inte strider mot de bestämmelser som fastställs i lag, är det tillåtet att ansluta hallen med en balkong, kök, korridor, hall, omklädningsrum. I varje fall visar det sig att få utrymme in i rummet, att ordna möbler på ett ovanligt sätt, utan att röra rörelsefriheten runt rummet. Genom att kombinera kan du frigöra utrymme i andra rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med korridors utrymme kan du utrusta en liten matplats utan att minska utrymmet för att passera till andra rum. Samtidigt kommer vardagsrummet att verka mer inbjudande och bekvämt. Genom att ansluta hallen till balkongen kan du ge den utseendet på en arbetsyta, ett avskilt hörn för avkoppling, läsa böcker eller sova. Ekonomialternativ ger en partiell kombinationslösning (utbyggnad av dörröppningar)

Bild
Bild

Vackra exempel på inredning

Arrangemanget av hallen beror inte på om det är ett privat hus, ett rum, två-rum eller fler lägenheter: skönhet kan ordnas överallt.

Bland de vackra exemplen på hallens stil finns det många originalidéer som kan läggas till grund och anpassas till dina preferenser:

ett fyrkantigt rum ser snyggt och mysigt ut i sandvita toner med ett vitt sträcktak, en hörnsoffa med en liknande ton, som sticker ut mot bakgrunden av en kontrasterande vägg, med stöd av sandtonbeklädnaden på motsatt sida, markerar videosystemet och en hylla med lådor

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att öka dörröppningens bredd kan du ansluta vardagsrummet till ett angränsande rum, samtidigt som du skapar ett separat funktionsområde i varje hörn: en matplats, en gästyta och en matlagning, vilket avgränsar dem med olika nyanser av färgpaletten

Bild
Bild
Bild
Bild

utrymmet kan ordnas annorlunda: fönsterbrädan kan få utseendet på ett skrivbord, komplettera arbetsområdet med två stolar, separera det ursprungliga burspråket med textilskärmar, gästområdet bör vara markerat med en hörnsoffa för att matcha skärmar, kompletterar inredningen med inbyggda garderober, placerar ett videosystem med akustik i utrymmet mellan dem (det återstår att utöka dörröppningen - och ett välkomnande rum med en originaldesign är klar)

Bild
Bild
Bild
Bild

det inre av ett smalt rum kan spelas upp med belysning genom att placera en central ytlampa med slutna nyanser i mitten av hallen på ett sträcktak, dekorera hjälpbelysning på två motsatta väggar, dekorerade med originalmålningar i lakoniska ramar

Rekommenderad: