Fertika: Fertika-Lux Gödselmedel För Inomhusväxter Och Fertika Autumn, YaraMila Universal Och Andra Typer, Bruksanvisning, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Fertika: Fertika-Lux Gödselmedel För Inomhusväxter Och Fertika Autumn, YaraMila Universal Och Andra Typer, Bruksanvisning, Recensioner

Video: Fertika: Fertika-Lux Gödselmedel För Inomhusväxter Och Fertika Autumn, YaraMila Universal Och Andra Typer, Bruksanvisning, Recensioner
Video: NPK Fertilizer for Plant Application in Gardening? How Much and How to Use | English 2024, April
Fertika: Fertika-Lux Gödselmedel För Inomhusväxter Och Fertika Autumn, YaraMila Universal Och Andra Typer, Bruksanvisning, Recensioner
Fertika: Fertika-Lux Gödselmedel För Inomhusväxter Och Fertika Autumn, YaraMila Universal Och Andra Typer, Bruksanvisning, Recensioner
Anonim

Erfarna trädgårdsmästare vet att oavsett hur bördig jorden är, måste den fortfarande befruktas regelbundet med olika mineraler. Men inte alla kan exakt avgöra vad en växt saknar i ett särskilt utvecklingsstadium. Agronomer tror till exempel: om en växt inte växer, så saknar den kväve, om den är trög, så är det troligtvis brist på fosfor, om bladens spetsar börjar torka ut, så är det en brist av kalium.

Men för att säkert kunna avgöra vad den odlade grödan saknar är det också nödvändigt att ta hänsyn till markens, växternas och klimatförhållandenas särdrag, vilket inte alla kan göra. Det är av denna anledning som personer som är involverade i odling av olika grödor rekommenderar användning av Fertika -gödningsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Fertika är en absolut analog av det tidigare välkända finska märket "Kemira", välkänt bland proffs och amatörträdgårdsmästare. Efter Kemiras kollaps återupplivades produkterna faktiskt under det franska märket Fertika, skaparen gjorde priset mer överkomligt samtidigt som den finska produktionstekniken bibehålls. Den europeiska tillverkaren (hemlandet Frankrike) såg till att gödselkomplexets sammansättning inte bara var effektiv utan också säker både för plantans frukter och för den som arbetar med gödningsmedlet.

Huvuddragen i Fertika -gödningsmedel är att deras sortiment redan har utvecklats med hänsyn till växternas säsongsbehov ., som låter dig berika jorden eller kulturen med alla nödvändiga element och mineraler vid en eller annan tidpunkt. Dessutom är varje granulat mättad med ett balanserat komplex av allt du behöver - både mesoelement och mikroelement. På grund av den fullständiga frånvaron av klor i gödningsmedlets sammansättning kan du få en säker bra skörd på vilken mark som helst. Till skillnad från billigare gödningsmedel löser sig granulat av torra blandningar avsedda för utspädning i vatten helt, vilket indikerar frånvaron av onödiga föroreningar i kompositionen.

Hela produktlinjen har klarat många års tester i Ryssland, där företaget redan har tillverkat sina produkter sedan 1995. Allt gödselmedel uppfyller helt den nationella GOST.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Läkemedlet produceras i torr och flytande form, vilket inte påverkar utnämningen, men är troligtvis avsett för enkel användning . Till exempel, i vissa fall är det mer bekvämt att använda en flytande lösning (om det är nödvändigt att vattna tätt igenväxta plantager), och om plantorna i trädgården redan har grävts ut, är det lättare att befrukta jorden på hösten genom att gräva torra granulat i jorden. Dessutom har tillverkaren utvecklat en produktserie både för att gödsla jorden (främst torra blandningar) och för att mata rotsystemet (det är mer ändamålsenligt att använda gödselmedel i flytande form).

När det gäller förpackningar finns det också genomarbetade sorter här, från stora till små . I torr form presenteras lösningen i förpackningar från 2,5 (för inomhusväxter produceras en serie i ett paket om 25 g) till 25 kg. I flytande form - från ampuller till burkar.

Oavsett förpackning har varje en detaljerad beskrivning och bruksanvisning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland köparna är efterfrågade särskilt serien "Universal-2 NPK " … Detta är ett ganska praktiskt verktyg som spenderar pengar på vilka du kan bearbeta alla grödor i trädgården, utan undantag. Sammansättningen balanseras på ett sådant sätt att den reglerar jordens pH -balans och förser den inte bara med kväve, fosfor och kalium - den innehåller också zink, silver, magnesium och andra användbara ämnen. Eftersom sammansättningen av "Universal-2 NPK" domineras av kväve och kalium, vilket främst är nödvändigt för frukt- och grönsaksgrödor, kan till exempel prydnadsväxter beroende på klimatförhållanden övervägande kräva till exempel fluor.

För att inte bli besviken på produkterna och få en bra skörd är det nödvändigt att välja rätt gödningsmedel, eftersom märkets sortiment är utformat för en specifik gröda baserat på dess behov i ett visst tillväxtstadium. Det finns en toppdressing för nålar, gräsmattor, rötter, blommor, frukt- och grönsaksgrödor och andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fertika-Lux

Detta är en av de dyraste sorterna, vilket främst beror på kvaliteten, men också mycket ekonomisk konsumtion. Fertika-Lux produceras i små förpackningar, där nettovikten varierar från 25 till 100 gram . Men detta är tillräckligt för långvarig användning, eftersom en tesked av ämnet måste tas för 10 liter vatten. Denna sort har ett brett åtgärdsområde: du kan befrukta både plantor och frukt- och bärgrödor samt blommor. Om du använder ett medel för att mata fruktbärande växter, blir avkastningen större, blomningen är rikligare. Om vi pratar om blommor, blir deras färg ljusare och blomningen är lång.

För applicering används vanning vanligtvis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kristalon

Speciellt för jorden som innehåller stora blandningar av sand har Kristalon -serien utvecklats, som i sin tur är indelad i flera fler sorter: för grönsaker (tomater, gurkor), för blommor och andra. Det finns naturligtvis och " Kristalon Universal", men för ett särskilt knappt land är det bättre att välja alternativet direkt för kulturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

YaraMila Universal

Om "Kristalon" specialiserar sig främst på blommor och frukt- och bärgrödor, kommer "YaraMila Universal" att vara ett effektivt verktyg för tidig utfodring av barrträd. Bruksanvisningen är ganska enkel: under vårens grävning appliceras medlet på marken och grävs lätt in (du behöver inte dölja det för djupt).

Om det behövs kan proceduren upprepas fram till mitten av sommaren, och senare är det att föredra att byta till en annan säsongsort.

Bild
Bild

Fertika höst

Eftersom höstgödseln Fertika är lämplig för alla frukt- och bärgrödor, liksom prydnadsbuskar och träd, produceras komplexet i ett stort paket som väger 2,5 kg (för särskilt imponerande områden kan du köpa paket om 5 kg). Det gör det möjligt att spendera pengar för att bearbeta hela den personliga tomten. Höstkomplexet av mineraler innehåller snabbare assimilerat fosfor och kalium, som är i balans med andra mikroelement . Ett sådant urval och förhållande är utformat för att stärka växtens immunitet och förbereda den för vinterperioden. Men det är nödvändigt att applicera läkemedlet långt före kallt väder: den mest gynnsamma tiden är slutet av augusti och början av november (beroende på klimatet i regionen).

Gödsel appliceras jämnt på jorden (förpackningen ska räcka till cirka 30 kvadratmeter), varefter det är nödvändigt att gräva upp området . Den planerade planteringen av vintergrödor bör inte bli en anledning till att du kan vägra att använda gödselmedel. Det är helt ofarligt. Även om du redan har planterat en kultur (till exempel vinter vitlök eller lök) kan du försiktigt gräva ett komplex av gödningsmedel i marken med en liten spatel utan att skada rotsystemet.

Bild
Bild

Komplex blomgödsel NPK

Detta komplex av gödningsmedel är utformat för att mata olika typer av blommor. Dess absolut säkra sammansättning gör det möjligt att använda produkten för näring av lökväxter. Därefter blir bladen (topparna) och blommorna mer mättade, växten ser frisk ut, välskött och blommar längre. Systemet för att arbeta med läkemedlet är följande: det är nödvändigt att använda det 3-4 gånger under hela säsongsperioden.

  1. Innan du sår frön . Proceduren utförs för att berika jorden med näringsämnen som är nödvändiga för tillväxt. I det skedet appliceras endast 30-40 gram på jorden och får verka i 3-4 dagar.
  2. Nästa viktiga steg , som inte kan ignoreras, innan man planterar plantor på gatan, vilket görs inte bara för näring, utan också för att desinficera jorden.
  3. Den sista touchen av bearbetning - en period med aktiv tillväxt av en blomväxt. Här är det att föredra att gräva den torra blandningen i jorden och sedan hälla den över med vatten.

Om du använder en flytande lösning kommer växten definitivt att brännas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fertika gräsmatta

Detta är en av de dyra sorterna, på grund av ett slags exklusivitet av råvarorna. Den främsta anledningen till att gräsmattor börjar lida är den snabba reproduktionen av många skadedjur på den. De förstörs som regel med olika kemikalier, som inte kan annat än påverka plantans hälsa. Detta ögonblick blev nyckeln för skapandet av "Fertika Lawn". Som nämnts ovan, Huvuddragen i Fertika -produktlinjen är säkerhet för människor och kultur med hög läkemedelseffektivitet.

Genom att applicera produkten på gräsmattan förstör du först och främst skadedjur, förhindrar att de visas under en viss period och inokulerar själva kulturen med immunitet mot samma skadedjur.

Eftersom arbete med skadedjur och gnagare är svårt eftersom du inte alltid kan skrämma bort dem första gången, finns det ett system för att arbeta med Fertika Lawn

  1. När du bildar en gräsmatta är det absolut nödvändigt att tillsätta ett torrt preparat till jorden med en hastighet av 1 kg per 10 kvadratmeter.
  2. Efter viloläge måste du också neutralisera jorden genom att förstöra larverna för alla insekter i den. Sådan behandling sker med början av de första varma dagarna efter att snön har smält. Konsumtionen av läkemedlet här är mycket knapp: cirka 5 kg per 100 kvadratmeter.
  3. Tja, under blomningsperioden eller efter teknisk exponering (klippning, klippning) är det nödvändigt att stärka och neutralisera växten som är sårbar under denna period.
Bild
Bild
Bild
Bild

Gödsel för barrträd NPK

Det speciella med detta gödningsmedel är att det är uppdelat i 2 sorter: vår och sommar. Skillnaden mellan dem är i förhållandet mellan näringsämnen. Både sommar- och vårgödsling Fertika för barrträd syftar till att förbättra pH -balansen i jorden, så nödvändig för granar, tallar och andra barrträd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

Fertika för potatis är särskilt populärt bland sommarboende. Efterfrågan beror på gödningsmedlets förmåga att förbättra avkastningen av ett sådant till synes beroende av väderförhållanden och grödans yttre miljö. En potatis är en växt som inte är begränsad till att plantera en säng eller två. Som regel är det plantager som, liksom andra växter, behöver extra fukt under torra somrar och behandling från skadedjur (till exempel Colorado -potatisbaggen). Men det är inte alltid på grund av vissa händelser som det är möjligt att utföra ett särskilt förfarande i tid (vattning, förstörelse av skadedjur). Därför rekommenderar erfarna trädgårdsmästare att använda Fertika för potatis. Arbetsschemat är enkelt.

  1. För första gången befruktas jorden vid plöjningsstadiet med en hastighet av cirka 80 g per kvadratmeter.
  2. Det andra steget är bearbetning under plantering. Cirka 20 g tillsätts till varje brunn, strö med jord.
  3. Det sista steget är bearbetning under kullning. Men det måste göras 2 gånger till.

Användare noterar att arbetet i systemet lönar sig, eftersom skörden blir rikare och kulturen i sig är mycket mer motståndskraftig mot miljöpåverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Det har redan noterats att produkten i fråga produceras i två former: flytande och torra granulat. Både en sort och den andra späds huvudsakligen med vatten. Därefter bevattnas antingen jorden eller själva växten med den resulterande lösningen. Men detta har också sina egna komplexiteter. Växten kan bli bränd på grund av att koncentratet tränger in, och därför är det i vissa fall säkrare att använda torra granulat ., som i regel måste täckas med jord för att undvika kontakt med växtens rotsystem.

Detaljerade instruktioner finns alltid på förpackningen och kan inte ignoreras. Men vi kommer fortfarande att överväga några av applikationerna.

Bild
Bild

När du planerar plantering av inomhusväxter eller krukväxter utanför, var noga med att mata jorden innan blomman dyker upp i krukan - tillsätt några granuler av läkemedlet till marken (någon form av komplex eller gödselmedel för violer kommer att göra). Låt det brygga en dag eller två.

Om violetta formuleringar som är utformade för att blomma kan vara lämpliga för många blommande grödor, måste den sårbara rosen skyddas . För rosor är det lämpligt att köpa gödselmedel som skapats för det. Toppdressing på våren har en stärkande funktion och på sommaren aktiverar den blomningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att mata jordgubbar liknar matning av en ros, där vårgödselmedel syftar till att stärka, och sommargödsel - till aktiv blomning och knytknoppar … Den enda skillnaden är användningsfrekvensen. Det rekommenderas att spendera minst 3 förband under sommaren, utan att beräkna jordens beredning, om kulturen planteras för första gången. I framtiden måste minst 10 gram av ämnet injiceras under varje buske. Det första förfarandet utförs i slutet av april - början av maj och sedan - i blomningsstadiet och bärbildning.

Gödsel för gräsmatta och potatis syftar till att stärka grödor, vilket i fallet med potatis ger en bra skörd.

För att få önskat resultat från Fertika måste du applicera det under hela vår-sommarperioden. Och innan jorden skickas i viloläge rekommenderas det också att bearbeta den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Användare noterar att hela Fertika -produktlinjen är effektiv. Tack vare henne uppnår de inte bara en riklig skörd, utan också med låga arbetskostnader (procedurerna utförs samtidigt med huvudarbetet: plantering, hilling) växten ser alltid frisk ut, har en ljus färg (det är viktigt först och främst för blommor).

Men om till exempel krukväxter eller små sängar kan fortfarande hittas med vad man ska smaksätta, men Fertika för potatis och för barrträd, enligt konsumenterna, har inga analoger . Fördelarna diskuterades i detalj ovan, bara jag vill än en gång betona att befruktning gör potatisblomman mycket hårdare och skörden är rikligare.

När det gäller barrträd då få av ägarna ägnar vederbörlig uppmärksamhet åt de icke-bördiga träd som växer på platsen . Som de säger, det växer och växer. Och den växer tills vidare, särskilt barrträd. När jorden blir ganska knapp, kommer trädet först att tappa alla nålar, och med tiden kommer det att torka ut av sig själv. För att undvika detta rekommenderar experter att gödsla jorden på vintergröna träd minst 2 gånger om året.

Rekommenderad: