Sandlådor Med Bänkskydd (55 Foton): En Gör-det-själv-transformator Enligt Ritningar, Ett Schema För Att Göra En Sandlåda Med Bänktak, Mått

Innehållsförteckning:

Video: Sandlådor Med Bänkskydd (55 Foton): En Gör-det-själv-transformator Enligt Ritningar, Ett Schema För Att Göra En Sandlåda Med Bänktak, Mått

Video: Sandlådor Med Bänkskydd (55 Foton): En Gör-det-själv-transformator Enligt Ritningar, Ett Schema För Att Göra En Sandlåda Med Bänktak, Mått
Video: How To Make a Sandbox Picnic Table 2024, April
Sandlådor Med Bänkskydd (55 Foton): En Gör-det-själv-transformator Enligt Ritningar, Ett Schema För Att Göra En Sandlåda Med Bänktak, Mått
Sandlådor Med Bänkskydd (55 Foton): En Gör-det-själv-transformator Enligt Ritningar, Ett Schema För Att Göra En Sandlåda Med Bänktak, Mått
Anonim

För ett litet barn är utomhusaktiviteter oumbärliga: det är därför varje förälder strävar efter att göra sitt barns tid intressant och rolig. För sommarlekar på gården i ett privat hus är en handgjord sandlåda idealisk: när allt kommer omkring är det som görs med kärlek bäst. Men om du vill göra en sandlåda för barn uppstår många frågor om strukturen. En av dem: vilken typ och form ska den göras så att den är rolig att spela, men samtidigt så att designen är praktisk?

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett av de bästa alternativen är en sandlåda med bänkskydd.

Innehållet skyddas från yttre påverkan och bänkarna blir ett bekvämt ställe för ditt barn att sitta medan du leker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna design har ett antal fördelar:

  • skärmen fälls lätt tillbaka, så att inte bara en vuxen kan öppna och stänga dem;
  • omslaget blir omedelbart till ett ryggstöd, vilket skapar ytterligare komfort för barnet;
  • om barnen har tillräckligt med utrymme i sandlådan kan de använda hälften av locket som ett lekställ;
  • tack vare bänken kan du alltid lägga åt sidan leksaker eller saker som barnet inte använder, och samtidigt inte förlora dem.
  • om så önskas kan produkten alltid enkelt repareras eller förbättras.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Välja plats för installation

Det är mycket viktigt för barnets hälsa var sandlådan kommer att ligga. Barn kan vägra att spendera tid i det bara för att villkoren för dess plats kommer att vara obekväma för dem. För att välja en bra plats för installation av en sandlåda måste du ta hänsyn till flera viktiga förhållanden:

  • platsen ska blåsa igenom med en lätt bris, men inte ett drag som hotar barnets hälsa;
  • det är bra om sanden kan värma upp: från morgon till middag är det lämpligt att öppna locket, vilket frigör det från kondens och värmer det till en lämplig temperatur;
  • det är bättre att placera sandlådan där det inte finns höga träd och snår, vilket kan provocera utseende av farliga insekter nära barnet;
  • platsen för spel måste vara utrustad så långt som möjligt från vägen och nyfikna ögon, men så att det alltid kan ses av föräldrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Helst om du kan välja en sådan plats så att en del av sandlådan ligger i solen och en del i skuggan.

Om detta inte är möjligt är det bättre att ta hand om att installera en baldakin.

Bild
Bild

Verktyg och material

Det bästa valet är en sandlåda av trä: detta material är inte bara mycket hållbart, utan också miljövänligt. men använd inte trämaterial som innehåller formaldehyd, samt farliga kemikalier efter bearbetning . Byggmaterialmarknaden erbjuder ett stort urval av trä som är resistent mot förfall, skadliga insekter, naturliga och atmosfäriska fenomen, men samtidigt säkert för barnets hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att bygga en sandlåda i trä behöver du också monteringsbeslag: packning av självgängande skruvar-lång för att säkerställa tillförlitlig fastsättning, men inte så mycket att deras kanter som sticker ut genom brädorna skadar barnet, liksom metallgångjärn för att skapa en transformerande struktur, i mängden 8-12 bitar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvuddelen av strukturen är virke, så de kommer att behövas i tillräckliga mängder.

Deras exakta antal beror på individuella preferenser, men om vi talar om standardvärden, då bör du räkna med åtta brädor för sidorna, tolv för att göra topplocket, fyra stänger som stärker hörnen när du bygger lådan och tio stänger för att fästa brädor under konstruktion. rygg och säten. Material som fungerar som bänkar måste planeras noggrant och bearbetas.

Bild
Bild
Bild
Bild

En lista över verktyg som är nödvändiga för genomförandet av det tänkta projektet kommer till nytta: en cirkelsåg, en skruvmejsel, en borr, en fyrkant (hjälper till att säkerställa konstruktionens tillförlitlighet, eftersom sandlådans böjda hörn kommer att gör det vingligt), en spade, en konstruktionshäftapparat för att fästa en beläggning som skyddar mot växter, samt ett slippapper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Det är lätt att göra en transformerande bänk, även om en person inte har någon erfarenhet. Det är viktigt att förbereda alla verktyg och material, skapa en ritning och komma igång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montering och bearbetning av lådan

Först och främst är det värt att göra en ritning av den framtida vikbara sandlådan. Efter att ha läst de steg-för-steg-instruktionerna är det värt att utarbeta ett arbetsschema med hänsyn till de dimensioner som kommer att användas under konstruktionen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förbered träklossar och brädor med önskad längd . Alla mottagna element måste vara belagda med en primer. Det är värt att notera att för standardutformningen kommer tre par brädor för locket med bänkar att användas, utan att räkna med brädorna för att göra lådan.

Bild
Bild

Montera en sandlåda med tak och bänkar . För att göra detta är det nödvändigt att ansluta brädorna och stängerna som ligger i strukturens hörn med skruvar med en fyrkant: annars kan du få en krokig, opålitlig bas. Det är nödvändigt att kontrollera om fästelementets huvuden kom in i trädet väl så att det i framtiden inte skulle vara möjligt att skada händerna på dem.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att göra en högkvalitativ slipning av ytan: detta kommer att skydda lekande barn från splitter . Detsamma bör göras med transformatorns sandlåda bänkar. Den resulterande strukturen bör behandlas med ett träskyddsmedel, vilket förlänger produktens livslängd, skyddar den från vatten, svamp och skadliga insekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

I slutet av allt arbete kan du måla produkten, samt lacka den, vilket också kommer att avsevärt öka livslängden för den tillverkade strukturen.

Efter avslutat arbete med lådan måste du beskriva omkretsen av det område som sandlådan kommer att uppta . Gräva jorden cirka 20 centimeter över hela det avsedda området, jämna ut botten, rengör den från rester av rötter, stenar och oegentligheter och lägg sedan en film för att skydda den från växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Etapper för tillverkning av dörrar och bänkar

För att göra en låsbar sandlåda med en bänk måste du göra locket korrekt. Först måste du fördela de förberedda materialen beroende på deras kvalitet: brädor med en plan yta bör placeras närmare mitten av strukturen, medan det är nödvändigt att lägga dem med den jämnare sidan mot sanden. Till den tidigare förberedda lådan med självgängande skruvar måste du fästa två brädor med pilothål borrade i dem . Det är bättre att inte dra åt de självgängande skruvarna, annars kan träet spricka. Avståndet kvar ska vara ungefär en centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brädornas undersida, som fungerar som sittplats, ska slipas med sandpapper.

Sätet kommer att anslutas till lådan med hjälp av kanterna på strukturen som redan är fästa på den: metallgångjärn används för att ansluta till dem. För att knyta ihop brädorna måste du använda korta stänger, varav två är fästa vid kanterna, och en i mitten av bänken: tack vare dessa stänger kommer bänkens baksida inte att gå framåt när du använder produkten.

Bild
Bild

Sätt det färdiga sätet på de redan fasta brädorna och placera en penna mellan dem, vilket visar storleken på springan som är lämplig för gångjärnet . Gångjärnen måste fästas med självgängande skruvar. Efter arbetet är det värt att försöka höja och sänka den resulterande strukturen och se till att den fungerar. För att fästa sätet säkert kan du använda tre gångjärn istället för två, fördela dem längs bänkens längd.

Bild
Bild

De två sista brädorna kommer att användas för att göra baksidan, som också måste säkras med öglor . Till att börja med är det värt att fixa bara en bräda. När du installerar den andra måste du använda stänger som integrerar fästskivorna på varandra och förhindrar att den välter. Plankorna ska vara vinkelräta mot takplankorna och luckorna bör vara noggrant inriktade. Det är lämpligt att locket är stängt, så att sandlådan inte kan öppnas och det inte går sönder under blåsigt väder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta är barns sandlådor försiktigt gjorda med en baldakin. Det finns olika sätt att fixa det, men för en struktur med en standardbas kan du välja en enkel, men pålitlig metod som fungerar i det här fallet, eftersom sandlådans form tillåter det. För att bygga en baldakin måste du:

  • fixa ställen i lådans hörn;
  • anslut topparna på ställen med ett band;
  • installera markisen på den resulterande ramen, använd dekorativa naglar för fastsättning, det är önskvärt att markisen är vattentät.
Bild
Bild

Efterbehandling

Efter att du har slutfört huvuddelen av arbetet måste du noggrant slipa brädorna igen. Därefter bör du ta hand om behandlingen med ett antiseptiskt medel. Mycket uppmärksamhet ägnas vanligtvis åt de sista stadierna: målning och lackering, vilket kommer att skapa ytterligare skydd mot splinter under barnets hud, samt öka hållbarheten hos det målade träet.

Ämnen för målning bör väljas med stor omsorg, eftersom barnets kropp är mer mottaglig för yttre faktorer, och de flesta färger är mycket giftiga och har en lång torktid.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att välja rätt färg är det värt att ta hänsyn till flera viktiga nyanser

Antiseptika och impregneringar för trä är snabbtorkande och giftfria ämnen

Bild
Bild

Det säkraste alternativet är miljöfärg, som är baserad på naturliga hartser

Bild
Bild

Färger för utomhusbruk (emalj, fasadfärg) torkar snabbt, men är mer giftiga och kan vara skadliga. Ändå tolererar de perfekt atmosfäriska och naturliga fenomen

Bild
Bild

I vilket fall som helst bör färgning utföras en vecka innan barnen börjar leka i sandlådan. Under denna tid är färgen eller lacken helt torr och lukten försvinner

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha slutfört alla etapper är det värt att ta ett ansvarsfullt förhållningssätt till valet av sand . Den ska inte innehålla främmande föroreningar eller föremål; för ett roligt spel ska sanden ha god flytbarhet, men samtidigt vara formad så att barn kan skulptera slott och påskkakor från den. Ett viktigt kriterium för barns hälsa är dammfritt. Sanden kan tvättas och torkas, eller en mycket fin sil kan användas. Det är viktigt att materialet är hygieniskt, och det finns inga djur i det - det kan skada barnet. Det är bättre att föredra redan siktad sand: flod eller kvarts.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper i en specialaffär bör du vara uppmärksam på närvaron av ett kvalitetscertifikat, som garanterar att materialet är rent och fritt från orenheter.

För att barnet ska få en säker tidsfördriv måste produkten regelbundet omhändertas: byt sanden två gånger om året, täck över sandlådan så att oönskade föremål inte faller ner i den. Det är viktigt att lekområdet alltid hålls rent.

Rekommenderad: