Meleuz Mineralgödselmedel: Vilka Produkter Producerar Växten Och Hur Man Använder Dem?

Innehållsförteckning:

Video: Meleuz Mineralgödselmedel: Vilka Produkter Producerar Växten Och Hur Man Använder Dem?

Video: Meleuz Mineralgödselmedel: Vilka Produkter Producerar Växten Och Hur Man Använder Dem?
Video: Airam LED Växtlampa 10W VS Plant Light Primula Odla 20W 2024, Maj
Meleuz Mineralgödselmedel: Vilka Produkter Producerar Växten Och Hur Man Använder Dem?
Meleuz Mineralgödselmedel: Vilka Produkter Producerar Växten Och Hur Man Använder Dem?
Anonim

Mineralgödsel är avgörande för en bra skörd av grönsaker och frukter . Stora agroindustriella komplex använder dem utan att misslyckas. Många privata trädgårdsmästare använder endast organiska tillsatser, eftersom mineralgödselmedel är icke-ekologiskt, men deras kompetenta och snabba applicering på jorden skadar inte naturen och människors hälsa. Och när man odlar blommor är de helt enkelt oersättliga. I republiken Bashkortostan finns ett stort företag, JSC Meleuzov Mineralgödsel, vars produkter efterfrågas inte bara i Ryssland, utan också utomlands.

Bild
Bild

Särdrag

Den kemiska anläggningen grundades redan på 70 -talet av förra seklet . Trots allvarliga historiska förändringar räddades företaget med stöd av regeringen. Eftersom anläggningen huvudsakligen producerar ammoniumnitrat, som är huvudprodukten, fick den namnet Meleuz Mineral Fertilizers JSC. Staden Meleuz valdes inte av en slump, den låg exakt halvvägs mellan landets två stora resursbaser, Kolahalvön, där apatiter bryts, och Kazakstan, leverantör av fosforiter.

Förutom gödningsmedel producerar anläggningen relaterade produkter som foderfällning, natriumfluorosilikon, fosfogips, salpetersyra.

Bild
Bild

Alla produkter uppfyller internationella standarder och är certifierade . Samtidigt använder företaget aktivt ett system för avfalls- och avfallslös produktion. Anläggningen har en särskild miljötjänst som övervakar skadliga utsläpp till atmosfären. Flera utlandet är regelbundna köpare av Meleuzovskys växtprodukter: Ukraina, Estland, Lettland, Kina, Kirgizistan, Kazakstan och Serbien.

Bild
Bild

Produkter och tjänster

Anläggningen producerar 3 typer av huvudprodukter

  • Ammoniumnitrat - kvävehaltigt mineralgödselmedel. Det produceras i form av vita granulat. Det används inom jordbruk och industri. Magnesiumnitrat (magnesiaadditiv) sätts till ammoniumnitrat för att binda vattenmolekyler, vilket förhindrar kakning.
  • Fosfogips - förening i form av ett vitt pulver, som används vid återvinning av mark för avsaltning, samt för att minska jordens surhet. Fosfogips används också för att påskynda komposteringsprocesser tillsammans med organiska tillsatser och biologiska ämnen.
  • Ej koncentrerad salpetersyra HNO3 - giftig transparent gulaktig vätska. Producerad för företagets interna behov. Salpetersyrasalter (nitrater) är kvävegödselmedel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

Mineralgödsel - Detta är resultatet av kemiska reaktioner, medan organiska gödningsmedel bildas under nedbrytning av avfallsprodukter från levande organismer. Därför skiljer de sig åt i sammansättning, struktur och slaghastighet.

Eftersom koncentrationen av kemiska element i mineralgödselmedel är högre manifesteras resultatet snabbare och mer aktivt, och en mycket mindre mängd pengar krävs. Med hjälp av mineralgödselmedel kan du snabbt och effektivt öka avsaknaden av kemiska element i jorden … Organiskt material verkar långsammare och under en längre tid måste det införas i jorden i en tillräckligt stor volym.

För att kunna använda mineralgödsel på rätt sätt och inte skada naturen måste du veta hur de skiljer sig från organiska gödningsmedel och vilka egenskaper de har.

Bild
Bild

När du applicerar mineralgödselmedel måste du noggrant följa instruktionerna för mängd och tid för användning .eftersom det med långvarig och felaktig användning är möjligt att skada och störa den biologiska balansen, eftersom både överskott och brist på något element påverkar växternas tillväxt och utveckling lika negativt. Organiska tillsatser till jorden, tvärtom, förbättrar dess struktur, gör den mer fuktabsorberande och lös jord, men det kräver mycket mer tid och den mängd gödsel som appliceras.

Kvävegödsel i formen ammoniumnitrat , producerad av Meleuzovsky -tröskan, är en av de viktigaste och viktigaste, som påskyndar tillväxten och utvecklingen av jordbruksgrödor. Det rekommenderas att applicera det på tunga jordar på våren och hösten vid plöjning samtidigt med annat gödningsmedel, på lätta jordar - strax före sådd för odling. Detta beror på att mineralgödselmedel lätt tvättas ur jorden under snösmältning och kraftiga regn.

Det är också viktigt att veta att kvävegödselmedel är sura i strukturen och, när de används systematiskt, ökar jordens surhet.

Därför krävs för att neutralisera jordens surhet kalkning av jorden med dolomitmjöl eller aska.

Rekommenderad: