Den Uppvärmda Handdukstorkens Höjd Från Golvet: Standarden För Installationshöjden I Badrummet För En Elektrisk Och Vattenuppvärmd Handdukstork Enligt SNiP

Innehållsförteckning:

Den Uppvärmda Handdukstorkens Höjd Från Golvet: Standarden För Installationshöjden I Badrummet För En Elektrisk Och Vattenuppvärmd Handdukstork Enligt SNiP
Den Uppvärmda Handdukstorkens Höjd Från Golvet: Standarden För Installationshöjden I Badrummet För En Elektrisk Och Vattenuppvärmd Handdukstork Enligt SNiP
Anonim

De flesta ägare till nya hus och lägenheter står inför problemet med att installera en handdukstork. Å ena sidan finns det specifika regler och krav för installationen av denna opretentiösa enhet, men å andra sidan tillåter området i badrummet eller toalettrummet inte alltid att en spole placeras i enlighet med gällande bestämmelser. Men först måste du komma ihåg att den uppvärmda handduksstången med separata bekvämligheter bör installeras i badrummet . Således är det möjligt att minska fuktkondensens kraft för att undvika bildning av bakterier och svampar. Vissa lyckas fortfarande isolera toaletten med en spole, men detta är olämpligt när det gäller förekomsten av en obehaglig lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Höjdstandarder enligt SNiP

Idag finns det olika variationer av uppvärmda handdukstorkar, kännetecknas inte bara av rörens diameter, utan också av konstruktionstypen. Bland de vanligaste formerna finns modeller av en orm, en stege och en U-formad modifikation. Spolmonteringsstandarder beror på typ av form.

Bild
Bild

Så, höjden på fästelement för en uppvärmd handdukstork utan hylla och med den har en specifik betydelse i SNiP . I det här fallet talar vi om punkt 2.04.01-85, vilket betyder "interna sanitära system". Enkelt uttryckt, höjden på den M-formade handduksstången från golvet bör vara minst 90 cm. Tja, höjden på den U-formade spolen bör vara minst 120 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att en vattenuppvärmd handdukstork passerar genom SNiP 2.04.01-85. Den idealiska höjden är 120 cm från golvet , även om lite olika värden är tillåtna, eller snarare: minsta indikator är 90 cm, max är 170 cm. Avståndet från väggen ska vara minst 3,5 cm.

Bild
Bild

En elektrisk uppvärmd handdukstork bör installeras i enlighet med punkt 3.05.06 i nuvarande SNiP. Men i större utsträckning handlar detta avsnitt först och främst om installation av uttag. Dess höjd måste vara minst 50 cm från golvet.

Elspolens avstånd från andra enheter måste vara minst 70 cm.

Bild
Bild

Först och främst är SNiP utformad för säker drift av spolen, varför det är viktigt att hänga den på väggen i enlighet med de godkända reglerna … Även om det i vissa fall är tillåtet att göra ett undantag och placera en handdukstork endast med hänsyn till bekväm användning.

Bild
Bild

Optimal installationshöjd från golvet

Tyvärr är det inte alltid möjligt att följa SNiP -standarderna. Ibland är badrumsytan så liten att det verkar som att det inte kommer att vara möjligt att placera ytterligare utrustning i den. Men om du närmar dig det klokt kommer du att kunna garantera en säker drift av värmeenheten.

  • Minsta monteringshöjd för spolen är 95 cm … Om avståndet är mindre än denna indikator är installationen strängt förbjuden. Den maximala höjden på infästningen från golvet är 170 cm. Det är dock obekvämt att använda en handdukstork installerad på denna höjd.
  • När det gäller att installera en stegspole är det viktigt att ta hänsyn till det en person ska lätt nå sin toppunkt .
  • M-formad spole måste installeras på en höjd av minst 90 cm.
  • U-formad spole installerad på en minsta höjd av 110 cm.

Det viktigaste är att komma ihåg att den uppvärmda handduksstången ska hängas på en höjd som är bekväm för alla hushåll

Bild
Bild

När det gäller placeringen av spolen bredvid andra VVS -armaturer, så borde till exempel "handduken" vara placerad 60–65 cm från kylaren. Det idealiska avståndet från väggen bör vara 5–5,5 cm, men i ett litet badrum kan denna siffra reduceras till 3,5–4 cm.

Installation av "spolhandduken" måste utföras av högkvalificerade hantverkare. De följer GOST -standarder och känner till de indragna nyanserna.

Felaktig fastsättning kan leda till obehagliga konsekvenser, nämligen: ett genombrott eller läckage vid rörutloppet.

Bild
Bild

Det ska noteras att på vissa institutioner, till exempel hos barn. trädgårdar, individuella krav på GOST och SNiP gäller . För det första rekommenderas det inte att installera elektriska spolar på dagis. För det andra bör storleken på den uppvärmda handduksstången för en barnomsorg inte överstiga 40-60 cm. För det tredje måste de fixeras på ett säkert avstånd från barn så att barnen inte blir brända, men samtidigt når de de hängande handdukarna.

Bild
Bild

Hur placeras ovanför tvättmaskinen?

I små badrum spelar varje tum utrymme roll. Och ibland måste du offra säkerhetsförhållandena för att få önskad komfort. Men om du närmar dig frågan från höger sida kommer du att kunna spara det fria området i ett litet badrum genom att placera nödvändiga föremål och utrustning i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla är redan vana vid att tvättmaskinen är placerad i badrummet. Det är ovanför brickan som du kan hänga upp en handdukstork. Det viktigaste är att följa vissa regler, tack vare vilka säker drift av enheter säkerställs. I enkla termer, avståndet mellan spolen och brickans yta måste vara 60 cm … Annars finns det risk för överhettning av tvättmaskinens mekaniska system, vilket kan leda till att den går sönder.

För de flesta verkar denna placering av en handdukstork uppvärmd som standard. Det är mycket bekvämt att omedelbart hänga de tvättade föremålen på heta rör.

Bild
Bild

Moderna tillverkare av handdukstorkar erbjuder idag konsumenter högkvalitativa golvstående elektriska modeller som inte skadar hushållsapparater. Följaktligen kan de placeras så nära alla föremål som möjligt. Men i själva verket är tillverkarnas ord en slags reklamkampanj. Reproducerad värme påverkar också hushållsapparater. Det är därför Golvvärmerör som är anslutna till ett uttag får under inga omständigheter placeras nära hushållsapparater, särskilt nära en tvättmaskin.

Bild
Bild

Nivå på uttag för anslutning

Installation av uttag för anslutning av elektriska uppvärmda handdukstorkar utförs också i enlighet med de reglerade kraven. Och framför allt förutsätter de fastställda reglerna skydd av en person. Under drift får användaren under inga omständigheter få elektriska stötar. När det gäller installation av uttag måste de installeras av specialister. Tja, de, förutom GOST och SNiP, styrs av en annan regel, nämligen: "ju högre utlopp, desto säkrare."

Bild
Bild
Bild
Bild

Den idealiska utloppshöjden för spolen är 60 cm . Detta avstånd är tillräckligt för att ansluta utrustningen och utesluta risken för kortslutning i händelse av ett oavsiktligt genombrott av den uppvärmda handduksskenan.

Rekommenderad: