Kök-vardagsrum 25 Kvm. M Design (51 Bilder): Layout Och Design Av Det Kombinerade Rummet

Innehållsförteckning:

Video: Kök-vardagsrum 25 Kvm. M Design (51 Bilder): Layout Och Design Av Det Kombinerade Rummet

Video: Kök-vardagsrum 25 Kvm. M Design (51 Bilder): Layout Och Design Av Det Kombinerade Rummet
Video: Villa Maria G 180 STP Gotland - 8 Rum och Kök 305 Kvm 2024, April
Kök-vardagsrum 25 Kvm. M Design (51 Bilder): Layout Och Design Av Det Kombinerade Rummet
Kök-vardagsrum 25 Kvm. M Design (51 Bilder): Layout Och Design Av Det Kombinerade Rummet
Anonim

När du skapar ett köksprojekt i kombination med ett vardagsrum måste du vara uppmärksam på många faktorer. Lokalernas layout bör vara bekväm och funktionell, oavsett storleken på ett visst rum. Om vad som är de viktigaste nyanserna i att designa ett kök-vardagsrum med en yta på 25 kvm. m och vad du behöver veta för den harmoniska sammansättningen av interiören i ett sådant rum, kommer vi att berätta för dig vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Hemdesign är en av de viktigaste punkterna i konstruktionen. Det låter dig ta hänsyn till kundens preferenser, även med en liten film från ett visst rum. 25 kvadratmeter är inte mycket för två separata rum, men tillräckligt för ett gemensamt rum, som kan bli mysigt och bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I alla fall är utvecklarens uppgift att skapa de mest bekväma driftsförhållandena. Om vi pratar om att kombinera två rum under renovering är detta långt ifrån alltid möjligt. Anledningen till detta är omöjligheten att riva de bärande väggarna, vilket inte är förenligt med statliga föreskrifter, och skapar också en kolossal belastning på de bärande väggarna. Att komma överens om sådana projekt är inte värt det. Gratis layout av rummet är den bästa grunden för dess diskreta organisation.

Sådana projekt kan kallas de bästa, eftersom de ger många möjligheter för att skapa olika funktionsområden i ett enda utrymme i ett visst rum. Till exempel, om bilderna i rummet tillåter, kan du i köket-vardagsrummet också passa en matsal och ibland ett litet rekreationsområde.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att rummet ska vara bekvämt och inte visuellt delas upp i delar, tas följande nyanser i beaktande vid design:

  • belysning av varje funktionellt hörn;
  • invändig fyllning av hörn;
  • placeringen av utskjutande delar och nischer så att de kan användas utan att det påverkar arrangemanget av möbler;
  • placering av belysningsanordningar;
  • en tillräcklig mängd naturligt ljus som kommer in i olika delar av rummet.

Vi får inte glömma möjligheterna med färglösningar. Ljusa färger kan skapa en illusion av ljus och visuellt slå avsaknaden av naturligt ljus. Ömtåliga nyanser av väggbeklädnad och gardiner suddar ut de stela gränserna för rummet, vilket gör att utrymmet verkar större och rymligare och taket högre.

Armaturer bör placeras i olika områden så att de belyser nästan hela funktionsområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layouttyper

Layouten på köks-vardagsrummet kan vara kantig, ö, linjär och i form av bokstaven "P".

Varje typ har sina egna egenskaper

  • Ett hörnkök-vardagsrum anses vara ett mer mångsidigt alternativ, eftersom det kan läggas till grund vid utformning av rum med rektangulär och fyrkantig form. Som regel upprätthålls alltid principen om ergonomiskt utrymme här, vilket gör att du harmoniskt kan kombinera möbelelement.
  • Om i hörnet layouter av ett rum på 25 kvm. m möbler ligger mer bekant, då liknar ön alternativ separata bebodda hörn som skiljer sig åt i syfte. Vid brist på utrymme används avgränsning av zoner med hjälp av möbler här, eller så fylls rumets hörn så tätt som möjligt. Till exempel kan samma bardisk spara plats genom att lämna tillräckligt med utrymme för att gå runt i rummet. Ofta i sådana layouter används multifunktionella transformerbara block, som till exempel kan fungera som en arbetsyta och ett matbord.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett kök-vardagsrum i form av bokstaven "P" innebär ett alternativ med arrangemang av möbler längs tre väggar. Som regel ger sådana projekt en accentuering av arbetsområdet. För att förhindra en visuell minskning av utrymmet görs en av delarna i köksuppsättningen kortare och dekorerad, till exempel i form av en bardisk. Möbler för att ordna ett rum väljs på ett sådant sätt att avståndet mellan dess element är minst 1,2-1,5 m. Annars kommer layouten på rummet att verka besvärlig och obekväm.
  • Om rummet är smalt och långsträckt måste du utrusta det på ett linjärt sätt. Design av ett kombinerat kök-vardagsrum med en yta på 25 kvm. m av denna typ kommer att tillhandahålla arrangemang av möbler längs en av de långa väggarna. Naturligtvis kan det inte kallas bekvämt från början, eftersom det inte tål "triangelregeln", där sökandet efter de nödvändiga föremålen tar minst tid och kostnader. Det kommer att bli fler rörelser här, och du måste dessutom tänka på hur du ska kompensera för bristen på belysning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Zonindelning

Zoning kan kallas en av de bästa teknikerna för diskret uppdelning av rymden i separata funktionella zoner. Ofta är det det som gör att du kan utrusta rummet ordentligt, vilket ger det en tydlig organisation. Detta är en slags teknik för att införa ordning i det inre av ett rum med olika funktionella områden.

Gör zonindelning på olika sätt:

  • välja belysningsanordningar för varje funktionellt område i rummet;
  • markering av en del av väggen eller ett konstruktivt utstick (nisch) med en kontrasterande väggbeklädnad;
  • vända möbler i önskad vinkel, samt använda hyllor och skåp;
  • skapa gipspartitioner med hjälp av skjutväggar och skärmar;
  • välja golvbeklädnad av olika färg och design;
  • mattor;
  • dekorera takutrymmet för olika funktionella områden i rummet på olika sätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilistik

Filmen är 25 kvm. m, där du behöver passa två olika funktionsområden, kan inte kallas stor. Därför är sådana riktningar som barock, klassicism, klassicism, engelsk och italiensk stil oönskade här. Dessa designgrenar behöver utrymme och speciell, högtidlig elegans, vilket är svårt att göra i ett begränsat utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I detta fall kommer palatsutrustningen att verka tung; varken stora stoppade möbler eller lyxiga trästolar och ett matbord kan installeras här. Det är bättre att uppmärksamma moderna inredningstrender. De utmärks av sin törst efter funktionalitet och kan, trots sin skenbara enkelhet, antyda den höga statusen för husets ägare.

Naturligtvis kommer en av dessa lösningar att vara modernitet, som syftar till att demonstrera den syntetiska komponenten i möbler, och som också dras till tillverkningsbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar som art deco, art nouveau, bionik, brutalism, liksom skandinavisk, som andas luft och låter dig skapa ganska snygga inre kompositioner även i små utrymmen, är inte mindre relevanta.

Du kan dekorera ett kök-vardagsrum i minimalistisk stil . En liten uppsättning detaljer om arrangemanget ger rummet en känsla av lätthet och luftighet. I det här fallet kan du använda kompakta möbler, plocka upp föremål som är identiska i färg eller design, vilket kommer att betona enhetens inredning.

Du kan också välja stilar som loft eller grunge. De behöver bara en ö -layout som visar separat bebodda hörn av ett utrymme som kan likna en industriell anläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Kanske är ett av de mest intressanta designalternativen användningen av flera zoneringstekniker. Till exempel kan utrymmet i ett öppet rum delas upp i två zoner med hjälp av en låg partition. Dessutom kan varje funktionellt område i rummet ha sin egen separata belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss titta på några illustrativa exempel

  • Du kan använda rummets designfunktioner. I detta exempel, förutom att markera varje funktionellt område i rummet, används en zonteknik med hjälp av golvbeklädnad.
  • Avgränsa ett rum med hjälp av en smal och ytterligare smal skiljevägg, vilket ger utrymme för fri rörlighet runt rummet.
  • Använda bardisken för att dela in rummet i ett kök och ett gästområde. En original designlösning för takutrymmet.
  • I det här projektet fanns det till och med plats för en mysig hängstol. Användte tekniken för zonindelning av utrymme med hjälp av olika väggbeklädnader.
  • Ett alternativ för att ordna ett rum med en partition av den ursprungliga designen.
  • Interiören i vita och bruna toner är fylld med en atmosfär av hemkomfort. En mjuk, lång hög matta zoner gästutrymmet.
  • Kompakt arrangemang av möbler med skapandet av en gäst, köksutrymme och matsal i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad mer är viktigt att tänka på?

När du dekorerar interiören i köket-vardagsrummet får du inte glömma bort rätt val av delar som används, såväl som motstående material. För att designen ska se komplett och modern ut måste du vara uppmärksam på varje tillbehör. Till exempel bör fönsterdekoration inte underskattas. Ofta är det detta som hjälper till att ansluta två olika delar av rummet, vilket ger det fullständighet och en atmosfär av hemkomfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi får inte glömma de färgkombinationer som valts för dekoration av kök, gäst och matplats. Naturligtvis kan och bör tonerna kontrastera. Kontrasten ska dock vara mjuk, färgerna ser mer harmoniska ut när de är relaterade.

Till exempel kommer ett rum att se holistiskt ut där en ton upprepas i olika zoner. Det kan till exempel vara färgen på gardinerna och skuggan på soffkuddarna, den relaterade tonen på mattan och färgen på väggmålningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja en zonteknik genom att separat belysa varje funktionsområde , är det viktigt att välja rätt belysningsarmaturer och typen av ljuskällor. Lysrör bör uteslutas från prioriteringslistan, eftersom de under drift avger kvicksilverånga i luften. Vanliga glödlampor är inte heller lämpliga för belysning, eftersom de blir väldigt varma och omvandlar en liten del av den förbrukade elen till ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbeldesign bör matchas till samma stil. Element i kök och stoppade möbler bör inte konkurrera med varandra, deras form bör upprepas, vilket kommer att tillföra harmoni till interiören och skapa effekten av en enda möbelensemble. När det gäller en uppsättning stoppade möbler kan du överväga att köpa ett alternativ av modulmodell. Det är bekvämt att skapa olika gästzoner från separata moduler, och om du vill kan du ändra deras design genom att ordna om dem annorlunda.

Rekommenderad: