Beslag För Handdukstork: Tillbehör För Anslutning Av Handdukstork, Installation. Rostfria Beslag, Förkromade, Vinklade Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Beslag För Handdukstork: Tillbehör För Anslutning Av Handdukstork, Installation. Rostfria Beslag, Förkromade, Vinklade Och Andra

Video: Beslag För Handdukstork: Tillbehör För Anslutning Av Handdukstork, Installation. Rostfria Beslag, Förkromade, Vinklade Och Andra
Video: Handdukstork - video om montering och fyllning | Svedbergs 2024, Mars
Beslag För Handdukstork: Tillbehör För Anslutning Av Handdukstork, Installation. Rostfria Beslag, Förkromade, Vinklade Och Andra
Beslag För Handdukstork: Tillbehör För Anslutning Av Handdukstork, Installation. Rostfria Beslag, Förkromade, Vinklade Och Andra
Anonim

Moderna modeller av uppvärmda handdukstorkar liknar knappt sovjetiska klassiska produkter, som kallades spolar. Då var sådana enheter en del av värmesystemet i hela lägenheten. Idag värmer en uppvärmd handdukstork i första hand badrummet för att undvika mögel och mögel i ett så fuktigt rum.

Dessutom används den för att torka en mängd olika kläder och badtillbehör . Men det fanns också en estetisk komponent. Och här är det mycket viktigt att använda rätt komponenter. I synnerhet beslag för handdukstorkar. Låt oss försöka ta reda på vilken typ av element det är, vad det är och hur man tar upp det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Beslag krävs för att säkra strukturen på den uppvärmda handduksstången, samt för att ansluta till en varmvattenkälla och normal drift av hela systemet i framtiden. De är vanligtvis tillverkade av följande material:

  • koppar - den har de högsta värmeledningsförmågan, men också den högsta kostnaden;
  • rostfritt stål - sådana delar av rostfritt stål har ett utmärkt utseende och utmärks också av deras hållbarhet och tillförlitlighet;
  • förkromad mässing.

Det bör sägas att förkromning av delar i detta fall görs för att bilda en skyddande film av oxidtyp, som inte tillåter järn att reagera med syre och bilda rost. Förutom, förkromade delar, tack vare sin silverfärgade vita färg med en blåaktig nyans, har en utmärkt estetisk komponent.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är denna metall ganska hård, vilket gör det möjligt att ge produkten ytterligare styrka.

Visningar

För att ansluta torktumlaren måste allvarlig uppmärksamhet ägnas inte bara till valet av material för den nämnda strukturen, utan också till fästelementen, det vill säga beslag. De kommer inte bara att bestämma den externa designen, utan också funktionaliteten och praktiska egenskaperna hos detta system i badrummet. Om vi pratar om typer av beslag, så är de av följande kategorier.

Avtagbar förlängningssladd . Det låter dig justera avståndet mellan torktumlaren och väggen där den måste fästas. Sådana beslag används som ett slags bas, för anslutning som krävs ett par fästelement. De fästs endast framför rörböjningarna. Den nämnda typen av kontakter har en nackdel - tråden är för lång i längd. Men det kan undermineras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Korspassning . Med användning av en sådan anordning är det möjligt att separera mekanismen i 2 riktningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Reflektorer . Denna typ av beslag förhindrar att fukt tränger in i fästet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pluggar, lock och pluggar tillåta att täta rör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn- eller hörnkran . Designad för att ansluta en uppvärmd handdukstork till värme. Beslag som dessa gör det möjligt att ändra rörets riktning. Beroende på vilka dimensioner rören har kan du välja önskad diameter för sådana hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tee . Denna typ av kontakt är till nytta när avgrening från huvudröret krävs. Denna typ av beslag gör att du direkt kan ansluta stigaren och den uppvärmda handduksstången. Närvaron av en förbikoppling bör också beaktas, vilket gör det möjligt att stänga av den handdukstork, om det behövs, utan att orsaka besvär med uppvärmning i allmänhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Amerikansk ". Detta är en typ av beslag med kranar, så att konstruktionen kan demonteras vid behov. Bekvämligheten med denna typ av enhet är att det inte är nödvändigt att stänga av hela systemet. Det räcker bara att stänga en sådan ventil, skruva loss muttern och demontera strukturen. Förresten, muttern här kan vara annorlunda - en mutter med en fackförening, ett par muttrar, ett par beslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vridspänne . Utför nästan samma funktioner för en vattenuppvärmd handdukstork, som "amerikanen". Det är sant att det fortfarande finns en skillnad - den har olika diametrar i olika ändar, vilket gör det möjligt att ansluta rör av olika dimensioner. Skillnaden kan vara betydande och kan vara 1 tum eller mer. Gängan på krympkopplingen kan vara både utvändig och intern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polymerlindning . Det här tillbehöret gör det möjligt att skydda dig mot förekomsten av motreaktioner, som kan uppstå vid justering av typanslutningar. Om det är möjligt att utföra lindningen av återspolningen korrekt, kommer den att kunna ta den form som krävs.

Man bör komma ihåg att denna del inte kommer att förseglas med tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val

Om vi pratar om hur man väljer rätt passning, bör du vägledas av följande aspekter:

  • kompatibilitet för den uppvärmda handduksstången och materialet från vilket beslaget är gjort;
  • kompatibilitet av diametrar för inhemskt tillverkade beslag och handdukstorkar tillverkade utomlands;
  • passande beläggning (bäst av allt, det ska vara förkromat);
  • utseende;
  • tillverkare - det finns många inte bara utländska företag utan även inhemska företag som tillverkar högkvalitativa beslag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Separat bör det sägas om ögonblicket med rördiametern och valet av beslag. Det är nödvändigt att se till att stigerörets diameter inte är mindre än denna indikator för den uppvärmda handduksstången vid anslutningspunkten. Det är bäst om de är lika. Det är sant att det är tillåtet att stigaren är större än enhetens rör. Men då måste du göra hoppare. Om vi pratar specifikt om rör för torktumlare, kan deras dimensioner variera.

  • För enheter tillverkade i form av bokstäverna "M" och "P" används vanligtvis rör med en diameter på 0,25 centimeter eller tre fjärdedelar;
  • Även rör 1 med en ytterdiameter på 0,32 cm används för de flesta lösningar, inklusive stegar med foxtrot.
  • Diameter 0, 4 själv passar ett rör 1/4. Det används vanligtvis vid installation av foxtrots och lösningar i form av bokstaven "P". En liknande rördiameter finns inte alls i andra enheter, eftersom det är extremt svårt att böja ett rör av denna storlek.
Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsmetoder

Metoder och alternativ för fastsättning, baserat på typer av beslag, kan följande noteras

  • Gängad metod . Den vanligaste anslutningstypen. Den största fördelen är att skärningsprocessen inte är svår. Alla utvecklare kan göra en trådad anslutning på egen hand. Bland nackdelarna bör kallas inte särskilt bra täthet och det faktum att när den utsätts för höga temperaturer är metallen mottaglig för korrosion. Men den gängade anslutningsmetoden anses vara en klassiker.
  • Komprimeringsalternativ . För fixering används här en krympring som fästs på röret med hjälp av en koppling. Styrkan i denna teknik är att den kan appliceras på rör av vilket material som helst. Metoden är bekväm när det gäller tillgänglighet. Nackdelen med denna metod är låg tillförlitlighet.
  • Pressteknik . Det skiljer sig från kompressionsbeslag genom att du behöver använda pressbeslag för att installera allt du behöver. Minus - behovet av att använda ytterligare utrustning. Men tillförlitligheten här kommer att vara högre än med kompressionstekniken.
  • Kapillärlödning . Den används uteslutande vid installation av metallrör. Sedan dras en tråd mellan röret och kopplingen. Vid uppvärmning rätas det ut och fyller gapet mellan anslutningselementen. Detta är den mest balanserade och hållbara fästmetoden. Men det är mycket svårt för en lekman att genomföra det.
  • Självlåsande beslag . De är utrustade med speciella ringar på ytan inuti. Vid anslutning av rör utförs fixering på grund av det stora antalet tänder. Detta fäste anses vara mycket pålitligt och bra. Denna lösning är enkel att montera och demontera. Dess fördel kommer att vara dess höga bildningshastighet.

Rekommenderad: