Äppelpress: Hydraulisk För Att Pressa Juice Med En Domkraft Och Skruv, Skruvpress Och Andra Modeller Av Stor Och Liten Kapacitet

Innehållsförteckning:

Video: Äppelpress: Hydraulisk För Att Pressa Juice Med En Domkraft Och Skruv, Skruvpress Och Andra Modeller Av Stor Och Liten Kapacitet

Video: Äppelpress: Hydraulisk För Att Pressa Juice Med En Domkraft Och Skruv, Skruvpress Och Andra Modeller Av Stor Och Liten Kapacitet
Video: High output spiral juicer machine / apple fruit vegetable juicer / juicing machine / screw juicer 2024, April
Äppelpress: Hydraulisk För Att Pressa Juice Med En Domkraft Och Skruv, Skruvpress Och Andra Modeller Av Stor Och Liten Kapacitet
Äppelpress: Hydraulisk För Att Pressa Juice Med En Domkraft Och Skruv, Skruvpress Och Andra Modeller Av Stor Och Liten Kapacitet
Anonim

När äppelskörden är ganska anständig kommer specialiserade saftanordningar till undsättning, som bevarar doften, smaken och användbara egenskaperna hos råvarorna. För närvarande finns det ett stort antal professionella och hushållssaftpressar. En bekväm, produktiv äppelpress kan bearbeta en anständig mängd saftig frukt. Utan betydande kostnader och ansträngningar kan du förse familjen hela vintern med en förstärkt dryck tillagad i reserv eller göra den före konsumtion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

I en hemmiljö sparar det mycket tid att använda en press för att få en färsk produkt jämfört med en juicepress. Enkel armatur, lätt att rengöra, behöver inte mycket lagringsutrymme.

Genom att trycka gör det möjligt att ta alla nödvändiga cellulära element, juicepressen lämnar 50% av dem i avfall . Pressen är genomgående tyst, jämfört med det irriterande humret från juicemaskiner.

I detta avseende blir små enheter stora vardagsredskap.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett sorten är alla installationer utrustade med en perforerad korg för att lägga hackad frukt och en speciell bricka där saften rinner .… Korgen representeras av ett rutnät i form av en cylinder. Frukterna krossas före laddning. För detta ändamål kan den förses med separat utrustning eller inbyggd i pressenheten.

Med hänsyn till fruktsorten krävs en annan slaghållfasthet . Saften filtreras genom säckväv och trägaller av trä, till exempel ek eller bok. Pressen fungerar genom att höja och sänka tryckstrukturen. Enskilda installationer drivs av tryck som genereras av vätska eller tryckluft.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av arter

Varje typ av design har sina egna egenskaper, positiva egenskaper och olika kraft. Efter att ha behandlat driftssystemet för olika enheter är det lättare att göra ett meningsfullt val.

För att skapa tryck

En av enhetens nyckelparametrar är tryckgenereringsmetoden. Enligt denna indikator är alla enheter för att pressa juice från äpplen indelade i följande kategorier:

  • mekanisk pressa juice under påverkan av en last som sänks manuellt;
  • hydraulisk med domkraft - med delvis användning av fysisk kraft;
  • mekanisk med eldrift - hydraulisk med vätsketillförsel, elektrohydraulisk, pneumatisk.

Kombinerade enheter med samtidig användning av hydraulik och el är särskilt effektiva, de gör det möjligt att bearbeta betydande volymer råvaror. Dryckesutbytet når maximalt 70% . Det ser ut som en behållare fylld med juice på cirka 65-70% av massan av massan och torrt granulat i resten.

Mekaniska pressar för att pressa juice från äpplen förlorar inte sin efterfrågan på grund av möjligheten att använda dem under olika förhållanden - de är inte beroende av el- och vattenkällor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanisk (skruv)

Mekanisk enhet för utvinning av äppeljuice - budgetversion . Detta är en mycket gammal enhet för att extrahera färsk juice, dess teknik är elementär och utarbetad till minsta detalj. Frukt laddas i den perforerade korgen och täcks. När handtaget roterar sätts skruvens mekanism i apparaten i gång, kolven sänks och saften pressas ut under belastning. I det nedre området finns en behållare för uppsamling av den pressade drycken. En mekanisk press kräver användning av fysisk kraft - dess produktivitet är låg (10-30 l / h).

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheterna tillverkas i 2 versioner

Ingen ram . Skruven sitter vid basen av enheten. Det är den billigaste manuella juicepressen som generellt tillverkas i Kina. Dessutom finns det mekaniska jackpressar på marknaden tillverkade i Italien. Det finns ingen anledning att köpa en skruvapparat av denna design, eftersom skruven är i kontakt med saften, och därför kan smörjmedlet med vilket skruven bearbetas tränga in i saften. Och utan smörjning kan skruvparet "fastna", annars försvinner det mycket snabbt och slits produkter kommer in i drycken. Dessutom, i sådana pressar, är pallen tillverkad av vanlig målad metall, vilket innebär att korrosion kommer att dyka upp efter flera års användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramverk … Handtaget vilar mot locket, det är bekvämare att rotera, bara en imponerande kraft krävs. I detta exempel på en skruvpress för frukt är skruven placerad ovanpå och anligger mot en specialiserad kolvkudde på enheten, så att smörjmedlet inte kommer in i drycken. Mekaniska rampressar är bekväma att använda, eftersom de kan användas för att pressa ut juice i en cykel, genom att dra åt skruven till slutet, utan att byta plats under pressningsprocessen. Men ändå, med en fatvolym på mer än 10 liter, är det tröttande att skruva på skruven, särskilt om en kvinna använder pressen.

Bild
Bild

Skruvpressar är ganska bekväma för juicer med små volymer - 0, 75, 3 och 5 liter när de används i köket. De är lätta och lätta och passar enkelt på en kökshylla.

Mekaniska anordningar är optimala för att förbereda små volymer av en drink (0,5-3 liter). De är små, tar lite plats. Enheten kan också användas för att extrahera juice från bärgrödor, honung från honungskaka och ostproduktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Borr

När effektiviteten hos en manuell press för att pressa juice inte är tillräcklig, övar man på elektriskt drivna maskiner . Den elektriska drivenheten kan ses i skruvmodifieringar av saftpressar och i skruvanordningar som fungerar enligt metoden för en vanlig köttkvarn. I den första versionen är pressdriven en tandem "elmotor - hydraulisk domkraft".

I skruvanordningar, som liknar en vanlig köttkvarn, är drivmotorn direkt ansluten till arbetsmekanismen - skruven. En sådan enhet används för att pressa juice från frukt, druvor, bär och tomater. Den fungerar enligt följande princip: det laddade råmaterialet krossas med en skruv och pressas genom en konformad sil. Denna konfiguration av silen gör det möjligt att inte bara utföra pressning av saft av hög kvalitet, utan också att slå av skalet och fröna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pneumatisk

Den pneumatiska enheten drivs av tryckluft . Pressen fungerar snabbt och effektivt, den kan extrahera juice från en mängd olika frukter eller grönsaker, har huvudsakligen automatisk kontroll. Endast för sin aktivitet behöver du en källa till tryckluft, och specifikt - en kompressor. Den här enheten kommer att vara oumbärlig i stora personliga dotterbolag, på små gårdar. För 6 tunnland överstiger det behoven, men det fungerar utmärkt när man arbetar med en anständig mängd råvaror.

Fördelar med pneumatiska pressar:

  • ingen fysisk styrka krävs när du arbetar med enheten;
  • närvaron av säkerhetsventiler som utesluter personskador och tryck på pressen;
  • i en cykel kan du få en stor mängd färdig dryck utan att demontera och ytterligare en mängd råvaror;
  • det finns inga mekaniska rörliga delar i strukturen, som tenderar att gå sönder först.

Kroppen är tillverkad av högkvalitativa material. Det pneumatiska ställdonet kan köpas separat. Enheten är bra att träna hemma med höga utbyten av bär och frukt. Pneumatiska pressar har hög produktivitet och är mer lämpliga för företag som producerar olika typer av juicer.

Deras enda skillnad från hydrauliska enheter är att det inte finns någon vattenackumulator - ett päron (membran).

Bild
Bild
Bild
Bild

Hydraulisk

Den hydrauliska enheten drivs av vatten. Fördelen med sådan utrustning är dess höga effektivitet.

Dessa enheter är dyrare, men mer produktiva, gör det möjligt att extrahera en betydande volym av drycken - upp till 70% av massan av de laddade råvarorna … Som ersättning för järnkorgen använder de träramar. Frukterna krossas, hälls i specialpåsar, arrangerade mellan ramarna. Saften pressas ut under det tryck som vätskan genererar. Pressen är utmärkt för att krossa juice från de flesta bär, grönsaker och frukter samt olja. Lämplig för någon som krossar juice i lagom volymer. Enheten kommer att hitta en plats i medelstora och små dotterbolag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana konstruktioner praktiseras:

  1. Knekt på hydraulik (domkraft manuell eller spakpress) . Kraftramen kan ha ett domkraftstöd på toppen eller botten av korgen, vilket lyfter pipan uppåt. Fysisk ansträngning är inte allvarlig här. Även kvinnor klarar snurren. De flesta av domkraftsmaskinerna är golvmonterade och kan fungera under en mängd olika förhållanden, särskilt utomhus.
  2. Enheter utan domkraft . Trycket genereras genom att vätskan strömmar genom rören. Ett liknande arrangemang används i vissa typer av pressar. Ett vätsketryck på 1,5-2 atm krävs. Vatten, samlar, pressar på frukterna vikta i en speciell behållare. Den pressade drycken rinner in i det nedre facket.

Produktiviteten hos hydrauliska anordningar för att pressa juice från äpplen gör det möjligt att bearbeta imponerande volymer utan att använda fysiskt arbete. När du köper en enhet utan jack måste du överväga möjligheten att ansluta till vattenförsörjningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrohydraulisk

I dyra maskiner är hydraulik ansluten till en elektrisk drivenhet, vilket garanterar absolut mekanisering av proceduren för att pressa juice från den krossade massan … Vatten rinner genom rör till membranet. Ett högt tryck i anordningarna tillhandahålls av en kompressor, på grund av vilken saften pressas genom väggarna i den perforerade korgen. Klämningen finns kvar i behållaren. Den elektrohydrauliska apparaten tillhör professionell utrustning.

Positiva egenskaper hos elektriskt drivna hydrauliska pressar:

  • hög produktivitet;
  • elektronisk styrenhet (ECU);
  • övertrycksventil;
  • efter användning, tvätta bara enheten;
  • bearbetning av olika typer av råvaror är tillåten.

Nackdelen med sådana enheter är det höga priset. Dessa enheter praktiseras med betydande mängder råvaror, främst i industriell skala. Vid hushållsbruk befriar pressen ägarna helt från manuellt arbete, därför kan även kvinnor arbeta med det. Enheten praktiseras också när man pressar juice för hemlagat vin.

Bild
Bild

Efter energikälla

Energikällan för pressens funktion kan vara:

  • elektricitet;
  • mekaniska insatser.

Den andra metoden är mer efterfrågad och praktiseras ofta. Dessutom är det mindre kostsamt, bara det kräver användning av stor fysisk styrka. Elektriska maskiner inkluderar hydrauliska och pneumatiska maskiner. Det säregna med att använda en elektrisk apparat är den oundvikliga stabila, liksom absoluta kontrollen av hela produktionscykeln, samtidigt är det viktigt att ta hand om fyllningen av behållaren för råvaror. Användning av den elektriska enheten med en tom korg är inte tillåten. Överdriven uppvärmning kan orsaka att elmotorn brinner ut.

En manuell apparat har inte så hög prestanda som en elektrisk. Men det är billigt och därför mer efterfrågat. Det finns ingen anledning att leda el och betala för den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

Först och främst måste du bestämma vilken typ av press . Var uppmärksam på hur det fungerar. Naturligtvis är en manuell apparat ett billigare alternativ. Det är bara nödvändigt att förstå att när du pressar ut saften med dess hjälp måste du utöva mycket fysisk styrka. Om du behöver en press med hög produktivitet är det lämpligt att köpa en enhet som fungerar från det elektriska nätverket. I grund och botten tillverkas maskiner för industriellt bruk, vars produktivitet är från 10 till 30 l / h.

En viktig förutsättning är lastkapacitetens storlek . Detta avgör hur mycket juice enheten producerar i en cykel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ta hänsyn till materialet i presselementen. Den perforerade korgen och arbetselementen i kontakt med massan är gjorda av rostfria plåtar, hållbar plast eller hårt trä.

Högkvalitativa aggregat är inte tillverkade av aluminium, eftersom metallen under påverkan av juice tappar sin skyddande film och löses upp.

Bland urvalsvillkoren finns pressens pris . De billigaste är mekaniska enheter. Priset beror på korgen. Ju mer produktiv enheten är, desto högre blir kostnaden. Om det inte finns någon önskan att använda fysisk kraft och spendera mycket pengar på en dyr enhet, kan du begränsa dig till en hydraulisk enhet med en domkraft. Det tar inte mycket ansträngning att snurra.

Rekommenderad: