Blad För Neva Walk-behind Traktor: Spadeens Funktioner Och Dimensioner. Fördelar Och Nackdelar. Hur Väljer Och Använder Man?

Innehållsförteckning:

Video: Blad För Neva Walk-behind Traktor: Spadeens Funktioner Och Dimensioner. Fördelar Och Nackdelar. Hur Väljer Och Använder Man?

Video: Blad För Neva Walk-behind Traktor: Spadeens Funktioner Och Dimensioner. Fördelar Och Nackdelar. Hur Väljer Och Använder Man?
Video: Супер вездеход из мотоблока-all-terrain vehicle from a walk-behind tractor👍 2024, Maj
Blad För Neva Walk-behind Traktor: Spadeens Funktioner Och Dimensioner. Fördelar Och Nackdelar. Hur Väljer Och Använder Man?
Blad För Neva Walk-behind Traktor: Spadeens Funktioner Och Dimensioner. Fördelar Och Nackdelar. Hur Väljer Och Använder Man?
Anonim

För att arbeta på små tomter används ofta bakomgående traktorer. Med deras hjälp kan du utföra nästan alla arbeten, bara ansluta viss utrustning till enheten. Oftast används sådana enheter inom jordbruket på sommaren. Det finns dock en typ av redskap som kan användas året runt - detta är ett spadeblad.

Bild
Bild

Särdrag

Denna design hjälper till att utföra olika jobb.

Här är en lista över dem:

  • snöborttagning;
  • utjämning av markens, sandens ytor;
  • skräp samling;
  • lastning (om verktyget har formen av en skopa).

Du måste veta att för hantering av tunga bulkmaterial är bladet tillverkat av hållbara material. Dessutom måste kraften hos den bakomliggande traktorn vara tillräckligt hög för sådant arbete. Därför används en spade oftast i kombination med en tung dieselmotorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassificering

Soptippar skiljer sig åt på flera kriterier:

  • efter form;
  • genom fästmetoden;
  • efter plats på den bakomliggande traktorn;
  • genom anslutningens form;
  • efter typ av hiss.

Eftersom en spade för en bakomliggande traktor är en metallplåt fixerad på en ram, kan dess form variera inom olika lutningsvinklar för arket, med en böjning i mitten. Denna form är typisk för en soptipp. Den kan endast utföra utjämning och kratta manipulationer. Det finns en annan form - en hink. Dess funktioner expanderar till att flytta olika material och föremål.

Denna enhet kan installeras på den bakomliggande traktorn, både fram och bak. Det främre fästet är det vanligaste och mest bekanta att arbeta med.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På den bakomliggande traktorn kan bladet fixeras orörligt. Det bör noteras att detta inte är det mest funktionella sättet, eftersom arbetsytan bara är i en position. Det justerbara bladet är mer modernt och bekvämt. Den är utrustad med en vridmekanism som gör att du kan ställa in önskad greppvinkel innan du påbörjar arbetet. En sådan anordning, förutom en rak position, har också en sväng åt höger och vänster sida.

De mest olika är spadar efter typ av infästning. Det finns olika typer av dem beroende på modellen för den bakomliggande traktorn:

  • Zirka 41;
  • "Neva";
  • avtagbar Zirka 105;
  • "Bison";
  • "Forte";
  • universell;
  • dragkrok för kit med lyftmekanism fram.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att de flesta av företagen har övergett produktionen av soptippar för den bakomliggande traktorn. I bästa fall producerar de en typ av spade för hela serien. Ett typiskt exempel på sådan produktion är företaget "Neva". Det skapar bara en typ av blad, där det maximala antalet funktioner samlas in, med undantag kanske av skopan.

Denna redskap är utrustad med två typer av redskap: ett elastiskt band för att ta bort skräp och snö, och en kniv för att jämna ut marken. Jag vill notera det praktiska med gummimunstycket. Det förhindrar skada på själva bladet av metall och skyddar alla beläggningar (kakel, betong, tegel) som det rör sig på.

Bild
Bild

Denna typ av spade för Neva walk-behind traktor har en arbetsyta bredd i ett rakt läge på 90 cm. Konstruktionens dimensioner är 90x42x50 (längd / bredd / höjd). Det är också möjligt att vända knivlutningen. I detta fall kommer arbetsgreppets bredd att minska med 9 cm. Den genomsnittliga arbetshastigheten för en sådan enhet är också uppmuntrande - 3-4 km / h. Bladet är utrustat med en vridmekanism som ger en vinkel på 25 grader. Den enda nackdelen med enheten är typen av lyftmekanism, som är gjord i form av mekanik.

Ett hydrauliskt lyft anses vara mycket mer bekvämt och produktivt . Dess frånvaro kan kallas huvuddesignfelet. Men om hydrauliken går sönder kan reparationer kosta en ganska slant, till skillnad från mekanik, vars alla störningar kan elimineras genom svetsning och installation av en ny del.

Många företagsledare föredrar dock att montera sådana strukturer på egen hand hemma. Detta sparar mycket.

Bild
Bild

Urval och drift

För att välja en dumpning måste du förstå vilket arbete de planerar att utföra. Om det inte finns något behov av att transportera material, och för detta har gården redan en separat enhet, kan du säkert köpa ett spadeblad, inte en hink.

Då bör du vara uppmärksam på typen av lyftmekanism och utrustning . Den ska innehålla två fästen och reservdelar för fastsättning. Du kan kontakta säljaren och kraven på den bakomliggande traktorn.

Bild
Bild

Bladet måste kontrolleras för täthet före användning. Om strukturen är dåligt säkrad, kommer bladet med största sannolikhet att dras ut ur fästet vid arbetets början. Denna situation kan vara hälsofarlig.

Det är viktigt och korrekt att börja arbeta och förvärma motorn på den bakomliggande traktorn . Sänk heller inte ner spaden till önskat djup direkt. Det är bättre att ta bort täta tunga material i flera steg, eftersom när du skapar mycket ansträngning kan du snabbt överhetta den bakomliggande traktorn.

Rekommenderad: