Minibar: Profilerad Kammartorkning Och Andra Alternativ, Minibar 135x45 Mm Och Andra Storlekar, Funktioner För Tillverkning Av Minibar

Innehållsförteckning:

Video: Minibar: Profilerad Kammartorkning Och Andra Alternativ, Minibar 135x45 Mm Och Andra Storlekar, Funktioner För Tillverkning Av Minibar

Video: Minibar: Profilerad Kammartorkning Och Andra Alternativ, Minibar 135x45 Mm Och Andra Storlekar, Funktioner För Tillverkning Av Minibar
Video: Mehndi Production at home 🏡..Mehndi making Business at home.. Inayas Creation 2024, April
Minibar: Profilerad Kammartorkning Och Andra Alternativ, Minibar 135x45 Mm Och Andra Storlekar, Funktioner För Tillverkning Av Minibar
Minibar: Profilerad Kammartorkning Och Andra Alternativ, Minibar 135x45 Mm Och Andra Storlekar, Funktioner För Tillverkning Av Minibar
Anonim

Idag, liksom för många år sedan, har många människor en önskan att bygga byggnader av naturligt trä. Denna önskan är förståelig, men det kräver mycket ekonomiska och tidskostnader. För att förenkla tekniken för att bygga ett hus av trä, erbjuder tillverkarna att köpa en minibar, som kännetecknas av en låg kostnad, men samtidigt tillförlitlighet och enkel installation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

För närvarande står produktionen av byggmaterial inte stilla. Marknaden erbjuder ett brett utbud av trämaterial tillverkade med den senaste tekniken . Bland dem bör särskild uppmärksamhet ägnas åt minibaren, som ser ut som profilerade ämnen. De har en konstruktion som liknar den för en vanlig byggnadsbalk, men är mindre.

Bild
Bild

En mini-bar är en planka av trä som är skuren från en solid stam . Det första steget i tillverkningen av en stång är att såga träet i bitar av lämplig tjocklek. Vid tillverkningen av detta material använder tillverkaren arbetsstycken vars tjocklek inte överstiger 5 cm. Var och en av arbetsstyckena genomgår särskild bearbetning. För arbete används vanligtvis barr- och lövträd av hög kvalitet.

Efter sågning torkas materialet och profileras sedan på en fräsmaskin. Därefter skickas arbetsstyckena till torkkammaren, vid utgången från vilken tunna profilerade torra remsor erhålls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Byggandet av byggnader från en ugnstorkad minibar är en garanti för vissa fördelar

  • Miljösäkerhet. Trä anses vara ett material som inte skadar människors och djurs hälsa.
  • Lättviktig. Den lilla massan av material gör att du kan minska kostnaderna avsevärt under konstruktionen av en struktur som inte behöver en massiv grund. Och lättviktsmaterial bidrar till enkel installation, vilket även en oerfaren byggare kan hantera. För att flytta minibaren behöver du inte använda speciella typer av utrustning.
  • Hög hastighet för byggnadsinsamlingsförfarandet. Tack vare närvaron i paketet kommer alla nödvändiga mästare att klara uppgiften på kort tid.
  • Inget behov av efterbehandling. Väggarna på utsidan och insidan av strukturen kommer att ha ett snyggt och attraktivt utseende.
  • Ingen krympning över tid.
  • Låg materialkostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med en minibar är också tillgängliga:

  • byggnadens lilla storlek, oförmågan att bygga ett hus i flera våningar från en bar;
  • förmågan att använda strukturen uteslutande under den varma årstiden;
  • behovet av skydd mot brand.

Experter rekommenderar att du köper uteslutande högkvalitativt material. Annars kan det uppstå sprickor på väggarna, vilket blir svårt att ta bort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Enligt metoden för utförande av väggstrukturen kan minibaren användas i flera typer

  • Enda . Med hjälp av en sådan balk byggs säsongsbetonade hus, lusthus, barnhus, sommarverandor.
  • Dubbel . Materialet är lämpligt för konstruktion av isolerade verandor, uthus. Denna version av virket anses vara optimal för byggandet av hus på landet.
  • Trippel kan hittas ganska sällan, det används ofta för konstruktion av strukturer i områden med hårda klimatförhållanden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet för konstruktion av en träkonstruktion kan vara av olika typer

  • Skivad . Denna typ av virke erhålls genom att hugga stockar. Resultatet är ett material med en rektangulär eller fyrkantig sektion. Det kostar mindre än limmade och profilerade alternativ. Ett timmerhus monteras enkelt från denna minibar, och det krävs inga stora energikostnader.
  • Profilerad . Materialet kännetecknas av hög kvalitet på verktygsfogarna. Dess släta balkar passar tätt mot varandra. Låselement är placerade på toppen och botten av produkterna. Profilerat virke har ett högt pris, men det är fullt motiverat av sin höga kvalitet.
  • Limmat laminerat virke kännetecknas av utmärkt prestanda, men samtidigt högt pris. Det kännetecknas av låg luftfuktighet respektive frånvaro av krympning. Detta material är i form av torkade lameller, som inte har några defekter. Limt laminerat virke tillverkas i enlighet med de mått som krävs av konsumenten.

Virke kan vara fyrkantigt eller rektangulärt. Tillverkare erbjuder att köpa en minibar av följande träslag:

  • barrträd - lärk, gran, tall, cederträ;
  • lövfällande - bok, asp, björk, ek, ask.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Ett stort antal företag är engagerade i tillverkning av miniaträ. Samtidigt har varje tillverkare sina egna parametrar för produktens längd och tjocklek. Ett klassiskt material för konstruktion av en träbyggnad är en produkt som har en bredd på 145 och en tjocklek på 45 mm. På byggmarknaden finns ofta material med dimensioner 135x45, 60x135, 135x45, 45x140 mm.

Enligt experter spelar minibarns storlek inte någon viktig roll i konstruktionen, men den bör beaktas när man väljer ett parti vid materialbrist.

Längden på sådana produkter kan också vara olika, men som praktiken visar överstiger den inte 6 m . Som ett undantag kan tillverkaren tillverka brädor med önskad längd. Minibarens dimensioner påverkar inte produktens kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Minibar är ett nytt material som har skapat en värdig konkurrent till standardstången. Användningsområdena för detta material täcker ett stort antal områden i förorts lågbyggnad.

Enligt konsumentrecensioner har minibaren bra prestanda, krympning, deformation och sprickans utseende är inte karakteristisk för den.

Denna produkt är idealisk för personer som vill bygga trähus snabbt och billigt. Produkten används för följande ändamål:

  • uppförande av tillfälliga träbyggnader i form av sommarstugor;
  • montering av kapitalstrukturer för säsongsboende;
  • byggande av hus för permanent uppehållstillstånd;
  • ombyggnad av bostäder, till exempel färdigställande av terrassen, verandan, skjulet;
  • förbättring av personliga tomter, konstruktion av bad, lusthus.

Rekommenderad: